Yılda 2.3 milyar euro ciro, 25 bin istihdam

Güncelleme Tarihi:

Yılda 2.3 milyar euro ciro, 25 bin istihdam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 09:47

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Belçika’daki Türk işletmecilerinin yıllık toplam ciroları 2.3 milyar euro seviyelerinde seyrediyor. Bu işletmelerde toplamda 25 bin kişinin üzerinde personel istihdam ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

MÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MÜSİAD Başkanı Kaan AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyalog Toplantısı sebebiyle ziyaret ettiği Belçika’da, Brüksel Şubesi’ni ziyaret ederek Brüksel MÜSİAD Şubesi Yönetim Kurulu ve iş adamları ile bir araya geldi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaan, Brüksel’in dünya ve Avrupa siyaseti açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan Brüksel Şubesi’ne Türkiye ile Belçika arasında ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması ve ticaret diplomasisi anlamında büyük görevler düştüğünü aktardı.

NÜFUSUN YÜZDE 9.9’LUK KISMI
Kaan, MÜSİAD’ın yurt dışında var olma stratejisinin temel amacının Türkiye ile gittikleri ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni yatırımlar için iş ortaklıklarına zemin hazırlamak olduğunu kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Belçika, yaklaşık 11 milyon 300 bin nüfusa sahip. Ülkedeki girişimci sayısı ise 1 milyon 120 bin düzeyinde. Kısacası, Belçika nüfusunun yaklaşık yüzde 9.9’luk bir kısmı işletme sahibi girişimci. Belçika’da faaliyette bulunan Türkiye kökenli işletmecisi sayısı yaklaşık 7 bin ila 10 bin seviyelerinde. Belçika’da çifte vatandaşlar da dahil olmak üzere, toplamda 230 bin Türk vatandaşının olduğu kabul ediliyor.”
Bu da Belçika’da yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 4’lük bir kısmının girişimci olduğunu gösteriyor. Belçika’daki Türk işletmecilerinin yıllık toplam ciroları 2,3 milyar euro seviyelerinde seyrediyor. Bu işletmelerde toplamda 25 bin kişinin üzerinde personel istihdam ediliyor.”

Haberin Devamı

2018 YILINI BAŞLARINDA AÇILACAK
MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar ise “MÜSİAD Belçika Şubemizin açılışını 2018 yılının ilk çeyreğinde yapmayı planlıyoruz. Belçika Şubemizin açılmasıyla birlikte Brüksel Temsilciliği, şubemizin çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Brüksel, Washington’dan sonra kurum olarak en çok önem verdiğimiz ikinci nokta” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!