Yılbaşında Vegas Parti

ANKARA sosyetesi 2008’e, bugüne kadar Başkent’te hiç görülmemiş çok özel bir partiyle girmeye hazırlanıyor. Adını, Amerika’nın rüyalar kenti Las Vegas’tan alacak yılbaşı partisine çok özel davetliler katılacak.

Yılsonunun yaklaşmasıyla birlikte Ankara eğlence hayatını da yılbaşı gecesi heyecanı sardı. 31 Aralık geceleri son yıllarda eskisine göre daha sönük geçmeye başlamış olsa da, hem Ankaralılar, hem de mekanlar şimdiden yılbaşına hazırlanmaya başladılar bile.

Başkent sosyetesi ise bu yılbaşı gecesi kendi partisini kendisi organize ediyor. Hem de bugüne kadar hiç görülmemiş, denenmemiş bir konseptle. Art Deco Vegas Parti adı altında düzenlenen bu gece için seçilen mekan Bilkent Otel. Gecenin iki mimarı ise Ankaralı ünlü iç mimar Neşet Güne ve Ankara gecelerinde uzun süre işletmecilik yapan Suat Durkan.

Peki bu çok özel partide neler var. Bilkent’in salonu yılbaşı gecesi, koyu renklerin hakim olduğu bir dekorasyon ve loş bir ışıkla Las Vegas’taki gece kulüplerini andıracak. Erkeklerde smokin, bayanlarde ise tuvalet mecburi. Kapıda davetlileri karşılayan teşrifatçıdan, içerde hizmet eden garsonlara kadar bütün çalışanlar kumarhanelerdeki krupiyeler gibi giyinecek. Fonda Frank Sinatra, Dean Martin ve Marilyn Monroe gibi klasikler çalacak. Bir tarafta sihirbazlar, bir tarafta da kankan kızlar gösteri yapacak. Kuzey ülkelerinden gelen dansçılar gece boyunca sahneden hiç inmeyecek. Bütün bunların haricinde tabii ki bu atmosfere uyum sağlayacak yerli ya da yabancı bir ünlü isim de program yapacak. Bu arada Neşet Güne ve Suat Durkan da zaman zaman sahneye çıkıp, talk şov misali sohbetlerle ortamı daha da ısıtacak. Yarattığı, dekore ettiği mekanlarla sıradışı çizgisini ortaya koyan Neşet Güne, bu kez de gece hayatında farklı bir eğlence ortamına imza atacak. Bu organizasyonda amacının ticari bir kazanç olmadığını üstüne basa basa söylüyor. "Tek derdimiz, 2008’e medeni bir Türk vatandaşı olarak girmek" diyor. Bu arada söylemeden geçmeyelim, "Biz bu partiye nasıl gireriz" diye hiç boşu boşuna kafa yormayın. Geceye katılacak 150 kişinin adı çoktan belirlenmiş bile.

Bir facebook haberi

FACEBOOK
hayatımıza bir girdi pir girdi. Bizi sanal sosyal olma yolunda, ne yazık ki, bir adım daha ileriye götürdü. Artık, gazetelerde, televizyonlarda bile sık sık facebook kaynaklı haberler çıkıyor.

Modaya uyup mecburen facebook’unu günde birkaç kez kontrol edenlerden birisi de benim. Listemde yer alan Ankaralı işadamlarından Altınok Dilaverler’in facebook albümünde bir fotoğraf dikkatimi çekti. Dilaverler’in sarmaş dolaş poz verdiği kız, geçtiğimiz haftalarda İstanbul’a da gelen dünyaca ünlü Dj Tiesto’nun Türk sevgilisi Mine Taşkıran’dı. Tabii hemen telefona sarılıp "Ne iş?" diye Altınok’u aradım. İkili, Miami’de Gökhan Yüzbaşıoğlu’nun açtığı Spy Lounge’da tanışmışlar. Çok da iyi arkadaş olmuşlar. Sık sık da görüşüyorlarmış. Babası Türk, annesi Amerikalı Mine Taşkıran, Tiesto’dan dolayı, Türkiye’de değil ama Amerika’da acayip ünlü olmuş. Kendini Paris Hilton gibi hissetmeye başlamış. Bu durumdan da rahatsız oluyormuş. Amerika’dan kaçıp, Türkiye’ye gelmeyi bile düşünüyormuş. Mine Taşkıran’da bu güzellik varken onu burada da pek rahat bırakacaklarını sanmıyorum.

Efsane festival

TAM 18 yıldır aralıksız olarak devam ediyor. Artık bir klasik oldu. Sadece Ankaralılar’da değil, Türkiye’nin pek çok yerinde alışkanlık haline geldi. Efes Pilsen Blues Festivali’nden bahsediyorum. Amerika’nın en ünlü blues sanatçılarını her yıl bizim blues tutkunlarıyla buluşturan festivalden.

Bu sene kendilerini aştılar. Tekirdağ’dan Diyarbakır’a, Trabzon’dan Mersin’e tam 20 ili gezdiler. 18 yıl içinde 71 grup ve toplam 201 sanatçı sahne aldı. 228 konser gerçekleşti. Çeyrek milyondan fazla kişi izledi. 8 bin kilometre yol kat edildi. Ankara konserini verdikleri Hilton Oteli’nin balo salonu yıkılıyordu. İğne atsanız yere düşmezdi. Bilet bulmak imkansızdı. Yüzlerce kişi kapıda kaldı. Bu yıl bizim sınırlarımızı da aştılar. Türkiye’den Sırbistan’a geçiyorlar. Bu gidişle yakında bütün Avrupa’yı dolaşırlar.

"Teşekkürler Efes Pilsen"

Yazarın Tüm Yazıları