Yılbaşında ne yapıyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında ne yapıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 12:06

2009’a Haydarpaşa Garı’nda girdim. Gayet güzeldi. Acaba bu yıl ne yapsak diye düşünürken karşımıza bu sefer de Sirkeci Garı çıktı.

Haberin Devamı

Savaş ÖZBEY
 
Her yıl aynı dert! Bıktım usandım yılbaşı programı yapmaktan. Her yer kalabalık, her yer pahalı, güzel bir yeni yıl gecesi geçirmek için kılı kırk yarmak gerekiyor. Üstelik en âlâ programı da yapsanız uygulayabilmek mesele... Bir yerden başka bir yere geçmeye çalışırken, trafikte sıkışmış taksinin içinde çoook girmişliğimiz var yeni yıla.

Geçen sene ekipçe şöyle karar aldık: Tek bir yerde eğlenelim. Yılbaşında nasılsa millet çok içiyor, pili erken bitiyor, saat 2-3 gibi trafik boşalınca keyfimize göre bir kapı daha yaparız. Mekân olarak Haydarpaşa Garı’nı seçtik. Ozan Doğulu’nun harika bir partisi vardı, iyi ki de gitmişiz.
Fındıklı’dan motorlar kalkıyordu, 15 dakikada Haydarpaşa! Ne trafik, ne de rezillik. Yaptık partiyi, eda ettik yeni yılı, güzelce eğlendik, sonra yine 15 dakikada tekrar motorla Dolmabahçe...
Sabahlamak için ikinci bir yere gitmeye de hem vaktimiz hem enerjimiz kaldı.

Haberin Devamı

Kısa yılın kârı, daha n’olsun?

Bu yıl yılbaşı etkinliklerine göz atarken karşıma Sirkeci Garı çıktı. Bir araştırdım ki geçen yılki partiyle aynı ekip. Meğer geçen yılki partiden herkes çok memnun kalmış, bu yıl hem Haydarpaşa’da hem Sirkeci’de çifte parti yapma kararı almışlar ama Haydarpaşa’daki tamirat yetişmeyince sadece Sirkeci ayağı kalmış.

W PARTİLERİNİN DJ’İ

Tek yön Sirkeci yani. Eğer yılbaşı programınızı yapmadıysanız iyi bir alternatif olabilir. Ey Kadıköylüler! Bu sefer zahmet edip siz motora bineceksiniz. Yine aynı sistemle, Haydarpaşa’dan Sirkeci’ye gidiş-dönüş motorları ayarlamışlar.

Partinin DJ’i Cüneyt Kurt. Hani şu W Lounge’daki partileri yaratan adam. Yerli-yabancı karışık bir set hazırlamış. Bu da iyi çünkü yılbaşı gecesi mutlaka Türkçe pop da istiyor arabesk kulaklar. Ayrıca radyocu Geveze’nin de şovları varmış. Işık gösterileriyle bambaşka bir yer haline getirecekleri tarihi gara, 1500 kişi bekliyorlar.

ADAM BAŞI 125 LİRAYA LOCA

Partiye normal biletler Biletix’te 75 lira. Bu fiyata 2 deluxe içki dahil. 6 kişi toplayabilirseniz stand var: 500 lira ama 1 şişe viski veya votka ile enerji içecekleri bedava. Yok biz 8 kişiyiz diyene loca daha makul: 1000 lira veriyorsunuz 2 şişe viski veya votka ile enerji içecekleri alıyorsunuz.

3 KRİTİK SORU

Haberin Devamı

Partide nasıl sigara içeceğiz?
- Üstü kapalı, ısıtmalı, sigara içilebilen alanlar oluşturuldu.

Geçen yılki gibi uzun tuvalet kuyrukları olacak mı?
- Haydarpaşa’da tuvalet olmadığı için portatif WC’lerde kuyruk olmuştu. Sirkeci’de sorun yok.

Partinin yılbaşı magandalarıyla dolmasını nasıl engelleyeceksiniz?
- Uygun görmediğimizi, bilet ücretini iade ederek etkinliğe almama hakkına sahibiz.

Avatar’daki 11 Eylül

Salı günü Avatar’ın galasına gittim. Tavsiye ederim mutlaka görün, bütün salon da benimle aynı fikirdeydi. Sinema kültürünü baştan sona değiştireceği iddia edilen Avatar’ın getirdiği yenilikleri e-kolay internet portalındaki köşemden okuyabilirsiniz. www.ekolay.net. Ben sadece filmdeki 11 Eylül yorumuna dikkat çekmek istiyorum. Avatar bambaşka bir gezegende geçiyor; El Kaide-Afganistan-Irak’la bir alakası yok ama yönetmen James Cameron, 11 Eylül sabahı yıkılan İkiz Kuleler’in altında kalan insanlar ne hissettiyse size bu filmde birebir 3 boyutlu yaşatıyor. Yalnız bu kez yerle bir olan İkiz Kuleler değil, o gezegenin kutsal dev ağacı. Bu tespitten yola çıkarak filmi neo-con yanlısı sanmayın. İzleyince göreceksiniz, 11 Eylül’ü yaşıyorsunuz ama Kızılderililer’in ya da petrol için ülkeleri işgal edilmek istenen Iraklılar’ın gözünden. Yönetmenin mesajı galiba Amerikalılara: “Farkında mısınız, biz de başkalarına 11 Eylül yaşatıyoruz!”

Haberin Devamı

Robert de Niro’nun aşçısı Moda’da

Kadıköy Moda’daki Cibalikapı Balıkçısı, salı ve çarşamba akşamı (22-23 Aralık) çok özel bir misafir ağırlıyor: Kanada’da “Yemek Tanrısı” diye bilinen, Robert de Niro ve Mick Jagger’ın özel aşçısı Byron Ayanoğlu. Soyadından da anlaşılacağı üzere Ayanoğlu bir Türk. 48 yıl önce ayrıldığı İstanbul’da ilk kez hazırlayacağı özel mönüsünde mantar, pırasa ve naneli börekten ballı hardal ve salatalık sosunda marine edilmiş somona, Tayland usulü karides ve çikolatalı baklavaya kadar farklı lezzetler var. Bu özel mönünün kişibaşı fiyatı 100 lira. (216) 348 93 63.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!