'Yılbaşı gecesi uyumadan 2 saat önce yiyecek tüketimini sonlandırın'

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı gecesi uyumadan 2 saat önce yiyecek tüketimini sonlandırın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 11:00

'Yılbaşı gecesi uyumadan 2 saat önce yiyecek tüketimini sonlandırın'

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi Balcalı Hastanesi diyetisyeni Tuğçe Özakçaoğlu Kaltar, yılbaşı gecesinde uyumadan 2 saat önce yiyecek tüketiminin sonlandırılmasını önerdi.
Özellikle diyabet, kalp, yüksek tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları bulunan hastalara uyarılarda bulunan Kaltar, küçük değişimlerle keyifli ve sağlıklı şekilde yılbaşı geçirmenin mümkün olabileceğini belirtti.
Ana yemek seçimlerinde kırmızı et yerine ızgara veya fırında balık, tavuk ve hindi tüketilebileceğini anlatan Kaltar, şunları söyledi:
"Bir öğüne sıkıştırılmış kalorisi yüksek besinlerin tüketilmesiyle birlikte hazımsızlık, gaz, şişkinlik, mide ve barsak rahatsızlıkları oluşabilir. Bu nedenle yılbaşı akşamındaki sofranızı bütün besin öğelerini yeterince içerecek şekilde önceden planlamak ilk şart olmalıdır. Yılbaşı gününe sağlıklı bir kahvaltıyla başlamalı ve öğle yemeğinde sebze yemeği, bol salata, ayran gibi daha hafif yemekler ve içecekler tercih edilerek güne devam edilmelidir. Akşama doğru hafif-orta tempolu 35-40 dakika yürüyüş yaparak metabolizma hızımızı artırabiliriz. Akşam yemeğine başlarken çorba, sebze yemeği ve bol salata, beraberinde patlıcan salatası, yoğurtlu mezeler, barbunya pilaki gibi daha sağlıklı mezeler tercih edilebilir."
Yılbaşı gecesi alkol tüketilecekse şarap, bira veya meyve kokteylleri gibi düşük alkol oranlı içkileri öneren Kaltar, "Sağlık için uyumadan 2 saat önce yemek tüketimi sonlandırılmalıdır. Bu şekilde özlemle beklenen yılbaşı gecesini daha sağlıklı bir şekilde atlatmak mümkün olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!