Yılbaşı gecesi mükemmel görünün

Makyajdaki rafine renk karışımları ve değerli metallerin kusursuz ışıltısı sayesinde, 2009 yılına yüksek karatlı bir görünümle girebilirsiniz!

Haberin Devamı

SEKSİ SİNYAL:
Parlatıcıyla göz alıcı hale getirilen ve tüm dikkatleri üzerinize toplamanızı garanti eden dudaklar, makyajınızın odak noktası... Sezonun trend rengi yeşille aydınlatılmış gözler, aynı tonlardaki bir eye-liner'la daha da etkili hale getirilebilir. Göz çevresi ise yumuşak, mat bir kahve tonuyla gölgelendirilebilir. Bu uygulamaya en çok yakışacak allık tonu ise belirgin olmayan bir bakırdır.

PEMBE ETKİ:
Makyaj paletindeki pembe ve gümüşün birlikteliği, özel gecede gerçek bir diva yaratabilir! Göz kapaklarının üzerine sürülen gri nüansları,
heyecan verici bir dumanlı göz efekti yaratacaktır. Üzerine uygulanan pembe farla da söz konusu etkiyi artırmak mümkündür. Bu arada, makyajda kullanılan allığın da aynı tonlarda olması gerektiğini unutmayın. Siyah maskarayla belirginleşen gözler, aynı zamanda gümüşle parlak bir görünüm kazanır. Fuşya tonlarında bir rujla pembenin makyaj üzerindeki derinliği artırılabilir.

Haberin Devamı

ALTIN 60'LAR:
Makyajın yoğunluğunu, göz kapaklarının koyu tonlarla vurgulanması ve göz çevresi ile kirpik kontürleri öne çıkarıyor. Göz kapakları, altın efektli bejle parlıyor ve ton göz kuyruğuna doğru giderek koyulaşıyor. Göz kalemine paralel olarak, ince bir çizgi halinde altın
tonlarındaki eye-liner'ın da varlığı hissediliyor. Açık tonlardaki dudaklar,
metalik bejle birlikte asil bir görünüm yaratıyor. Tırnaklarda da yine
altının ağırlığı hissediliyor.

EN KIRMIZI GECE:
Işıltılı bir bordo ve mürdüm, gözleri çevreliyor. Renk tonlarının en koyusu, gözün içinden kuyruk kısmına doğru ince bir çizgi
halinde belirginleşiyor. Ortada ise yine şampanya tonlarının etkisi var. Kirpiklere hafif bir maskara uygulaması yapılıyor. Kaşlar ise özellilkle
açık tonlarda bırakılıyor. Yanaklara gelince; uçuk pembe bir allık yeterli... Ve dudaklarda ise makyajın en klasik rengi dikkatleri çekiyor.

Yılbaşı ertesi zindeliği

Gerçekten de uzun bir gece oldu... Sabaha kadar sevdiklerinizle birlikte kutlama yaptınız, dans ettiniz, eğlendiniz. Şimdi dinlendirici bir uykuya ihtiyacınız var. İşte size yılbaşı kutlamalarının ardından dinlendirici öneriler...

Haberin Devamı

1- BANYO ZİNDELİK VERİR:
En fazla 36 derecelik ısıya ayarlanmış sıcak bir banyo, kan dolaşımını harekete geçirir. Banyo keyfi için 10 dakika yeterlidir.

2- TAZE SEBZE:
Salatalığın yüzde 90'ı sudan oluşur. Dolayısıyla sahip olduğu suyun soğutma etkisiyle göz çevresindeki kan damarlarını daraltır. Bu etki,
uykusuzluğun etkisiyle şişen göz altlarını normal hale getirir. Unutmayın ki, salatalık ne kadar soğuk olursa, o kadar hızlı etki gösterir.

3- SUYUN GÜCÜ:
Solgun ve yorgun görünüme karşı yüzünüze soğuk su çarpmak kadar iyisi yoktur. Eğer yeterince cesursanız o zaman sıcak-soğuk duşları
tercih edebilirsiniz; vücudunuza uyguladığınız ama her zaman kalp seviyesinden daha aşağıya doğru tuttuğunuz- 1 dakika sıcak, 20 saniye soğuk su ertesi gün kendinizi zinde hissetmeniz için bire bir.

Haberin Devamı

4- BOL SU İÇİN:
Alkol vücuttaki suyu çektiği ve mineral deposunu darmadağın ettiği için, uykuya yatmadan önce ilk işiniz büyükçe bir bardak su içmek
olmalı... Eğer sudan hoşlanmıyorsanız, soda veya meyveli su da içebilirsiniz.

5- GÖZLERİNİZİ AÇIN:
Uzun bir gece ve tüketilen tuzlu yiyecekler yüzünden, gözler sıklıkla şişer. Bu sorundan kurtulmak için en büyük yardımcılardan biri de göz kremleridir. Göz altlarına kreminizi uygulayın ve göz pınarı hizasından elmacık kemiklerine doğru, parmak uçlarınızla yumuşak bir şekilde
masaj yaparak ürünü cildinize iyice yedirin.

6- BİRAZ RENK LÜTFEN:
Aşırı makyaj yapmamak, cilt sağlığı için her zaman iyidir. Ancak bir miktar pudra ya da krem allık, cildinizi anında daha taze ve uyanık bir hale getirir. Şişmiş gözlerinizi lütfen herhangi bir kapatıcı ile örtmeyin. Çünkü bu yanlış hareketle şişlikleri daha da belirginleştirmiş
olursunuz!

Haberin Devamı

7- TEMİZ HAVA LÜTFEN:
Uykuya dalmadan önce ve uyandıktan hemen sonra, temiz hava almaya bakın... Hafif hareketler ise kan dolaşımını artırarak metabolizmayı canlandırır ve alkolün vücuttan atılımını hızlandırır.

Kahve çekirdeğiyle vücut peeling'i

Doğal kahve çekirdeği, içeriğinde bulunan kafein ve antioksidanların yararlı etkileri nedeniyle cilt bakım ürünlerinde bolca kullanılmaya başlandı. Kahve çekirdekleri, mekanik bir peeling etkisine sahip ve bu yüzden cildin arındırılmasında önemli rol oynuyor.

Kahvenin kozmetik kullanımdaki faydaları saymakla bitmiyor: Cildi ölü hücrelerden arındırıyor, kan dolaşımını artırıyor, ciltteki bağ dokusunu aktive ediyor, akne ya da iltihabı önlüyor. En önemlisi, birçok bilimsel çalışmada kahvenin cilt kanserini önlediği ispatlanmış. Bu madde, cildin güneşten yıpranmasnı önlüyor ve serbest radikaller için koruyucu bariyer oluşumunu destekliyor.

Haberin Devamı

Hollywood'da Naomi Campbell başta olmak üzere birçok ünlünün başvurduğu bu yöntem, özellikle selülitle savaşta oldukça etkili... Bir röportajında, vücudunun selülit oluşumuna müsait bölümlerini kahve ile ovduğunu söyleyen Campbell, aynı zamanda bu bölgelere üzerine kahve serpiştirdiği folyolarla kapladığını da anlatmıştı.

SELÜLİT SAVAŞÇISI

Palestra Spa'da da uygulanan kahve çekirdekli peeling bakımı, cildinizi ve vücudunuzu tam da yılbaşı öncesinde derinlemesine arındırma imkanı sunuyor. Cildi besleyen ve ölü keratin hücrelerinden arındıran bu peeling yöntemi ile cilt sıkılaşıyor. Bakımda kahve ile birlikte kullanılan doğal portakal yağı da kahvenin selülit tedavisindeki etkisini artırıyor.

Bakım, peeling aquaspa yatağının buharı eşliğinde tüm vücudu ovalamak suretiyle başlıyor. Vücut 20 dakika boyunca buharda bekletiliyor. Böylelikle cilt altına emilimin daha etkili olması sağlanıyor. Ciltte ölü keratin hücrelerinden arınmanın yanı sıra toksin atımı da gerçekleşiyor ve ödem azalıyor. Ilık bir duş sonrasında portakal özlü bir losyon ile vücuda masaj uygulanıyor. Uygulama sırasında özellikle selülitli bölgeler üzerinde yoğunlaşılıyor. Cilt nemlenerek kan dolaşımı artışı sağlanıyor.

Palestra Spa'da görevli uzmanlar, bu bakımın 20 günde ya da ayda bir tekrarlanmasını tavsiye ediyor. Öte yandan sıkılaştırıcı ya da inceltici vücut bakım programlarının haftada 1 kez yapılmasını öneriyorlar.

Kahvenin cilde etkisi

Aquaspa'nın aromatik buharı ile vücuda uygulanan bu karışım, sıcağın da etkisiyle cildin en alt katmanı olan dermise kadar emiliyor. Böylece cildin bu bakımdan en yüksek oranda yararlanması sağlanıyor. Aquaspa yatağının rahatlığı sayesinde yerinizden kalkmadan duş almanın keyfini yaşamanız da mümkün. Sonuca gelince: Cildinizdeki parlaklığı, sıkılığı ve pürüzsüzlüğü anında fark ediyorsunuz.

Kırışıklıklardan masajla kurtulun

Anti-aging metotlarından hangilerini sayabilirsiniz? Kremler, cerrahi ve soft uygulamalar tamam ama ya başka? Mesela sizlere masajın da yüzde oluşmaya başlayan kırışıklıklardan kurtulmada etkili bir yöntem olduğunu söylesek... Düzenli olarak aynanın karşısında yapacağımız bu yüz egzersizleriyle çok daha genç görünebilirsiniz!

Akupunktur noktalarına yapılan masajın, günlük krem sürmeyi bir anti-aging programına dönüştürdüğünü biliyor musunuz? Başlangıç olarak yaklaşık 2 dakika boyunca ellerinizin iç kısmıyla aşağıdan yukarıya doğru yüzünüze masaj yapın. Daha sonra baş parmak ve işaret parmağınızla kaşlarınıza 10 kez dışarıdan içeriye doğru yumuşakça minik çimdikler atın. Ardından orta parmaklarınızın uçlarıyla kaşlarınızın bitim kısmından ortaya doğru kısa aralıklarla baskı uygulayın. Şimdi parmak uçlarınızı kaşlarınızın başlangıç noktasında 1 dakika boyunca baskı uygulayarak bekletin. Son olarak ellerinizi yumuşakça gözlerinizin üzerine koyun, santim santim içeriden dışarıya doğru bastırarak çekin.ırışıklıklara karşı dudak çevresindeki iki noktaya baskı uygulayın: Bir tanesi, bir parmak ötede solda, diğeri hemen sağda, dudak kıvrımının orada bulunuyor. Parmak uçlarınızı bu noktalara yerleştirin. Ardından tüm yüzünüze 1 dakika boyunca düzenli olarak küçük baskılar uygulayın. Son olarak avuç içlerinizi yüzünüze yerleştirin ve ellerinizle alnınızdaki saç çizgisinden başlayarak kulakların arkasına ve çeneye doğru 3 kez okşayın. Bu uygulama başınızdan aşağı suyun aktığı hissini vererek sizi rahatlatacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları