Yiğitler'den Afrin'deki yiğitlere selam

Güncelleme Tarihi:

Yiğitlerden Afrindeki yiğitlere selam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 11:27

Yiğitler'den Afrin'deki yiğitlere selam

Haberin Devamı

İZMİR'de, Kemalpaşalı sanayici ve çiftçilerin 40 yıllık hayali olan 'Yiğitler Barajı'nda 490 metrelik derivasyon tünelinin kazı çalışmaları tamamlandı. Yerin 200 metre altında iki taraftan eş zamanlı olarak açılan tünelleri birleştiren DSİ çalışanları, İdlib'de şehit düşen mesai arkadaşları ve Afrin operasyonunda destan yazan Mehmetçikler için, tünellerin birleşme noktasında bayrak açtı.

Kemalpaşalıların yıllardır yapılmasını beklediği Yiğitler Barajı'nın inşaatı ilerliyor. 100 milyon liralık yatırımda 27 Ekim'de başlanan derivasyon tüneli kazısı tamamlandı. 490 metre uzunluğunda 3 metre çapındaki tüneli açma çalışmaları iki koldan eş zamanlı olarak sürüyordu. Yerin yaklaşık 200 metre altında iki tüneli birleştiren çalışanlar; burada Türk bayrağı açtı. Afrin operasyonunda canı pahasına mücadele eden Mehmetçiklere selam yollayan çalışanlar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ve İdlib'te şehit düşen DSİ personeli Yasin Tanboğa'ya Allahtan rahmet diledi.

Üç yıl içinde tamamlanması planlanan projede, derivasyon tüneli beton kaplama çalışmalarına başlanacak.

12 bin 661 dekar tarım arazisini yağmurlama ve damla sulama tekniği ile modern şekilde sulayacak Yiğitler Barajı'nın gövde yüksekliği 102 metre olacak. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu şeklinde yapılacak olan baraj; yıllık 16.12 milyon metreküp suyu regüle edecek. Bu suyun 9.27 milyon metreküplük miktarı KOSBİ bünyesindeki sanayi tesislerinin kullanımına, 6.85 milyon metreküplük diğer miktarı ise tarımsal amaçlı kullanıma verilecek.

Proje'nin ülke ekonomisine her yıl ortalama 22 milyon 345 bin lira ek gelir sağlaması bekleniyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!