Yiğido şokta

Güncelleme Tarihi:

Yiğido şokta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2009 00:00

Liderlik koltuğunun kaybedilmesi kırmızı beyazlıların moralini bozarken, teknik direktör Uygun, "Böyle bir mağlubiyeti beklemiyorduk fakat her şey bitmedi" diyerek şampiyonluk umutlarının sürdüğünü dile getirdi.

SAHASINDA İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilen Sivasspor, tam 370 gün sonra seyircisi önünde aldığı mağlubiyetle hem şampiyonluk yolunda büyük yara aldı, hem de taraftarlarına büyük şok yaşattı. Bu sürpriz yenilgiyle liderlik koltuğunu 2 puan farkla Beşiktaş’a devreden kırmızı beyazlılar adeta mateme bürünürken, teknik direktör Bülent Uygun camiaya umut dolu mesajlar verdi.

"Böyle bir yenilgiyi beklemiyorduk. Liderlik gitti fakat her şey bitmedi" diyen Uygun, çok zorlu bir sezon yaşadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

Kimse moralini bozmasın

"Kendi saha ve seyircimiz önünde kazanmak istediğimiz bir karşılaşmaydı. Maçın daha başlarında gelen iki gol oyun planlarımızı alt üst etti. Erken gelen bu gollerle de strese kapılan oyuncularım yakaladıkları net gol fırsatlarını değerlendiremediler. Ve sahamızdan mağlubiyetle ayrıldık. Olsun, bu dünyanın sonu değil. Bu güzelikleri yaşatan futbolcularıma teşekkür ediyorum. Futbolun cilvesi bu. Önümüze bakacağız. Artık 3 karşılaşma var. Hangi takımın ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Her takım birbirini yenecek güçte. Daha çok şey değişir. Kimse moralini bozmasın."

Trabzonspor da ortak oldu

Bülent Uygun, bu sezon şampiyonun son hafta maçlarından sonra belli olacağını ve Trabzonspor’un da artık yarışa ortak olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz Sivasspor olarak, bu yıl lige çok büyük renk katık. Oynadığımız futboldan keyif alıyoruz. Hak eden sezon sonu hak etiğini alacak. Benim hep söylediğim bir şey var; şampiyon benim ama birinci kim belli değil. Biz önümüzdeki üç maçı kazanıp bekleyeceğiz. Sivasspor olarak şampiyonluk şansımız hala var."

Öte yandan, Sivasspor’un, bu hafta Hacettepe ile oynayacağı maça Ankara’da hazırlanacağı açıklandı. Ankara’da bugün toplanarak Kızılcahamam’daki Patalya Otel’de kampa girecek olan kırmızı beyazlılar, maç gününe kadar burada kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!