YGS 2017 soruları ve cevaplarını öğrenin! YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YGS 2017 soruları ve cevaplarını öğrenin YGS sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 07:53

YGS soru ve cevaplarını araştırmaya başlayan üniversite adayları, sınavda işaretledikleri yanıtların doğruluğunu teyit etmek için işaretledikleri soruları incelemeye başladı. YGS soruları ve cevaplarıyla ilgili akla takılan konulara 'uzmana sor' sayfamızdan yanıt bulabilecek olan adaylar, konuyla ilgili merak edilenlere bu şekilde cevap bulabilecek. İşte, öğrencilerin sınav sonrası merak ettiği sorular ve cevaplar ve 'YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?' konusunun detayları

Haberin Devamı

YGS soruları ve cevap anahtarı ÖSYM'nin resmi İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı. Dün gerçekleşen 2017 YGS sorularına ve cevap anahtarının yanı sıra sınavla ilgili merak ettiklerinizi uzmana sor sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu da sonuçlar oldu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları için net bir tarih verildi. Peki, ÖSYM 2017 YGS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

ÖSYM dün yapılan YGS soru ve cevap anahtarını sınavın hemen ardından yayınladı. Öğrenciler merakla cevap anahtarlarını bekliyordu. YGS soruları ve cevap anahtarında merak edilenleri uzmana sor sayfamızdan da takip edebilirsiniz. İşte 2017 YGS soru ve cevap anahtarına ulaşabileceğiniz adres ve YGS'de dün yaşananlar

ÖSYM bu sene yeni bir uygulamayı başlattı ve 09.45'te sınavların yapıldığı salonların kapılarını kapattı. 09.46'dan sonra gelen çok sayıda öğrenci ise YGS'yi kaçırmış oldu. Bu durum, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Sınava giremeyen birçok öğrenci kapının önünde gözyaşı döktü. İşte, YGS soruları ve cevapları!

Haberin Devamı

YGS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

2 milyon 266 bin aday YGS için ter döktü

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YGS'nin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına "www.osym.gov.tr" adresinden erişilebileceği bildirildi.

YGS'de kullanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde bulunduğu ve telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğu belirtilen duyuruda, soruların ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı kaydedildi.

 

2017-YGS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017 YGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 12 Mart 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2017-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört testten oluşan YGS’de adaylara her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.

YGS 2017 soruları ve cevaplarını öğrenin YGS sonuçları ne zaman açıklanacak

SINAVDA ADAYLARA 160 SORU İÇİN 160 DAKİKA VERİLDİ

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi, kısa süre için bile olsa salondan çıkamadı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletildi. Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

Haberin Devamı

SINAVA GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Bayburt'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Bayburt'ta, sınava gireceği Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 09.46'da gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlara alınmamaları üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

YGS 2017 soruları ve cevaplarını öğrenin YGS sonuçları ne zaman açıklanacak

Sınavı kaçıran genç kız gözyaşları döktü. (Adana)

EVDEN GELSEM YETİŞİRDİM, İŞTEN GELİYORUM

Haberin Devamı

Adana'da da  üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kalınca binaya alınmayan bir öğrenci gözyaşlarını tutamadı. Kentte YGS saat 10.00'da başlarken, sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler içeri alınmadı. Adana'da Cebesoy Ortaoklu'unda sınava girmek için gelen Mehmet Kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra gelince sınava giremedi. Kaya, görüştüğü görevlilerin sınava alınmayacağını belirtmesi üzerine uzun süre gözyaşı döktü.

YGS 2017 soruları ve cevaplarını öğrenin YGS sonuçları ne zaman açıklanacak

Okul kapısının önüne oturarak uzun süre ağlayan Kara'yı çevredeki veliler sakinleştirmeye çalıştı.

Gece bir iş yerinde çalıştığı için sınava geç kaldığını aktaran Kara, "Abi kurbanın olayım, evden gelsem yetişirdim, işten geliyorum geç kaldım. Bir senem gitti kolay bir şey değil. Ben ne yapacağım şimdi. Abi Allah rızası için alın sınava işten mi atacaklar." dedi.  Kara, bir süre sonra okuldan ayrıldı.

YGS 2017 soruları ve cevaplarını öğrenin YGS sonuçları ne zaman açıklanacak

Ankara'da sınava giremeyen öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.

 KAYSERİ... GÖZYAŞLARI DÖKTÜLER

Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi'nde de sınavdan dolayı yoğunluk yaşandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı, bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Çeşitli nedenlerden dolayı geç kalan ve sınava giremeyen öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.Bir kız öğrenci, sınav salonuna alınmayınca sinir krizi geçirdi. Bayılan genç kıza ilk müdahaleyi babası ve diğer veliler yaptı. Daha sonra olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri, genç kızı ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü.Başka bir öğrenci de gözyaşları içinde sınava alınmamasına tepki gösterdi. Geç kalan öğrencilerin sınava girebilmesi için aileleri ve diğer veliler uzun süre polislerle görüştü ancak bir sonuç alınamadı. Öte yandan veliler, Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesiyle ilgili sınav kağıtlarında yeterli bilgilendirme yapılmadığını öne sürerek, tepki gösterdi.

SİVAS

Sivas'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar duruma tepki gösterdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Sivas'ta, sınava gireceği Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi binasına 09.45'ten sonra gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlar alınmamaları üzerine duruma tepki gösterdi. Görevliler ile bir süre görüşen öğrenciler sonuç alamadı.Bir öğrenci tepki amacıyla sınava giriş belgesini yırtarak çöpe attı ve yerleşkeden uzaklaştı.

YOZGAT... 'ALLAH RIZASI İÇİN İÇERİ ALIN'

Yozgat’ta 6 bin 500 adayın başvurduğu sınav, 19 merkezde yapıldı. Adaylardan bazıları, birkaç dakika geciktikleri sınava giremedi.  Erdoğan Akdağ Fen Lisesinde, 09.45'de kapıların kapanmasıyla bir dakika geç kalan 6 aday, sınav salonuna alınmadı. Adaylar, kapıda görevli polis memurları ve bina sorumlusu ile tartıştı. Bazı vatandaşlar da görevlilere, "Allah rızası için içeri alın" diyerek adaylara destek oldu. Tartışmalar sonuç vermeyince adayların bazıları binadan ayrılırken bazıları bekledi. Öte yandan adaylar sınavda ter dökerken, yakınları da bina önünde Kur'an okuyup, dua ederek çocuklarına destek olmaya çalıştı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!