ÖSYM YGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından önemli uyarı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM YGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak ÖSYM tarafından önemli uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 20:08

2017 YGS sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı binlerce üniversite hayali kuran öğrenci tarafından merakla bekleniyor. Üniversiteye giriş için ilk aşama olan 2017 YGS için öğrenciler hazırlık içinde. Mart ayında gerçekleşecek sınav için hazırlıklarını sürdürmeye devam eden üniversite adayları, her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden YGS sınav giriş yerlerini araştırırken ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi. Peki, YGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

'YGS giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?' Her yıl yüz binlerce öğrencinin büyük emekler vererek hazırlandığı sınav öncesinde en çok sorulan sorulardan biri de buldu. YGS giriş yerlerini öğrenmek isteyen öğrenciler, şifreleriyle girdikleri aday işlemleri sistemi üzerinden sık sık kontrollerini gerçekleştiriyor. Peki, YGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 

Yüz binlerce kişinin istedikleri bölümlere yerleşebilmek için gireceği sınavların ilki olan YGS’nin giriş yerleri henüz açıklanmadı. ÖSYM’den de konuya ilişkin net bir tarih verilmedi. Ancak sınava son 1 hafta kala YGS sınav giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor.

YGS GİRİŞ SAATİ UYARISI

Mart ayında gerçekleşecek sınav için hazırlıklarını sürdürmeye devam eden üniversite adayları, her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden YGS sınav giriş yerlerini araştırırken ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi. Sınav binasına girişlerin sınavdan 15 dakika önce sona ereceği hatırlatılan metinde şu ifadeler yer aldı: "2017 YGS’de saat 9.45’te binaya alma işlemleri sonlandırılacak. Adaylar başlama saatinden 15 dakika önce sınav binasına giriş yapmış olmalı. Saat 9.45’ten sonra sınav binasına kimse alınmayacak."

Haberin Devamı

YGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversiteye giriş için ilk aşama olan 2017-YGS için öğrenciler hazırlık içinde. Sınav, 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek. Tek oturumda yapılacak sınav saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek.

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekmektedir.

YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur.

2017-YGS Aday Eğitim Filmi

Ayrıca adayların süreci en iyi şekilde atlatması için 2017 YGS Single ismiyle bir video hazırlandı. 12 Mart 2017 Pazar günü uygulanacak olan 2017-YGS ile ilgili olarak adayları sınavın uygulanmasına yönelik bilgilendirme amacıyla 2017-YGS Aday Eğitim Filmi, yayınlandı. 

Haberin Devamı

YGS KİMLİK UYARISI

Sınav giriş yerleri üniversite adaylarının kafasında soru işareti yaratmaya devam ederken ÖSYM’den önemli bir duyuru geldi. Resmi internet sitesiz üzerinden yapılan duyuruda sınav anında gerekli belgelerden biri olan kimlik kartıyla ilgili bilgi verildi. ÖSYM yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar geçici kimlik belgesi kullanılmasının süresi uzattı. ÖSYM'nin duyurusu şöyle:"Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar düzenlenecek olan Geçici Kimlik Belgesinin kapsamı genişletilmiş olup daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar geçerli olması sağlanmış ve Yükseköğretim Geçiş Sınavına(YGS) girecek olan 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının ”öncelikli “olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapılmıştır.2017-YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut Nüfus Cüzdanları/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geçici Kimlik Belgesi” ile sınava girebileceklerdir.

Haberin Devamı

YG soru iptalinde katsayı artacak

Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda iptal edilen soruların artık değerlendirme dışı bırakılacağı ve eskisi gibi tüm adaylar tarafından doğru cevaplanmış olarak kabul edilmeyeceği duyurulmuştu. YGS öncesi bu değişikliğin değerlendiren uzmanlara göre bu uygulama diğer soruların her birinin katsayı değerinde az da olsa artışa yol açacak. Örneğin YGS Türkçe testinde 40 sorudan 1’inin iptali halinde sınav 39 soru üzerinden değerlendirilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!