YGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? Ödeme işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

YGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak Ödeme işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 09:45

YGS para yatırma işlemi hangi bankaya yatırılacak konusu, başvurular için son saatlere girilirken, üniversite adaylarının hassasiyet gösterdiği konular arasında yer aldı. İnternet üzerinden de yapılabilecek olan YGS para yatırma ve ücret ödeme işlemi, bankaların ATM'leri üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. İşte, YGS para yatırma ve sınav ücreti konusunda hangi bankalar üzerinden işlem yapılabileceğine dair detaylı bilgiler

Haberin Devamı

YGS başvuru sürecinin ne zamana kadar devam edeceğini merak eden binlerce öğrenci konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyorlar. Üniversite sınavları için yoğun çaba gösteren öğrenciler, hayallerine ulaşmak adına girecekleri ilk sınav olan YGS hakkında bilgilere bakıyorlar. LYS öncesi bir hazırlık kapsamı olarak gözüken YGS sınavının başvuru süresinin dolmasına az bir zaman kaldı. Bir yandan da sınava girecek olan adaylar, YGS başvuru ücretlerinin hangi bankaya yatırılacağını merak ediyorlar. Peki, YGS başvuru süreci ne zamana kadar devam edecek? YGS ücretleri hangi bankaya yatırılacak? İşte detaylar.

YGS para yatırma işlemi nasıl yapılır soruları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Üniversite sınavı ile hayatlarına yeni bir yön vermek isteyen binlerce aday, üniversiteye giriş sınavının ilk basamağı olan YGS için başvuru ücretini nereye yatırabileceklerini öğrenmek istiyor. YGS ödemesi hangi bankaya yapılacak sorularına cevap arayan adaylar, başvuru işlemlerinin sona yaklaştığı saatlerde para yatırma işlemini gerçekleştirmek istiyor. İşte, para ödeme işleminin hangi bankaya yapılabileceğine dair bazı detaylar

Haberin Devamı

ÜCRETLER HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Okullarda ve ÖSYM üzerinden yapılan sınav başvurularının ardından birçok üniversite adayı, ücretlerin yatırılacağı bankayı araştırmıştı. Bu yıl 60 TL olarak belirlenen sınav ücretleri, birden fazla bankaya yatırılabilecek. İşte, ücretlerin yatırılabileceği bankalar;

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

ÖDEMELER İNTERNET ÜZERİNDEN DE YAPILABİLECEK

Bankaya gitmeye vakti olmayan adayları da düşünen ÖSYM, YGS ödemelerini İnternet üzerinden kabul edecek. ÖSYM İnternet sitesi üzerinden kredi ya da bankamatik kartı aracılığıyla yapılabilecek ödemeler, T.C. Kimlik numarası ile kolayca ödenebilecek.

Haberin Devamı

İNTERNET ÜZERİNDEN ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU NASIL TAMAMLANIYOR?

ÖSYS Kılavuzunda da açıkca belirtilen başvuru süreci, mezun ya da okuyan ayrımı içeriyor. Mezun olan ve ÖSYM sistemine kayıtlı olan adaylar işlemlerini online tamamlayabilecekken, henüz mezun olmayan öğrenciler bu işlemlerini başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirecek. YGS başvurusu, ÖSYM başvuru merkezleri ve yetkilendirilmiş okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilebilecek.

İLİNİZDEKİ BAŞVURU MERKEZLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Mezun olan veya herhangi bir sınav başvurusu nedeniyle Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) kaydı olan öğrenciler, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını sistem yönergeleriyle tamamlayabilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURU SÜRECİ NE KADAR DEVAM EDECEK?

Başvuruları 04 Ocak Çarşamba günü başlayan YGS, 18 Ocak Çarşamba günü 23.59'a kadar başvuru almaya devam edecek. Başvuru işlemi böylece iki haftada tamamlanmış olacak.

BAKMADAN GEÇME!