YGS öncesi e-değerlendirme sınavı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

YGS öncesi e-değerlendirme sınavı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 13:59

Üniversite adaylarını destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan elektronik değerlendirme sınavlarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Peki YGS öncesi elektronik değerlendirme sınavı’nın 3.’sü ne zaman yapılacak. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Destekleme ve yetiştirme kurslarına kayıtlı öğrenciler, EBA şifreleriyle sisteme giriş yaparak elektronik değerlendirme sınavına katılabiliyorlar. Kurslara kayıtlı olmayan öğrenciler ise, aynı sınavın PDF formatına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün web sayfasından ulaşabilirler.

Üniversite’ye girebilmek için aylardır çalışan üniversite adaylarını destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan elektronik değerlendirme sınavının 3.’sü 10 Mart 2016 - 4.’sü ise; 9 Nisan 2016 tarihinde yapılacak.

12. sınıflara yönelik 3.’sü başlayan elektronik değerlendirme sınavlarının 4.’sü 8 Mayıs 2016 - 5.’si ise; 5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün sınıf düzeylerinde hazırladığı kazanım kavrama testleri ile değerlendirme sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar adresinden ulaşılabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!