YGS başvurusu nasıl yapılır? Hangi illerde YGS başvuru süresi uzatıldı!

Güncelleme Tarihi:

YGS başvurusu nasıl yapılır Hangi illerde YGS başvuru süresi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 10:27

On binlerce öğrenci Mart ayında gerçekleşecek olan 2016 YGS sınavını merakla beklerken ÖSYM sınav başvurularıyla alakalı bir duyuru yayınladı. 21 Ocak 2016 Perşembe günü sona eren 2016 YGS başvuru süresi bazı illerde uzatıldı. YGS başvurularının uzatıldığı iller ve ilçeler hangileri? 2016 YGS başvuruları ne zamana kadar uzatıldı? İşte detaylar...

Haberin Devamı

ÖSYM sokağa çıkma yasağı sebebiyle, 2016 YGS sınavına başvuru yapamayan adaylar için başvuru süresinin uzatıldığının bilgisini verdi. Sokağa çıkma yasağı bulunan yerleşim bölgelerinde görevli kamu personeli ve buralarda ikamet eden adaylar için geçerli olan başvuru süresi ÖSYM tarafından duyuruldu.

BELİRLENEN İLLERDE YGS İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM yaptığı duyuruda, 2016 YGS başvuru tarihleri süresince sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır - Sur, Mardin - Dargeçit, Nusaybin, Şırnak - Cizre, İdil, Silopi ilçelerinde görev yapan kamu personeli ve bu ilçelerde ikamet edenler öğrenciler için başvuru süresinin 10 Şubat 2016 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Ücret ödeme işlemlerini bankadan yapacak olan adaylar ödemelerini 11 Şubat 2016 mesai bitimine kadar, ÖSYM’nin internet sayfasından ödeme yapacak olan adaylar ise ödemelerini 11 Şubat 2016 saat 23:59’a kadar gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

2016 YGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava girecek olan adaylar başvuru yapmadan önce 2016 YGS sınavı için belirlenen 50 TL’lik sınav ücretini ödemelidirler. Adaylar isterlerse belirlenen bankalardan, isterlerse de ÖSYM’nin internet sayfasında sol üstte bulunan ‘Ödemeler’(odeme.osym.gov.tr) alanından kredi kartı veya banka kartı ile yapabilirler.

Ödeme işlemini tamamlayan adaylar sonrasında Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak online olarak başvurularını tamamlayabilirler. Ancak adaylar arzu ederlerse kayıtlı oldukları okuldan da başvuru işlemlerini yapabilirler.

6 Ocak 2016 tarihinde başlayan ve 21 Ocak 2016 tarihine değin devam eden 2016 YGS başvurularıyla alakalı ÖSYM tarafından açıklanan rakamlara göre, bu tarihler arasında 2.255.386 aday başvuru yapmış ve bu adayların içinde 77.814 aday ise Sınavsız Geçiş Hakkı için başvurmuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!