YGS başvurusu nasıl yapılır? YGS ücretleri hangi bankaya yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

YGS başvurusu nasıl yapılır YGS ücretleri hangi bankaya yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 10:07

YGS başvurusu ile üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşan milyonlarca öğrenci, YGS ücretlerinin hangi bankaya yatırılacağını araştırdı. Geçtiğimiz yıllara göre farklılık arz eden sınav sistemi nedeniyle öğrencilerin merakına neden olan 2017 YGS başvurusu, ÖSYM tarafından alınmaya başladı. Üniversiteye girişte ilk adım olarak kabul edilen sınav için ilk kez başvuru yapacak adaylar, ÖSYM sınav merkezleri ve yetkilendirilmiş bazı okul müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek. İşte ne zaman yapılacağı da merak konusu olan sınav hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

2017 YGS başvuru kılavuzu binlerce aday için yayımlandı. YGS başvurularının başlamasının ardından binlerce aday başvurularını tamamlamak için harekete geçtiler. Bazı adaylar ise YGS başvurularının nereden yapılacağını ve hangi bankalara para yatırılacağını merak ettiler. Başvurular, ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılmaya başlandı. Son sınıf eğitimi gören ve mezun olup sınava girmek isteyen adayların da rağbet gösterdiği başvuruların ne zaman sona ereceği merak edildi. İşte, 2017 YGS başvuru sayfası ve paraların hangi bankalar yatırılacağı bilgisi.

Başvurular, ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılmaya başlandı. Son sınıf eğitimi gören ve mezun olup sınava girmek isteyen adayların da rağbet gösterdiği başvurular, 18 Ocak Çarşamba günü sona erecek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı - YGS başvuruları 4 Ocak itibariyle başladı. Adaylar, ÖSYM aday işlemleri sayfası üzerinden T.C kimlik bilgileri ve şifrelerini girerek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Başvuru tarihleri ve 2017 YGS kılavuzu ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yayımlandı. Ayrıca kamu spotu da paylaşıldı. Adayların 12 Mart 2017 tarihinde uygulanacak olan YGS başvuruları için 2 haftaları var.  Peki YGS başvurusu nasıl yapılacak? Ücretler hangi bankaya yatırılacak? İşte sınav konularının dağılımı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

YGS BAŞVURU SAYFASI

ÖSYM, 12 Mart 2017 tarihinde uygulanacak YGS için başvuruların 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. ÖSYM’den yapılan duyuruda, internet aracılığıyla yapılacak bireysel başvurunun 18 Ocak 2017 tarihinde, saat 23.59'da sona ereceği belirtilerek, ücret ödeme için son günün ise 19 Ocak 2017 olduğu bildirildi. 

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK? HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

YGS başvuruları ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasından gerçekleştirilecek adaylar, aday işlemleri sayfasından hem sınava ilişkin kritik detayların yer aldığı YGS kılavuzuna ulaşabilecek hem de başvuru işlemini gerçekleştirebilecek.

3 Ocak Salı günü kılavuzu yayımlayan Ösym, bugün aday işlemleri sayfasından yeni bir duyuru da yaparak başvuru tarih aralıkları ve YGS sınav ücretini duyurdu. Ayrıca ücretlerin yatırılabileceği bankaları paylaştı. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

Haberin Devamı

Başlangıç Tarihi :04.01.2017 10:00
Bitiş Tarihi :18.01.2017 23:59
Sınav Ücreti:60 TL
Ödeme Yerleri: Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

2017 YGS KILAVUZU

YGS BAŞVURU SÜRECİNİN ADIMLARI

Başvuru tarihlerini öğrenen adayların merak ettiği bir diğer konu ise YGS başvuru sürecinin adımları oldu. Bu sürecin en iyi şekilde işlemesi için YGS başvuru sürecinin de içerisinde yer aldığı ÖSYS kılavuzu yayımlandı. “YGS başvuru işlemi nasıl yapılacaktır?” başlığının altında şu ifadeler kullanıldı.
Üniversiteye girişin ilk ayağı olan YGS’ye başvurmak isteyen adayların yapacakları işlemler aşağıda sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

a) 2017-ÖSYS Kılavuzuna Erişim: 2017-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adaylar, 2017-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların Nereye Yapılacağının Belirlenmesi (Bkz. Şekil 1): Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklardır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, MEB e-okul veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar.

c) Başvuru Yapılacak Merkezler: ÖSYS başvuru merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. d) Sınav Ücretlerinin Yatırılması: Ücretler ile ilgili bilgiler kılavuzun 2.6. maddesinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

e) Aday Başvuru Formunun Doldurulması: Adaylar, kılavuzun 2.4. maddesini dikkatle okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

f) Aday Başvuru Formunun Başvuru Merkezine Teslim Edildiği/Edilmediği Durumlar: MEB e-okul sisteminde ortaöğretim bilgisi bulunmayan (KKTC, yurt dışı, askeri okul mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası) adaylardan başvuru merkezinde başvuru aşamasında eğitim bilgisi değiştirilenlerin Aday Başvuru Formu ekinde diploma/mezuniyet vb. belgelerinin onaylı bir örneğini başvuru merkezi görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir. Belgeler, teslim alındığı tarihten itibaren en az 1 takvim yılı başvuru merkezlerinde saklanacak, ÖSYM tarafından talep edildiğinde başvuru merkezince ÖSYM’ye gönderilecektir.

YGS BAŞVURU FORMU NEREDEN ALINIR?

Lise eğitimlerine devam eden öğrenciler, YGS başvurularının gerçekleştirilmesi için gereken başvuru formunu kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden; diğer adaylar ise ÖSYM başvuru merkezleri ya da sınav koordinatörlüğünden edinebilirler.

ÜCRETİ ÖDEMEYENLERİ BAŞVURULARI GEÇERSİZ SAYILACAK

Üniversiteye girişin ilk ayağı olan YGS başvuruları, sınav ücretinin belirlenen bankalara yatırılmasıyla tamamlanır. Bu aşamayı atlayanların YGS başvuruları ise geçersiz sayılır. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

YGS SINAVA GİRİŞ SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gireceklerin binalara alım saati değiştirildi. ÖSYM sınavlarında, başlama saatinden sonra sınav salonuna alınan adayların, diğerlerinin dikkatini dağıtacak şekilde gürültü yapması, sınav kurallarının iş ve işlem takip formunun okunmasından sonra salona geldikleri için yasaklı eşya ve diğer kurallar ile ilgili son hatırlatmaları duymaması ve salonda düzenin bozulmasına yol açmaları sebebiyle, sınav binalarına giriş saatleri yeniden düzenlendi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında adaylar, YGS sabah oturumlarında sınav binalarına en son saat 09.45'te giriş yapabilecek. Belirlenen saatlerden sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacak.

YGS KONU VE SORU DAĞILIMI 

YGS başvurusu nasıl yapılır YGS ücretleri hangi bankaya yatırılacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!