YGS 2017 sınav sonuçları açıklandı.. YGS sınav sonuçları sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

YGS 2017 sınav sonuçları açıklandı.. YGS sınav sonuçları sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 17:37

YGS sınav sonuçları sınava giren adaylar tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM az önce merakla beklenen sonuçları açıkladı. YGS sınav sonuçlarını sorgulamak için ÖSYM'nin resmi sitesi şuan erişime açıldı. Peki YGS 2017 sınav sonuçları nasıl sorgulanacak? İşte ÖSYM'nin sınav sorgulamak için resmi adresi

Haberin Devamı

YGS sınav sonuçları gün boyu merakla sorgulanmış sürecin uzun sürmesi üzerine ÖSYM konu hakkında açıklama yapmıştı. YGS sonuçları açıklandı. Şimdi sınava giren öğrenciler YGS sınav sonuçlarını sorgulama ekranına nasıl ulaşacaklarını merak ediyor. Peki 2017 YGS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte YGS sınav sonucu sorgulama ekranı

YGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

BUGÜN NELER YAŞANMIŞTI?

Sonuçların açıklanması gecikmişti ve hurriyet.com.tr bu konuyu ÖSYM’ye sordu. ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri şu açıklamayı yapmıştı:“Sitedeki yoğunluk nedeniyle veri girişinde sorun yaşıyoruz. Gün içinde mutlaka açıklanacak. Herhangi bir aksilik yok. Adayların siteye yüklenmemelerini rica ediyoruz. İnternet sitemiz biraz rahatlarsa veri girişini tamamlayacağız”

Haberin Devamı

YGS SONUÇLARININ KULLANIMI

Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

Adayların dört yıllık bir üniversite tercihi yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor.YGS'den sonra ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için başvurular ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak. LYS 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da LYS-4 Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak. Bunu 11 Haziran Pazar günü saat 10.00’da uygulanacak olan LYS-1 Matematik, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da uygulanacak LYS-2 Fen Bilimleri , aynı gün saat 14.30’da uygulanacak LYS-5 Yabancı Dil ve 18 Haziran Pazar günü saat 10.00’da uygulanacak LYS-3 Edebiyat-Coğrafya izleyecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!