YGA’nın öğretileri Berkeley’de ders olacak

Güncelleme Tarihi:

YGA’nın öğretileri Berkeley’de ders olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 13:58

Geleceğin liderlerini keşfetmeyi amaçlayan YGA’nın öğretileri, UC Berkeley’de ders olarak verilecek. Bu dersi alan öğrenciler yaz döneminde Türkiye’ye gelip YGA’da çalışarak, bu reçeteleri sahada uygulayacaklar. Her yıl binlerce öğrenci arasından seçilen 50 kişinin üst düzey yönetici, akademisyen ve bilim insanlarından ders aldığı program için, başvurular 29 Ekim’e kadar devam ediyor.

Haberin Devamı

Harvard, Stanford ve MIT’den sonra YGA; Duke ve Berkeley üniversiteleri ile de global stratejik işbirliği yaptı. Böylece ‘Bensiz Liderlik’, ‘Vicdani Zeka’ gibi özgün YGA kavramları UC Berkeley’de ders olarak işlenecek. Bir dönem boyunca ders olarak bu konuları işleyecek MBA öğrencileri yazın Türkiye’ye gelerek, YGA’nın sosyal inovasyonlarında çalışacaklar. Öğrendikleri kavramları sahada deneyimleyecekler.

2000 yılında Türkiye’de kurulan sivil toplum kuruluşu YGA, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal ediyor. Her yıl başvuru yapan 50 bin üniversiteli arasından 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 öğrenci YGA’ya dahil oluyor. Program boyunca üst düzey yönetici, akademisyen ve bilim insanlarından oluşan, aralarında Prof. Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer, Prof. Aziz Sancar gibi isimlerin yer aldığı YGA Hayal Ortaklarından 1000 saatin üzerinde eğitim alıyorlar. Liderlik Programı’nı başarı ile tamamlayan YGA’lılar, Amerika Liderlik Kampı’na katılıyor. Bu yıl 25 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında Boston, New York, North Carolina ve San Francisco’da yapılan kampta YGA ekibi önemli başarılara imza attı. 

Haberin Devamı

YGA’nın öğretileri Berkeley’de ders olacak

Lise ve üniversite öğrencileri çin YGA başvuruları 29 Ekim’e kadar www.yga.org.tr adresinde devam ediyor.

Aziz Sancar, YGA Bilim Müzesine adını veriyor

Bilim alanında Nobel Ödülü’ne layık görülen ilk Türk Bilim İnsanı Prof. Aziz Sancar, Türkiye’de bir ilk olan, YGA Bilim Müzesi’ne adını veriyor. Doğu maneviyatından kopmadan batı medeniyetleri seviyesine ulaşmanın gerekliliğine vurgu yapan YGA Hayal Ortağı Prof. Aziz Sancar aynı zamanda çocuklara bilimi sevdirmeyi amaçlayan projenin danışma kurulunda yer alacak. 2003’te ilk kez YGS seminerine katılan Prof. Dr. Aziz Sancar, “2003’te ilk kez Duke Üniversitesi’nde YGA seminerine katılmıştım. 13 yılda YGA’ya Türk gençlerinin gösterdiği ilgi ve bu kadar kısa sürede gerçekleşen dünya çapındaki projeler beni ülkemle ilgili ümitlendiriyor” diyor.

Haberin Devamı

YGA’nın öğretileri Berkeley’de ders olacak

Türkiye’de temelleri atılan bir inovasyon dünyaya açılıyor

Amerika Liderlik Kampında YGA’lılar New York Belediyesi İnovasyon Kurulu ile görüştü. YGA’lıların geliştirdiği teknolojilerle görme engellilerin yaşamını kolaylaştıran Hayal Ortağım uygulaması dünyanın en erişilebilir şehri olmayı hedefleyen New York metrolarında hayata geçecek.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!