Yevimli'nin adı parkta yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Yevimlinin adı parkta yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 11:43

Yevimli'nin adı parkta yaşatılacak

Haberin Devamı

İZMİR'in farklı belediyelerinde çalışan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı, merhum Ali Asker Yevimli'nin adı Vatan Mahallesi'nde yeni yapılan parkta yaşayacak.
Merhum Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Asker Yevimli adına Vatan Mahallesi'nde yapımı tamamlanan park törenle açıldı. Açılışta Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Yevimli'nin ailesi, çalışma arkadaşları, bürokratlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende ilk konuşan Vatan Mahallesi Muhtarı Metin Bayrak mahallesine böyle bir parkın yapılmasından dolayı gururlu olduğunu belirtirken, Ali Asker Yevimli'nin eşi Şahnigar Yevimli ise eşinin adını parka verilmesi nedeniyle Başkan Muhittin Selvitopu ve yönetimine teşekkür ederek "Bizleri onurlandırdınız. Eşim dürüst kişiliği ile hafızalara kazınmışken, bu park ile adını sonsuzluğa kazıdınız. Ailem adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Ali Asker Yevimli ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Alçakgönüllü, hoşgörülü, iyi bir insandı. İnsandı. İnsana olan sevgisini yaşamına, çalışmasına, dostluklarına yansıttı. Onu seven, sayan birçok insan hepiniz buradasınız. Böyle bir arkadaşımızı zamansız kaybetmenin acısını yaşadık. Burada sadece onun adı yaşasın diye değil onun bıraktığı iz, Karabağlar'da kalsın, İzmir'de kalsın diye böyle mütevazı bir park gerçekleştirdik. Amacımız insanlığa iz bırakanları yaşam içerisine katmak, yaşamda onların varlığını unutmamak, onları gelecek kuşaklara tanıtmak esas amacımız bu" diye konuştu.
Türkiye'de son yıllarda yaşananlara bakıldığında birliğe, dostluğa kardeşliğe, sevgiye ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Selvitopu, "Ali Asker Yevimli'de bu özellikler vardı. Umarız Türkiye'deki insanlarda bu duygularla yaşamlarını sürdürür. Böyle devam ederse Türkiye'deki birçok sorun kendi kendiliğinden aşılır" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Yevimli'nin ailesi ile birlikte kurdeleyi keserek parkın açılışını gerçekleştirdi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!