Yetiştiricilere ana arı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Yetiştiricilere ana arı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 10:45

Yetiştiricilere ana arı eğitimi

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Bölümü, yetiştiricilere ana arı yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim verildi.
Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığının daveti üzerine 8 Mayıs tarihine kadar sürecek olan eğitimde arıcılara bilgiyi Arıcılık Bölümü Başkanı Hamza Başaran tarafından veriliyor. Arı yetiştiricilerine özellikle kaliteli ana arı nasıl yetiştirilir, mevzuata göre işletme kurulum, denetleme gibi konuların işlendiği eğitime Mersinli arıcıların yanı sıra Bartın'dan da yetiştiriciler katıldı.
Eğitimde, Türkiye'nin kovan başı bal üretiminin 16 kilogram ile dünya ortalamasının altında olduğunu dile getiren Başaran, "Bunun sebeplerinden en önemlisi kaliteli ve yeterli sayıda ana arı üretiminin olmamasıdır. Türkiye'de kayıtlı 123 ana arı işletmesi bulunuyor. Türkiye'de 8 milyon arılı kovan var. 2 yılda bir ana arının değiştirilmesi gerektiği hesabıyla yılda 4 milyon kaliteli ana arıya ihtiyaç vardır" dedi.
Bu bilinçle arıcıların istekleri doğrultusunda açılan kursta teorik ve uygulamalı olarak ana arı yetiştiriciliğinin tüm incelikleri anlatıldığını ifade eden Başaran, eğitim sonunda tüm arı yetiştiricilerinin kaliteli bir şekilde ana arı yetiştirmeyi öğrenmeleri hedeflendiğini söyledi.
Başaran, aynı zamanda alınan sertifikalar ile nasıl işletme kurulacağı, nereye müracaat edileceği gibi mevzuatlar hakkında da geniş bilgilerin verildiğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!