Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

O DAHA 4 YAŞINDA!

Ayşe Hanım Merhaba;

Sizinle paylaşmak istediğim bir konu var. Yeğenim Deniz 4 yaşında, iri gözlü, minik elli, koca adam! Kansere yakalandı. Nöroblastom denen bir illet kemik ve tüm iliklerine (kanser) yayıldı hastalık 4. yani son evresinde, umutlarımız tükenmeyecek.
Kemoterapi görüyor ve o kemoterapi ilaçları piyasada yok. 3.kemoterapiyi alacak ancak nasıl? Deniz gibi niceleri var hastanede 2 yaşında mı dersiniz, 10 yaşında mı? Her yaştan! Bu çocuklar ölüme mi terk edilecek sizin vasıtanızla bunu haykırıyorum yetkililere!

Teyzem çalışıyordu ancak Deniz bu ince hastalığa yakalanınca işini bırakmak zorunda kaldı. Baba engelli... Şu an hiç bir gelirleri yok ve bu hastalıkla karşılaşan insanlar çok iyi bilirler ki tedavi için gereken ilaçlar çok pahalı. Ailenin desteğe ihtiyacı var. Bizler ailesi, komşuları ve eş dost 10 lira, 20 lira bir şeyler topladık ama yok yetişmiyor be Yetiş Ayşe!

Haberin Devamı

Köşende bizimde sesimizi duyur, Denizler, Hasanlar, ölmesin. En çok da şu hastalığın tedavi ilaçlarının bulunmaması, hani diyorlar ya Türkiye şu listede 1. sırada şu listede burada falan şu yaşanılan durumla bu listeler çok tezat düşüyor. Bunun için de sesimizi duyuralım ki bizim gibi çaresiz insanların yaralarına merhem olalım.

Umutlarımıza ortak olacağınıza inanıyorum.
Teşekkürler...
Hilal

CEVAP: Hilal’im, gerçekten çok üzücü. Acil şifa diliyorum. İnşallah ilaçları da bulunur kısa zamanda. Öpüyorum.
…..


İZMİR'DE YATILI OKUMASI GEREKEN KIZ ÇOCUĞU

Sevgili Ayşeciğim;

Geçen yıl bu günlerde mezuniyet kıyafeti ile ilgili size yazmıştım. Ve Allah hepinizden razı olsun. Kızım güzel bir mezuniyet gecesi geçirdi sayenizde.

Bugün Yetiş Ayşe köşesini okurken İzmir'de kolejde tam burslu okuyan ve yatılı bursu verilmeyen bir kızımızın annesinin yazdıklarını okudum.

Benim kızım da 5 yıl yatılı okudu liseyi, içim cız etti. Kızım şu anda … Üniversitesi’nde Tam burslu (yatakhane, kitap ücreti ödemeden ve ayrıca harçlık alıyor) okuyor. Bu kızımıza yardımcı olmak isterim.

Şu an oturduğumuz ev 3 oda, bir odasında benim Alzaimer hastası annem kalıyor. Kızımın odası ise boş duruyor.

Haberin Devamı

Yani yatağı, dolabı her şeyi var. Kızımızın ailesi ile de görüşürüz, elimden gelen yardımı yapmaya çalışacağım ama en kötü ihtimal bizim evimizde bize misafir olmak isterlerse de başımızın üstünde yeri olacağını ve artık lütfen üzülmemelerini söylemek isterim.

Saygılarımla. Sevgilerimle.

Elimizden ne gelirse, yeme, içme, ısınma, gezme her türlü ihtiyacında yardımcı oluruz. Hiç merak etmesinler.
Eğer düşünürlerse bizi arayabiliriler, telefonla da konuşur, tanışırız. Bir çocuğun okumasına yardımcı olabilmek bizim için önemli. Sevgilerimizle görüşmek dileklerimizle.

…. Ailesi olarak Sevgilerimizle...
 
Günnur

CEVAP:   siz ne iyi insanlarsınız. Allah sizden razı olsun. Bu devirde akraba yapmaz böyle bir teklifi. Aile ile iletişim kurmanızı sağlayacağım. Öpüyorum sizleri sarılarak.

…..

Haberin Devamı


BAĞIŞ YAPMAK İSTİYORUM / ADAĞIM VAR

Sevgili Ayşe Hanım,

Benim bir adağım var ve onu yerine getirmek için sizden yardım istiyorum. Eminim size İhtiyaç sahiplerinden birçok Mail geliyor. Benim adağım bir Öksüz ya da Yetim bir çocuk sevindirmek. Bunun için de gönlümden 100 Euro geçti. Eğer benim Adağımı yerine getirmek isterseniz bana bir hesap numarası gönderin hemen parayı yollarım.

Almanya’dan Saygılar, Sevgiler

Vildan

CEVAP: Vildancım, harikasın. Burs isteyen öğrencilerimizden birine yönlendireceğim seni, çocuk okutmak sevaptır bilirsin. Allah senin dileğini de kabul etsin inşallah. Öperim.

….

TEŞEKKÜRLER

Ablacım merhaba, Sibel ben Ankara’dan 2 yetim çocuğu olan. Size ne kadar teşekkür etsem az. Sizin sayenizde belki de çocuklarım ilk defa bu kadar mutlu oldular uzun zamandır.
Buradan Ali Bey’e çok teşekkür etmek istedim.
 Allah hepinizden razı olsun. İlk defa biri feryadımı duydu sizin sayenizde.
Ali Bey 1000TL gönderdi, öyle bir zamanda yetişti ki rabbim de onun tüm yaşamında her şeyi gönlünce etsin. Çocuklarım ilk defa istedikleri bir şeyi yedi bugün.
Bugün elektriğimizin kesilip soğukta kalma endişesinden kurtulduk, elektrikli ocakla oturuyoruz çünkü.
Bugün kızım ilk defa yeni bir elbise giydi. Gözlerindeki o mutluluğu görmenizi isterdim. Bu mutluluk bir ay sürecek olsa da bizim hayatımızda ilk defa yaşanan bir şey. Rabbim her şeyi gönlünüzce versin.

Sibel

Haberin Devamı

CEVAP: Sibel’im ağlattın beni. Allah daha iyilerini de versin inşallah sizlere. Ali Bey’e ben de bir kez daha teşekkür ediyorum desteği için. O benim melek okur dostlarımdan biri, desteğini hiç esirgemez sağ olsun.
…..


KIYAFET YARDIMI YAPMAK İSTİYORUZ

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben 36 yaşındayım ve etrafımda 25-40 yaş arası bir sürü bayan arkadaşım var.
Hiçbirimiz çok zengin veya çok lüks yaşayan insanlar değiliz, ama hepimiz de az çok giyimimize dikkat ederiz.
Ve bayanlar olarak da alışveriş yapmayı çok severiz, malum.
Belki aldığımız giysilere çok para vermiyoruz ama bazen gerçekten fuzuli aldıklarımız, hiç veya herhangi başka bir sebepten dolayı belki de sadece 1-2 kere giydiklerimiz oluyor.
Sizin sayfanızda burs ve yardım konularını okuyorum.
Liseye veya Üniversiteye giden çok kız öğrenci var ve yemek ve yol parasının ötesini isteyemiyorlar.
Ama biz de lise-Üniversite okuduk ve insanların giyim kuşam olarak nasıl kendilerini eksik gördüklerini veya bazı kesimler tarafından küçük görüldüklerini biliyoruz.
Bizim amacımız da bu konuda yardımcı olabilmek. Ondan bundan kalma küçük ve bir kız öğrenciye yakışmayacak veya üstünde eğreti duracak kıyafetlerin yerine, daha modern ve daha yeni kıyafetler vermek istiyoruz.
Ben zamanında 2-3 dev poşet hazırladım ve belediyelere veya kadın sığınma evlerine teklif ettim.
Çoğu elimizde çok fazla bağış var zaten, dağıtamıyoruz bile dedi.
Gönderemedik hiç bir yere ve maalesef çoğu kıyafet de kapının önüne konmak zorunda kaldı.
Size bu konuda başvurusu olan öğrencilere yardımcı olmak isteriz.
Eğer çok talep olursa da çalıştığım yerde de bu şekilde bir kampanya başlatabilirim. ….'ta çalışıyorum ve hem ofis hem fabrika olarak düşünüldüğünde 1000'e yakın çalışanı var. Belki erkek öğrencilere de yardımımız dokunabilir.
Sizden haber bekliyor olacağım.

Burcu

Haberin Devamı

CEVAP: Burcu’m ne güzel hatunlarsınız siz. Okuyunca içim açıldı. İyi ki varsınız. Gelecek talepleri size ileteceğim. Öpüyorum yanaklarınızdan.

…..

50 TL YOL MASRAFINA YARDIM

Merhaba Ayşe Abla,

375 TL yurt parası, 50 TL yol parası isteyen Hilal kardeşime az da olsa en azından yol parasını karşılamak istiyorum.
Elimden şimdilik bu kadar geliyor, bir yandan çalışıp bir yandan nişan hazırlığı yaptığımızdan masraflar daha fazla yapmamıza izin vermiyor Ayşe Ablacım. Bilgilerini yollarsanız sevinirim.

Sevgiler.
Özge

CEVAP: Özge’m, Bilgilerini yollarım elbette. Keşke herkes senin gibi 50TL da olsa yardımda bulunsa ne demişler damlaya damlaya göl olur. Sana da kuracağın yuvada mutluluklar dilerim.
…..
 
YARDIM ETMEK İSTİYORUM

Merhaba Ayşe Hanım,

Bugünkü Yetiş Ayşe köşenizdeki Hilal ve Savaş isimli üniversite öğrencisi arkadaşlara yardım etmek istiyorum.
Kendilerinin iletişim bilgilerini alabilir miyim?

Çok teşekkürler.

Elmas

CEVAP: Elmas’ım, Bilgilerini yollarım elbette, sevgiler, harikasın.
…..


ÇOK ZOR DURUMDAYIM

Ayşe abla, yetiş, çok zor durumdayım. Olmuyor hayatla mücadele çok zor, eşimden boşandım, iki kızımla kiradayım ikisi de öğrenci ama onların masraflarına yetişemiyorum.
Onlar için mücadele içindeyim ama hep yarıda kalıyor bilmiyorum size ulaşacak mı bu sözlerim...
Melek

CEVAP: Melekçim, ulaştı işte. Okur dostlarıma da ulaştı üstelik buradan. Yardımcı olmak isteyen olursa yönlendireceğim, kolaylıklar dilerim.
…..

ÇEYİZ YARDIMI

Merhaba iyilik meleği Ayşe Abla.
Ben 25 yaşında genç bir kızım, sizden çeyiz yardımı isteyecektim.
 Babam emekli, kalabalık aileyiz. Türkiye’de emeklilerin nasıl yaşam sürdüğünü bilirsiniz. O yüzden ben de babamdan bir şey isteyemiyorum çünkü elde avuçta bir şey kalmadı.
Melek

CEVAP: Melekçim, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim.
…..

 
EVLİLİK YARDIMI

Sevgili Ayşe Abla.
Benim de sizden bir isteğim olacak. Evimizi kurmaya çalışıyorum, mobilyalarımı ve beyaz eşyalarımı aldım taksitle, maaşımla hem düğün parası biriktirip hem taksitleri ödüyorum. Ancak halı, perde, mutfak masası, damatlık, orta sehpa gibi eksiklerimiz kaldı.
Bunlara ayıracak parayı bulamıyorum, bazen taksitleri ödemekte de zorlanıyorum. Babam parkinson hastası, ailemden de yardım alamıyorum. Taksitler ve eksiklerimiz için sizler yardımcı olabilir misiniz?
Selman

CEVAP: Selman Bey, öncelikle mutluluklar dilerim. Bir yastıkta kocayın inşallah. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim.

…..

42 BEDEN MONT
Merhaba Melek Ayşe Ablacım.
Elimde uzun bir mont 42 beden ve bir kaç parça kıyafet var. Almak isteyen olursa bana yönlendirirseniz çok sevinirim.
Güler

CEVAP: Gülerim, harikasın. İsteyen olursa yönlendireceğim. Sevgiler.
…..


40 YAŞINDA OLDUĞUM İÇİN İŞ BULAMIYORUM

İyi günler.
Yapmış olduğunuz yardımlar için teşekkür ederim. Sizden ricam yardım olarak maddiyat değildir sadece.
 40 yaşında olduğum için iş bulamıyorum. Yaklaşık olarak 15 seneye yakın otomotiv sektöründe üst düzey yöneticiliğe kadar hizmet verdim, lakin artık iş bulamıyorum tek gerekçe yaş ama çalışmam lazım.
 …. Üniversitesi’nde ve Ticaret Lisesi’nde okuyan iki evladım var ve onların rızıkları için çalışmam lazım ve başvurmadığım yer kalmadı.
Sizden rica, hatta yalvarıyorum bana yardımcı olmanız için.

Saygılarımla

Hacer

CEVAP: Hacer Hanım, Allah kolaylık versin. İşsizlik zor ama bence 40 yaş yaşlı sayılmaz elbet size iş verecek, deneyimli eleman arayan akıllı patronlar olacaktır. Bana gelen talepleri yönlendiririm. Kolaylıklar dilerim.
…..

 

SAĞLIK SORUNU NEDENİYLE AMELİYAT

Hastane mağduru gencin yardım feryadı.
Geçirdiği bir kazanın ardından omuriliğine aldığı darbe yüzünden yaklaşık 2 yıldır hastane kapılarında ve boynuna takılan boyunduruk ile yaşamak zorunda kalan Muammer yardım bekliyor.

Samsun’un … ilçesi, … Köyü’nde yaşayan Muammer (27) yaklaşık 2 yıl önce ziyaret amacıyla gittiği İstanbul’daki abisinin yanında oturduğu sandalyeden düşerek omuriliğini zedeledi. Omuriliğinde meydana gelen zedelenmenin ardından vücudunun bir bölümünü ve sesini kontrol edemeyen Muammer yaşadığı bu olayın ardından 2 yıldır hastane kapılarında.

2013 yılının Türkiye’sinden sağlık manzaraları

Muammer isteğe bağlı sağlık sigortası bulunan bir genç. Babası ve kendisi çiftçilikle uğraşan ailenin maddi olanakları da çok iyi değil. Geçirdiği kazanın ardından Samsun’a gelerek … tıp fakültesinde tedavi olan Muammer ilk kötü haberi burada alıyor; Muammer’i muayene eden doktor eğer 10 gün içinde ameliyat edilmediği takdirde vücudunun bir bölümünü kullanamayacağını söylüyor.
 Kendisine 10 gün içerisinde ameliyat olman gerekiyor diyen doktordan ameliyat için randevu isteyen aileye, doktor randevuyu hastaneden alacaksınız diyor. … tıp Fakültesi’nden ameliyat için gün almaya çalışan aileye, hastaneden 60 gün sonrası için randevu alabileceğini öğreniyor.
Yaşanan bu gelişmenin ardından çözümü farklı yollarda aramaya kalkan aile özel bir hastaneye yönlendiriliyor. Baba Mehmet oğlunun kritik dönemde ameliyat olabilmesi için bankadan kredi çekerek oğlunu özel hastaneye yatırıyor.
Özel hastanede tedavisi başladıktan sonra omuriliği ve beyinciğinden 3 ameliyat geçiren Muammer’in son ameliyatı istenilen çözümü gerçekleştiremiyor.
Bu süreçte bütün parasını harcayan aile son bir ameliyat umuduyla bu sefer … tıp Fakültesi’ne gidiyor. Tıp fakültesinde görüşülen doktor, Muammer’e daha önceki ameliyatlarını yapan doktora gitmeleri tavsiye ediyor. Böylelikle ailenin bu umudu sonuçsuz kalıyor.

Muammer’in yardım çığlığı

Daha önce ameliyatları gerçekleştiren doktorun İstanbul’da özel bir hastanede olduğunu öğrenen aile bir umutla bu doktora yeniden muayene oluyor. Doktor ise ameliyat için aileyi özel bir hastaneye yönlendiriyor. Muammer ve ailesi hastaneye gittiklerinde ise ameliyat için 6 bin lira gibi bir rakamla karşılaşıyorlar.

Yaşanan süreçte bütün paralarını harcayarak köyde bulunan arsaları üzerine çektikleri ipotekli kredilerle kredi batağına giren aile yardım bekliyor. Evli ve iki çocuk babası olan, ayda 36 lira ödeyerek isteğe bağlı genel sağlık sigortasından faydalanan Muammer’in tek umudu ise ona uzanacak yardım.
Samsun’daki bir özel hastanedeki masraflarına yaklaşık 45 bin lira gibi bir para harcayarak kredi borcuna giren aile her türlü yardımı bekliyor.
Bu konuda sosyal yardımlaşma ve kaymakamlığa başvuran aile çaresiz bir durumda hayırseverlerden de yardım bekliyor.
Cezmi 

CEVAP: Cezmi Bey, geçmiş olsun. Öncelikle acil şifa diliyorum.
Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim.


…..

EVİMİZİ KAYMAKAMLIK YIKACAK

Selam Ayşe Abla, ben Hakan.
Samsun’dan yazıyorum size, annemle ikimiz Samsun’da kirada oturmaktayız.
 Annem 8 senedir böbrek hastası, kronik böbrek yetmezi, diyalize giriyor. Kalçası kırık, kalçasında protez var, yürüyemiyor, yürümekte zorluk çekiyor, kendi işini zor görüyor.
3 sene önce takılan protez kemik erimesinden dolayı kemiği eritmiş, kasıklarına doğru ilerlemekte, doktorlar “ameliyat edemeyiz acil bir durum olana kadar çünkü çok riskli, ölüm riski yüksek” diyorlar.
Sizden isteğim annem babam ayrı benim, babamdan kalma evimiz var.
Samsun’da evimiz, harabe, iki katlı, orada oturamıyoruz. Maddi durumumuz da iyi değil, yaptıramıyoruz. İnşaat halinde, ben de anneme bakıyorum bir yandan, yetişemiyorum artık.
Bir hafta önce muhtarlık aradı, kaymakamlık yazı yazmış, görüntü kirliliği oluyormuş ve ev harabe olduğu için berduşlar giriyormuş, komşular rahatsız olmuş.
Kaymakamlık da evi yaptırmazsanız yıkacağız bir ay içinde diye yazı yazmış. Muhtar beni aradı, abla bir yardım eli uzatsanız. Bunaldım çok, elimden tutsanız da hayata tutunsam artık çok bunaldım intihar edesim geliyor.
 31 yaşındayım, maddi sıkıntılardan, annemin hastalıklarıyla ilgilenmekten evlenemedim bile.
 Yaşıtlarımın hepsi evlendi, yuvasını kurdu, psikolojim altüst abla, delireceğim, kafayı yiyeceğim artık.
Ne olur bir yardım edin ablacım, sizden en kısa sürede haber bekleyeceğim...
Babam da sinir hastası, o da çaresiz Bursa’da.

İyi çalışmalar Ayşe Abla, sizden umutla haber bekleyeceğim...
Hakan

CEVAP: Hakancım geçmiş olsun. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenler olursa yönlendireceğim.

…..
 

YUVA

Ayşe Hanım,

Aşağıda BIMER'e yaptığım bir başvuruyu imla hataları ile birlikte olduğu gibi sizinle paylaşıyorum. Konuyu göreceksiniz. Uygun görürseniz ve uygun gördüğünüz şekilde (ekleyip, kısaltıp) sıkıntımızı paylaşabilirseniz mücadelemize büyük katkıda bulunursunuz, biz de size müteşekkir oluruz. Yayınlayamazsanız da canınız sağolsun.


Sayın Yetkili, Köyden kente göçmüş, gariban memur baba ve ev hanımı annenin gecekonduda büyümüş en küçük çocuğuyum.
37 yaşındayım. Evliyim, biri 3,5 diğeri 1,5 yaşında iki kızım var. Allah kısmet ederse başbakanımızın dilediği gibi bir çocuk daha yapmak istiyorum.
Geçen sene Haziran ayında büyük kızım 3 yaşlarına yaklaşır iken annesi de çalıştığı için kendisine bir yuva (kreş) bulma telaşına düştük. Ve annesi ile beraber ortak kararımız; eğer mümkün olursa bizim 80li yıllarda çocukluğumuzda yaşadığımız gibi toprakla haşır neşir olabileceği, gökyüzünü görebileceği, çiçeğe dokunabileceği, kediyi kovalayabileceği bahçeli bir yuva bulmaktı.
Şansımız yaver gitti, Antalya'da böyle bir yer varmış: Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün içinde kurum tarafından özel müteşebbise kiralanmış bir binada tam hayallerimizdeki gibi bir yuva (…) varmış.
İki gün öncesine kadar her şey yolunda idi. İki gün önce yuvadan telefonlarımıza mesaj geldi, bugün için bir toplantı talep ettiler.
Neyse sadede geleyim; Antalya Orman Müdürlüğü bu binayı yemekhane olarak kullanmak istediği için mevcut işletmecinin burayı tahliye etmesini istemiş. İşletmeci elinden geldiğince müzakere, siyasilere feryat etme, basına gitme gibi çeşitli yolları denese de çözüm bulamadığını belirtti.
Haziran sonunda yuva kapanacakmış. Talebim şudur; eğer sosyal yaşamın gereği biz vatandaşların oluşturduğu devlet denilen kurumun eğer bir vicdanı var ise dönümlerce arazisi olan Orman Bölge Müdürlüğü’ne yemekhane için bir başka yer bulması ve yuvanın yuva olarak kalması, işletmeci değişebilir, ihale yapılabilir ama yuva yuva olarak kalsın.
Eğer devletin vicdanı yok ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3,5 yaşındaki kızıma yuvasının kapanacağını onu üzmeden nasıl anlatabileceğim konusunda beni aydınlatmasını istiyorum.

İsmail
 
CEVAP: İsmail Bey, sesinizi duyurmuş olduk, umarım bir çözüm bulunur.

…..

Yazarın Tüm Yazıları