Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KIYAFET VE AYAKKABI

Merhaba Ayşe Abla,

Yazılarını çok içtenliğinle ve samimiyetinle yazıyorsun herkesin yardımına koştuğun için de ayrıca teşekkür ederim.

Benim derdim de kıyafet ve ayakkabı, özel bir şirkette çalışıyorum.

1 ay olmadı daha gireli, üniversiteden yeni mezun olduğum için de kıyafet alacak param yok.

Benim senden ricam, kot bedeni 32-34 arası, kumaş pantolon 42-44 arası oluyor sanırım çünkü değişiyor, ayakkabı da 36-37 giyiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Güler

CEVAP: Gülerciğim, yeni işin hayırlı uğurlu olsun. Benim canım okur dostlarım eminim sana göre çok şık kıyafet ve ayakkabılar göndereceklerdir. Öpüyorum.

…….

AMATÖR FOTOĞRAFÇILIK

İyi günler Ayşe Hanım,

İsmim Okan. Akdeniz Üniversitesi'nde okul öncesi öğretmenliği anabilim dalı okuyorum. Gazetede yazınızı okurken e-mail adresinizi gördüm. Belki de bana yardımcı olursunuz diye düşündüm.

Haberin Devamı

Amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Yetenekliyim ve kendimi geliştirmek için çabalıyorum. Fakat objektifim ve kameram yetersiz olduğu için bunu başaramıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Olumlu veya olumsuz haberinizi bekliyorum.

Vaktinizi ayırıp, mailimi okuduğunuz için teşekkür ederim.

İyi günler.

Okan

CEVAP: Sevgili Okan, ne güzel bir hobi edinmişsin, inşallah okur dostlarımdan da sana güzel bir makine göndermek isteyen çıkar. Sevgiler.

…….

KIZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YARDIM

Ayşeciğim,

Yardım talepleri olunca hemen Yetiş Ayşe geliyor aklımıza. Bir ricamız var.

Müge A., benim kuzen. Kendisi modern "Çalıkuşu" Samsun'un Terme ilçesinin bir köyünde 10 senedir ilkokul öğretmenliği yapıyor.

Son 2 sene öncesine kadar birleştirilmiş sınıfta 1. 2. 3. 4. ve 5. sınıflara aynı anda ders veriyordu, okulun müdürlüğünü yapıyordu, çocuklardan önce okula gidip sobayı yakıyor, sınıfı temizliyor, tüm köylülerle okulu boyuyor, okula kömür odun temini için köyün imamı ile köylülerin evini dolaşıyordu.

Zeki öğrencilerin Darüşşafaka'ya gitmesi için ailelerini ikna etmeye çalışır, kızların okuması için kapı kapı dolaşır, kanserli öğrencisinin tedavisi için didinir durur ve daha niceleri...

Haberin Devamı

Kendisinin bizlerden bir ricası oldu, mailini aynen aşağıda bulabilirsin. Ben buradaki Yetiş Ayşe okuyucularının gücüne çok inandığım için sizlerle paylaşmak istedim.

Kadınların hor görüldüğü, haklarının elinden alındığı şu dönemde kuzenimin yaptığı şey kat be kat anlam kazanıyor. Sizlerin de bir şeyler yapmak isteyebileceğinizi düşünerek sizinle mailini paylaşıyorum. Detaylı bilgi için kendisini arayabilirsiniz.

En azından yardım alabilmesi için yol gösterebilirsiniz.

Şimdiden çok teşekkürler,

Ayşe

Müge A.’dan gelen mail:

Ben Müge A.,

Samsun’da bir köy ilköğretim okulunda öğretmenlik ve müdürlük yapmaktayım. Okullar kapandı. Ama köyümüzde eğitimin maddi boyutu ile ilgili sıkıntılar devam etmektedir. Daha önce gönderilen destekler ile bu köy okumaya başlamıştı. Şimdi, maddi anlamda tıkandık. Elimden geldiğince kurumlara da başvurdum. Fakat imkânları dâhilinde çok da yardımcı olamadılar.

Haberin Devamı

Öncelikle belirteyim, bu yardımlardan okumak isteyen kız çocukları yararlanacaktır. Verilen yardımlar başarılı çocuklar içindir, öğrencilerin yol, giysi, kırtasiye, eğitim malzemeleri, kitaplar, kurs gibi ihtiyaçları için harcanmaktadır. Kızların aileleri ihtiyaç sahibidir.

Öğrencimin başarısı düştüğünde ise yardım başka bir öğrenciye aktarılacaktır.

Toplanacak para ile burs verilecek yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimizin bilgileri:

1-Duygu, bu yıl Seviye Belirleme Sınavı’na girdi ve öğretmen lisesine gitmek istiyor. Eğer bir aksilik olmaz ise şehir dışındaki bir öğretmenlik okulunu tutturabilecek. Babası vefat etti. Annesinin dul ve yetim aylığı ile geçiniyorlar. TOÇEV’DEN yılda 3 kez giyim ve kırtasiye yardımı alıyor.

Haberin Devamı

2-Gönül, bu yıl üniversite sınavına girdi. Onun da babası vefat etti. Annesinin dul ve yetim aylığı ile geçiniyorlar. Çok disiplinli. Kendisi hemşire adayı. Sınav sonuçları doğrultusunda şehir dışına gitme olasılığı var.

3-Ayşegül, ailesi köyün en fakir ailesi. Ona rağmen gelen desteklerle ve ailenin çabalarıyla sağlık meslek lisesinde okuyor. Hırslı ve akıllı bir çocuk.

4-Esra, köyün lise okuyan ilk kızı olduğu için özel. (düşünün köyün lise okuyan ilk çocuğu ve tarih 2007 idi.) İmkânsızlıklar dolayısıyla ilk sene üniversiteyi kazanamadı. Bu yıl tekrar giriyor.

5-Semanur, Zümre, Zehra: Kardeşler. Aile çok fedakâr, çocukları okutmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Haberin Devamı

Zehra, bu yıl üniversite hazırlık kursuna gidecek, ayrıca kpss’ye girecek. Bu sene meslek lisesi bilgisayar bölümünü bitirdi. Sosyal yönü güçlü, becerikli bir kız.

Zümre, bu yıl sağlık meslek lisesi son sınıfta, azimli ve yılmayan bir genç kız. Ayrıca kpss’ye girecek. Çarşamba ilçesinde yatılı okuyor.

Semanur, bu yıl seviye belirleme sınavına girdi. Sosyal, cesur ve çalışkan bir öğrenci. O da öğretmen olmak istiyor.

Bu kızlarımın hepsinden umutlu olduğum için onlara kefil oluyorum. Şu ana kadar yapılan yardımları boşa çıkarmamak için çabaladılar. Bundan sonra da böyle olacağını umuyorum.

7 kızımın 2‘si yatılı okuyor. 5 tanesinin de yatılı okuma ihtimali var. (eğer sınavlarını kazanırlarsa) Kazanamadıkları takdirde tekrar kursa gidecekler ve yine bir masraf kapısı açılacak.

Aslında aylık ne kadara ihtiyaçları var tam bilemiyorum fakat bir tanesi için aylık 100 TL burs sağlayabilirsek bu miktar ailelerini bayağı rahatlatır diye düşünüyorum. Ancak tabii ki her kurumun veya kişinin eğitim için ayırdığı bütçe farklı olabilir. Yardımınız az bile olsa damlaya damlaya göl olur.

Sizden ricam, henüz uzak gibi görünse de kısa sürede kapımıza dayanacak okul günleri için bu kızlarıma destek vermeniz.

Yardımlarınız ile bu çocukların eğitimine katkı da bulunmak isterseniz bana cep telefonumdan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla

Müge

CEVAP: Sevgili Müge öğretmenim, iyi ki senin gibi çalıkuşu öğretmenlerimiz var. Sizlerle gurur duyuyoruz. Benim canım okur dostlarım da eminim ki kızlarımızı yalnız bırakmayacaklardır. Başarılar diliyorum hepsine.

…….

BULAŞIK MAKİNESİ

Abla,

Şirkette kullandığımız bir bulaşık makinesi var ve şu an yenisini aldık kullanmıyoruz.

Ama ev tipi değil daha çok iş yerlerine, okullara uygun. Ne bileyim darülaceze ya da çocuk esirgeme de olabilir.

İsmim ve şirket adı bu kez gizli kalsın.

Öpücüklerimle.

Ö.

CEVAP: Sevgili Ö., harikasın. Bulaşık makinesi için bana başvuracak kurumları sana yönlendireceğim. İnşallah iyi bir yere gider.

…….

39-40 NUMARA AYAKKABI

Ayşe Ablacım, bir arkadaşım için 39-40 numara ayakkabı yardımında bulunmak isteyen olursa bize iletebilir misiniz?

Senden haber bekliyoruz. Gücünün yettiğince herkese yardım etmeye çalışıyorsun tebrik ediyoruz seni.

Sağlıklı, mutlu ve hep huzurlu ol senden yardım bekleyen çok insan var çünkü.

N.K

CEVAP: Sevgili N., yardım etmek isteyenleri yönlendireceğim. Öperim her ikinizi de.

…….

YARDIM TALEBİ

Ayşe Hanım merhabalar,

Bu sefer benim de sizlerden yardım talebim olacak, aslında daha önce de Nurdan Hanım için sizden talepte bulunmuştum.

Bu da ona benzer bir şey.

Bir bayiimizde çalışan resepsiyon görevlisi bir bayan arkadaşım içim yardım talebinde bulunmak istiyorum.

Kontrol etmek isterseniz diye detay vereyim, adı G. ….’de resepsiyon görevlisi olarak çalışıyor.

Görünüşte öyle muhtaç gibi bir halleri yok ama aslında durum biraz farklı.

G.Hanım asgari ücretle çalışıyor, eşi de çalışıyor ama onun da maaşı çok yüksek değil, evin kirası ve genel masrafların bir kısmı eşinin maaşını tüketiyor.

Kendisi de o maaşla aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışıyor ama 2,5 yaşında bir çocukları var ve onun da masraflarını ekleyince masrafların altından kalkamaz hale geliyorlar.

Örnek vermek gerekirse, bu ay kredi kartı borcu 1.100 TL civarında (ben iki oğlumu sinemaya götürdüğümde maliyeti film+mısır+içecek neredeyse 100 TL’yi buluyor ya da markete bir bakıp çıksam 50 TL gidiyor, dolayısıyla hele de İstanbul’da bu rakamın çok da yüksek olmadığını düşünüyorum) ve bunu ödeyemiyor.

Geçen ay ben yardımcı olmaya çalıştım elden geldiğince ama sonuçta ben de maaşla çalışan biriyim, yapabileceklerim çok sınırlı.

Dolayısıyla kendisi adına sizden yardım rica edecektim.

Tabii size yazdığımdan haberi yok, dolayısıyla adı, çalıştığı yer gibi detayların ve ayrıca benim de kimliğimin saklı kalmasını (benim de yaptığım ya da aracı olduğum bu tarz olaylardan 3.bir şahsın-eşimin dahi-haberi olsun istemiyorum) rica edeceğim.

Yardımda bulunabilecek kişileri bana yönlendirebilirsiniz.

Maddi yardım çok makbule geçer tabii ama 2,5 – 3 yaş erkek çocuk kıyafeti-ayakkabısı, mama ve çocuk bezi de makbule geçecektir.

İlgi ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

H.

CEVAP: H. Bey, okur dostlarımdan yardm etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. İyi ki varsınız.

…….

OKUMAK İSTİYORUM

Merhaba Ayşe Abla;

18 yaşındayım. Liseyi bu sene bitirdim. Ticaret lisesi olduğundan dolayı ders bilgilerimiz eksikti. Maddi durumlar da yetersiz olunca dershaneye gidemedim ve dolayısıyla da üniversite sınavında başarısız oldum. Seneye tekrar işe sınava gireceğim, hedefim mimarlık bölümünü kazanmak, bunun için de çok çalışacağım.

Ablama ve kendime verdiğim bir sözüm var. Yazın part time işe başladım, dershane için para biriktirmeye çalışıyorum ama o kadar az ücret alıyorum ki, her halde 1 yılda ancak toplayabilirim. Babam iş kazası geçirdiği için sürekli çalışamıyor, annem ev hanımı. Abim askerden yeni geldi, eve destek olan sadece ablam var. Ona da yüklenemiyorum, zaten yeterince bunalmış durumda.

Sizlerden ricam dershane masraflarımın bir kısmını da olsa karşılama imkânınız var mı?

Ben güçlü bir kadın olarak hayata başladım ve bu şekilde de devam edeceğim. Ama şu anda maddi imkânsızlıklar beni zor durumda bırakıyor. Bana yardımcı olur musunuz? Ben okumak istiyorum.

Elif

CEVAP: Elif’im, seni tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Yardımcı olmak isteyen okurlarımı sana yönlendireceğim. Öperim.

…….

39-40 NUMARA AYAKKABI HAKKINDA

Merhaba Ayşe Hanım,

Köşenizi sürekli takıp ediyorum. Bugünkü 39-40 numara babetlere talibiz. Kuzenimin çok ihtiyacı var, uzun zamandan beri ayağına göre ayakkabı bulamıyor.

Durumları da pek parlak değil. Sınav sonrası moral olur ona da, çok seviniriz. Teşekkür ederiz şimdiden.

Figen

CEVAP: Figen’im, iletişim bilgilerinizi yönlendirdim, ancak babetlere tek talip olan siz olmadığınız için ilgili okurum nasıl bir değerlendirme yapacak ben de bilemiyorum, başka babet vermek isteyen olursa onu da sana yönlendiririm. Sevgiler.

…….

36-37 NUMARA AYAKKABI

Enerjisi güzel, kalbi güzel, kendi güzel Ayşe’miz merhaba,

Artık kullanmadığım, 36-37 numara, temiz, sağlam, az kullanılmış ayakkabılar var elimde. Çoğu topuklu. İçlerinde abiye olarak kullanılabilecekler var. Bir çift de çok sağlam kışlık çizmem var.

Nereye göndereyim?

Selamlar, sevgiler.

Yeşim

CEVAP: Yeşim’im, senin epostana gelecek cevapları sana eposta ile yönlendireceğim. Öpüyorum seni.

…….

Yazarın Tüm Yazıları