YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

ÖĞRENCİYİM, FOTOĞRAF MAKİNESİNE İHTİYACIM VAR

Merhaba AyÅŸe Abla.
Ben, Sivas … Meslek Lisesi’nde okuyorum.
İletişim bölümü, gazetecilik alanı, 3. Sınıf öğrencisiyim. İleride de gazeteci olmak istiyorum ve bunun için çalışıyorum.
Bu arada sizin köşe yazılarınızı takip ediyorum. Önceleri beyaz manşet programında da izliyordum. Düşünceleriniz beni çok etkiliyor.
Ben aslında sizden bana yardımcı olmanızı isteyecektim. Okulumuzda kaliteli bir eğitim görüyoruz. Macintosh'larımız ile haber yazıyoruz. Gazetecilik ile ilgili ne varsa hem teorik hem de pratik olarak her şeyi yapıyoruz.
Şimdilerde okul gazetesi çıkarıyoruz. Okulda profesyonel fotoğraf makinelerimiz var fakat benim için bir tane gönderebilir misiniz? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Åž.
CEVAP: Sevgili Ş., epostanı paylaşıyorum, okur dostlarımdan sana fotoğraf makinesi göndermek isteyen olursa yönlendireceğim. Başarılar diliyorum.

……..

 

Haberin Devamı

2,5 YAŞINDA ÜÇÜZLERİM İÇİN GİYSİ


Merhaba ablacığım,

Kusuruma bakma ne olur, böyle her darda kaldığımda sana yazıyorum ama elimiz kolumuz bağlandı, ne yapacağımızı bilemiyoruz, önceki yazımda da bahsetmiştim ya hani benim üçüz kızlarım var 2,5 yaşındalar ve eşim asgari ücretle çalışıyor demiştim. Eşim borçlarımızdan dolayı kredi çekti, belki rahatlarız ümidi ile ama daha beter dibe battık. Şimdi hem kredi ödeyip hem ev geçindirmeye çalışıyor ama olmuyor, olmuyor. Ben kimseden para istemiyorum, kendimiz için de bir şey istemiyoruz ama kızlarımın masraflarını karşılayacak ve giyilmiş kıyafetleri olanlar varsa, bizlerle paylaşırsa çok seviniriz ablam. Yetiştiremiyoruz, kredisi, faturası, kızların masrafı, çalışan bir kişi. Kimse destek olmuyor, eşimin başına bir şey gelecek diye çok korkuyorum. Çok kafasına takıyor, hep içine atıyor, ne olur ablam bu yazımı belki okuyup da destek olmak isteyen olur Allah rızası için birileri yardım etsin.
Bilgilerimi paylaÅŸmazsan sevinirim.

CEVAP: Allah kolaylık versin, eminim benim canım okur dostlarım üçüzlerine birbirinden güzel giysiler ve gerekli diğer ihtiyaçlarını göndereceklerdir. Öperim hepinizi yanaklarınızdan.


……..

Haberin Devamı


BAÅžKA VERSÄ°YON YETÄ°Åž AYÅžE

Eminim çok yoğunsunuz ama Gül’ün yemek yapmayı bilen yatılı iş arayan arkadaşı var mı acaba?  İyi bir aileyiz.

Genelde hep iş arayan arkadaşları oluyor ama eğer yardımcı olursanız çok ama çok memnun olurum aracı firmalarda da iş yok.

Sevgilerimle iyi bir gün diliyorum
İlginize teşekkürler

Sevgiler

Ferah

CEVAP: Ferahcığım, şu an izinde gelince soracağım. Telefonunu yollar mısın bana, öptüm.


……..

Ä°ÅžSÄ°ZÄ°M DÄ°ÅžLERÄ°MÄ° TEDAVÄ° ETTÄ°REMÄ°YORUM

Merhaba, öncelikle yazılarınızı severek okuduğumu belirtmek isterim. İnsanların dertlerini sahiplenip çözmelerine aracı oluyorsunuz. Ben de bu sebeple derdimi sizinle paylaşmak istedim.

26 yaşındayım, üniversite mezunu bir işsizim. Okuduğum bölüm tercih listemde ilk tercihimdi ve çok severek okudum. Fakat mezun olduktan sonra kendi bölümümle alakalı iş bulamadığım için hep farklı sektörlerde çalışmak zorunda kaldım. Son 10 aydır da işsizim.

Haberin Devamı

Bir çok başvuru, iş görüşmesi, mülakat yapmama rağmen iş bulamadım, son 10 ayım; "iş başvurusu-beklemek-olumsuz sonuç" döngüsüyle geçti. Aylardır diş problemi çekiyorum tedavi için bile işe girmeyi bekliyorum sigortam olmadığı için.

O kadar çok hayalim vardı ki ama son 10 aydır yerimde duruyor gibiyim, artık hayal de kurmuyorum, bu psikolojiden çıkmak istiyorum.

Anladım ki insanın hayatında bir destek, bir güçlü tanıdık yada güçlü bir baba olmalı. Benim hayatımda böyle bir destek yok. Siz bana destek olur musunuz? Bu maili yazmak göndermek bile benim için şu anda bir umut.
Eğer mailimi yayınlarsanız adımın gizli kalmasını rica ediyorum. Sevgilerimi sunuyorum.
E.

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili E., okur dostlarımdan öncelikle sana iş vermek isteyen veya en azından diş tedavin için destek olmak isteyenleri sana yönlendireceğim. Sen de moralini bozma inşallah kısa zamanda hak ettiğin, düşlediğin işe kavuşursun. Sevgiler.

……..


OKUL KÜTÜPHANESİ İÇİN YARDIM

Sayın Ayşe Aral,

Oluşturmakta olduğumuz okul kütüphanemiz için yardıma ihtiyacımız vardır. Gönderdiğiniz her kitap öğrencilerimizin eğitimine önemli katkılar sağlayacaktır.

İlginiz için teşekkür ederim.

Gülşen Binici
Dikili Çok Programlı Lisesi Felsefe Öğretmeni


İletişim adres: Dikili Çok Programlı Lisesi Cumhuriyet Mah. Atatürk Cad. No:47 Dikili / İzmir


CEVAP: Gülşen’im, harikasın. Senin gibi öğretmenlerimizle ne kadar gurur duysak az valla. Benim işim bu, alırım maaşımı dersimi verir evime giderim demeyip çocuklar için ekstradan bir şeyler yapmak istemeniz harika. Başarılar diliyorum.

……..

Haberin Devamı

Bankacıların eş durumundan atamaları

Sayın Ayşe Aral,
Öğretmenlerin eş durumundan atamalarını kapsayan 14 Aralık 2011 tarihli öğretmenlerin eş durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzundan eşleri bankacı olanlar (506 sayılı maddenin geçici 20.maddesi göre çalışanlar) belirtilen kılavuzda nedensizce çıkarılmış olup, eşlerimiz bankalar da çalışıp sgk lı olmasına rağmen sgk primlerinin sgk ya değilde bankanın özel emekli sandığına yatmasından dolayı bakanlıktan eş durumu atama taleplerimiz reddedildi.
Bankacı olan eşlerimiz bu ülkenin lokomotifi olan finans sektörü çalışanı olup, vergilerini fazlasıyla vermektedirler. Milli eğitim bakanı bu atama ile 6000 öğretmenin yerini değiştirirken hiçbir öğrenciyi mağdur etmedi de kendi tabiriyle bankacı eşi olan 123 kişinin yer değişikliği mi öğrencileri mağdur edip psikolojilerini bozuyor?
Siz ailesinden yıllardır uzak kalmış bir öğretmenin hangi psikoloji ile eğitim vermesini bekliyorsunuz? Ve çocuğunuzun bu psikolojideki bir öğretmenden eğitim almasını ister miydiniz?
Aile olmak aynı çatı altında yaşamak bizim en doğal ve yasal hakkımız. Lütfen bu konunun bir an önce hallolmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini rica ediyoruz. Lütfen bize destek olun. Sadece hakkımız olanı istiyoruz. Bekçi, boyacı, marangoz, doktor, avukat eş de bankacı eş değil mi?

Teşekkürler,
Saygılar,
MuratÂ
Acil yardım bekliyoruz


CEVAP: Murat Bey, epostanızı yayınladım. Tabi ki ailelerin dağılmaması öncelik olmalı. İnşallah bir an önce kavuşursunuz. Sevgiler.

…….

EMEKLÄ°LÄ°KTE YAÅžA TAKILANLAR GRUBU
 
SAYIN AyÅŸe Aral,

Bizlerin emeklilik hakkının, erken emeklilikle hiçbir ilgisi yoktur. Eski yasaya göre çalışma hayatına başlamış ve eski yasaya göre emeklilik hakkımızı istiyoruz.

Yani bizler emeklilik için, gereken sigortalık süresi ve prim gün sayısını tamamladık ancak emekli olmak için yaşı beklemekteyiz.

(1999 yılında çıkan (4447 nolu kanun) ve 2002’de yasalaşan (4759 nolu kanun) ile yürürlüğe giren kademeli yaş mağdurlarıyız)

Bizler, yasanın, geriye doğru, haksız bir uygulama sonucunda, ciddi mağduriyet yaşamaktayız.

Bu yasayı yapanların gerekçesi ise; ülkemizde emeklilik yaşının düşük olduğunu söylemektedirler ve gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının 65 olduğunu söyleyerek, ülkemiz gerçekleri ile bağdaşmayan gerekçeler gösterdiler.

Şöyle ki;

Gelişmiş ülkelerin, refah düzeyi ve yaşam kalitesi bize göre yüksek olup, gelişmiş ülkeler, vatandaşlarına, işi olmayanlara devlet ya iş vermekte, iş veremez ise iş sahibi oluncaya kadar ya da emekli oluncaya kadar minimum refah düzeyini sağlayacak kadar maaş ödemektedir.

Gereken sigortalık süresi ve prim gün sayısını tamamlayan ancak emekli olmak için yaşı bekleyen bizlerin,
İşsizliğin yüksek olduğu ülkemizde iş bulmamız imkansız.

10-15 yıl işsiz kalarak hiçbir geliri olmadan, hayatımızı nasıl sürdürebileceğimizi yetkililerin izah etmesi gerekmiyor mu?

Mevcut ortamda, yaşımızdan dolayı,

- yaşlısınız deyip, işe alınmıyoruz.

- yaşınız, emeklilik için genç denip, emekli de edilmiyoruz.

Ne yapacağımızı şaşırdık.

Ayrıca, kademeli yaş uygulaması sonucunda, emekliliği uzayan bizlerin, emekli edilmesi halinde, yerimize, yeniden, genç istihdam sağlanacağını ve bu sayede işsizliği bir nebze azaltacağı düşüncesindeyiz.

Bu amaçla, facebook’ta yaklaşık 35.000 bin üyesi olan (sayımız her geçen gün artıyor) bir grup kurduk.

Grubumuzdaki hemen her mağdur, bugüne kadar defalarca devletin türlü kademe ve kurumlarına başvurmuşlar, ancak talebimiz ile ilgili olumlu sonuç alamamışlardır.

Bizler öncelikle yaklaşık 2 yıldır sürekli ortak ses olabilmek adına; ulaşabildiğimiz tüm kamu ve özel, kurum ve kuruluşlara , basına, meclis organlarına, vb bireysel olarak ilettik ve iletmeye devam ediyor, mağduriyetimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Biz mevcut hükümetin bugüne kadar tüm mağduriyetlere çare olduğunu bildiğimiz ve gözlemlediğimiz üzere; bu mağduriyetin de giderileceğini ümit ediyor ve umutla bekliyoruz.

Yukarda anlatıldığı şekilde,

Emeklilik hakkımızın geri verilmesi için

Siz saygıdeğer basın mensuplarının (gazeteler/tv)

Bizlere yardımcı olacağına inanıyor, yardımlarınızı acil bekliyoruz.

Saygılarımızla arz ederiz. 17.03.2012

Emeklilikte yaşa takılanlar grubu

CEVAP: Epostanızı yayınladım, sizlerin de sesinizi duyurmuş olduk. Herkes için hayırlısı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları