Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

EVLİ BİR ADAMLA AŞK YAŞAMAK

Ablacığım,

Belki de hep bir abla özlemimi giderebilmekti istediğim. Sanal yolla da olsa ben senin her yazını okurken yaşıyorum sanki aynı evdeymişiz gibi. Ayça’yı da kıskanıyorum. Allah ağzının tadını bozmasın ablam.

Nasıl gireceğim konuya bilmiyorum ama başlık zaten kendini ifade ediyor. Ablacığım 24 yaşındayım. Özel bir hastanede çalışıyorum. Âşık oldum abla çok âşık oldum, evli bir çocuğu var.

1 senedir kâh ayrı kâh birlikte bir ilişkimiz var. Bütün arkadaşlarım tarafından dışlandım. İşyerinde huzurum bozuldu. Bölüm farklı ama aynı işyerinde çalışıyoruz.

Ailem de bir şeylerin ters gittiğinin farkında, aramız bayağı kötü.

Ben istemedim ki böyle olsun. Ki ben sevdiği adamın değil bir hayat sürdürmesi bakmasından göz süzmesinden bile rahatsız olurum. Olurdum.

Haberin Devamı

Abla bu nasıl bir şey? Nasıl bir hazmetme hazmedememe kendi içinde çelişme. Bütün doğru bildiğim savunduğum her şey bu etik değerlerim gitti ve aşk geldi. İnsanın ilişkisinden hiçbir şey bekleyememe durumu ne acı bir şeydir. Hayal bile kuramıyor insan.

Çok isterdim şu an yanımda ol yadırgamadan kızmadan sadece dinle beni.

Öpüyorum güzel yürekli.

CEVAP: Sana ne desem bilemedim. Başıma gelenleri daha önce de yazdım biliyorsunuz hepiniz. Evli bir adamla birlikte olup başkasının yuvasını yıkmak pahasına mutlu olunabilir mi? O adam evli olduğu eşini aldatıyorsa seni aldatmayacak mı sanıyorsun? Huylu huyundan vazgeçmez. Bana kalırsa 24 yaşını böyle biri için harcayacağına kendine uygun bekâr bir sevgili bul kendine. Bunu da kendine saygın için yap. İleride çocuğun olduğunda onun yüzüne nasıl bakacaksın yoksa?

…………

YARDIM

Sevgili Ayşe Hanım,

Bana 9.Ocak.2012 tarihli yetiş yazındaki, çocuk yatağı ve giysi isteyen isim vermeyen hanımın iletişim adresini verirsen çok sevinirim.

Gönül dolusu sevgiler.

Okan

CEVAP: Okan Bey, tabi ki iletirim. İyi ki varsınız. Sevgiler.

…………

BURS TALEBİ

İsmi G. (ama isminin verilmesini istemiyor) 48 yaşında, bir tane 19 yaşında kızı var. Odtü bilgisayar mühendisliği okuyor, yüzde elli bursu var ama geri kalan yüzde elliyi anne karşılayamıyor.

Haberin Devamı

Daha önce İstanbul dışında(Antep’te) yaşıyorlarmış. Bundan 14 sene önce İstanbul’a gelmişler. İşyerlerini kapatıp maaşlarına kadar karı koca haciz konmuş. Formaliteden eşinden boşanmış ama bu ayrılık sonrasında ayrılığa dönüşmüş. 23yıldır tanıdığı eşinden bundan 2 hafta önce tokat yemiş. Biri beşi olmaz diyor zaman zaman gördüğü eşini artık hiç görmeme görüşmeme kararı almış.

G. Hanım’ın kızı haftaya yanına gelecek. Onun isteği daha önce F. lisesinde burslu okuyan kızının eğitim masraflarını karşılamak. Hastalığından dolayı çalışamayan G. Hanım’ın 3 -4 aydır doğalgazı kesik, 3 gün öncede suyu kesildi. Kızının 7 yıldır çaldığı piyanoyu sattı. Bu arada kızı 4 dil biliyor.

Haberin Devamı

Bu annenin tek derdi kızının okul masrafları. Kızı haftaya burada ve ona okulu bırak cümlesini nasıl söyleyeceğini düşünüyor. Sizden isteği kızına okul hayatı için destek biricik Ayşe Ablam,

Kadınla konuştum isminin verilmesini istemiyor sana yazdım kabataslak sen düzenlersin diye karışmak istemedim işine. Seni seviyorum

Buket

CEVAP: Buketçiğim, bu kadar iyi eğitimli bir genç kızın parasızlık yüzünden eğitiminin sona ermesine eminim benim canım okur dostlarım izin vermeyecektir. İnşallah burs bulunur çabucak. Yalnız benim bildiğim Odtü zaten ücretli değil %50 burs neyi kapsıyor, biraz daha detay verirsen iyi olur.

…………

DİYARBAKIR KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ OYUN ODASI İÇİN YARDIM

İyi günler Ayşe Hanım,

Haberin Devamı

Hastanemizde yeni açılan çocuk cerrahi servisi içerisinde burada kısa süre de olsa misafirimiz olacak çocuklar için bir oyun odası yapmak istiyoruz.

Bize odanın oyun odası minder kaplaması, çocuklar için masa sandalye alınması konusunda maddi olarak destek olabileceklere ve elinde kullanılmayan oyuncak bulunan yardımseverlere sizin aracılığınızla belki ulaşabiliriz diye düşündük.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bir doktor olarak bu şekilde yardım istemek aslında zor geliyor ama yapmışken iyi bir şeyler olsun istedim ve evinde bir sürü eski oyuncak olan aile olduğuna eminim. Kimseden ses çıkmazsa da ben zaten kendi imkânlarımla bir şeyler ayarlayacağım.

Haberin Devamı

Maili yayınlarsanız adımı yazmayın lütfen.

CEVAP: Sevgili doktorum, sizin için zor olsa da yaptığınız gerçekten çok güzel. İyi ki sizin gibi özverili doktorlarımız var. Kolaylıklar diliyorum.

…………

ÇOCUK YATAĞI

Ayşe Hanım merhaba,

9 Ocak tarihinde köşenizde “çocuk yatağı ve giysi” ve “çocukların okul ihtiyacı” başlığı ile yardım talep eden iki kişinin iletişim bilgilerini gönderirseniz memnun olurum. İsmimin gazetede çıkmasını istemiyorum.

İyi günler ve işinizde kolaylıklar diliyorum.


CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız, bilgileri göndereceğim. Sevgiler.

…………

KÜÇÜK KARDEŞLERİM

Ayşe Hanım benim de küçük kardeşlerim var ve çok çabuk büyüdükleri için hiç kullanmadan küçülen giysileri var, eğer eşi rahatsız ve küçük çocukları olan hanıma ulaşabilirsem ona yardım etmek isterim.

Ferruh

CEVAP: Ferruh Bey, iletişim bilgilerini size ileteceğim. Desteğiniz için teşekkürler.

…………

ÇOCUK YATAĞI VE GİYSİ

Merhaba Ayşe Hanım;

Söz konusu başlıklı yazı sahibinin iletişim bilgilerini rica ediyorum sizden lütfen. Yatak değil ama biraz giysi yardımı yapabilirim.

Teşekkürler.

Nuray

CEVAP: Nuray Hanım, iletişim bilgilerini en kısa zamanda ileteceğim. Sevgiler.

…………

ÇOCUKLARIN OKUL İHTİYAÇLARI İÇİN ACİL YARDIM İSTEYEN OKURUNUZ

Ayşe Hanım,

Ben bugünkü yazınızda çocukları için 250 TL para yardımı isteyen okurunuza 100 TL göndermek için banka hesap numarası istiyorum. Ayrıca iş kıyafeti ihtiyacı olan kızlara kıyafet göndermek için de adres bilgisi bekliyorum.

Kolay gelsin,

Bilge

CEVAP: Sevgili Bilge, banka bilgisi bende yok ancak iletişim bilgilerini göndereceğim, kendisinden alırsın. Öperim.

…………

OKULUMUZA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM

Sayın Ayşe Aral Hanım,

Ben Ankara’nın Nallıhan İlçesi Çamalan Köyü’nde Çamalan İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak çalışmaktayım. Okulumuz 10 öğrenci ile birleştirilmiş sınıf ile eğitim veren bir köy okuldur. Yalnız okulumuzun bazı ihtiyaçları bulunmaktadır. En çok ihtiyacımız ise bir yazıcıdır. Tüm eğitime destek verenlerin yardımlarını bekliyoruz. Bu konuda okulumuza yardımcı olduğunuz için şimdiden size de teşekkür ediyorum. Mesajım yayınlandı ve siz diğer ihtiyaçlarımızı da yazmamızı istemiştiniz öğrencilerimizin kıyafet, kırtasiye malzemeleri ihtiyaçları da var, ben yeniden teşekkür ediyorum, desteklerinizi bekliyorum.

Serap

Çamalan ilköğretim okulu/ Çamalan Köyü / Nallıhan/ Ankara

CEVAP: Sevgili hocam, yardım etmek isteyen okurlarımızı yönlendireceğim. Başarılar diliyorum.

…………

KIYAFET YARDIMI

Ayşe Hanım merhabalar,

Ben 36-38 beden kıyafet yardımı isteyen kişinin iletişim adreslerini rica ediyorum

Saygılarımla,

Meryem

CEVAP: Sevgili Meryem, iletişim adreslerini göndereceğim. Seni de öpüyorum.

…………

BÖBREK HASTASINA YARDIM

Ayşe Hanım selamlar, nasılsınız?

Bugünkü yazınızda, böbrek hastası oğlu ve başka 2 çocuğu daha olan, sadece eşi ve çocukları için kıyafet, kendisi için ise bir çöp bile istemeyecek kadar asil ruhlu hanımefendinin iletişim bilgilerini isteyecektim.

Benim de 2 çocuğum var, kullanılabilecek durumda olan giysi, oyuncak ne varsa göndermek istiyorum.

Teşekkürler.

Deniz

CEVAP: Deniz’im, iyi ki senin gibi duyarlı okur dostlarım var. Harikasınız hepiniz. Bilgileri göndereceğim.

…………

ERZURUM’DAN BURS TALEBİ

Merhaba Ayşe Hanım;

Ben Erzurum’dan İçmimar Y. yazılarınızı severek takip ediyorum. Sizden bir konuda yardım isteyeceğim; babasına yeni iş bulabildiğimiz 4 çocuklu bir aile var büyük kızları dershaneye dahi gitmeden Hacettepe Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazanmış.(ben onun eğitim masraflarını üstlendim ama dahası bana da zor gelmeye başladı).

Şimdi onun 2 kardeşi için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İki kardeşten biri üniversite sınavına, diğeri lise giriş sınavına hazırlanıyor. Dershane için gereken toplam ücret 3.000 TL.

Belki bir ilgilenen olur umuduyla sizinle paylaşmak istedim. İsim paylaşmanızda benim için bir sakınca yok ama aile tahmin edilir endişem var.

Onun için paylaşmasak daha iyi sanırım. Aşağıda benim banka hesap numaram ve telefonum var. Şimdiden teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın.

Y.

CEVAP: Sevgili Y., seni tebrik ediyorum. İnşallah başka bir okurumuz da diğer kardeşlerin eğitim giderlerini üstlenir. Bu yavrucaklar da topluma yararlı bireyler olurlar. Sevgiler.

…………

ÇOCUK YATAĞI VE GİYSİ YAZISI HAKKINDA

Ayşe Hanım,

Bugünkü köşenizde “Çocuk yatağı ve giysi” başlıklı yazıyla yardım talep eden kişinin iletişim bilgilerini alabilir miyim lütfen?

İsmimin saklı kalmasını rica ederim.

Kolaylıklar dilerim.

CEVAP: İşte bir isimsiz melek okur dostum daha, sizlerle ne kadar iftihar etsem az. Sevgiler. Bilgileri en kısa zamanda göndereceğim.

…………

ÇOCUKLARIN OKUL İHTİYACI İÇİN ACİL YARDIM

Merhabalar,

Bugünkü Yetiş Ayşe köşenizde yayınlanan ve çocuklarının okul masrafları için 250 TL’ye ihtiyacı olan hanıma yardım etmek istiyorum.

Bana iletişim bilgilerini verirseniz ihtiyacı olan meblağı kendisine göndermek isterim.

Çok teşekkürler.


CEVAP: Harikasın, bilgileri ileteceğim. Öpüyorum seni de.

…………

ÇOCUK YATAĞI VE GİYSİ

Merhaba,

09.01’deki yazınızdaki “Çocuk Yatağı ve Giysi talebi”yle ilgili olarak iletişim bilgilerini iletebilir misiniz?

Teşekkürler

Burcu

CEVAP: Seve seve iletirim Burcu’m. Seni de öpüyorum sarılarak.

…………

9 OCAK TARİHLİ YAZINIZ

Merhaba Ayşe Hanım,

9 Ocak tarihli Yetiş Ayşe sayfanızda yazısı çıkan M. rumuzlu bayanın çocuklarına para yardımı yapmak isterim. Bu konuda aracı olabilir misiniz?

Teşekkürler ve iyi günler,

Banu

CEVAP: Banucuğum, tabi ki bilgileri hemen göndereceğim. Desteğin için teşekkürler. İyi ki sizler gibi okur dostlarım var.

…………

ORMAN MÜHENDİSLERİ

Bir Orman Mühendisi olarak size taleplerimi iletmek istiyorum 2010 kpss sınavından bu yana %100 ü devlete ait olan ormanlarımıza yeni adıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığımız kadro alımlarını yapılanma dolayısıyla geciktirmiş bu da biz kpss sınavına giren Orman Mühendislerinin mağduriyetini arttırmış atamalarımız bir türlü gerçekleşememiştir. Hali hazırda sınava girmiş olup bekleyen 3000 Orman Mühendisliği mezunu meslektaşım bulunmaktadır. Bütçe kanunuyla talep edilen miktarlar tarafımızdan takip edilmekte olup hali hazırda OGM’nin talep ettiği rakamların acilen sizlerin de desteğiyle Ösym’nin son merkezi yerleştirmesi olan 2012 Mayıs ayında alınması yönünde desteklerinizi bekliyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Bahadır

CEVAP: Bahadır Bey, bu konuda bu hafta çok fazla eposta aldım, hepsi adına sizinkini yayınladım. Umarım işe yarar. Başarılar.

…………

Yazarın Tüm Yazıları