Yetiş Ayşe

Güzel insan Ayşe Abla

Haberin Devamı

Merhaba Ayşe Abla, gecenin köründe yazıyorum ama sana değer biliyorum. Ben 23 yaşında bir gencim, senin yazını yeni okudum; bugünkünü ve 21 Ekim’dekini. Şunu demek istiyorum ki şehitlerimiz, askerlerimiz ve vatan hainleri için yazdıkların beni çok mutlu etti. Bu ülkede bu zamanda hala senin gibi biri olduğunu bilmek içimdeki kararan umutları yeşertti.

 

İçinden gelerek yazdığın ve bir şeyler yapmak istediğin çok belli, bazıları gibi o günkü şartlara uygun yapmacık davranmıyorsun. Senin yazını okumam annem sayesinde oldu. “O kadar şehit verdik ama bir Allah’ın kulu çıkıp da şehit aileleri için yardım organize etmedi” diyince annem bugün Ayşe Aral yazında bir şehit ailesi için hesap numarası vermiş ve yakında genel olarak yapacakmış deyince hemen pcnin başına ışınlandım yazını okumak için ve çok mutlu oldum.

Haberin Devamı

 

Şunu belirtmek isterim ki tüm şehit aileleri için kampanya düzenlediğinde ben de yardımda bulunacağım, dişçi için ayırdığım 150 TL’yı hemen vereceğim (asker ve vatan kitabımın içine koydum bile) biz fosur fosur uyuyalım orada burada sürtelim, eğlenelim diye canlarını verdi o genç askerler, rütbeli ağabeyler. Ben varsın biraz daha çürük dişle gezeyim.

 

Bu arada kız arkadaşım yok ama olursa senin gibi Atatürkçü ve vatansever olsun isterim. Çok uzattığımı biliyorum, değerli vaktini çaldım, özür dilerim Ayşe Abla. Allah tüm iyilikleri ve kalbinden geçen her güzel şeyi sana ve senin gibilere nasip etsin âmin.

 

Saygılar

 

METİN

 

 

CEVAP: Metin’im, harikasın. Bu güzel düşüncelerin ve sözlerin için kutluyorum seni. Sevgiler.

 

Haberin Devamı

………….

 

VAN’DAKİ GÜZEL ARKADAŞIMA DESTEK

 

 

Sevgili Ayşe Abla, sana ufak bir hikâye anlatmak istiyorum.

 

Geçen sene Kadıköy’deki kursta tanışmıştık Nursedayla, o kadar belliydi ki bir Anadolu kızı olduğu, temizliği, saflığı.

Taa Van’dan gelmişti kursa, kurs bitiminde öğrenmişti annesinin kanser olduğunu, oysa İstanbul’da kalıp kendine bir hayat kurmaya çalışacaktı.

 

Deprem olunca bir kaç arkadaş Nurseda’ya ulaşmaya çalıştık. En sonunda ulaştık da. Erciş’te yaşıyordu, evleri yıkılmış, tek katlı olduğundan hepsi sağ çıkmış, hastane yıkıldığından annesinin tedavisi yarım kalmış, “hiç bir şeyimiz kalmadı, en yakın arkadaşlarım öldü” diyor, bu ne kadar acı bir durum.

Haberin Devamı

 

Tvlerden izliyoruz ya hani, yardımlar ulaşmıyor diye, kız bizzat kendi anlattı; “Erciş’e 50 km. kala bekliyorlar, yağmalayıp bize burada parayla satıyorlar, 3 gün sadece su ve ekmekle yaşamışlar, soğukta kalmışlar, şimdi tek derdi annesi ve barınacak bir yer.

 

Yardımımıza çok ihtiyacı var, ben herkese ulaşmaya çalışıyorum, herkes gönlünden 50-100 ne yollarsa bu büyür de büyür bir faydamız olur diye düşündüm. Çok düzgün ve temiz pırıl pırıl bir genç kız, hepimiz elimizi uzatalım lütfen.

 

Not: Ayşe Abla hesap ve tel no.larını yayınlar mısın, yayınlamaz mısın, doğru olur mu bilmiyorum. Yardım etmek isteyenler sana ulaşır belki. Korkuyoruz çünkü kötü niyetli çok insan var.

Haberin Devamı

 

 

Sevgilerle sana güveniyorum.

 

CEVAP: Serpilciğim Nursedayla konuştum, iban numarası lazım, onu bulup bana haber verecek. Ayrıca isterseniz annenle bende de kalabilirsiniz dedim, bunun dışında twitter’a duyurdum. Burada da yayınlıyorum, çok öperim canım.

 

…………………….

 

MASAÜSTÜ PC VE PC MASASI

 

Sevgili Ayşe Merhabalar,

 

Yaşadığımız kötü olaylar hepimizi çok etkiledi. Şehitlerimizin acısını yüreğimizde yaşarken Van depremi ile yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. Ama memleketimiz de öyle bir birlik beraberlik var ki çok şükür millet olarak birbirlerimizin acılarını hep birlikte yaşıyor ve yaraları sarmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Buradan tüm ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.  

Haberin Devamı

 

Zamanın da sana ailem için yardım istemek için yazmıştım. Kötü günler de iyi günler de hepimiz için. İnsan her an her duruma gelebileceğini hiç aklından çıkartmamalı. Çok şükür biraz daha iyi günlerdeyiz. En azından bir işim, güzel bir eşim, iki de dünyanın en büyük mucizeleri Efe Ve Ece var.

 

Bugün size yazmamın sebebi ise bir çocuğun yüzünde birazcık tebessüm görmek.  

Evde kullanmakta olduğun masaüstü bilgisayarımı ve bilgisayar masamı bir öğrenciye hediye etmek istiyorum.  

Bilgisayar masası olduğu için İstanbul Anadolu yakasında bir öğrenciye kendim elden vermek istiyorum.  

Çevresinde bilgisayarı olmayan öğrenci tanıdığı olanlar da iletişime geçebilir.

 

Güzel yüzünün hep gülmesi dileklerimle.

Sevgiler.  

 

Tolga Baykaya

 

 CEVAP: Tolgacığım, öyle sevindim ki her şeyin yoluna girmesine anlatamam. Hepinizi sarılarak öpüyorum. Bilgisayar talepleri geldiğinde de sana yönlendireceğim.

 

…………………..

 

 

 

BİR ANNE VE EVLADI İÇİN YETİŞ AYŞE

 

Ayşe yetiş, ne olur.

 

Bir anne ile evladı söz konusu, lütfen duy sesimi Ayşe.

Bu anne ki çalışmayan ev hanımı kadındı, eşi olacak adam başka kadına gidince attı bunu oğluyla kiraya, kadın şimdi işe girdi ama oğlu Mert’i kaynanasına verdi.

 

Kaynana ve ailesi Mert’i itiyor, kakıyor, doğru düzgün bakamıyor, çocuk annesini istiyor ama anne de durumu olmadığı için mecbur evladından uzak kalıyor.

 

Ne olur maddi, manevi yardım edin. İsmi Kibar, kadına bir göz ev, çocuğa bir yuva kreş ayarlayın, anne işten gelince alsın oğlunu, bir tabak sıcak çorba da olsa oğluyla yesin, sarılıp uyusunlar.

 

Allah kimseye muhtaç etmesin. Benim tek aklıma gelen yardım edebilecek olan sensin. Ne olur Kibar’a yardım eli uzatalım. Yoksa bu ufacık kadın hayatının tek anlamı oğlu olmadan yaşayamayacak.

 

Önümüz bayram bari bu bayramı beraber geçirsinler.

 

Gülnur

CEVAP: Gülnurcuğum, burada yayınlıyorum. İnşallah yardım etmek isteyen olur. Sevgiler.

 

…………………

 

VAN’A YAPILAN YARDIMLAR

 

Ayşeciğim,

 

Van’da görüştüğüm kişilerden öğrendiğime göre durum orada gerçekten çok vahim, koordinasyonsuzluk yüzünden herkes perişan. Gönderi kolileri falan yağmalanıyormuş.

 

Gönderi yapacak olan kişilerin bilinçli göndermesi çok önemli. Yoksa yerini bulmayacak yardımlar. Özellikle okullar 14 Kasım’a kadar tatil, o yüzden birçok öğretmen mümkünse memleketlerine gitmişler. Okulların bazıları da hasarlı, özellikle okullara yardım göndereceklerin bilgi alıp göndermesinde yarar var.

 

Acaba biz bu konuda ne yapabiliriz?

 

İyi çalışmalar,

 

Ayşe

 

CEVAP: Sevgili adaşım, bu konuda çok eposta alıyorum. Senin epostanı örnek olarak yayınladım ki toplu halde cevap vermiş olayım. Yardımların tek elden yapılması senin de belirttiğin gibi çok önemli. Bu yüzden Kızılay’a veya Van Valiliği’ne yardımların gönderilmesi en doğrusu olacaktır. Onlar dağıtımı gerektiği gibi yapacaklardır.

Yağma konusunda da daha fazla güvenlik önlemi alınması gerekiyor sanırım.

 

……………….

 

VAN DEPREMİ

 

 

İyi günler ben Melek Soyçiçek, eşimin mailinden size ulaşıyorum.

Yeni doğan bebeğim ile dışarıda kaldım, çadır kentlerde güvenlik ve yer olmadığı için oğlumu alıp oraya yerleştiremiyorum. Bahçeye kurduğumuz bir barakada yaşamak zorunda kaldık.

Yağmur ve kar başlayınca bütün riski göze alarak bir yakınımın evine sığındım, kendi evim hasar gördü ama özellikle yan tarafında bulunan 7 katlı site fazla hasar gördü ve evimin üzerine yıkılma ihtimali yüksek.

 

Eşim ücretli öğretmen, 1 haftadır okula başlamıştı, artık o da yok, çocuğum hasta olmaya başladı sigorta girişi yeni olduğu için ve 30 günlük süre dolmadığı için hastaneye de gidemiyoruz, ilaç da alamıyoruz. Sizden yardım talep ediyorum.

 

Melek Soyçiçek

Van

 

CEVAP: Melekciğim geçmiş olsun, çocuğun 18 yaşın altında olduğu için hiçbir sigortası olmasa da tedavi edilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Öncelikle orada çadır bölgesindeki hastaneye başvurursan yardımcı olacaklardır. Şu deprem zamanı kimsenin sigorta sormaması gerekir.

Diğer yardımları da sana yönlendireceğim sevgiler.

 

………………….

 

 

ŞEHİTLERE MİNNET BORCUMUZ BAŞLIKLI YAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

 

Ayşe Hanım merhaba,

 

Ben İzmirli bir bayanım. Şehit haberlerini gördüğümde borcu yüzünden elektriği kesik olan şehidimiz Piyade Çavuş Birol Elmas'ın ailesine nasıl yardımcı olabilirim diye araştırıyordum. Yazınızda başka bir şehit ailesi için yardım hesabı belirtmişsiniz, teşekkür ederim sayenizde onlara yardım ulaştıracağım ancak sizden ricam şehidimiz Birol Elmas'ın ve diğer tüm şehit yakınlarının da ailelerine yardımcı olabilmemiz için bize gerekli kurum ve kuruluş bilgilerini verebilir misiniz?

Yardımlarınız ve duyarlılığınız için teşekkürler.  

 

 

CEVAP: Tabii ki Mehmetçik Vakfı bu konuda yetkili ve etkili bir kurum olduğundan yardımlarınızı onlara yönlendirmenizde yarar var. Ailenin bilgileri bana ulaştırılırsa da size yönlendireceğim.

 

………………

 

ODTÜ Mezunu arkadaşıma yardım isteği

 

Sevgili Ayşe Aral;

 

Yazılarınızı ilk başladığınız haftadan itibaren takip eden ve sizi çok takdir eden bir okuyucunuzum. Özellikle Yetiş Ayşe ile yetiştirdiğiniz yardımlar, eminim ki birçok ailenin umudu oluyordur. Ben de size bir arkadaşım için yazıyorum, Mustafa Ö. Kendisi ODTÜ’den, benim üniversite yıllarından tanıdığım bir arkadaşım.

 

Mezun olduktan sonra hayata atılma telaşıyla çok uzun zamandır Mustafa ile görüşmemiştim. Hayat dolu, geleceğe umutla bakan arkadaşım Mustafa, 2007 yılında geçirdiği bir trafik kazasıyla maalesef yatağa mahkûm olmuş. Boyundan aşağısı felç olan ve solunum problemleri yaşayan arkadaşımın tedavi masrafları ailesinin bütçesinin kat kat üstünde.

 

Antalya'da sürekli olarak fizik tedavi, sonda için aylık tedavi ve psikiyatr desteği alması gerekliymiş. Raporları, sağlığı hakkındaki son durumu ve maddi destek için gerekli olan hesap numaraları internet sitesinde mevcut.

 

Ancak Mustafa'ya Antalya'da yardım edebilecek, tedavisi konusunda maddi olarak kolaylık sağlayabilecek doktorlara veya hastanelere Mustafa’yı duyurmak istedim.

 

Eğer Mustafa ellerini ve kollarını kullanabilecek duruma gelirse, çeviri ve tercüme işleri yapabilecek donanıma sahip. Ailesine ve en başta kendisine yeniden umut olabilir. Gerekli tedaviler ile bu genç yaşında karşılaştığı güçlükleri ve yaşadığı travmayı atlatabilir. Umarım siz de Yetiş Ayşe aracılığıyla Mustafa'ya yardımcı olabilirsiniz. Mustafa'ya yanan bir umut ışığı ve onun içindeki yaşama gücü, başka illerde yaşayan şehit ailelerine, depremde sevdiklerini kaybeden ve hayata tutunmaya çalışan vatandaşlarımıza da umut olsun.

 

Şimdiden her şey için teşekkürler.

 

Selin

 

CEVAP: Selinciğim, arkadaşına geçmiş olsun. İnşallah bu gencecik insan bir an önce sağlığına kavuşur. Eminim benim canım okur dostlarım arkadaşına destek vereceklerdir. Sevgiler.

 

……………………..

 

ŞEHİTLERİMİZE MİNNET BORCUMUZ

 

Sevgili adaşım,

 

Yazılarınızı düzenli olarak takip edenlerdenim ben de.  Millet olarak kolumuzun kanadımızın kırıldığı şu zor günlerde bile takip ediyorum yazılarınızı. Ancak ilk kez yazma gereği duydum.

 

Duyarlılığınız ve bizlere ihtiyacı olanlara yardımcı olma fırsatı verdiğiniz için teşekkür etmek istedim. Hoş, ihtiyacı olan onlar mı yoksa bizler miyiz, birbirine karıştı artık. Felaketler fiziksel olarak Van’da, Hakkâri’de, şehit veren ailelerin ocaklarında aslen... Ama bizler de işe yarar bir şeyler yapamıyor olmanın ağırlığı altında eziliyoruz. İstiyorum ki bizzat gideyim, bir işin ucundan tutayım, yaralılara pansuman yapayım, derdi olanın dermanı olamam belki ama sarılalım birlikte ağlayalım.  

 

Ne yazık ki yapamıyorum, yapamıyoruz.  Çünkü hayat bizler için devam etmek zorunda, çalışıp, üretip, kazanıp hem ayakta kalmak zorundayız hem de düşene yardım etmek.  Bugün yayınladığınız hesap numarasına naçizane bir katkıda da ben bulundum. Diğer yazılarınızı ve ihtiyaç sahiplerini de takip edeceğim, bu ay ol(a)masa da önümüzdeki aylarda yardımcı olacağım, çevremdekilere duyuracağım.

 

Son olarak şunları söylemek istiyorum: Felaketlerin milliyeti olmaz. Şu durumdan bile kendilerine pay çıkarmaya çalışanlara, ölen onca masum insanın ardından “oh olsun” diyebilenlere, güzel ülkemi parçalamaya çalışanlara yazıklar olsun. Allah hiçbirimizi böyle acılarla sınamasın bir daha.

 

Sevgilerimle,

Ayşe

 

NOT: Yazımı paylaşırsanız eğer, soyadımı yayınlamayın lütfen...

 

CEVAP: Adaşım, harikasın. Ne güzel anlatmışsın, katılmamak elde değil. Epostalarını bekliyorum. Öperim.

 

 

……………………

 

 

 

Sevgili Ayşe Aral,

 

Bugünkü yazınızı yine ve yine tüylerim ürpererek okudum.  Ben aylardır düşünüp duruyorum;  bir şeyler yapmalıyım diye.  

Böylece köşemde oturup Allah yardımcıları olsun demek kesmiyor beni.

 

Size manevi ve bedensel anlamda destek vermeyi can-ı gönülden istiyorum.

 

Ben A. A.Ş. 'de 14,5 yıldır satış destek sorumlusu olarak çalışıyorum. 36 yaşında ve bekârım. Ekte resmimi de sizinle paylaşıyorum.  

Bunları size yazıyorum çünkü gerçekten sizinle birlikte bu işe gönüllüyüm. Çünkü size çok güveniyorum.

 

Van depremi ile ilgili olarak biz de şirket olarak bir yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Sanıyorum bugün netleşecek detaylar.

 

Akşam annemle de bir şeyler toparladık. Battaniye, nevresim, yastık kılıfı gibi şeyleri ilk etapta hazırladıklarımız.

 

Kılık kıyafet vs. gibi ihtiyaçları da bu akşam toparlamayı düşünüyorum. Ayrıca çocuk bezi, kadın pedi gibi ihtiyaçların da olduğuna inanıyorum.

Ki umarım bu malzemeleri üreten firmalar bu ihtiyaçları karşılayacak yardımları yapmışlar/yapıyorlardır.

 

Ancak şehit ailelerine yardım konusunda her an fiziksel, zihinsel yardıma ve desteğe hazırım.

 

Sevgi ve saygılarımla,

 

Hale

 

CEVAP: Haleciğim, anneni de seni de tebrik ediyorum. Desteğiniz Yetiş Ayşe için çok önemli. Her türlü yardımınızı seve seve kabul ederim. İyi ki varsınız.

 

…………….

 

OKULUMUZA YARDIM

 

 

Sayın Ayşe ARAL Hanım, ben Ankara’nın Nallıhan ilçesi Çayırhan kasabasında Çayırhan Cumhuriyet İlköğretim okulunda sosyal bilgiler öğretmeni olarak çalışmaktayım.

 

Okulumuzun projeksiyon makinesi ve fotokopi makinesi ihtiyacı bulunmaktadır. İhtiyacımızın karşılanması için yardımlarınızı bekliyoruz, ayrıca tüm eğitime destek olmak isteyenlerin yardımlarına ihtiyacımız bulunmaktadır. Teşekkür ediyorum

 

 

Saygılarımla

 

Ali AYDIN

CEVAP: Ali Bey, iyi ki sizin gibi öğretmenlerimiz var. Okur dostlarım elbette size destek olmak isteyecektir. Yardım taleplerini size ileteceğim. Ancak şu anda şehitlerimize ve depremzedelere yoğun destek olduğu için bu sefer talep gelmese bile lütfen tekrar yazın ileriki haftalarda tekrar yayınlarız.

 

………………

 

DEPREMZEDELERE KIYAFET YARDIMI

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Ben Almanya´da kendi imkânlarımla Van depremzedelerine yardımlar topladım. Kışlık kıyafetler, kalın ceket ve paltolar, kadın petleri ve çocuk bezleri. Kimi aileler ise çocuk oyuncakları da verdi. (biliyoruz ki deprem bile olsa çocuk çocuktur ve çocukluğunu bu felakette kaybetmemelidir)

Almanya’dan Türk Kızılay’ını aradım. Yardımları nasıl ulaştırabileceğimi sordum.

Aldığım cevap beni biraz kızdırdı:

“Kullanılmış kıyafet almıyoruz. Halkı rencide ediyor. Kadın pedi ve çocuk bezlerini de kendi imkânlarınızla gönderebilirsiniz”

Teşekkür ettim kapattım telefonu.

Kargo şirketi benden 250 Euro istedi. Ben o parayı vereceğime, depremzedelere yollarım daha iyi diye düşündüm ve kolileri yollamadım.

Şimdi elimde depremzedeler için hazır bekleyen kıyafetler var. Ve inanın hiç biri rencide edecek kıyafetler değil. Her biri güzel kullanılmış ve yıpranmamış neredeyse yeni sayılacak eşyalar. Bir çıkış yolu arıyorum. Bunları Türkiye Van’a gönderecek bir kurum yok mu?

Elimde şu an nereden baksanız 20 adet kalın palto ve ceket var. İçim yanıyor, buz kesiyorum. Bana yardım edilsin ki, yardımlarım yerine ulaşsın.

 

Teşekkür ediyorum!

 

Tülay

 

CEVAP: Tülaycığım bazı kargo şirketleri ücretsiz olarak gönderiyor. Yurtdışından hangisinin yardımcı olacağını okur dostlarım bana iletirse ben de buradan paylaşırım. Sevgiler.

 

 

……………….

 

 

KIYAFET VE PARA YARDIMI YAPMAK İSTİYORUM

 

Sevgili Ayşe, seni yazılarından ve insanlara ulaşmandan dolayı kutluyorum.

 

Harikasın. Ben de ihtiyacı olan birilerine yardımcı olmak istiyorum.10-12 yaş erkek çocuk kıyafet, mont ve ayakkabı ihtiyacı olan birilerine yardımcı olmak istiyorum.

Oğlumun o kadar ufak gelen kıyafeti var ki ve hepsi inanın yeni gibi. Çocuklar malum bizim gibi değil; 2 kere giyiyor, üçüncüye giyemeden bir bakmışsınız büyümüş. Ayrıca yeni kıyafetlerde alıp yollarım, yani hepsini kullanılmış göndermem. Maddi olarak da bir miktar gönderebilirim. Varsa böyle birileri lütfen adresini verir misin?

 

Kolay gelsin sana.

Serap

CEVAP: Serapcığım çok güzel bir düşünce bu. Okur dostlarımdan gelecek talepleri sana yönlendireceğim. Öpüyorum.

 

…………….

 

GELİNLİK

 

Ayşe ablacım selamlar.

Geçen sene giydiğim gelinliğimi gerçekten ihtiyacı olan bir gelin adayına hediye etmek istiyorum.

Ben çok mutlu oldum, ihtiyacı olan birisi de bu güzel gelinliği giysin istiyorum. Öyle özenli, itinalı giydim ki düğünde, inanın kirlenmedi bile.

36 beden giyiyorum ve boyum 1,68. Orta boy bir topuklu ayakkabı ile giymiştim gelinliğimi. Daha kısa boylu birisi eteklerini kısaltarak giyebilir. Pronovias Marabu modeli. Tek farkı sırt kısmı country bağlama (yani iplerle genişliği veya darlığı ayarlanabiliyor) İsteyen internetten aratabilir. Duvağı ve gelin kesesi ile birlikte hediye etmek istiyorum. İlgilenenler olursa mail adresimi verin, detaylı fotoğraflarımı göndereyim onlara. Giymek isteyene hediye edeyim.

(ismim gizli kalsın lütfen)

 

Sevgiler.

 

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız. Bu kötü günlerde böyle güzel epostalar alınca çok mutlu oluyorum. Senin de mutluluğun artarak devam eder inşallah.

 

 

………………

 

 

 

BURS YARDIMI

 

Merhaba Ayşe Abla,

 

Senden bir yakınım için yardım talebinde bulunacaktım. Bu sene üniversiteyi kazandı.

Yurt başvurusu yapmıştı ve kabul edildi, burs parasını ödeyemiyor, biz elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz ama yetişmiyor 3 tane çocuk okuyor, anne çok çaresiz, her yere başvuruyor.

Babası çalışamıyor %80 akciğerleri bitmiş durumda, solunum yetmezliği var, evde makineyle yaşıyor, isterseniz raporunu fakslayabilirim, anne de rahatsız çalışamıyor. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

İletişim bilgilerini gönderiyorum. İsmimi yayınlamazsanız sevinirim, çok öpüyorum ablacım seni Allah razı olsun senden.

Selda

 

CEVAP: Seldacığım, öncelikle geçmiş olsun diyorum. Okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa hemen yönlendireceğim. Öpüyorum.

 

……………….

Yazarın Tüm Yazıları