Yetiş Ayşe

Allah’ım sen beterinden koru, ancak şu geçtiğimiz hafta öyle kötü geçti ki neye üzüleceğimizi şaşırdık.

Haberin Devamı

Önce şehitlerimizin acı haberi ardından Van’daki deprem.

Çok üzgünüm, kelimeler yetersiz kalıyor bu gibi acılarda.

Bu hafta bu iki olay için kenetlenelim istiyorum özellikle. Hem şehitlerimizin acılı ailelerine hem de depremzedelere yardımcı olalım.

Maddi ve manevi her tür yardıma ihtiyaçları var şu günlerde.

Giyecek, gıda, su, temizlik malzemeleri, çadır, battaniye ilk aklıma gelenler…

Hadi hep beraber bu yaralara merhem olalım benim canım okur dostlarım.

………………

Merhaba,

Ekteki fotoğrafa bakın önce. Ne görüyorsunuz?

Ben, biyolojik annesinin koynundan, göğsünden çıkmış diğer anasının koynuna gitmiş. Ama hainlerin acımadan, düşünmeden, hissetmeden katlettiği bir süt kuzusunu görüyorum.

Hem biliyor musunuz? Bu, katledilen ana kuzularından 1 tanesi.

Evet, katletmek kelimesini kullanıyorum! Canım acıyarak! Çünkü bu bir katliam!

Haberin Devamı

Ordaydım, tam evinin önünde... Binlerce gencin “anacım, ağlama, evlatların burada” diye haykırdığı o acı evinin önünde.

İşimi, gücümü düşünmeden, kimseye bir kelime etmeden çıkıp gittim! Helallik almaya! Çünkü benim o süt kuzusunun üstünde 1 gram hakkım yok! Ama onun hepimizin üstünde hakkı var!

Anneciğinin yoğun bakımda olduğunu öğrendim. Hayattaki tek varlığı, 1 oğlu, biricik evladı o süt kuzusu şehit olmuştu. Nasıl dayanır yürek bu acıya? Nasıl dayanır bu beden bu acıya? Ben bilmem. Anlamam; ne evliyim, ne anneyim.

Ama şunu biliyorum; benim içim bu kadar yanıyorsa, o sırtta taşınacak annenin içinde volkanlar patlıyordur.

Baba yok, Eyüp küçükken ayrılmış annesiyle babası. Ve babanın umurunda olmamış ne oğlu, ne oğlunun anası.

O sırtta taşınacak gencecik anne bir başına yetiştirmiş evladını. Ve vatanı korusun diye şerefsizlerden, askere yollamış!

Ben ne Eyüp’ü tanırım ve ne de o güzeller güzeli anneciğini. Ancak, o mahallemizin çocuğu, Avcılarımızın yiğidi, şehidi.

Hayatımda ilk kez bir şehit cenazesine katıldım. Ağır, çok ağır…

Bu arada, annesinden istediği kazaklar da daha gitmemiş. Kargoda bekliyormuş!

Sevgili Ayşe Aral, ne dersiniz? O bölgedeki askerlere kazak, çorap iç çamaşırı toplayıp gönderelim mi?

Haberin Devamı

Bu son saldırıda şehit olan ve bildiğim kadarıyla elektrik borcu yüzünden 1 senedir elektriksiz yaşayan Adapazarılı şehit ailesinin hayatlarına bir parça merhem olalım mı?

(acı, hüzün, öfke, nefret duyguları içerisinde) selamlıyorum sizleri. Üzgünüm.

Arkadaşlar,

Bu sefer yetkili(!) mercilere değil, tamamen canlarımıza dokunabileceğimiz, faydamızın olabileceğini düşündüğüm ve bu konuda insanları organize edebilecek bir anneye ulaştım.

Ben her kendisini sever, düzenli takip ederim ve çok güzel işler çıkardığını bilirim.

1 kar tanesini çığa dönüştürelim!

Cepheye gidip savaşamıyorsak eğer, kurtuluş savaşında askerimize mühimmat desteği veren analarımız gibi destek verelim Mehmet'imize.

Sevgiler

Hale

Haberin Devamı

CEVAP: Haleciğim, harika bir fikir, ben de yukarıda paylaştım, inanıyorum ki çok yardım gelecek, aklınla bin yaşa, çok öperim.

……………..

YARDIM

Merhabalar Ayşe Abla,

Ben F. Bu yıl Tokat Yılmaz Kayalar Fen Lisesi’ni kazandım. 9/b sınıfındayım.

Önceki yıllarda bursluluğu kazandığım için 3 ayda bir para alıyordum, şimdi yurtta kalacağım için bursumu kestiler.

Babam çalışmıyor, annem de çocuk bakıcılığı yapıyor. Bana yardımcı olursanız annem de ben de çok mutlu olacağız.

İyi bir meslek sahibi olup onu mutlu etmeyi çok istiyorum

Annemin numarası; …….

Okul müdürümüzün numarası da;………….

F.

CEVAP: F.ciğim, inşallah istediğin güzel mesleğe sahip olursun. Benim okur dostlarım da sana bu konuda destek olacaklardır elbette. Başarılar diliyorum.

……….

SERVİS

Haberin Devamı

Geçen hafta Berfin’in servis ücretini üstlenmesi için sevgili S.’ye iletişim bilgilerini vermiştim.

Ancak elimde sadece Berfin’in epostası vardı. Ancak S. adeta dedektif gibi önce babasını sonra okul müdürünü arayıp gerekli bilgileri edindi ve Berfin artık onun sayesinde servisle gidip gelecek.

İsminin yayınlanmasını istemediği için S. diyorum kısaca; sen bir meleksin S. ve Berfin sen de çok şanslısın canım. Başarılar ve sevgiler. Öpüyorum her ikinizi de.

…………………….

YARDIM

Ayşe Hanım merhaba,

17 Ekim tarihinde köşenizde duyurduğunuz “gerçekten ihtiyacım var” başlıklı ihtiyaç sahibinin iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?

Mütevazı bir katkı yapmak istiyorum. Size de işinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. İsmimi yazmazsanız memnun olurum.

A.

Haberin Devamı

CEVAP: A. Bey, iyi ki varsınız, bilgileri ileteceğim. Sevgiler.

…………

MASA, SANDALYE, ÇOCUĞUMA DOLAP

Ayşeciğim size daha önce yazmıştım, koltuklarım çok kötü, eşya değiştiren olursa bana verebilir, inan çok ihtiyacım var. Masa, sandalye, çocuğuma dolap; bunların hepsine benim ihtiyacım var, yazıyı tekrar verirsen belki birileri çıkar.

Kredi borcu ödediğim için bunları almam mümkün değil, ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

Necmiye

CEVAP: Necmiyeciğim, tekrar yayınlıyorum, inşallah bu sefer eşyalarına kavuşursun. Öpüyorum.

………………

EGZAMA İLACI

Merhaba Ayşe Hanım;

Sizi nerdeyse ilk günden beri takip eden ve yazılarınızı tabir-i caizse zevkten dört köşe olarak okuyan bir okurunuzum. Egzama ile ilgili ilacın adını benimle de paylaşırsanız mutlu olurum.

Bu arada size danışmak istediğim özel bir durum var, eğer mümkünse ulaşabileceğim telefon bilgisi iletirseniz minnettar kalırım.

Selam ve sevgilerimle.

Hasan

CEVAP: Hasan Bey ilacın ismini epostayla size göndereceğim, buradan yayınlamam mümkün değil. Geçmiş olsun. Yine de doktorunuza danışmadan kullanılmaması gerektiğini en iyi siz bilirsiniz.

………………

NAÇİZANE BİR ANNENİN RİCASI

Sayın Aral,

2006 yılı doğumlu bir erkek çocuk annesiyim. Çocuğuma 13.02.2009 tarihinde otizm teşhisi kondu. Oğlum teşhis tarihinden itibaren devletin tanıdığı olanaklarla haftada iki gün 45’er dakika özel eğitim almaktadır.

Şu anda S. özel eğitim merkezine devam ediyor. Gelecekteki eğitim ve öğrenimi için normal devlet okuluna gitmesini arzu etmekteyiz. Ancak şu anki gelişim süreci önümüzdeki 2 yıl içinde bunun gerçekleşmeyeceğinin sinyallerini vermektedir.

3-6 yaş grubu otizimli çocukların haftada 45 saat yani günde 7 saat eğitim almaları gerektiği ve bu eğitim sürecinden sonra otizimli çocukların yaşıtlarıyla aynı seviyede olabileceği tıbben kabul edilmektedir.

Oğlumuz için yapabileceğimiz ne varsa yapma çabası ve arzusu içindeyiz. Ancak eşimin işsiz olması ve benim gelirimin geçimimizi karşılayacak miktarda olmaması nedeniyle ilave hiçbir eğitim aldıramamaktayız, devletin karşıladığı 3 gün dışında 5-6 gün de gidebilir ancak maddi yükünü karşılayamadığımızdan gönderemiyoruz.

Tanıdıklarınızın sosyal yardımlaşma çalışmaları arasında burs imkânları varsa oğlumun iyileşmesinde ve iyileşme sürecini hızlandırmada çok önemli katkıda bulunmuş olacaksınız.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Anlattıklarımın doğruluğunu teyit edebileceğiniz belgeler ektedir.

Saygılarımla,

Elif

CEVAP: Elifciğim, inşallah en kısa zamanda gerekli burs bulunur ve yeterli eğitimi alabilir. Bu konuda daha önce de epostalar aldım, devletin de verdiği desteği arttırması gerektiğine inanıyorum. Sevgiler.

…………….

Değerli Ayşe Hanım,

Aslında size yazana kadar şansımı kurumsal şirketlerde denedim ve son çare olarak size sesleniyorum.

Ben bir İngilizce öğretmeniyim ve Rize-Ardeşen'de çalıştığım okulda kendi çabalarımla bir dil sınıfı oluşturmaya çalışıyorum, projeksiyon cihazı ve bir bilgisayar temin ettim.

Bunun için yardım elini uzatan tüm hayırseverlere müteşekkirim. Bu sınıfın eksikleri henüz bitmedi, sınıfım için perdeye, 30 adet kolçaklı sandalyeye ve bir adet akıllı tahtaya ihtiyacım var ve maalesef velilerden istemeye hem yüzüm yok hem de maddi olarak maalesef velilerimin tümü, batıdaki veliler kadar şanslı değiller.

Öte yandan resim atölyemizin sadece adıyla sınırlı kalmaması düşüncemi de sizinle paylaşmak istiyorum ve bunun için de 6 adet üzerinde resim çizilebilecek şekilde masa ve bunun yanı sıra 30 adet iskemleye ihtiyaç var.

Düşünsenize, sizin yardımlarınızla yetişen çocukların ileriki yaşamlarında sağlam temel alarak 2 dilli ve güzel sanatlarda ortaya çıkmış cevherleriyle topluma yararlı olacak nesillerin yetiştiğini?

Dediğim gibi, öğretmenliğin sadece çocuklara kitapta yazılanları 40 dakika içinde aktarmayla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünen bir eğitim neferi olarak yazıyorum bu e-postayı size ve biliyorum ki, okurlarınızın içinde gitmesek de, görmesek de o okul bizim okulumuzdur düşüncesini ilke edinmiş gönüllüler ordusu mevcuttur kim bilir?

Belki yardımda bulunmak isteyen okurlarınız için küçük bir şey ama bizim için oldukça büyük bir anlam taşıyacak bu adımın atılması ve bunu can-ı gönülden diliyorum.

Benim en azından toplumumuzda duyarlı insanların olduğuna dair hala umudum var ve tüm ümidimle sizden sesimize ses vereceklere elçi olacağınız düşüncesiyle e-postama burada son veriyorum. Unutmayın, belki sahildeki tüm deniz yıldızları için olmasa da, denize attığınız tüm yıldızlar için hayat çok farklı olacak ve ben bundan sonraki görev yerimde de batıdaki yaşıtlarına göre eğitimde fırsat eşitliği için ne gerekiyorsa yine orda da yardım istemek için gerek size, gerekse diğer kurum ve kuruluşlara ses vermeye devam edeceğim ve ümit ediyorum ki, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlar sesimize ses vereceklerdir. Unutmayın, İstanbul’da, Bursa’da, Ankara’da, İzmir’de, Diyarbakır’da, Van’da öğrencilerin araç-gereç olarak neye ihtiyaçları varsa, buradaki öğrencilerin de ayni ölçüde onlara ihtiyacı var.

En derin saygılarımla-

Murat Yüksel

Ardeşen Alparslan ilköğretim okulu İngilizce öğretmeni-Ardeşen-Rize

Okul telefon: 0 464 715 55 22

CEVAP: Murat Hocam, iyi ki sizin gibi değerli hocalarımız var. Sayenizde çocuklarımızın emin ellerde olduğunu anlıyor ve mutlu oluyoruz. Yetiş Ayşe aracılığıyla benim melek okur dostlarım daha önce de sizin gibi değerli hocaların taleplerini karşıladılar. Eminim bu sefer de gerekli katkıyı sağlayacaklardır. Şirketlere de açık çağrı yapıyorum, verdiğiniz destekleri köşemde yayınlayacağım.

………………

KİTAP BAĞIŞI

Ayşe Hanım merhaba,

Ben evinde kütüphanesi olan ve o kütüphanede hiç yıpranmadan okuduğum kitaplarım biriktikçe ve arttıkça mutlu ve tatmin olan bir insandım çok yakın zamana kadar.

Ancak son 2-3 aydır aslında çok bencilce bir davranış tarzı olduğunu düşünmeye başladım bestseller kitapları 1 kere okuyup kütüphaneye kaldırıp her önünden geçerken bunları ben okudum diye düşünmenin.

O noktada hepsini ayıkladım (içlerinde kâğıt parçacıkları vs varsa çıkardım) kutuladım ve yeni sahiplerine göndermek için kapımın önüne koydum.

Sanırım ne kadar çok kişi okursa o kadar bu kitapların hakkı verilecek diye bakıyorum artık bu işe.

Kitapların bodrum katında veya arşivlerde kaybolmasını, yıpranmasını göze alamadım.

Neyse, neticesinde elimde sayısını tam bilmemekle beraber 70-80 tane son 4-5 senenin çok satanlar kitapları var. Kutuladım, 2 büyük kutu yaptı. Tercihim Anadolu yakasında (araba ile götürüp teslim edeceğim için) bu kitapları almak isteyen bir eğitim kurumu/okul varsa çok sevinerek kitaplarımı teslim etmek olacaktır.

Yardımlarınızı rica ederim.

Sevgiler.

(sadece adımı yayınlayabilirsiniz, soy isim ve iletişim bilgilerimi yayınlamayın lütfen)

CEVAP: Sevgili kitap kurdu, kitaplarını İstanbul’dan almak isteyen okul olursa seni oraya yönlendireceğim ama istersen yukarıda bana eposta gönderen Rize’deki öğretmenin okuluna da yönlendirebilirim, ne dersin? Orada köydeki öğrenciler eminim çok daha mutlu olacaklardır.

…………..

BURS TALEBİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben İstanbul Teknik Üniversitesi, inşaat mühendisliği, 3. Sınıf öğrencisi kardeşim için burs talebinde bulunmak için sizi rahatsız ediyorum.

Kendisi part time markette çalışıyor. Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Sevgiler.

Ayşegül

CEVAP: Ayşegülcüğüm, sana ve kardeşine başarılar diliyorum. İnşallah burs da bulunur ve markette çalışmak zorunda kalmadan okulunu bitirebilir kardeşin de. Öpüyorum.

……………..

NASIL ULAŞACAĞIZ?

Ayşe Hanım merhaba,

Yetiş Ayşe yazınızda kıyafet yardımı isteyen ailelere nasıl ulaşacağız acaba?

Kızımın 0-7 yaş kıyafetlerini vermek için yer ararken sizin yazınızı gördüm. Hemen ulaştırmak isterim.

İyi çalışmalar.

A.

CEVAP: A Hanım, talep gelince size yönlendireceğim, siz de gelen epostaları takip ederek kime göndermek istediğinizi seçebilirsiniz. Sevgiler.

………………..

DOĞRU KARAR MI VERİYORUM SİZCE?

Merhaba, ben geçen sene malzeme bilimi ve mühendisliğinden mezun oldum. Hemen ardından işe girdim ve 1.yılım doldu. Büyük inşaat şirketlerinden birinde çalışıyorum fakat aldığım maaş asgari ücretin biraz üstünde ve beni yetiştirmeye de niyetleri yok gibi.

Bu sene bir karar verdim 2 tane dershaneye yazıldım kpss ve İngilizce hepsini bir şekilde yürütmeye çalışıyorum. Bu yüzden de işi bırakmaya karar verdim, derslerime yükleneyim diyorum.

Hepsini bir anda yürütemiyorum, yaşım oldu 25, ben bu işyerinde bir gelecek beklemiyorum, yarın bir gün evleneceğim, hem maaşım düşük, hem beni yetiştirmiyorlar, her gün çıkarılma korkusuyla işe gidiyorum.

İş bulmak gerçekten zor, işten çıkarsam da bir daha iş bulamayacağım diye de korkuyorum. Sevdiğim yazarlara; sizlere danışmak istedim. Lütfen yardımcı olun engin bilgilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var.

Sizce ne yapmalıyım?

Saygılarımla...

CEVAP: Bana sorarsan bunca diplomalı işsiz varken yeni bir iş bulmadan işinden ayrılma derim. Bir yandan daha uygun bir iş ara bir yandan da kurslarına, eğitimine devam et ki çok daha iyi şartlarda bir iş bulabilesin.

Hiçbir iş kolay değil, zorluklara katlanmak lazım ancak işverenlerin de insanları bu kadar sömürmemeleri azıcık insaflı olmaları gerek. Üniversite mezununa asgari ücret vermek de en basit tabirle azıcık ayıp oluyor! Öpüyorum.

…………………….

YARDIM

Sevgili Ayşe Aral,

Bir süredir yazılarınızı takip ediyorum. “Yetiş Ayşe” köşenizde dün de mektubu yayınlanan eşinden ayrılma sürecinde olan, başka bir şehre taşınan, size ilk başta yeni başladığı işte kullanmak üzere giysi ihtiyacı için yazan genç anneye yardım etmek için yazıyorum.

Kömür alacak parası olmadığını yazmış, bu kışı küçük oğluyla sıcak geçirmelerine belki ufak bir katkım olur diye umuyorum. Küçük oğlunun boy ve kilosunu da öğrenirsem ufaklık gece üşümesin diye bir uyku tulumu göndermek isterim, ayrıca aynı yaşlarda olan oğlumun giysilerinden takviye yapabilirim. Sizden bu genç annenin iletişim bilgilerini rica ediyorum bir de lütfen kimlik bilgilerimi gizli tutmanızı.

Çok sevgiler, selamlar,

P.

CEVAP: P.ciğim harikasın, seni ve oğlunu da öpüyorum. Bilgileri epostayla göndereceğim. Sevgiler.

……………

YETİŞ AYŞE ABLACIĞIM

Ayşe Ablacığım,

Yazılarını hiç kaçırmadan keyifle okuyorum güne gülümseyerek başlamama neden oluyor, sana yazmamın nedeni sadece bana yardımcı olabilecek yakınım seni hissetmem.

Büyük aksiliklere rağmen sevdiğimle evleniyoruz, ikimiz çabalıyoruz, yetişmeye çalışıyoruz ama bir yere kadar, bazen bu işin içinden çıkamıyoruz.

Özetle maddi anlamda güvenebileceğimiz bizi destekleyecek birilerinin olmaması. Ailem var, çok sevdiklerinden de eminim ama destek olamıyorlar, onun annesini çok yakın süre önce kaybettik, babasıyla görüşmüyor, o da ben de çalışıyoruz ama beyaz eşyalar ve düğün yerine paramızı denkleştiremiyoruz. Manevi annemiz ya da babamız olacak, bizim elimizden tutacak birileri var ise çok mutlu oluruz.

İsmimin gizli tutulmasını rica ederim ablacım.

Yeni gelin.

CEVAP: Yeni gelinim, Allah mutluluk versin. Eşyaları kafanıza takıp da balaylarınızı kendinize zehir etmeyin. Her şey zamanla alınır bir şekilde nasıl olsa. Benim okur dostlarım da yuva kuracak bu genç çifte eminim destek olmak isteyecektir. Mutluluklar diliyorum.

……………………

KIYAFET YARDIMI

Aslı’nın geçen hafta gönderdiği epostaya çok fazla cevap geldi, gerçekten bazı okur dostlarım böyle şanslı oluyor. Hepinize toplu cevap veriyorum; iletişim bilgilerini epostayla size göndereceğim. Hepinize teşekkürler.

Ayşe Hanım merhaba,

Aşağıdaki yazını okuyunca bir anne olarak çok etkilendim. Bu aileye kıyafet yardımı yapmak istiyorum.

İletişim bilgilerini rica edebilir miyim?

Sevgiyle kal,

Hünkâr

Kıyafet yardımı

Ayşe ablacığım, merhaba.

Yazılarını sürekli takip ediyorum ve seni tebrik ediyorum duyarlılığından dolayı, insanlara yardımların dolayı.

Ablacığım, ben çok fakir bir aile için senden daha doğrusu duyarlı insanlardan yardım istiyorum.

Babalarını kaybetmiş 6 çocuklu bu aile çok mağdur durumdalar. Evleri kira, çocuklar okula başlayacaklar, sadece evin en büyük kızı okulu bıraktı, çalışıp eve bakmak için çünkü evlerine haciz gelmiş. Çocuklar okula zor gidiyor ya da gidemeyecek. Ne üstlerinde var ne başlarında, maddi olarak yardım edemeyebilir insanlar fakat kıyafete çok ihtiyaçları var. Büyük kızları yeni iş buldu, işe giyip gidecek üstü başı yok, en küçükleri olan oğlan geçen hastalanmış soğuktan üstünde giyecek elbisesi yok. Gördükçe içim kan ağlıyor. Sevgili okurlar eğer giymedikleri kıyafetleri ulaştırırlarsa çok sevinirler, hayır dualarını alırlar.(bedenini yazayım, 36-38 beden bayan kıyafetleri, 7 yaş çocuk için kıyafet- ayakkabı 39-40 numara) ne olursa, gönüllerinden ne koparsa yollayanlara da Allah razı olsun senden de, öpüyorum seni.

İletişim bilgilerimi yayınlamazsan sevinirim.

Aslı

Cevap: Sevgili Aslı, benim sevgili okur dostlarım giymedikleri giysileri temizleyip, ütüleyip yepyeni hale getirip yolluyorlar. Hatta bazen bununla da yetinmeyip gidip yeni kıyafet alıp yolluyorlar ihtiyaç sahiplerine, bu aileye de ellerini uzatacaklarına şüphen olmasın.

………….

Ayşe Hanım merhaba,

Yazılarınızı uzun zamandır beğenerek takip ediyorum. Gerek içtenliğiniz gerekse açık sözlülüğünüz ile içimizden biri gibisiniz. Size ilk kez yazıyorum. Yazmamım sebebi

17.10.2011 tarihli Yetiş Ayşe köşenizdeki kıyafete ihtiyacı olan babalarını kaybetmiş 6 çocuklu aileye ve 8,13 yaşlarındaki kızlarına kıyafet isteyen hanımefendiye elimden geldiğince

Yardım etmek istemem. Bana iletişim bilgilerini yazarsanız çok sevinirim.

Yardıma ihtiyacı olan insanlara elimizi uzatmamıza vesile olduğunuz için

Size çok teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

Sevgiler...

Elmas

…………………..

Merhaba Ayşecim,

Dünkü yazınızda giyim yardımı yapılması ile ilgili yazılar vardı. Fakat o kişilere nasıl ulaşacağız? Adreslerini ya da telefonlarını alabilir miyim? Teşekkürler.

Selma

…………….

KIYAFET YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım.

Ben kıyafet yardımı yapmak istiyorum elimden geldiğince ama yazılarınızda adres verilmemiş, eğer yardımım olursa ve dönerseniz çok sevinirim. Kolay gelsin

Tuba

……………

KIYAFET YARDIMINDA BULUNMAK İSTİYORUM

Ayşecim günaydın,

Bugünkü köşende “kıyafet yardımı” başlığı ile yazan ve 6 çocuklu bir aile için yardım talebinde bulunan aileye 36 beden kıyafet göndermek istiyorum.

Bir de “ kızlarıma giysi yardımı lütfen” başlığı ile yazan bayanın 7 ve 13 yaşındaki kızlarına da elimden geldiğince kıyafet göndermeye çalışacağım.

Her ikisinin de iletişim bilgilerini acele gönderirsen çok sevinirim.

Sevgilerimle.

Zuhal

……………..

Abla günaydın,

Aslı Hanım’ın yazdığı kıyafet yardımı mesajının bilgilerini istiyorum. Dün yazlık ayakkabılarımı ayırdım, “nereye versem” diye geçirdim aklımdan. Zaten ne zaman bunu desem ertesi gün köşende bir mesaj görüyorum. Keşke görmesem, keşke kimsenin muhtaçlığı olmasa.

Kızlarıma giysi yardımı diye yazan bayanın (8-13 yaşındaki kızları için) bilgilerini de yaz lütfen. Yazlıklarımı kaldıracağım yine. Onlardan yollarım. Bu sene olmasa bile seneye yaza giyerler isterlerse.

………………

KIYAFET YARDIMI

Merhabalar Ayşe Hanım,

Bugün okurlarınızdan Aslı Hanım’ın yazısına istinaden size kıyafet ve ayakkabı göndermek istiyorum.

Bana adres vermenizi rica ederim. Ben Anadolu yakasında Maltepe’de oturuyorum. Vereceğini adrese göre kendim de getirebilirim.

Teşekkürler, iyi çalışmalar

Saygılarımla,

Birgül

……………..

GİYSİ YARDIMI

Sevgili Ayşe,

Yazılarınızı büyük bir ilgiyle takip ediyorum 17.10 tarihli yazında belirttiğin kıyafet yardımı Aslı'ya giysi yardımı yapmak isterim adreslerini gönderebilirseniz kargolarını hazırlarım. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sevgiler

Hülya

………………

Merhabalar Ayşe Hanım;

Bugünkü yazınıza konu (17.10.2011) kıyafet yardımı başlıklı okuyucunuz Aslı Hanım’dan gelen maildeki ihtiyaç sahibi aileye yardımcı olmak istiyorum.

Adres bilgilerini iletirseniz hafta sonu olmadan birtakım ihtiyaçları ellerinde olur.

Sizden ricam ismimim ve mail adresimin yayınlanmaması.

Sevgiyle ışıldamaya devam edin.

…………….

Selamlar

İletişim bilgilerini verebilirseniz Aslı’nın kıyafet yardımı talebini biraz da olsa karşılayabilirim diye düşünüyorum.

Berrin

……………..

KIYAFET YARDIMI

Ayşe Hanım merhaba,

Göndereceğimiz adres neresidir? Yazınızda göremedim.

Albina

……….

Kızlarıma giysi yardımı lütfen başlıklı yazıdaki 13 yaşındaki kıza da s beden 1 kere giyilmiş eşofman takımı gönderebilirim. Adresi iletirseniz. Yine ismimi yayılamazsanız sevinirim.

Teşekkürler

………………

Yazarın Tüm Yazıları