Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

OKUMAK İSTİYORUM

Merhaba Ayşe Abla,
Lütfen, bana da yetiş!
Annem ve babam sorunlu bir evlilikten sonra boşandı. Her ikisi de beni istemeyince anneannem ve dedem ile birlikte yaşamak zorunda kaldım.
Dışarıdan sınavlara girerek açık liseden ilk üç sınıfı başarıyla geçtim. Ancak son sınıf için, lise diplomasına kavuşabilmem için önümdeki engeli aşamıyorum.
Evime katkıda bulunmak için hangi işe başvursam lise diploması soruyorlar, anneannemle dedemin maddi imkânları da çok sınırlı. Bir yıl, hepsi bir yıl ama ne kadar uzun bir yıl benim için bilemezsin.
Gece lisesinin son sınıf için fiyatı 4 bin 500 TL.
Taksitlendiriyorlarmış ama bu para bizim için imkânsız bir rakam.
Okuyabilmem için bana maddi destek olabilecek, burs sağlayabilecek yardımseverlere senin köşenden sesimi duyurmak istedim. Fındıkzade'de oturuyorum. Evime yakın bir gece lisesinde son sınıfı bitirip lise diplomasına kavuşmak en büyük hayalim. Sonra da lise diploması soranlara diplomamı gösterip bir işe girerek, anneannem ve dedeme de şükran borcumu ödemek, onlara ben bakmak istiyorum.
Lütfen, bana bir yardım eli uzansın senin sayende.
Şimdiden sonsuz teşekkürlerimle.

Haberin Devamı

(Çok rica ediyorum, ismimi saklı tutunuz...) 
CEVAP: Canım, ne kadar güzel düşünceler bunlar. İnşallah benim canım okur dostlarım da senin bu azmini görür ve elbirliği ile bu okul ücretini karşılarlar. Başarılar diliyorum.

…..
 HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANAN ÖĞRENCİYE BURS TALEBİ
Ayşe Hanım Merhaba,
12 Eylül tarihli yazınızda hukuk fakültesini kazanan bir öğrenci ile ilgili burs talebine yer vermiştiniz.
Ben hukuk fakültesinden geçen sene mezun oldum; şimdi çalışıyorum. Bir yandan da avukatlık stajımı yapıyorum.
Tam olarak burs gibi olmasa da kitap masraflarını karşılamada yardımcı olmak isterim. Elimdeki kaynaklardan birer örnek temin etmeye çalışırım. Hiç olmadı fakülteden yeni çıkmış biri olarak belki biraz yol yordam gösterebilirim, belli mi olur.
Sizin konuyla ilgili daha detaylı bilginiz var mı? Beni yönlendirirseniz çok sevinirim. Dersler başlamadan iletişime geçmekte fayda var diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekkürler.
CEVAP: Harikasın, inşallah o da senin gibi bir an önce mezun olup mesleğini eline alır. Öpüyorum seni de, sevgiler.
…………
KANSER HASTASINA YARDIM

Haberin Devamı

Babası Kanser olan Banu'nun hesap numarası var mı?
 Mehmet
CEVAP: Mehmet Bey, iletişim bilgilerini size ileteceğim, gerekli bilgileri kendisinden alabilirsiniz. Sağ olun, var olun.

…………….

YENİ DOĞACAK KIZ BEBEĞE YARDIM
İyi günler Ayşe Hanım

Öncelikle yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun ve bu evde yüzünüz her daim gülsün.
Ben sizin çok sıkı bir hayranınızım.
Mesela bayram tatilinde çalışmadım, dün işe gelir gelmez ilk işim sizin arşivi kontrol etmek oldu.
İyi ki varsınız.
Sizin azminize, başarınıza hayranım. Yazılarınız ile bizlere yaşam kaynağı oluyorsunuz.

Ayşe Hanım bizim işyerinde çalışan bir abinin 2 yaşında bir oğlu var ve kazara diğer çocuğuna hamile kalmış eşi. Kadın çalışmıyor, ev kira, elektrik, su, mama, bez, pazar alışverişi, market alışverişi bu devirde artık tek maaş ile geçinmek hakikaten zor.
Bayan bana doğacak çocuğum erkek olsa yine diğer oğlumun giysileri ile büyütürdüm ama bu kız olacak dedi.

Haberin Devamı

Sizin değerli okuyucularınızdan ricam, eğer ellerinde kasım ayında doğum yapacak bir kız bebek için kullanılmış ama çok da yıpranmamış giysi, bez gibi şeyler varsa bu kişiye göndermeleri.
Ben kendi kızımın küçülenlerini verdim ama birçoğunu atmıştım çünkü iyice yıpranmışlardı. İnanın bayan o kadar mutlu oldu ki kızımın küçülenlerini görünce.
Ayrıca 2 yaş erkek çocuğu için de sizin değerli takipçilerinizin çocuklarının kullanılmış giysileri, oyuncakları vs olursa onları da gönderirlerse eminim bu bayan çok mutlu olur.
Allah hepimize veren el olmayı nasip esin.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İrem
CEVAP: İremciğim, ne kadar doğru söylüyorsun. İmkanımız olduğunca verebilmek hem onları hem de bizleri mutlu ediyor. Bizim için çok küçük bir şey bazen başkasının büyük mutlulupu oluyor inan.

Haberin Devamı

…….
EGZAMA

Merhaba Ayşe Hanım;

Egzama genetik maalesef ve tüm kardeşler olarak bizler de yıllarca çekiyoruz ve edindiğimiz tecrübeleri yazmak istedim.
Bazen kayboluyor 3-4 yıl yok ama sonra yeniden geliyor.
Kaşındıkça yayılıyor, kaşımamak lazım ama o da imkânsız aslında, kaşınınca gözünüz hiç bir şey görmüyor.
Sabun çok zararlı, mümkün olduğunca sabun kullanmamalı o bölgeye.
Saç diplerindeyse eğer boya çok zararlı ve yayılmasını hızlandırıyor.
Başkalarına kesinlikle bulaşmaz, endişe etmeye gerek yok.
Mümkün olduğunca nemli tutmak iyi geliyor. Vazelin iyi geliyor.
İlaç olarak ise hepimiz çok şey kullandık ama çok ilginç sadece bir ilaç hepimize çok iyi geldi ve tamamen geçirdi. Bu konudaki en eski ilaçtır sanırım B….
Çok ince sürülüyor, günde 1-2 kez ve iyileşme sağlanınca kesiyorsunuz.
Umarım faydası olur.
Saygı ve sevgilerimle
N.
CEVAP: Sevgili N. Sizlere de geçmiş olsun. İnşallah tamamen geçer de kurtulursunuz bu dertten. Öpüyorum.
………….

EGZAMA

Haberin Devamı

Ayşe Abla merhabalar;
Bugünkü yazınızda İzmir’den Deniz Hanım Egzama ile ilgili olan sıkıntısını yazmış..
Bahsettiği egzama türü sıkıntı egzaması dedikleri bir tür bende de var.
Saç diplerimde, el tırnaklarım ve ayak parmaklarım dâhil olmak üzere o kadar berbat bir şey ki
Açık ayakkabı giymeye hasret kaldım. Parmaklarım küçük küçük su toplayıp patlıyor.  Tırnaklarımın şekli bozuldu, ellerim sürekli yara içinde.
Egzama genel de irsi olabiliyor çünkü ailemde de var.  Dayım, teyzem, annem, kuzenlerim ve ben.
Ama en kötüsü de sıkıntı egzaması olan türü, diğer egzamalar bir şekilde tedaviye cevap verebiliyor.
Ama bu türler için aynı şeyler pek söylenmiyor.  Ben tedavi için biraz geç kaldım çünkü doktor doktor gezmeme rağmen kimse doğru dürüst bir şey söylemedi. Hatta tırnağımın şekli bozulduğunda bir tanesi karşıma geçip “aman bunda ne var, bunun için mi geldin?” bile dedi.
En sonunda doktorlardan bir tanesi söyledi de tedaviye devam ediyorum.
Eğer isterse doktorun adını verebilirim.
Kendisi çok iyi bir doktordur, muayenesi filan çok da pahalı değil

Sevgilerimle.

İlknur

CEVAP: İlknur’um sana da geçmiş olsun. Maalesef herkesin farklı bir derdi var şu yalan dünyada, sen de fazla takma iyi olacağına inandır kendini. Öpüyorum.

…..

BURS YARDIMI
Ayşe Ablacığım merhaba,
Babası olmayan, hukuk fakültesini kazanan yetim kardeşimize, elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. Çok büyük para yardımı yapamam ama her ay bir miktar para yardımı yapabilirim.

Sevgilerimle
 
Ablacım yayınlarsan ismimi yazma olur mu?
Ö. Hanımın İletişim bilgilerini bekliyorum.
Hey şey gönlünce olsun.
CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. Bir elin verdiğini öteki el duymazmış, ben isimlerinizi olmasa da epostalarınızı yayınlıyorum ki başkalarına da örnek olsun. Size minik görünen bir yardım bir öğrenci için hayat kurtarıcı olabiliyor gerçekten.
……
1 ÇOCUK +1 ANNE =1 HAYAT OLABİLİR Mİ?

Sevgili Ayşe,
Yazacaklarımı okurken yoracağım herkesten şimdiden özür dilerim.
Yardım nasıl istenir, kimden istenir bilmiyorum. Ama yazdıklarınızı okuduğum kadarı ile siz insanlara yol gösterebiliyorsunuz. Feci halde yardıma ihtiyacım var. Akılsal, fikirsel, güldürüsel, düşünsel, maddi, manevi nasıl olursa olsun. Oradayım, yani o ince çizgide. Kafayı çizdim çizeceğim.
Sondan başlamalıymışım gibi geldi yazmaya ama hissettiklerimi anlatabilmem için baştan da başlayabilirmişim gibiyim.

Nereden başlarsam başlayayım yazarak tam ifade edemeyebilirim. 39 yaşındayım, obezim, lise terkim, bir mesleğim yok, elle tutulur bir yeteneğim yok, sonuç olarak olmak istediğim insan değilim.
7 yaşındayken annem ve babam boşandı. Üvey annemle hiç bir zaman iyi olmadık, benden ve 2 yaş küçük kız kardeşimden her zaman nefret etti.
Çocukluğum çok mutsuz geçti. O kadar mutsuz bir çocukken gelecek planları yapmak mümkün olmadı. İleriyi, yani yaşamı hep belirsiz bir boşluk olarak algıladım.
Ben 21 yaşındayken babam intihar ederek ölmeyi tercih etti. Ölümünden kendimi sorumlu tuttum, bu suçluluğu üzerimden atmak için aradan yıllar geçmesi gerekti.

25 yaşındayken bir adama aşık oldum. Onunla hayatı kotarırım sandım, birlikte elele verirsek hayattaki sis perdesi belki aralanır diye düşünmüştüm. Ama olmadı.
Evliliğe saygı duymayan, beni sevmeyen, soğuk, uzak bir insanla evliliğe devam etmenin bir anlamı yoktu. Çocuğumu mutsuz büyütmektense ayrılmayı tercih ettim.
Her zaman beni gitmekle tehdit eden kocam ben ayrılmak isteyince evden gitmeyen adam oldu. Kızım 5. sınıfa gelene kadar her sene bir ev ve bir okul değiştirmek zorunda kaldık. En güzel yıllarımla birlikte hayata bağlılığım, kendimce kurduğum düzenim 20 sene geriye gitti.

 

Babamın vefatı ile bana ve aileme miras kalan iş yeri sayesinde geçimimizi sağlıyorduk. Üvey annemin aileyi bir arada tutmak bir yana kendi çocuklarıyla bizi ayırmaya çalışma çabaları hiç son bulmadı. İşin içine para girdiğinde ne kardeşlik, ne kanbağı, ne manevi değerler, ne de aile olmanın güzelliği fark edilmiyor ne yazık ki. Bizans oyunlarıyla yürütülen bir işin de bereketi olmadı ve sonuç iflas.
Şimdi ne ailem, ne geçmişim, ne geleceğim var. Tek sahip olduğum, her şeyden en üstün 12 yaşında bir kızım var. Ama onun geleceği için verebileceğim hiç bir şey yok. Az bir şey aklım vardı, onu da kaçırmak üzereyim. Bazen uyuyup bir daha hiç uyanmamak istiyorum. Bu hayattan gidişimin babamın gidişi gibi olmasından çok korkuyorum.

Bugün 17 Eylül 2011.  2 aydır kirasını ödeyemediğim evi bu hafta sonu boşaltmam, kızımın okuluna geçen yıldan kalmış olan taksitleri ödemem, başka bir okula gönderebilmek için ikametgâh kaydı almam, bunun için yaşayabileceğimiz bir evin olması, ona giysi, kalem, defter almam ve bütün bunlar için, kimseye muhtaç olmadan ve kızıma iyi bir gelecek sunmam için yeterli para kazanabileceğim bir yolum olması lazım.
Ne öyle bir yol, ne öyle bir umut gözükmüyor ufukta. Son kalan umudum sizlere yazıp çıkışı bulmam da bana yardım etmenizi rica etmekti. Onu da ne kadar yapabildim bilmiyorum. Sanırım yaşarken de yazarken de aynı belirsizlik peşimi bırakmıyor. İfadem zayıf, kendimi ve ne istediğimi tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum. Bildiğim tek şey ortada hayata çok iyi hazırlanması gereken, her şeyin çok başında, tertemiz bir yürek olduğu. Lütfen bana çocuğuma yardım edebilmem için yardım edin. Yalvarıyorum sanırım.
Eğer bizi yardıma değer bulursanız belki konuşmak, belki daha iyi anlamak isterseniz telefon numaram 05…, adım …(adımı soyadımı yalnızca siz bilirseniz sevinirim). Okuduğunuz için teşekkür ederim.

CEVAP: Kendine haksızlık ediyorsun sanırım moralin bozuk olduğun için. Kendini öyle güzel ifade etmişsin ki lise terk olduğuna inanmak zor. Bence eğitim durumunu da hiç kafana takma, yazdığın kadar güzel konuşup iletişim kurabiliyorsan rahatlıkla bir iş bulabilirsin. Üstelik belki çocuk ya da yaşlı bakımı gibi bir iş bulup barınma sorununu da çözebilirsin. Ne dersin? Eminim benim canım okur dostlarımdan sana yol gösterecek, destek olacak olanlar çok olacaktır. Seni de yavrunu da öperim.

………………..
OKUR İSTEĞİ

Sayın Ayşe Aral,

Sanırım yazılarınızı 1 aya yakın her perşembe günü Kelebek’te okuyan 24 yaşında genç bir öğretmen adayıyım. Çok iyi hatırlıyorum ilk yazınızda "Yazılan maillere ya yazılarımda ya da mail yoluyla cevap atıyorum" demiştiniz.
 Bu bana size yazma gücü verdi.
Birçok arkadaşımız ve ben de dâhil atanamadık daha yeni bir atanamayan arkadaşımız intihar etti.
O kadar oku mezun ol atanamıyoruz ve dershaneler elimize aylık 300 TL veriyor. Artık kimse eğitim fakültesi okumasın halimiz perişan.
Çağatay

CEVAP: Sevgili Çağatay, Kelebek’ten önce de hurriyet.com.tr’deki köşemde sık sık sizlerden gelen bu epostaları yayınlayarak sizin sesiniz oldum. Köşem her zaman sizlere açık. İnşallah hak ettiğiniz işlere kavuşursunuz en kısa zamanda.
………….


BİR UMUT İŞTE
Merhaba Ayşe Hanım,

Aşağıdaki sonuç belgemi de görmenizi istedim okuyup iyi bir hukukçu olmak amacım bunu başaracağım da, ancak Türkiye şartları ve ailemin maddi gücü amacımın zorlaşmasına sebep oluyor bu konuda bana burs vermeniz mümkün mü?

ÖSYM
2011-ÖSYS Sonuçları
Sonuç Açıklama Tarihi: 19 Ağustos 2011
T.C. Kimlik Numarası :
Adı, Soyadı Z…
Yerleştiği Yükseköğretim Programının Adı:
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ (İÖ)
Kayıt Tarihi: 05.09.2011

CEVAP: Sevgili Z., tebrik ederim, inşallah benim canım okur dostlarımdan sana da destek olmak isteyen çıkar. Sevgiler, başarılar.
………………..
BURS TALEBİ
Sayın Ayşe Aral Hanımefendi,
 Marmara Üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi ebelik bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.
Ailem İzmir’de, 3 kardeşiz ve babam asgari ücretle çalışıyor annem ev hanımı, bursa ihtiyacım var.
M.
CEVAP: Sevgili M., Allah babana da kolaylık versin, inşallah çabucak bir burs bulunur senin için. Öpüyorum.
……………..

İstek

Merhabalar ben Yılmaz sizlerden istemek istiyorum. Ben Hürriyet Gazetesi logolu defter, kalem, ajanda vb. kırtasiye ürünleri rica ediyorum.
Biliyorum ki bu sizin için çok önemsiz ve gereksiz bir şey ancak benim için çok önemli gönderirseniz sevinirim.
Saygılarımla
Yılmaz 

CEVAP: Yılmaz Bey, şu an elimde bu ürünlerden yok ancak yılbaşında olursa söz size göndereceğim. Sevgiler.

Yazarın Tüm Yazıları