Yetiş Ayşe

KIYAFET İHTİYACINA YETİŞTİK

Haberin Devamı

Merhaba,

 

42-44 beden kıyafete ihtiyacı olan okurunuza bugün koli ile gönderimi gerçekleştirdim. Yarın veya bir sonraki gün elinde olacaktır.

 

Kendisine mail yazınca aslında biz birbirimize çok uymuyorduk, yani bulunduğu yer gereği uzun etek filan ihtiyacı vardı. Ben olabilecek mazbut kıyafetlerimden kendisine bir grup hazırladım. İnşallah ihtiyaçlarına karşılık olabilirim. Yaza doğru bir koli daha göndermeyi düşündüm. Aksam kendisini bekletmemek için acele ettim, eminim yine verecek bir şeyler çıkar. Bu arada yılbaşından bu yana sağlık sorunlarımın da baskısıyla zayıflamaya çalışıyorum, 38 beden olmayı başarırsam hiç merak etmeyin tüm kıyafetlerimi okurunuza göndereceğim.

Haberin Devamı

Kucak dolusu sevgiler.

 

Küçük A.

 

CEVAP: Sen ne güzel kalpli bir kadınsın öyle. Desteğin için tekrar teşekkürler. Sana da geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur fıstık gibi olursun. Sevgiler.

 

 

KIYAFET İHTİYACI

 

 

Merhabalar,

 

42-44 beden kıyafete ihtiyacı olan okuyucunuza kendi kıyafetlerimden göndermek istiyorum. İletişim bilgilerini verirseniz kargo ile ileteceğim.

 

Teşekkürler...

 

Ayşe

 

CEVAP: Sevgili adaşım, harikasın. Bilgileri ilettim. Öpüyorum seni de.

 

………

 

 

42-44 BEDEN ELBİSE

 

Haberin Devamı

Merhaba;

 

Bugünkü yazınızda 42-44 beden kıyafet isteyen bir bayan vardı, iletişim bilgilerini gönderir misiniz lütfen, teşekkürler.

 

Saygılarımla

Dilek   

 

CEVAP: Sevgili Dilek, iletişim bilgilerini sana gönderdim. Desteğin için tekrar teşekkürler, harikasın. Öpüyorum.

 

…………….

 

YETİŞ AYŞE İÇİN YETİŞMEK İSTEDİM

 

Merhaba Ayşe,

 

Bugünkü Yetiş Ayşe yazında ilk maddede yer alan ihtiyacı karşılayabilirim. 42- 44 beden kadın giysilerimi, belirteceğin adrese gönderebilirim.

 

Ayrıca, 6 yaşında kızım var. Yaş uygunsa küçük kıza da kıyafet göndereceğim.

 

Hem annenin hem kızının ayakkabı numarasını da öğrenebilirsem, ayakkabıları da halledeyim.

 

Seni sevgiyle takip ediyorum.

Haberin Devamı

 

Hepimize sağlıklı ve güzel günler diliyorum.

 

Sevgiyle,

 

G.

 

CEVAP: Sevgili G. Çok teşekkürler ilgin için. Bilgileri sana ilettim. Seni de öpüyorum sarılarak.

 

 

……………………..

 

 

ÖĞRENCİ KIZA KULAKLIK TALEBİ

 

 

Sayın Aral,

 

Bugün Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan yazınızda “öğrenci kıza kulaklık talebi” başlıklı kısmı dikkatimi çekti. Ben Hacettepe Üniversitesi'nde Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları uzmanı olarak çalışıyorum. Eğer, bahsettiğiniz kişinin detay bilgilerini (yaş, işitme kaybı tipi ve derecesi, yaşadığı yer vs) bana gönderebilirseniz yol göstermeye çalışayım.

 

İyi çalışmalar

 

Dr. Maviş Emel Kulak Kayıkçı

 

CEVAP: Sevgili doktorum, sizin gibi uzmanların desteği bizim için çok değerli, iletişim bilgilerini size ilettim. İnşallah sorun en kısa zamanda çözülür. Güzel haberlerinizi bekliyorum. Sizi de sarılarak öpüyorum, harikasınız; özveriyle yardımcı olmaya çalışıyorsunuz tüm hastalara.

Haberin Devamı

 

…………

 

ÖĞRENCİYE KULAKLIK YARDIMI

 

 

Merhaba Ayşe,

 

Öğrenci olup, kulaklık ihtiyacı olan kıza yardım etmek isterim. Yurtdışında yaşıyorum o nedenle aktif olarak bir şey yapmam mümkün değil. Banka detaylarını yollarlar ise yardımcı olabilirim. Kulaklık kaça mal olur bilemiyorum ama benim de katkım olur muhakkak. İsim soy isim gibi şeyleri yazma lütfen. Öperim çok.

 

 

CEVAP: Benim isimsiz ve kanatsız meleklerim sizleri öyle çok seviyorum ki anlatamam. İyi ki varsınız. Sevgiler. (İletişim bilgilerini e-posta ile ilettim.)

 

 

…………………..

 

İŞ ARAYAN OKURUNUZ

 

Sayın Aral,

Bugünkü (18.04.2011)  yazınızda iş arayan, 57 yaşındaki beyin iletişim bilgilerini vermeniz mümkün müdür?

Haberin Devamı

Belki bir işbirliği imkanı bulabiliriz.

 

Teşekkürler.

Mehmet

 

Cevap: Mehmet Bey, çok teşekkürler. İnşallah karşılıklı güzel bir iş imkânı bulursunuz. İyi haberlerinizi bekliyorum. İletişim bilgilerini size ilettim. Sevgiler.

 

…………….

 

 

OYUNCAK PAYLAŞMAK İSTİYORUM

 

 

Sevgili Ayşe Hanım;

 

 

Elimde biraz 0-6 yaş çocuklarının oynayabileceği oyuncaklar bulunmaktadır. Daha öncesinde çocuklar gülsün diye ekibine yollamıştım. Şimdi de sizin köşenizde ihtiyacı olan çocuklara yollamak istiyorum. Kargoyu da ben ödeyeceğim. Sadece bu oyuncaklardan isteyenlerin size mesaj atmaları yeterli olacaktır.

 

Sizi seviyorum, sevgiler

 

Saygılarımla.

 

Aydan  

 

CEVAP: Sevgili A., ben de sizleri seviyorum benim melek kalpli okur dostlarım. İnşallah hemen bir taliplisi çıkar ve minikler sevinir. Öpüyorum seni de.

 

……………….

 

 

VAJİNA İÇ DUDAK ESTETİĞİ (LABİOPLASTİ)

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Yazılarınızı sürekli okuyorum ama bir gün size bu şekilde mail atacağım hiç aklıma gelmemişti.

 

Başımda bir dert var ve ne yapacağımı bilemiyorum bu konuya daha önce hiç değindiniz mi onu da bilemiyorum.

 

Labioplasti denen ameliyattan olmam gerekiyor. Vajina iç dudak estetiği;  çok önemsemediğim bir durumdu bu açıkçası ama 2 ay sonra evleniyorum ve internetten okuduğum kadarıyla cinsel anlamda problem yaşayabilirmişim psikolojim alt üst olmuş durumda.

Köşenizde bu konuya değinebilir misiniz, bu problemi yaşayan başka insanlardan fikir almak istiyorum.

 

İlla ameliyat olmak gerekiyor mu? Bu problemi olup evli olan bayanlar var mı?

Güvenilir doktor ismi gibi ya da sizin bildiğiniz ve beni yönlendirebileceğiniz bir isim istiyorum sizden.

 

Bunu yayınlarsanız ve ismimi yazmazsanız çok sevinirim.

Kendinize iyi bakın.  

 

CEVAP: Benzer problemlerle ilgili daha önce yazmıştık ancak Vajina iç dudak estetiğinden bahsetmemiştik. Bu sorunu daha önce yaşayanlardan ve uzman doktorlarımızdan destek ve çözüm önerileri bekliyorum. Şimdiden geçmiş olsun diyor,ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum.

 

……………

 

 

 

İŞ ARAYIŞI

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Nasılsınız?

Sizin yazılarınızı merakla takip ediyorum ve sizi çok seviyorum.

Ben size bir arkadaşım için yazıyorum, İngiltere’den 3 ay önce geldi ve iş bulamıyor. Bunalımda ne yapacağını bilemiyor.

Cv sini atsam belki bir iş olur.

Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın

ERSAN

 

CEVAP: Cv’sini saklıyorum herhangi bir eleman ihtiyacı olduğunda yönlendireceğim. Bu arada okur dostlarım da İngiltere’de eğitim almış, askerliğini yapmış bir çalışma arkadaşına ihtiyacınız varsa bana yazsın.

 

…………

 

 

 DOĞRU YOL GÖSTERİN LÜTFEN

 

Sevgili Ayşe Hanım;

 

Sizi yaklaşık 9-10 aydır okuyorum. Övgü dolu tüm cümleleri hak eden bir insansınız. Şu an kelimelere dökemiyorum ve aslında sorunumu bile nasıl yazacağımı düşünüyorum. Yazıp yazıp siliyorum. Çünkü sizin gibi harika bir insana devrik cümlelerle yazmak istemezdim.

 

Kafanızı ağrıtacağım ama sizden tek istediğim bana bir yol göstermeniz. Malum bu ülke de büyük insanlara ulaşmak çok ama çok zor.

 

Ayşe Hanım, ben bir arkadaşıma iyilik yaptım, yapmaz olsaydım. Acınacak hale düştüm. Hayatta yapmam dediğim şeyleri yaptım. İyilik yaptım, en acı şekilde 3 senedir ne yerdeyim ne gökte.

 

Ankara’da restaurant işleten bir arkadaşıma kimse yardım etmemiş ama ben salak onun o haline acıdım ve de beni öyle bir oyuna getirmiş ki haberim bile olmadı. (ekmek kapısı dediği yerin elden gideceğini vs vs. )

 

Üzüldüm ( ki şu an üzülecek durumda olan benim) ve şirketi 1 ay süreli benim üstüme yapıp şirket adına kredi çekip geri şirketi hemen alırım dedi ve ben hiçbir şeyi araştırmadan, iyilik yapacağım ya evet dedim.

 

Kredi maalesef şirket adına değil, benim adıma başvurmuş; bankanın müdürü arkadaşıymış.

 

Ben, babam (kolon kanseri ve 88 yaşında) hastalandı ve annem beni Altınova’ya (Balıkesir) çağırdı. Apar topar gittim, babamla uğraşırken X ( yardım ettiğim kişi) sürekli arayıp durdu ve notere faks çektiğini, kredinin çıktığını, imzalayıp noterden göndermemi istedi.

 

Kafam karmakarışık Ayvalık Hastanesi’nden çıkıp notere gittim, (gitmez olaydım) okumadan gönderdikleri (banka müdürü ile) kâğıdı imzalayıp faksladım, aslını da kargoya verdim.

 

Meğer benim adıma çekilmiş kredi. Birçok olaylar hacizler vs vs. en son ailemin evine geldi. O iki yaşlı insanı üzdüğüm için kendimi hala affedemiyorum. Bu arada hep para bulup ödeyeceğim diyor.

 

Avukatlarla o görüşüyordu, derken dükkânı bir gece kapatıp kaçmış.

 

Uzun süre haber alamadım, ulaşamadım. Tabi bu arada avukatlık ofisi rahat bırakmıyor onlar da X’e ulaşamadıkları için beni arıyorlardı. Kendi imkânlarımla telefon numarasını buldum. Bodrum  Bitez’de bir yerlerdeymiş. Aradığımda bazen telefona çıkıyor, hep “hallediyor.”

 

İkinci icra kararı çıktı; ben iyice yıkıldım. Maaşımda zaten ocak ayından beri icra vardı. Allah bin kere razı olsun patronum yardım etti; 17.000TL borç buldum, 3.350 TL patronum verdi ve çok şükür dosya kapandı.

 

X’e telefon açtım; “Hemen sana gönderdiğim protokolü imzalayıp senetlerle birlik adresime gönder” dedim, hala gönderecek.

 

Bu arada vergi borcu da çıktı mı? Allah’ım kafayı yiyeceğim; ne sağlığım kaldı, ne huzurum. ( ayrıca FMF hastasıyım) Vergi dairesine gittim. İnanılmaz şeyler duydum; meğer arkadaşım dediğim insan birçok kişiye şirketi devredip kendini aklıyormuş. Benden önce de pilot emeklisi olan bir kişideymiş ve adam kahrından kalp krizi geçirip ölmüş. Orada da şok oldum.

 

11.000TL peşin 13.000TL taksitli borç çıktı. Kendisi gelip yapılandırmış ama memur  “aman zavallı kızım sakın ona güvenip öder diye düşünme hep böyle yapıyor ve asla ödemiyor, ileride 8 aylıktan dolayı seni bulurlar ve bu kadar indirim de olmaz; ne yap et öde” dedi.

 

Yıkıldım inanır mısınız? Yap iyilik, gir diri diri mezara. Ayşe Hanım, aldığım maaş 629,00 TL ve vergi iadesi olan 59,74TL yani toplam 688,74 TL alıyorum.

 

Elden aldığım borçları arkadaşlarımla konuşup ileri bir dönemde ödeyeceğim. Şu an maaşımdan ne kadar keseceğini bilmiyorum patronumun çünkü banka avukatlık dosyasını 6.Ankara icra dairesinden 8 Nisan 2011’de kapattık.

 

Maaşlarımızı ayın 1 ve 5’inde aldığımız için bilmiyorum. Ailemin durumu yok. Ki artık onları asla üzemem. Bunlar yetmezmiş gibi yarın da SGK’ya gidip dilekçe verecekmişim çünkü şirkette Ssk’lı çalıştırdıysa orada da yapılandırma yapılacakmış bir de oradan ne kadar çıkacak bilmiyorum.

 

Size yemin ederim ki çıldıracağım; ne uykum ne huzurum ne sağlığım kaldı. Sürekli kan veriyorum kontrol amaçlı, doktorum bile inanamıyor; sonuçlar gitgide niye kötüleşiyor diye.

 

Şu durumda sağlık en önemli olan ama benim için en arkada kaldı Ayşe Hanım. Allah’a inancım olmasa, anneme taparım onu düşünmesem offff… Yapamıyorum. X için ne hallere geldim, iyilik yaptım, iyilik karşılığı bu olmamalıydı. Kendimi affedemiyorum.

 

Ayşe Hanım sizden ricam, evet hepsini ödeyeceğim çünkü adam kaçıyor ki ödemeyecek, ödemeye çalışacağım huzurun ne demek olduğunu öğrendim.

Huzur istiyorum, devlete borcumu ödeyeceğim kaçak yaşamak istemiyorum çünkü 3 senedir ikametgâhım yoktu. İcrayı ödeyince yeniden aldım.

 

İkametgâhın bile ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 688 TL iki ayda vergi borcu taksidi 700TL ben nasıl öderim Ayşe Hanım?

 

Sizden istediğim bir yerlere ulaşmak, durumumu anlatmak (bakan vs.) Ödemek istiyorum ama bu taksit tutarı ile yapamam. Kaçmıyorum, başkası yüzünden düştüğüm duruma üzüleyim mi ağlayayım mı, kahrolayım mı, ay ben çıldıracağım Ayşe Hanım.

 

Bana bir yol gösterin yalvarırım size ne olur. X’e sürekli mesaj atıyorum, geri dönmüyor. Bodrum’a gideceğim ama neyle şu an böyle bir durumum yok. Hadi gittim, nerde? Tek başıma kadın halimle ne yapacağım? Aslında orada da İstanbullu iyi insanları bulmuş. Facebook’tan beyefendiyi buldum durumumu anlattım ama geri dönmedi. O hemen aradı bağırdı, çağırdı, kapattı. Demek ki doğru kişiyi bulmuşum ama ne yazdıysam adam geri dönmedi.

 

Ayşe Hanım yalvarırım size bana bir yol gösterin, devlete her şeye borçlarımı ödeyeceğim ki benim olmayan bir iyiliğin karşılığını fazlasıyla ödeyeceğim ama durumum elverdiğince. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Ne olur “bana durumu ne halde olanlar yazıyor, sizin ki ne ki” demeyin yalvarırım, seyyah gibi geziyorum. Sizden akıl, yol göstermenizi istiyorum. Keşke Sayın Selma Aliye Kavaf gibi melek insanlar olabilseydi yardım alabileceğimiz.

 

Başınızı ağrıttım Ayşe Hanım ne olur aklınızla fikrinizle, yardımınızı istiyorum. Allah’a emanet olun. Rabbim sizi tüm kötülüklerden korusun her şey gönlünüzce olsun. Uyku hariç başınız asla yastık görmesin melek insan.

 

Saygılarımla;

 

B.

 

CEVAP: Sevgili B. bu devirde kimseye bu kadar güvenmemek gerek. Mektubunu da olduğu gibi yayınladım ki iyilik yapmak isteyenler de okuyup ders alsınlar.

Bu konuda arkadaşım Avukat Merve Gürcan’a danıştım. Der ki; hiç durmasın, okurun B. de X’e dava açsın, ödediği paraların iadesini talep etsin.

Çünkü şirketi devir almış olsan bile vergi ve sigorta borçlarının geçmişe yönelik olanlarından X de sorumluymuş.

 

Üstelik senin adına alınan krediyi sana değil de X’e ödediği için banka müdürü hakkında suç duyurusunda da bulunabilirmişsin. Bir avukata danışmanda yarar var. Özellikle Bodrum’daki biriyle iletişime geçersen çok daha yararlı olur.

 

…………..

 

 

 

VİTİLİGO HASTASIYIM, BANA DA YETİŞİN

 

 

Sayın Ayşe Aral Hanım,

Sizi hayranlıkla takip ediyorum. Siz ve ekibiniz her kişiye ve her yere yetişmeye çalıyorsunuz. Bu ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Umarım her geçen gün sizin gibi düşünenlerin sayısı çoğalır.

 

Ben de çalıştığım yerde sizin kadar olmasa da ihtiyaç sahiplerine az çok yardımcı olmaya çalışıyorum.

 

Ayşe Hanım ben 35 yaşlarındayım. 2,5 yaşında bir de çocuğum var.

 

Yaklaşık 6 yıl önce cildimde “Vitiligo” başladı. Birçok doktora gittim bunun yanında bitkisel karışımlar da kullandım. Fakat bir fayda vermedi. Sizin hemen her şeyle ilgili bir çözümünüz var. Çevreniz çok geniş. Umut ederek size yazdım.

 

Bu konuda tedavisi başarıyla sonuçlanmış bildiğiniz doktor vb. kişiler varsa lütfen bana iletişim adresini verebilir misiniz? Size ömür boyu dua edeceğim.

Sağlıkla ve sevgiyle kalmanız dileğiyle.

F.

 

İletişim bilgilerim aşağıdadır.

 

CEVAP: Sevgili F. Öncelikle geçmiş olsun. Benim okur dostlarımdan bu rahatsızlığı geçirenler ve bu konuda uzman olan doktorlar varsa bana yazarlar ben de sana iletirim hemen. Sevgiler seni ve minik yavrunu öpüyorum.

 

…………..

 

 

ABLACIM ANNEME DE YETİŞİR MİSİN?

 

 

Merhaba Ayşe Abla;

 

Öncelikle yazılarını büyük bir takiple okuyorum. Velili yazılarında gülümsüyor, Yetiş Ayşe’de “keşke elimden gelse ben de yardım etsem” diyorum ama gel gör ki en yakınım, canım, ciğerim anneme bile yardım edemiyorum.

 

Ayşe Abla ben yeni evlenen, kocasına, evine yeni alışmaya çalışan genç bir kadınım. Çok şükür elim ayağım sağlam ve çalışıyorum ama yeni evlenen biri olarak borç harç bizi kavuruyor sadece.

 

Ki kayınvalidemin bana ve eşime yaptıklarını artık anlatmak istemiyorum. Her zamanki gelin-kaynana ilişkisi işte diyeceğim ama herkesinki kendine en acısı.

 

Benimki de bir hikâye ama kayınvalidemi bile düşünmüyorum artık. Anneciğim çok zor durumda. Ben de evlendikten sonra babamla bir kaldılar ama babamın sorumsuzluğu, vurdumduymazlığı ve boş vermişliği annemi sağlığından ettiği gibi benim yuvamı da etkilemekte.

 

Bir kadına bile bakamıyor diyorum ama ben ne yapıyorum di mi armut mu topluyorum? Ahh abla ahh uykularım kaçıyor, uyuyamıyorum, kiralarını ödeyemediler, bileziklerimi sattım eşimden habersiz kiralarını yatırdım, suları kesildi, elektrikleri kesildi bir şekilde yetişmeye çalıştım ama tükendim abla.

 

Bugün öğrendim ki ev sahibi kontratları bitsin defolsun gitsinler diyormuş. İnanır mısın şu an önümde ev sahibinin numarası ve arayıp “Senin vicdanın yok mu, açlık nedir biliyor musun? Yok nedir biliyor musun? Anneniz eğer ki sağlıklıysa Allah uzun ömür versin ama her gün kaybetme korkun var mı?” diye sormak istiyorum ama yine anneciğim için susuyorum.

 

Babam hiç bir zaman baba olamadı, onun yüzünden 8 ayda biri ile evlendim, evlenmeden önce 2010 senesinde mum ışığında iftarımızı açtığımızı biliyorum. Bunları inan ajitasyon yapmak için söylemiyorum, ben o evden kurtuldum ama anacığıma içim gidiyor.

 

Ben ablamın ölüsünü buldum abla, anneminkini de bulmak istemiyorum ne olur yardım et! Zaten ilaçlarla yaşayan biri. Bankalar kredi vermiyor, borç alacağım kimse yok, güveneceğim bir baba! bile yok, eşim bizi döndürmeye uğraşıyor, kime gitsem boş çevriliyorum. Yalvarırım geri ödemeli borç istiyorum. Bana da yetişebilir misin abla?

 

N.

 

CEVAP: Sevgili N. mektubunu okurken çok duygulandım özellikle ablamın ölüsünü buldum demen beni çok üzdü. İnşallah en kısa sürede sorunlarınız çözülür. Bu arada annenleri yanına alman ya da bir huzur evine yerleştirmen mümkün değil mi? Herhangi bir gelirleri yok mu? Bilezik bozdurarak, borç alarak ne kadar idare edebilirsin bilemiyorum. Allah kolaylık versin, inşallah okur dostlarımdan sana yardım etmek isteyen çıkar.

 

……………….

 

İHTIYACI OLANLAR İÇİN  

 

 

Sevgili Ayşe;

 

Yazılarını beğenerek okuyorum, samimiyetin çok mutlu edici, senin gibi iyi yürekli insanlardan pek kalmadı.

 

Benim de elimde sadece 3 saat giyilmiş çok şık bir gelinlik (38 beden) ve çok şık bir damatlık (44 beden) bulunmakta. Eğer ihtiyacı olan varsa memnuniyetle vermeye hazırım. Sanırım alacak olan kişiler kendilerin masallardan çıkmış zannedecekler.

 

İsmimi yayınlamazsan sevinirim.

 

Nick olarak adasu yazman yeterli olur teşekkürler

 

Sevgiler

 

CEVAP: Sevgili Adasu, harikasın. Eminim bunları giyenler gerçekten masallardaki gibi hissedecekler çünkü senin gibi bir peri kızından gelmiş olacak gelinlik ve damatlık. Sevgiler.

 

………….

 

 

DOLANDIRICILIK

 

Sevgili Ayşe’m,

 

Bu sabah basıma gelen bir olayı seninle paylaşmak istiyorum. Senden ricam bu yazıyı yayınla ki başkalarının başı yanmasın.

 

 

Sabah saatlerinde telefonun sesiyle uyandım. Telefonumdaki şahıs kendinin Ankara Mamak İl emniyet müdürü olduğunu ve benim telefonum üzerinden bir subay hanımının rahatsız ve taciz edildiğini ve üzerime tam 118 (galiba bu da reklamlardan aklında kalmış bir sayı olmalı, di mi?) hat çıkarıldığını ve hattımın Ergenekon ve terör örgütü işinde kullanıldığını söyledi.

 

Ben de daha önce de bir arkadaşımın başına geldiği için ve arkadaşım kontur kaptırdığı için bu dolandırıcıları pek dikkate almadığımdan, hakaret edip telefonu yüzüme kapattılar.

Ben de en yakın karakola gidip durumu bildirdim memur arkadaşlardan gelen ilk soru; “para kaptırdınız mı?” “Hayır” diyince bir rahatladılar, onlara dahi bu tarz telefon geldiğini, daha dün yaşlı bir amcayı 65.000 TL dolandırdıklarını ve parayı geri almanın zor olduğunu ve bu kalpazanların çete olduğunu, belli bir yöreye ait bilgiler verdiler.

 

Sonuç ise bu olayı tanıdık tanımadık herkes bilsin bu insanlara inanıp paralarını, birikimlerini kaptırmasınlar.

 

Halkımız bilinçlensin, artık bu insanlara prim vermeyelim. Saygılar D.K.

 

CEVAP: Sevgili D., ben de sürekli bu tip hikayeler duyuyorum. Yazdığın iyi oldu, duymamış olanlar da duysun, kimse mağdur olmasın. Emniyet güçlerimiz bu şekilde çalışmaz, kimseden kontör ve benzeri taleplerde bulunmazlar. Dikkatli olun, kandırılmayın sevgili okur dostlarım.

 

……………

 

 

 

 İKİZ BEBEK YARDIMI

 

Merhaba iyi günler Ayşe Hanım,

Size çok çook teşekkür ederim yazımı yayınladığınız için Allah sizden razı olsun. Belki yine mi sız diyeceksiniz ama sizinle bir konuyu daha paylaşmak istedim.

 

Benim yakınımın ikiz bebekleri var. Eşi şu an çalışmıyor işyeri vardı ama iş olmadığından kapandı. Şu an işsiz ve durumları iyi değil. Bebeklerin iyi bakıma ihtiyacı var ama ikiz olduğundan yetişemiyorlar. Lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Belediyeye mail attım ikiz bebekleri olanlara yardım ediliyor diye duydum ama bir cevap gelmedi.

 

Eşinin şoförlüğü var, iş konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim ilginize çok çok çok teşekkür ederim. Bilgilerimi yayınlamazsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

 

Yakınım K. İ'de

 

 

F.

 

CEVAP: Sevgili F. Ben sizlerden gelen hiçbir epostaya yine mi yazmış demem, sizler benim canımsınız. Sizin için önemli olmasa yazmayacağınızı da biliyorum. İnşallah ikizlere de yardım edecek bir okur dostumuz çıkacaktır. Ben de başka ne yapılabilir onu araştıracağım. Öpüyorum seni.

 

………..

 

TRAFİK KAZASI YARDIM

 

 

Sayın Ayşe Hanım,

 

Size yazıyorum, çünkü en sevdiğim yazarlardansınız. Ben 46 yaşındayım, İngilizce Çevirmenlik yapıyorum özel bir şirkette (profesyonel değil), aynı zamanda emekliyim.

 

10 sene önce eşimden boşandım, eski eşim şu anda çek borcunu ödeyemediği için 20 gündür cezaevinde. 80 milyar borcu varmış. 2007 çeki olduğu için son çıkan aftan yararlanamıyor.

 

Size yazma sebebim sizlerin vasıtası ile K. ailesinden yardım istemek. Eşim 1973 yılında, kendisi 15 yaşındayken bir trafik kazasında anne, baba, abi ve yeğenini kaybetmiş (22 Nisan 1973 tarihli Hürriyet gazetesi arşivlerinde var) ve sonra A.’ya gitmiş.

 

Şu anda A. ve Türk vatandaşı. A. konsolosluğu çok ilgileniyor ama aynı zamanda Türk vatandaşı olduğu için ellerinden bir şey gelmiyor.

 

Eşimin babası o zamanlar A. Genel müdürü imiş, adı T.

 

Sizden ricam, K. ailesine ulaşıp bu eski personelinin oğluna ve torununa (oğlumuz) yardım edip edemeyeceklerini sormanız. Benim ulaşma şansım yok maalesef.

 

Ne kadar olursa yardım edebilirlerse, tabii borç istiyorum, isterlerse senet imzalarım verdikleri para karşılığında veya eşimin arkadaşının şahsi çeklerini veririz.

 

Karşı tarafın avukatı kabul etmiyor, 40 milyar nakit, 40 milyar çek istiyor. Bunu bulmam mümkün değil. Maalesef eşimin hiç kimsesi yok ve ağır diyabetik, çok zor durumda ve çok üzülüyorum.

 

Eski eşim ama insan olarak çok iyi biridir, oğlumun babası olarak çok üzülüyorum. Ne olur K. ailesine ulaşıp, durumu izah edebilir misiniz?

 

Sizden sadece aracı olmanızı rica ediyorum. Eğer eşim 2,5 yıl cezaevinde kalırsa inanın dayanamaz sağlık sorunlarından dolayı. “Bize ne” deme hakkınız tabii ki var ama ne olur yapamam veya yapabilirim diye cevap yazarsanız en azından ümitlenirim veya boşuna ümitlenmem. Şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Saygılarımla,

 

Eşimin adı. İ.

 

A.

 

Gazetede yayınlarsanız lütfen rica ediyorum, isimlerimiz geçmesin mümkünse! O da ben de çok utanırız.

 

CEVAP: Sevgili A. Geçmiş olsun. Benim söylediğin aile ile bir bağlantım yok. Ancak okur dostlarımdan belki yardım etmek isteyen bulunur. İnanların borçlu oldukları için hapse girmeleri Anayasa’ya aykırı diye biliyorum ve karşılıksız çek nedeniyle hapse girmeleri de bence doğru değil.

 

…………

 

 

 

ÇOCUKLARA GİYSİ TALEBİ

 

Ayşe Hanım;

 

İyi ki varsınız, öncelikle bunu belirmek isterim. Herkesin elinden tutuyor ve umut oluyorsunuz.

 

2 aile var tanıdığım; maddi durumları hiç iyi değil ve kocalarının işi sabit değil, olursa günlük çıkıyorlar.

 

Birinin 2 oğlu; birinin 2 oğlu, 1 kızı var. Oğlanlar 12, 9, 9, 5 kız ise 8 yaşında öyle yeni kıyafetleri falan da yok.

 

Yeni kıyafetler olursa onlar için çok çok iyi olur. Çünkü artık büyüdüler, okula gidiyorlar ve değişleri de yok hep eski.

 

Olur ya birileri vermek isterse diye. İki ailenin de maddi durumu çok kötü, maddi yardımda bulunmak isteyen olursa da çok muhteşem olur. Ben elimden geldiğince yardım etsem de yetmiyor çünkü.

İsim belirtmezseniz sevinirim.

 

CEVAP: Benim okur dostlarım ellerindeki giysileri ve mümkünse de yeni alıp gönderecekleri kıyafetleri ve okul malzemelerini, oyuncakları göndereceklerdir. Yeni alınmasa bile zaten çocuklar o kadar çabuk büyüyorlar ki hiçbir şey doğru dürüst eskimiyor. Ama tabi yepyeni giysiler giymenin hazzı da bir çocuk için ayrıdır. İmkânı olan varsa lütfen yenileri de gönderip sevindirelim çocukları.

 

………….

 

 

POLİKİSTİKOVER

Ben 2005’ten bu yana polikistikover sorunu yaşıyormuşum belirtileri vardı ama teşhisi iki sene önce koyuldu ve birçok doktora gitmeme rağmen bir çözüm yolu bulamıyorum.

 

Bu hastalıktan kurtulamıyorum, kesin bir şey söylemiyorlar, çeşitli ilaçlarla belirtileri engelliyoruz. O da bir nebze, ilacı bıraktığım an eski haline tekrar dönüyor. Gittiğim hastaneler devlet hastaneleri çünkü annemi uzun zaman önce kaybettim ssk’sından faydalanıyorum.

 

26 yaşındayım. Şu anda bu hastalıkla ilgili geçecek mi, neler yapmalıyım kimseden bir bilgi alamıyorum. Bu konuda ne yapabilirim sizce? 

 

CEVAP: Tatlım araştıracağım hastalığını. Bu arada okur dostlarımdan da bilgisi olanlar ve/veya bu hastalığı geçirmiş olanlardan bilgi ve destek bekliyorum.

 

…………….

 

 

YENİ SÜT İZNİ YASASI

 

 

Merhaba Ayşe,

 

Yeni süt izni yasası için doğrudan Selma Aliye Kavaf Hanımefendi'ye bir mail attım ama maalesef cevap alamadım.

Senin bu konuyu kendisi ile görüşmen ve cevap alma ihtimalin var mıdır?

 

Eğer yasa sadece devlet kurumlarında çalışan kadın memurları kapsıyorsa bunun ciddi anlamda özel sektör çalışanlarına haksızlık olduğunu düşünüyorum

 

Yardımların için Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle,

Esen

 

 

Sayın Selma Hanım,

 

Yoğun iş temponuz arasında mailimi okuma zahmetinde bulunduğunuz için size öncellikle çok teşekkür ederim.

Sn. Ayşe Aral'a her konuda destekte bulunmanız beni size bu maili atma konusunda cesaretlendirdi. Tüm yardım ettiğiniz, el uzattığınız kişiler adına ben de size en derin teşekkürlerimi sunmak isterim.

 

Bugünkü gazetelerde "yeni süt izni yasasını" okudum. Ancak yaptığım araştırmalar sonucu bu hakkın sadece devlet kurumlarında çalışan personele ait olduğunu öğrendim.

 

Özel sektörde çalışıp İstanbul gibi bir şehirde aileden uzakta bebek büyütme cesaretine henüz kendinde bulamamış biri olarak yasanın özel sektör çalışanları için de genişletilip genişletilemeyeceğini öğrenmek isterim. Atılan her olumlu adımın özel sektörde çalışan kadınların "Anne" olmalarını kolaylaştıracağı, vatana/millete hayırlı evlatlar yetiştirmeye teşvik edeceği inancındayım.

 

Değerli cevabınızı arz ederim.

 

Saygılarımla,

Esen

 

 

CEVAP: Sevgili Esen, eğer böyle bir ayrımcılık varsa zaten Anayasa’daki eşitlik ilkesine de aykırı olduğundan yasanın iptali dahi söz konusu olabilir. Bu nedenle acil bir düzenleme yapılması gerekir bu konuda. Ben de Sayın Bakan’a bu konuyu tekrar iletirim, zaten eminim bu mektubu da okur ve en kısa zamanda cevaplandırır. Sen yine de annelik planlarını erteleme gerçekten bu her kadının yaşaması gereken bir duygu.

 

………………

 

 

YAŞ MAĞDURLARI

 

 

Yaş mağdurları olarak, hazırlamış olduğumuz dosya ekte gönderilmektedir.

 

İlginize teşekkür ederiz.

 

Saygılarımızla

 

İlkay Mutlu

 

DUYURU

 

Emeklilik için yaşı bekleyenler  (yaş mağdurları) olarak tüm kamuoyuna duyurulur.

 

Bizler; emeklilik için, gereken sigortalık süresi ve prim gün sayısını tamamlayan,1999 yılında büyük depremin hemen arkasından çıkan (4447 ve 4759 sayılı kanun ) yasanın mağdurlarıyız.

 

Kademeli yaş uygulamasının, Anayasa Mahkemesi tarafından, uygun bulunmayarak reddedilmesine karşın, tekrar düzenlemelerin yapılması neticesinde, 2002 yılında, TBMM tarafından onaylanarak (4447 ve 4759 nolu kanun) ile yürürlüğe girdi.

 

Bizler, bu kanun yasallaşmasından çok önceleri; örneğin 1983, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 gibi (1999 yılı ve öncesi )tarihlerinde, çalışma hayatına başlayıp, 6.000 – 8.000 gün gibi, primlerini ödeyerek, istenilen sigortalılık hizmet süresini ve prim ödeme gün sayısını fazlasıyla tamamlamış vatandaşlarız.

 

Bu kanunun, geriye doğru uygulanması sonucunda, kademeli yaşa dâhil edilerek, hepimizin emekliliği 8-9 yıl uzamıştır.

 

Hâlbuki 1999 yılı ve öncesi, kanun uygulamasına göre, erkeklerde 25 yıl, bayanlarda 20 yıl hizmet, 5.000 prim gün ödemesi, emeklilik için gerekli kural idi.

 

Bizler, yasanın, geriye doğru, haksız uygulanması sonucunda, ciddi mağduriyet yaşamaktayız.

 

Hepimizin bildiği gibi, hiçbir yasa yürürlülük tarihinden öncesini etkilemeyeceği yönündedir.

 

Kademeli yaşa dâhil edilen bizler, eşlerimiz ve yakın çevremizle birlikte, oldukça büyük bir kitleyiz.

 

40- 45 yaş üstü insanlarız. Çoğunluğumuz işsiz ve sağlıktan da yararlanamıyoruz.

 

Mevcut ortamda, yaşımızdan dolayı, yaşlısınız deyip, işe alınmıyoruz.

 

Yaşınız, emeklilik için genç denip, emekli de edilmiyoruz.

 

Ne yapacağımızı şaşırdık.

 

 

 

Kademeli yaş uygulaması sonucunda, emekliliği uzayan bizlerin, emekli edilmesi halinde, yerimize, yeniden, genç istihdam sağlanacağını ve bu sayede işsizliği bir nebze azaltacağı düşüncesindeyiz.

 

Yaş mağdurları olarak bizler, “erken emeklilik” istemiyoruz” “af” istemiyoruz. Sadece, 1999 yılında, elimizden alınan, önceki hakkımız olan, emeklilik hakkımızın geri verilmesini istiyoruz.

 

Yetkililer, ülkemizde emeklilik yaşının, gelişmiş ülkelere göre oldukça düşük olduğunu, bu nedenle, ülkemizde, emeklilik yaşının yükseltilmesinin zorunluluk olduğunu, her fırsatta söylüyorlar.

 

Gelişmiş ülkelerde, emeklilik yaşının 60 ile 65 arasında olduğunu söylerken, bu ülkelerin vatandaşına iş veremiyorsa, emekli oluncaya kadar, asgari refah düzeyinde, işsizlik maaşı verildiği gerçeğine hiç değinmiyorlar.

 

Bu amaçla, Facebook’ta yaklaşık 20.000 bin üyesi olan (sayımız her geçen gün artıyor) bir grup kurduk.

 

Emeklilikte yaşa takılanlar grubu olarak, birçok yasal etkinlikler gerçekleştirdik. Bundan sonra da, emeklilik hakkımızı alana kadar, etkinliklerimize devam edeceğiz.

 

Ayrıca, basın, tv v.s. yerlerde de sesimizi duyurmayı başardık.

 

Sizlerin, bu haksız uygulamayı ve mağduriyetimizi ortadan kaldırarak, çözüm bulacağınızı ümit ederiz.

 Saygılarımızla

                                           Emeklilikte yaşa takılanlar grubu

 

CEVAP: Duyurunuzu yayınladım, inşallah sorununuz çözülür.

Yazarın Tüm Yazıları