Yetiş Ayşe

Kütüphane

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe

 

Sayın ARAL,

 

Sizden açacağımız köy kütüphanesi için yardım talep etmiştik ve bize yardım edeceğinizi biliyorduk.

Sosyal duyarlılık konusunda yeni ufuklar açmış olmanız bizi ümitlendirmişti ve size yazdık.

Hemen karşılık verme inceliğini gösterdiniz ve köşenizde paylaştınız.

Size olan şükran duyguları ve sevgi duyguları şahsım adına, köyümüz adına ve bu durumdan haberi olanlar adına kat kat artmıştır.

Sizin gibi sosyal yardım kültürü gelişmiş insanların verdiği destekle sonunda köy kütüphanemizi güzel bir açılışla faaliyete geçirdik.

Haberin Devamı

Bu projenin sadece köyümüzle kalmaması ve Türkiye'de her köye bir kütüphane kuruluncaya kadar devam etmesi için ben ve arkadaşlarım çok yoğun bir gayret içine gireceğiz.

Malumunuz ki köyümüze açtığımız kütüphanemiz ilk olması bakımından ve örnek teşkil etmesi açısından çok önemli.

Burada herkes bir şeyi çok iyi gördü; yaşı, ideolojisi ve kökeni ne olursa olsun herkesin ülkesi adına yapabileceği bir şey mutlaka var.

Biz açtığımız bu ilk kütüphanemizle hem tecrübe kazandık hem de sizlerden sosyal duyarlılık konusunda ilham aldık.

Bu ülkenin okuma sorunu ve geri kalmışlık sorunu bitsin istiyorsak, insanlar çağa ayak uydursun istiyorsak bu ancak kültürün ana kaynağı olan kitaplardan geçer.

Size tüm köy halkının selamları ve teşekkürleri var, buraya yazacağımız o kadar çok şey var ki ama yazamıyoruz.

Size kütüphanemizin resimlerinden gönderelim dedik. Desteklerinizi yanımızda görmek bizi çok mutlu ediyor, açacağımız diğer kütüphaneler için

bize fikirsel açıdan yol gösterirseniz seviniriz.

Sevgi ve selamlarımızla...

MÜCAHİT GÜNDOĞDU  

 

CEVAP: Ay bayıldım ben bu işe. Harikasınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle güzel gelişmeleri duydukça bu işi yaptığıma tekrar tekrar seviniyorum. O zaman hep beraber başka köylere de kütüphane kuralım, ne dersiniz?

Haberin Devamı

 

 

 

 

BURS TALEBİ

 

Ayşe Hanım merhaba;

 

Sizinle daha önce bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden konuştuğumuz bir burs konusu vardı.

Ne yapabiliriz diye bugüne kadar bekledim, fakat elimizden ilk senenin harçlarını bulmak harici bir şey gelmedi.

Ekte öğrencinin kendi ağzından durumunu açıklayan bir yazı yolluyorum size ve yardım edecek birilerinin olması için dua ediyorum. Şimdiden ilginize teşekkürler.

Sevgilerimle.

 

Sibel A.

 

İ.’nin mektubu:

 

Ben İ.

1987 Manisa Doğumluyum.

Manisa Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Mezunuyum.

2 yıllık Otomasyon bölümünü Ankara Üniversitesi’nde okudum. Meslek Liseleri Öss sınavı ile Mühendislik Fakültesi’ne giremiyorlar.

Haberin Devamı

3yıl çaba harcayarak DGS’yi (dikey geçiş sınavı) kazandım.

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği’ne geçiş yaptım.

DGS öğrencisi olduğum için devlet ne burs ne de katkı kredisi veriyor.

Okulum ikinci öğretim.

Hazırlık sınıfındayım 1.373,00 lira harç param var birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere.

Seneye 808,00 lira olmak üzere iki dönem harç param olacak.

Hiç bir şekilde burs veya yardım almıyorum.

Yurdun misafirhanesine sadece 9 gün için kayıt yaptırabildim.

9 gün sonra başımın çaresine bakmam lazım.

Derslerimiz başladı.

Burada  her şey çok zor.

DGS’yi kazanmak hiçbir şeymiş.

Özel yurtlar çok pahallı. 400TL ve üzeri fiyatları var.

Devlet yurdunun misafirhanesi yurdun zemin katında.

Haberin Devamı

30 adet yatak var.

Havasız ve fazlasıyla rutubetli, kötü bir yer. Dolabımız bile yok. Valizler hala kapalı duruyor. Ve misafirhane de yavaş yavaş boşalıyor.

Bir kısım öğrenci torpil bulup, faksla işlerini halledip, yukarı çıkıyorlar.

Bazıları da özel yurtlara çıkıyorlar. Çaresizim. Sadece burs arıyorum.

 

CEVAP: Sevgili İ. hiç üzülme, onların torpili varsa senin de var. Senin torpilin de biziz. Bütün Yetiş Ayşe okurları okumak için çırpınan bir kızımıza yardım edeceklerdir eminim. Hadi bakalım yurt ve harç parası için destek olalım İ.’ye.

 

 

…………….

 

 KALÇA ÇIKIĞI

Ayşe Abla merhaba,

Ben hani kızım için kışlık kıyafet istemiştim.

Gönderecek olan arkadaşlar çıkmış ama bana ulaşan olmadı. Bilgilerim verildi mi acaba onu merak ettim.

Haberin Devamı

Bir de kızımın ameliyatını sormuştunuz doğuştan kalça çıkığı var.

Düzeldi demişlerdi 5 aylıkken, şimdi yine çıkık dediler ya düzelme olmazsa ne yapacağımı şaşırmış haldeyim.

Şu saate kadar daha hiçbir şey yemedim, ekmek param yok. Şaşırmış durumdayım ablacığım sevgilerimle.

K.

 

Cevap: Sevgili K. iletişim bilgilerini ulaştırdık. En kısa sürede sana döneceklerdir, merak etme. Kalça çıkığı zor ama tedavisi olan bir durum. Ameliyat gerektiriyor olabilir. Öncelikle iyi bir doktora görün. Ben de bir araştırayım. Duyduğum kadarıyla Çapa’nın ortopedi servisi bu konuda çok başarılı. Senin sigortan var mı herhangi bir şekilde?

 

 

………………….

 

KREDİ KARTI BORCU

 

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenciyim. Bu kadar çok ihtiyacı olan varken benimkine sıra gelir mi bilmiyorum ama şansımı deneyeyim dedim.

Benim kredi kartı borcum var, yaklaşık bir milyar kadar.

Bu parayı ailemden isteyemiyorum, hem durumları yok çat diye bu parayı verecek kadar hem de söylersem başıma kötü işler gelebilir.

Bana yardımcı olacak biri olursa gerçekten çok sevinirim hem de büyük beladan kurtulmuş olurum.

Şimdiden teşekkürler. İsim ve mail adresimi yayınlamazsanız sevinirim.

G.

 

 

……………

 

 

 

 

ESKİŞEHİR’DEKİ ÖĞRENCİYE CEVAP

 

Ayşe Hanım merhaba,

Eskişehir'deki arkadaşımın durumuna çok üzüldüm.

Ben de Eskişehir’de Anadolu Üniversitesinde öğrenciyim.

Maddi olarak ona destek olamam maalesef.

 Ama söz veriyorum bu sene mezun olup iş bulur bulmaz ona yardım edeceğim.

Ona söyleyin, şartlar ne olursa olsun okulunu bırakmasın, rektörlük bursuna, Başbakanlık bursuna başvursun, ÇYDD'ye başvursun, gitsin Yılmaz Büyükerşen'in kapısını çalsın.

 Ama asla okulunu bırakmasın. Belki şu an maddi olarak çok fazla bir hayrım dokunmaz ama yine de kapısını çalabileceği, gelip ev yemeği yiyebileceği öğrenci bir dostunun olduğunu söyleyin ona. Sevgilerle.

Gözde

 

CEVAP: Gözdecim harikasın. Eminim desteğine o da çok mutlu olacaktır ve haklısın Yılmaz Bey de bir yolunu bulur, yaratır.

 

İlgili mektup şöyleydi hatırlayalım;

 

ÜVEY BABAM ÜNİVERSİTE MASRAFLARIMI KARŞILAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

 

Merhaba,

Bu yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde ilk yılıma başladım. Bundan bir hafta önce hafta sonu ailemin yanına gittim. Burada para harcamamıştım. 2- 3 gün burada kalırsam daha fazla para gidecekti ve çok da sıkılmıştım. Hiçbir şeyi yönetemiyor, hiçbir şeyiidame ettiremiyordum. Kafamı toplarım, rahatlarım diye düşünüyordum ve eve gittim.

Annem 6 yıl önce evlenmişti.

Her zamanki gibi yine çekingen davranmıştım evde. Fakat eve geldiğimdeannem; "Kpss’ye kadar oku. Kpss’yi kazandıktan sonra seni okuldan almam gerekiyor. Çünkü seni okutacak gücüm yok. Çok fazla masraf gidiyor, ben artık daha fazla seni okutamam. Ya orda kal iş bul çalış, ya da orda ne yap ne et orda dur. Okumasan da çalış. Çünkü bu böyle olmaz. Ben seni taşıyamıyorum. Çok masraf oluyor." demeye başladı. İşin özeti olarak size bir paylaşım sitesinde yayınladığım bir türlü işin içinden çıkamadığım durumun buraya aynısını yazıyorum.

 

Özet olarak; geçen hafta cuma günü Ç.kale’ye gidecek olan var mı demiştim ve Allah razı olsun ki bana biri yardım etti. İsmini vermemi istemeyebilir.

Konu şu, her zamanki gibi uzun zamandır yaptığım gibi size danışmaktan başka çarem yok. Hatta şu anda kimsem yok.

Cuma günü Çanakkale’deydim ve sevdiğimi, sözlümü gördüm. Evet, bu beni gayet mutlu etti. Allah’a şükür beni oraya gönderen de mükâfatını alacaktır. Her gece dua ediyorum.

Eve vardım.

Yaşadığımız yer küçük olduğundan dolayı, eve gitmesem beni mutlaka görürlerdi ve aileme bildirirlerdi. Eve gittim daha sonra annem şaşkınlıkla ve mutlu bir şekilde beni gördü. Sevindi daha sonra buraya neden geldiğimi sorduğunda, canımın çok sıkıldığını, burada iki gün kalıp toplanabileceğimi söyledim. Para harcamadım anne, orda harcayacak olan paramı böyle yaptım dedim. O da başladı dırdır etmeye. Üvey babam da evdeydi ve ikisi birlikte üstüme gelmeye başladılar. Film burada koptu işte.

“Neden geldin? Biz seni okumaya gönderdik. Sen böyle her hafta sonu gelecek misin?” demeye başladılar.

İlk kez geldiğimi bir daha da gelmeyeceğimi söyledim. Fakat bu ikisi bir oldu. Ertesi sabah uyandığımda daha kahvaltı bile yapmadan, Kpss’ye kadar vaktin var. Orada ne yap, ne et mutlu olmaya çalış.

Çünkü Kpss’den sonra okuldan kaydını sildirmeye geleceğim (üniversite) bu böyle olmaz. Çok masraflı işmiş bu üniversite olayı. Biz bu yükün altından kalkamayız. Sen en iyisi Kpss’ye gir. Kazanamazsan da askere gidersin oradan sonra da bir sanayide iş aramaya başlarsın. Daha da bize yük olmazsın dediler.

Ben ne yapacağımı bilemedim. Her şey alt üst oldu. Kararları kesindi çünkü beni o gün evden kovdular.

Annem de mi üvey diye tereddüt etmeye başladım."Artık bu evde işin yok.Şimdi pılını pırtını topla ve geldiğin yere git ve bir daha da dönme. Sana bundan sonra harçlık göndermeyeceğim. Dua et babanın emekli maaşı başlasın. Eğer başlamazsa ertesi ay okulu unut. Çünkü hiçbir şekilde ben seni idare edemem "dedi. Şu anda üniversiteye (Eskişehir’e) geri geldim. Fakat ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Hayatım kararmak üzere. Burada işe girip okulu mu bıraksam? Yoksa en başta başladığım yere geri dönüp iş hayatına mı atılsam? Ne yapmalıyım bilmiyorum. Kaldığım apartın kirası iki hafta sonra bitiyor. Onu nasıl öderim, kitap parasını nasıl veririm, ne yerim ne içerim, ne yaparım bilmiyorum. Sakın beni yanlış anlamayın. Benim istediğim sadece buraya kadar okuduktan sonra bana ne yapacağıma dair fikirler verirseniz memnun olurum. Çıkmazdayım çünkü. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Sevgilimden, sözlümden bile ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü gelecekte adam akıllı bir mesleğim bile olmayacak ve onun hayatını da karartmak istemiyorum. Ne yaparsam bu ışık tekrar ışıldar?

 

M.

 

 

……………

 

 

 

 

 

HÜRRİYET’TE YAZMAK

Ablacım bir okurun Hürriyet’te yazmak istiyormuş.

Pek bir istekli gördüm, eğer benim gibi yazmak istiyorsa onunla röportaj yapmaya gidebilirim. 5 Ekim 2010 adlı yazınızdaki C adlı kişiyi diyorum. Hürriyet’te bir gün yazacağım ben. O gün çok yakındır. Hürriyet’in farkı bu zaten herkes yazamaz. 14 yaşımdan beri hep çok yazdım, hala da yazıyorum, Allah’ın bir lütfu bu...

 

Ökkeş A.

 

Cevap: Sevgili Ökkeş inşallah hayalin bir gün gerçek olur. Her ikinize de iyi şanslar diliyorum.

 

………….

 

ANAOKULU YARDIMI VE 2 YAŞINDAKİ KIZA KIYAFET

 

Ayşe Hanım merhaba,

 

Ben Ankara'dan Özlem,

 

Yazılarınızı çok severek takip ediyorum. Senden ricam 2 yaşındaki kızına kıyafet isteyen okuruna ve anaokulu kampanyasına elimden geldiğince yardımda bulunabilmek için ne yapmam gerektiğini söylemen.

Elimden geldiğince yardım etmeyi çok isterim, sonuçta damlaya damlaya göl olurmuş. Benim de bu sene biri anasınıfına başlayan Elif ve dokuz yaşında olan Ezgi isimlerinde iki güzel meleğim var. Sonuçta güzel olan her şey onlar için, onlar için yaşıyoruz.

Bu yüzden de elimden geldiğince yardım etmeğe çalışacağım. Seni çok öpüyorum, çok hayırlı işler yapıyorsun. Harikasın.

 

 

CEVAP: Sevgili Özlem iletişim bilgilerini seninle paylaşacağım. Seni,Elif’i ve Ezgi’yi de kucaklayarak öpüyorum.

 

 

  

BURS YA DA İŞ

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

2 yıllık üniversitede okuyorum ve son sınıfım. Meslek lisesi okudum ve çoğunlukla bölüm dersleri gördüm.

Durumumuz olmadığı için dershaneye gidemedim geçiş yaptım.

2 kardeşim daha okuyor. Bilgisayar programcılığı uzaktan eğitimle okuyorum.

Ben dgs ile öğretmenlik istiyorum ama herhangi bir kursa (özellikle matematik) gidemiyorum.

 İş bulup çalışayım dedim, babam seçme şansım varmış gibi ne dediysem göndermedi.

 İki arada bir derede kaldım.

Bu kadar emek verdim, şimdi burada kaldım ve size yazmaya karar verdim.

 Bir iş ya da dershane için burs istiyorum.

 Yardımcı olur musunuz? Artık bir yerlerden başlamak istiyorum. Şu an önümü göremiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Merve

 

 

CEVAP: Sevgili Merve, hangi şehirde olduğunu ve meslek lisesinde hangi alanda okuduğunu da yazarsan iş bulma konusunda daha yararlı olacaktır. Bu arada inşallah bir burs veren de bulunur da çalışman gerekmez.

 

………………..

 

KARDEŞİM İÇİN BURS YARDIMI  

Merhaba Ayşe Abla

Yetiş Ayşe adında yazılarını okudukça, sadece paylaşarak gönderilenleri, yardımlarını gördükçe yazmak istedim sana.  

Biz 3 kız kardeşiz ve ailem İzmir’de yaşamaktadır.

 

Orta hallidir ailem, çok şükür kendilerine yetecek kadardır bütçeleri ailemin.

Annemle babam emekli ama yetmiyor aldıkları kardeşimin okumasına, ihtiyaçlarına. Annem 1 ay kadar önce rahatsızlandı. Çalışıyordu, doktora gittiği için işten çıkartıldı.

Kan değerlerinde düşüklük tespit edildi ve korktuğumuz kanserdi çok şükür değilmiş ama sınırdaymış.

Dikkat etmesi gerekiyor Ayşe Abla, çok zayıfladı ve biz ona moral vererek güçlü olmasını sağlıyoruz.

Ben ve ablam evliyiz kardeşime ve aileme olabildiğince yardım etmeye çalışıyoruz ama biliyorsunuz ki asgari ücret ne kadarsa onu yetirebilmek de bu şartlarda o kadar zor.

Eğer kardeşime birazcık burs ayarlayabilirseniz çok mutlu olurum ailem adına.

 

Abla kardeşim kimya öğretmenliği okuyor. 2. Senesine başladı.

 

Telefon numaram : 05….

 

Mailimi okuman dileğiyle Ayşe Abla, annem ile adaşsınız bu arada :))

 

Saygılarımla

İyi çalışmalar dilerim.

Deniz  

 

CEVAP: Sevgili Deniz, öncelikle annene geçmiş olsun. Kardeşinin burs ihtiyacını da duyuralım,inşallah okurlarımız yardıma yetişir çabucak.

 

 ………….

 

 

 

Merhaba Ayşe Hanım;

 

Geçen hafta bahsettiğim yeşil saten elbise; boyundan bağlı, tam göğüs kısmında yeşil taşlı bir broşu var.

Sırt kısmı ve kolları açık yere kadar uzun bir elbise. Çok güzel bir nişan elbisesi olabilir ama kapalı bayan için uygun olur mu bilemiyorum.

Uygun olursa ben bayanın adresine hemen gönderebilirim.

 

BANU   

Teşekkürler

İyi Çalışmalar

 

CEVAP: Kapalı okurumuza olmaz sanıyorum ancak talep eden başkası olabilir. Diğer konuda da buraya yazmadım ama sana e-mail gönderiliyor merak etme.

 

….

 

YARDIM

 

Ayşe Hanım merhabalar,

 

Bugün köşenizde bahsetmiş olduğunuz Eskişehir'de okuyan öğrenciye ve eşi iş kazası geçiren E.K. isimli hanıma yardımcı olmak isterim.

Kendilerine nasıl ulaşabileceğim konusunda sizden bilgi rica ediyorum.

 

Şimdiden teşekkürler, Selamlar

Ahsen

 

CEVAP: Ahsencim çok teşekkürler desteğin için. İletişim bilgilerini emaille göndereceğim. Öpüyorum seni.

………………….

 

 

ÇOCUĞUMUZA BEZ, SÜT, MAMA BİZE ERZAK

 

Sevgili Ayşe,

 

Bu sabah okuduğum (Çocuğumuza bez, süt, mama bize erzak) ,bir de geçenlerde yayınlanmış 2 yaşındaki çocuğa kışlık giysi talebinde bulunan okurlarınızın iletişim adreslerini verebilirseniz elimden geleni yapmaya çalışacağım.

 

Size işlerinizde başarılar diliyorum.

 

Sevgiyle kalın.

 

 

Selda A.

 

CEVAP: Seldacım süpersin, hemen gönderiyorum iletişim bilgilerini. Seni de öpüyorum kucaklayarak.

……………………

 

 

 

Ayşe Hanım Merhaba,

 

05.10 tarihinde yayınlanan “çocuğumuza bez, süt, bize erzak ihtiyacı”na cevap verebilmemiz için adres bilgilerini gönderebilir misiniz?

 

Ayrıca benim de 10 aylık bir kız bebeğim var, gerçi eşyaların çoğunu verdim ama yine de bebeğimin küçülen ve son derece az kullanılmış eşyalarından da ihtiyacı olanlara ulaştırabilirim.

 

*İletişim bilgilerimin gizli kalmasını rica ederim.

 

 

Saygılarımla

Burcu  

 

 CEVAP: Sevgili Burcu harikasın, hemen gönderiyorum iletişim bilgilerini. Seni ve minik kızını da öpüyorum sarılarak.

 

………………..

 

 

 

 

 

Ayşecim,

 

4 Ekim tarihinde yayınladığın "çocuğumuza bez sut, bize erzak rica ediyorum" yazısını yollayan bayana ve ailesine ayrıca "Ayşe bu çocuklara yardım lazım" başlığı ile yazan güzel kalpli 20 çocuk sevdalısına yardım etmeyi çok istiyorum. Yurtdışında yaşadığım için ihtiyacı olan bayana ve ailesine erzak yollamam zor olur ama küçük de olsa maddi yardımda bulunmak istiyorum. Çocuklarımıza da ayni yardımda bulunmak ve her ay elimden geldikçe ihtiyaçlarından oluşan paketleri yollamak isterim. İletişim bilgilerine ulaşabilirsem ve adım gizli tutulursa çok sevinirim Ayşecim. İnsanların gönlünde umut yarattığın için sonsuz teşekkürler.

 

Z.

CEVAP: Benim isimsiz yardım meleklerim bayılıyorum vallahi size. İletişim bilgilerini hemen göndereceğim sana. Gelişmelerden de haberdar et beni. Öpüyorum.

 

 

 

…………………..

 

mailto:maliduran@gmail.com

 

BEDELLİ ASKERLİK

 

Çok uzun zamandan bu yana sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

 

Türkiye'nin birçok noktasında aynı sorunu yaşayan insanlar olarak bir araya geldik, çünkü derdimiz ortak.

 

Bedelli askerlik istiyoruz dedik.

Kimseye ya da hiçbir kuruma tepki göstermek değildi amacımız. Hatta kimi zaman vatan sevgisinden bile yoksun olduğumuz düşünüldü, tepki gösterildi.

 

Aslında bizim bu sözlerle anlatmak istediğimiz çok farklıydı.

 

Her şeyden önce, platformda yer alan her kimsenin vatanına olan bağlılığı ve sevgisi sorgulanmayacak kadar fazla.

 

Çünkü bu platformdaki herkes vergisini veren, üreten insanlar.

Yani ülkesine en iyi şekilde hizmet verenler;

 

Kimimiz doktor, kimimiz mühendis. Kimimiz ise farklı sektörlerde Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlamaya çalışan birer işadamı.

 

Yıllarca okuduk, çalıştık, çabaladık ve hem ülkemiz adına hem de kendi yaşamlarımız adına ilerleme göstermeye çalıştık.

 

Askerliğe elbette karşı değiliz. Ama hepimiz farklı şekillerde aynı amaca hizmet ediyoruz. Kimi askerlik yaparak kimi çalışarak kimi üreterek kimi bilim dünyasına hizmet ederek görevini yerine getirebilir.

 

Üretim yapan insanlar olarak vatan görevi adı altında hizmet vermek zorunda bırakıldığımızda, bu kez asıl bildiğimiz, ürettiğimiz, yıllarca emek harcadığımız, vergisini verdiğimiz alanlar zarara uğrayacak, hatta belki de yok olacak.

 

Rekabetin, üretimin, dengelerin hassas olduğu iş alanlarında, 1 haftalık uzaklaşmanın bile etkisi fazlasıyla hissedilirken 5 ya da 15 aylık uzaklaşmanın etkisini tahmin etmeyi sizlere bırakıyoruz.

 

Amacımız elbette yol göstermeye çalışmak değil, ancak işsizliğin bu derece önemli bir noktaya ulaştığı günümüzde, insanlara böyle bir yol açma şansı varken, onları profesyonel asker olarak eğitme şansı varken neden bizler üretimimizden, hedeflerimizden uzak tutuluyoruz.

 

Anlayamadığımız en önemli nokta bu.

 

M.ALİ

 

bedelliaskerim.com

Yazarın Tüm Yazıları