Şafak Bay için yazdığım yazıyı hatırlarsınız..." /> Şafak Bay için yazdığım yazıyı hatırlarsınız..." />

Yetiş Ayşe

ŞAFAK BAY’A AMERİKA VİZESİ ÇIKTI

 

Şafak Bay için yazdığım yazıyı hatırlarsınız daha sonra televizyonda katıldığım canlı yayında da bahsettim bu konudan. Yayının hemen ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan Şafak’ı aramışlar ve nihayet Şafak’a vize çıktı tedavisi için. Ne kadar sevindim anlatamam inşallah çabucak iyileşir ve öğretmen olarak işinin başına geçer bir an önce.

 

Haberin Devamı

TÜRK VATANDAŞI OLMADIĞI İÇİN SINAVI GEÇERSİZ OLDU

 

Değerli büyüklerim, hepinize selam eder ellerinizden öperim. Müracaat ettiğimiz her yer bu konuda bilgili olmadığını söyledi. Belki de Mandy'nin sınıf öğretmeni olarak tek suçlu benim ve ben bedel ödemeye hazırım. Yazık değil mi bu çocuğun emeklerine? Lütfen bu öğrencimin sesini duyurabilmemde yardımcı olun.

 

Bunu size yazarken bir öğretmen duygusuyla yazıyorum. İşte bir öğrencimin 3 yılda neler çektiğinin hikayesi;

 Mandy Metz üç yıl önce Almanya'dan Elazığ'a geldi. 10. sınıfta Balakgazi Lisesi dil bölümünde öğrenim görmeye başladı. Türkçe'yi bilmediği için zaman zaman sıkıntı yaşadı. Ama yılmadı. LYS’ye girip, iyi bir puan alıp, Ankara'da bir üniversiteye girmekti amacı. 11 Nisan'da YGS sınavından 317 puan aldı. (Okulda bir çok sözel öğrencisinin yaptığı Türkçe netten fazlasını yaparak). 19 Haziran'da yapılan LYS sınavından DİL 1 466 DİL2 458 DİL 3 444 puan aldı. Sınıfında en yüksek üçüncü notu aldı. Artık tercih yapacağı anı beklemeye başladı. Plan yaptı. Ama 99838214802 TC numarasıyla tercih yapmak istediğinde Türk vatandaşı olmadığı için tercih yapamayacağını öğrendi. Şimdi bu çocuğun geçen üç yılının hesabını kim verecek. Madem öyle, bu kadar sene niye devlet okulunda okutuldu bu çocuk.

Haberin Devamı

 

İlginize teşekkür ederim.

 

Süleyman AKDOĞAN

 

Balakgazi Lisesi İngilizce Öğretmeni

 

05057710452

 

Cevap: Süleyman Bey duyarlılığınız takdire şayan. Buradan duyuralım ve yetkililerden bu konuyla ilgili harekete geçmelerini rica edelim, gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.

 

……………...

 

 DOKTOR ARAYIŞI

Haberin Devamı

 

Sevgili arkadaşım bana ayrıntılı mail atsana demişsin. Nereden nasıl başlayacağım diye düşünüyorum. Kısaca şu şekilde anlatayım o zaman.2005 - 2006 yılında ayaktanorofibroma yumuşak doku tümörü rahatsızlığı ile ilgili olarak radyoterapi gördüm. 2007 yılında ayni bölgeden ameliyat oldum fakat bu sefer yara yeri kapanmadı. Doku nakli yapıldı fakat başarısız oldu. Ayak 3. parmak ampütasyona uğramak zorunda kaldı. 1.5 yıllık bir tedavi sonucunda yara yeri kapandı ama 2. ve 4. parmaklar çekiç parmak olarak kaldılar ve işlevlerini yitirdiler. Beslenme bozuklukları olduğu için de kemik erimesi sureci başladı. Son yapılan BT çekimlerindeayak spiral BT tetkikinde sağ ayakta 4. ve 5. parmaklarda operasyona sekonder deformasyonlar izlenmektedir. 1. metatarsta ve 1,2,3. parmak 1. falankslarda multipl osteolitik odaklar izlenmekle beraber periost reaksiyonu izlenmemiştir. 

Haberin Devamı

 

Gittiğim tüm doktorlar parmakların alınması gerektiğini ama aldığım radyoterapiden ötürü yara yerinin kapanmama durumunun olduğunu belirterek tedaviyi yapamayacaklarını söylediler. Ben artik ne yapacağımı şaşırdım. Ayağı çarpma, hiç bir şekilde yara oluşumuna izin verme demekten başka bir şey yapamıyorlar. Psikolojim alt üst oldu artik. Ben iyileşmek için tüm maddi imkanlarımı sonuna kadar kullandım. Manevi olarak artik dengelerim alt üst oldu.Beni bu hale getiren doktoru her gün saygıyla!!! anmaktan başka elimden hiç bir şey gelmiyor ve artık sadece iyileşmek istiyorum.

 

Sevgili Ayşe bana yardım edersen gerçekten çok sevineceğim. 

 

Sevgiyle kal

Haberin Devamı

 

Cevap: Ebrucum, buradan yardım isteyelim, lütfen konusunda uzman bir doktor bize yardım etsin, ne olur çok rica ediyorum.

 

 ………………..

 

ÜMİTLERİM YOK OLUŞA GEÇTİLER

 

Ümitlerim bittiği yerde siz çıktınız karşıma. Yeniden yeşeren ümitlerim sizin sessizliğinizle yok oluşa geçtiler. Roman yazdım Ayşe Aral. Yayınlatmak hayal oldu benim için. Sizi tanıdığım o gün içimde doğan o ışık şimdi söndü. Sessizliğiniz bu iş olmaz dedi sanki bana :((( bu yazıyı yazarken ruh halim çok sancılı... O yüzden kısa kesiyorum.

 

Sevgiler.

 

Kamuran Akdemir

 

Cevap: Kamurancım bana romanını yolla, ben de nazım geçen kitapevlerine okutmaya çalışayım, bunun dışında yapabileceğim bir şey yok. Sen bana yazalı iki üç hafta oldu ve benim kitabını bastırabileceğimi düşünüyorsun, herkese elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama bu isteğin beni aşar.

Haberin Devamı

 

 ………………….

 

 

UÇAK KORKUSU

 

Ayşe merhaba,

 

Sana adınla seslenecek samimiyeti yarattığın için teşekkürler. Zor beğenirim, çok seçiciyim, genç kızlığımdan beri Ayşe Arman yazılarını hiç kaçırmadan çılgınlar gibi okuyorum. İtiraf etmek istedim ki senin adınla Hürriyet gazetesinde ilk karşılaştığımda yazılarını okumadığım halde burun kıvırdım, başka bir Ayşe’yi daha sevemem sandım. Herkes günlük hayatini, evde sokakta yaşananları yazmaya başladı, oh ne güzel iş bu dedim eleştirdim. Daha sonra tesadüfen ucundan kıyısından göz attığım yazılarına dalmış okurken buldum kendimi. Birbirimizi hiç tanımadığımız halde yolda karsılaşsak, senin "hadi gel bir kahve içelim beraber" diyeceğini düşünecek kadar samimi buluyorum seni ve bizlerle paylaştıklarını. Artik gazeteyi elime aldığımda önce hangi Ayşe’yi okusam diye düşünüyorum:)

 

[ Sana "çakma Ayşe Arman" diye mesaj yollayanlardan bahsettiğin son yazını okurken aklıma gelenlerdi bu yazdıklarım]

 

 

Asil bahsetmek istediğim uçak korkusu ile ilgili yazdıkların. Yeterince süre hosteslik yaptığım için bir iki noktayı vurgulamak istedim olur ya, belki yardımcı olur:

 

1. Hiç unutma ki uçakların türbülansa girmesi kadar doğal bir şey yoktur. Arabalar yolda yağ gibi kayıp gitmez. Nasıl tümsek çukur çakıllar vs.. ile karşılaşıp sallanıyorsa araçlar karayolunda, aynisi uçaklar için de geçerlidir çünkü hava bomboş görünmez bir katman değildir. Farklı yoğunlukları vardır ve bu yoğunluk farkı uçağın sallanmasına sebep olur, yolda giden arabanın sallanması gibi. Pilotlar türbülansa girmek istemezler çünkü yolcuların rahat, sallanmadan uçmasını sağlamaya çalışırlar. O kadar uçak parası vermiş rahat yolculuk yapsın değil mi? Yani türbülanstan kaçma nedeni tehlikeli olacağı için değildir. Bizim tek yon yolcusuz uçuşlarımız olduğunda uçaklar çok fazla sallanırdı çünkü türbülanstan kaçmaya gerek olmazdı yolcu yokken. Sadece kargo taşıyan uçaklar çok türbülansa girerler çünkü memnun etmeleri gereken yolcuları yoktur. Arabana 1 bardak su koy ve yol da 5-10 dakikalık bir tur at. Uçak giderken ortalığa dökülecek 1 bardak su miktarı, arabayla atılan turdaki miktardan çok çok daha az olacaktır.

 

2. Kalkışın ilk 10 dakikası ile inişe geçişteki 10 dakika en ciddi anlardır. Allah korusun kazaların büyük çoğunluğu ya inerken ya kalkarken olur. O yüzden normal halde seyreden uçak sallanıyor diye korkmak yersizdir.

 

3. Stresten korunmak, uçuşta rahat hissetmek için reflekslerini etkileyecek dozda ilaçlar alınması kesinlikle tavsiye edilmez. Gerekirse verilen komutları yerine getirecek derecede bilinç açık olmalıdır.

 

4. Bazı yolcuların koltukta otururken her bir ufak sarsıntıyı hissettikleri için rahatsız oldukları biliniyor. Ama ayni anda tuvalette olan bazı yolcuların sallantılardan hiç etkilenmedikleri hatta ciddiye bile almadıkları görülmüş. Uçak korkusu olanlar arasında, uçuş esnasında diş fırçalarken, el yıkarken stres seviyesinin minimuma indiğini söyleyenler var. Yani bu da işin psikolojik boyutunu gösteriyor.

 

Korkmadan uç Ayşe, gerçekten çok zevkli olduğunu göreceksin. Havada olmak kadar güvenli çok az şey var, hele hele sokakların ve trafiğin tehlikelerine bakınca.

 

Seni öpüyorum, sevgiler

 

 

Zeynep Şimsek

 

Cevap: Zeynepçim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, ayrıca yazdıkların uçak korkusu olan birçok okur dostumuza iyi gelecek eminim. Eskiden uçaktan çok korkardım, sonra tesadüf eseri bir kaç sefer uzun yolculuklarımda kokpitte biraz zaman geçirme şansım oldu, ondan sonra uçak korkum yok denecek kadar azaldı. Taa ki bir New York dönüşü tam inişe geçmişken uçağımızı yıldırım çarpana dek ama sanırım onu da yenmeye başladım. Son Bodrum geliş ve gidişlerim çok rahat geçti. Ama uçağa biner binmez kabin görevlilerine durumumu anlatıyorum, onlar da sağolsunlar yolculuk boyu çok yardımcı oluyorlar. Benim gibi uçak korkusu olanlara aynı şeyi yapmalarını öneririm seni de öperim.

 

………………..

 

 

KALPTE RİTM BOZUKLUĞU - BİLGİ YARDIMI RİCA EDİYORUM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

04.08.2010 gecesi Kanaltürk'te yapılan programdaki telefon konuşmanızı dinledim.

 

Bana da ritim bozukluğu teşhisi konuldu. Bu teşhis benim doktoruma aktardığım bilgiler sonucu konuldu. Elimde bu teşhisi kanıtlayacak bir EKG raporu bulunmamaktadır.

 

Çünkü her atak geldiğinde, hastaneye yetişemeden kalp ritmim düzelmektedir.

 

Doktorum, benim anlattıklarıma dayanarak kalpte ritmin bozulmasına neden olan tali yolun yakılması gerektiğini söyledi.

 

Sizin bu konuda tecrübeniz olduğundan fikrinizi almak isterim. Bu ameliyatı olup olmama konusunda kararsınızım.

 

Anladığım kadarı ile siz sorun yaşamışsınız. Umarım şimdi sağlığınız iyidir.

 

Benimle bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

 

Sevgiler,

 

Nilay DOSDOĞRU

 

cevap: Nilaycım geçen haftadan beri seninle bir kaç kez mailleştik, sana dediğim gibi Dr. Kamil Bey’den randevu alıyorum senin için bu hafta, bana hangi gün hangi saatler müsaitsin sadece onu ilet canım yeter, ayrıca bir şey ödemeyeceksin, öperim.

 

 

………………………….

 

 ENGELLİLERİN SESİNİ DUYURALIM

 

Merhaba Ayşe Hanım

 

Çok acil biz engelli vatandaşların da haklarını savunmanız lazım çünkü biz artık nereye başvuracağımızı, ne yapacağımızı, sesimizi nasıl duyuracağımızı şaşırmış durumdayız.

 

Şöyle ki 2003 yılında Şişli Etfal Hastanesi’nden aldığım %40 sürekli engelli raporumla özel bir bankada çalışıyordum. Akabindeki yıllarda çıkan yeni yasa gereği almış olduğumuz raporların güncellenmesi talep edildi işveren tarafından. Ben de 2007 yılında özür durumumun artması nedeniyle yine Şişli Etfal’den %58 sürekli engelli raporu aldım. Vergi indirimi için Gelirler İdaresi Başkanlığı’na başvuru yapıldı ama ne hikmetse Ankara Gelirler İdaresi Başkanlığı merkez sağlık kurulu çalışanları hiçbir muayeneye tabii tutmadan hatta beni görmeden rapor oranımı %38 olarak düşürüp geri göndermişler. Dolayısıyla hem erken emeklilik hem de vergi indirimi hakkımı elimden aldılar.

Ben ve benim gibi birçok engelli vatandaş bu noktada mağdur ediliyor, gönderilen bütün raporlar taban oran olan %40 ın altına otomatik olarak düşürülüyor.

 

Buradaki eğitim ve araştırma hastanesindekiler doktor değil mi?

 

Onların muayene ederek verdikleri oranlar Ankara’daki ekip tarafından engelli vatandaş hiç görülmeden nasıl düşürülüyor?

 

O zaman biz buradaki hastanelerde boşuna o kadar uğraşıp bu raporları alıyoruz.

 

Bu hastanedeki dr.larda boşuna okuyup bunca emek sarf etmişler. Mademki imzalarının hiçbir hükmü yok o zaman biz engellileri direkt Ankara’daki kurul sadece muayene etsin ve oran belirlesin. Öyle masa başında dört işlem yapıp, tak tak oranları aşağı çekmesinler. Bu konuya daha önce Fatih Çekirge de değindi hatta müsteşar Hasan Basri Aktan konuya müdahil oldu ve problemin en kısa sürede çözüleceğini bunun için bir kurul oluşturulacağını en kısa sürede vatandaşların ikametlerinin bağlı bulunduğu eğitim ve araştırma hastanelerinden aldıkları raporların geçerli olacağını bu raporların Ankara gönderilmesine gerek kalmayacağını söyledi. Ama her şey sadece o anlık söyledikleriyle kaldı. Ne öyle bir kurul oluşturuldu ne de çözüm üretildi ve biz engelliler önlerindeki bu engelle de mücadele etmek zorundayız.

 

Lütfen bize de yetiş Ayşe Hanım. 

 

Pınar D.

 

Cevap: Ben de buradan duyurmuş olayım yetkililere.

Ancak bu rapor değişikliğine karşı dava açma olasılığını da düşünmelisin. Av. Merve Gürcan’a danışmanı tavsiye ediyorum çünkü rapor 2007 yılına ait olduğu için dava açma süresinin sıkıntı yaratabileceğini ancak mağduriyet devam ettiği için durumun detaylarına göre çözüm üretilebileceğini belirtti.

merve@mervegurcan.av.tr adresinden kendisine ulaşabilirsin, sana destek olacak.

…………….

 

 KANSERLİ ÇOCUKLAR - ACİL YARDIM

 

 

Değerli Ayşe Aral,

 

Yazmış olduğunuz duyarlı yazılarınızdan ve yardımlara aracı olduğunuzdan dolayı sizi tebrik ederim. Siz de artık bir annesiniz ve beni daha iyi anlayacağınızı biliyorum. Annelerin çocuklarına olan sevgisi bambaşka ve bu sevgi onlar hasta olunca daha da artıyor. Onların acılarını hissedip onlara yardım edememek bir anne için çok feci bir duygu. Ben yaşadım, inşallah başka kimse yaşamaz. Oğlum kemoterapiye bağlı olarak ağız yaralarından dolayı günlerce ağzını açamadı ve konuşamadı. Daha ne acılar çekti yavrum bir bilseniz.

 

2009 Kasım ayında 9 aşındaki oğlumuza Akdeniz Tıp Fakültesinde kanser teşhisi konuldu (burkitt lenfoma) Bu hastalıkla beraber hayatımız tamamen değişti. Oğlumuzun 21 günde bir hastaneye yatıp 7 gün kemoterapi alması gerekiyordu. Ama hastanede yeterli sayıda yatak olmadığından oğlumuzun ve diğer kanserli çocukların tedavileri sürekli gecikiyordu. Kemoterapisi 30 günden daha fazla geciken çocuklar bile oluyor. İlk başlarda oğlumuzu hastaneye yatırmak için evde hastaneden telefon bekliyorduk, sonralarda ise özel oda tutup oğlumuzun zamanında tedavi olmasını sağladık. Geceliği 120TL idi. Parası olmayanlar ne yapsın? Maalesef bu ülkede kanserli çocuklara bile iyi bakılmıyor. Yaşadıklarımızı burada anlatmak mümkün değil ama sadece şu kadarını bilin: çocuğumuzun hastalığından daha çok yaşadıklarımız ve gördüğümüz muamele bizi üzdü ve fazlasıyla yıprattı. Gitmediğimiz ve başvur madığımız kimse kalmadı. Toplu ve bireysel olarak YÖK'e, başhekime, dekana, rektöre, baş müdüre, bölüm profesörüne, belediye başkanına, valiliğe, hasta hakları derneğine, 184'e, 150'ye defalarca başvurduk, telefon ettik ve dilekçe verdik. Hiçbir sonuç alamadık. Ayrıca bütün tanınmış köşe yazarlarına mail attım ve Antalya'da yerel basını çağırıp, basın açıklaması yaptık ve durumumuzu bildirdik. Sonuç: 0 !!!

 

Bizim çocuklarımızın haklarını kim koruyacak? Oğlumuzun tedavisi tamamlandı, şu an sadece rutin kontrolleri var ama başkaları için kabus devam ediyor. Bizim işimiz bitti diye susmak istemiyorum. Onlara bir faydam olsun istiyorum. Onkoloji servisinde çocuklar ve aileleri için bir psikiyatr bulunmuyor, biz tamamen kendi kaderimizle baş başa bırakılıyoruz. İşin kötü tarafı ilimizde gidebileceğimiz başka hastane yok, çünkü sadece fakültede pediatrik onkoloji bulunuyor. Lütfen kanserli çocukların durumunu bir araştırın, ilik nakli için beklerken ölen kişi sayısı terörden ölenlerin sayısının 10 katı. Çocuklarımız ateşlendiklerinde kalabalık servislerde yatmak zorunda kalıyorlar ve kanserden değil enfeksiyondan hayatlarını kaybediyorlar. Siz de duyarsız kalırsanız bu çocukların hali ne olacak?Bize yardım edin. Belki Akdeniz Tıp Fak ültesini arayabilirsiniz. Teşekkürler, Zübeyde Turhan

 

 

Cevap: mailinizi okuyunca içimden çığlık atmak geldi, off diyorum kahrolsun bu düzen. Elimden ne gelirse yaparım, gerekirse her gün yazarım. Yetkililere buradan seslenelim onun dışındada ne zaman bana ihtiyaç olursa, ne olur haberim olsun. Çok geçmiş olsun size de.

 

………………..

 

 

ŞİZOFRENİ HASTASINA YARDIM

 

İsmimiz lütfen sizde saklı kalsın. Sizden bir konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Ben 45 senedir İsviçre`de yaşayan emekli bir vatandaşım. 2 tane oğlum 1 tane de kızım var, oğullarım üniversiteyi bitirdiler, ikisi de çok iyi yerlere geldiler. Bizim sorunumuz kızımızla ilgili, içine kapanık olduğu için, okulda arkadaşları onu hor görüp döverlerdi, bütün çabalarıma rağmen lise sondan okulu yarım bırakmak zorunda kaldı. Şimdi 35 yaşında bizimle birlikte kalıyor, bir kaç defa burada klinikte tedavi gördü. Bir süre sonra, tekrar hastalanıyor, ne yaptığını bilmiyor. Annesine filan vurmaya kalkıyor, kötü kelimeler kullanıyor. Biz yapma deyince de ben zaten yaşamak istemiyorum diyor. Klinikte doktorlar hastalığının adına Schizophrenie koydular. Devamlı ilaç alıyor. Biz aslen Balıkesirliyiz, Ağustos ayında izine gelmeği düşünüyoruz, İstanbul`da sizin de tanıyıp bize tavsiye edeceğiniz bir doktor var mı? Bayan doktor olursa çok daha iyi olur, erkeklerle kızım pek iyi anlaşamıyor. İzinde İstanbul`a gelip bu konuda, sizin tavsiye edeceğiniz bir bayan doktora göstermek istiyoruz. İstanbul`da siz güzel kızımızdan başka hiç kimsemiz yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunar, işlerinizde başarılar dilerim.

 

Selamlar Sevgiler

 

I.

 

Cevap: bu konuda size yardımcı olabileceğine inandığım harika bir kadın var, size söz veriyorum her türlü bağlantıyı ben yapacağım. Yeter ki geleceğiniz zaman haber verin dedim ya söz veriyorum.

 

……………………….

 

 

BEBEK KIYAFETLERİNİ HEDİYE ETMEK İSTİYORUM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Bugünkü yazınızda ihtiyacı olanlara yardımcı olduğunuzu fark ettim (biraz geç oldu ama)

 

Benim 2,5 yaşında bir oğlum var ve ona olmayan kıyafetleri, kullanmadığımız eşyaları, oyuncakları ihtiyacı olanlara vermek istiyorum.

 

Bu konuda gerçekten ihtiyacı olan, mağdur durumdaki kişilere nasıl ulaşabilirim.

 

Teşekkürler . Saygılarımla

 

Nihal Urun

 

Cevap: harikasınızsağolun varolun. Bu konuyla ilgilenen okur dostların mail adreslerini iletişim bilgilerini size ileteceğim çok öperim 

 

…………….

 

 

SİVAS BAŞYAYLA KÖYÜ KÜTÜPHANESİNE DESTEK OLALIM

 

Sayın ARAL,

 

Sizi uzun zamandır takip ediyorum ve düşüncelerinize çok değer veriyorum.

 

Sizin şahsiyetinizi ve asaletinizi, dik duruşunuzu da biliyorum aslında bir bakıma bu yüzden sizi çok seviyorum.

 

Sosyal duyarlı bir şahsiyet olduğunuzu düşünüyorum. Biz de sizin yolunuzdan gitmek isteyen ve ülkesi, milleti adına bir şeyler yapmak isteyen bir grup genciz.

 

Uzun zamandır biz kendi çapımızda neler yapabiliriz diye düşünüyoruz tabii belki şu an için yapabileceğimiz fazla bir şey yok belki ama bu bizim içimizin rahat olmasına yeter diye düşünüyoruz. Biz ülkemizdeki okuma sıkıntısının ülkemiz ve insanımız adına en büyük sıkıntılardan biri diye düşündük ve okuma oranlarını nasıl artırabiliriz diye düşündük ve ülkemizdeki kütüphane kıtlığı dikkatimizi çekti. Özellikle hemen hemen hiç bir köyümüzde kütüphane yok bu durum çok vahim. Biz de bunu nasıl değiştirebiliriz diye düşündük ve önce kendi köyümüzden başlamanın en doğru adım olacağını düşündük.

 

Şu anda yoğun bir şekilde Başyayla Köyü Kütüphanesi için kitap toplama faaliyeti yapıyoruz ama gerekli desteği görmediğimizi düşünüyoruz. Sizin bize yardım edeceğinizi düşündük.

 

Ve buna gerçekten inanıyoruz. Şimdiden teşekkür ederiz...Mücahit Gündoğdubaba_5005@hotmail.com

 

Yardım gönderebileceğiniz adres:

Faruk Tokuş/ Birlik Ticaret/ Rıfat Öçten Mah./Altınyayla/Sivas

 

Tel:05443303659,05445310084

 

Adres: Başyayla Köyü/Altınyayla/SİVAS

 

 

Cevap: harikasınız helal sizlere, buradan duyuruyorum lütfen sevgili okur dostlar, bu kütüphaneyi dolduralım yardımlarınızı bekliyoruz.

 

………………

 

 

 

KÖPEKLERİ SICAKTA ARABANIZDA BIRAKMAYIN!

 

Ayşe Aral,                             

 

 

PETA’nın yeni afişi, köpek sahiplerini, yaz mevsiminin getirdiği tehlikeler konusunda bilgilendiriyor.

 

 

Gerlingen, 9. Temmuz 2010 – Ne yazık ki her yaz mevsiminde, birçok köpek sıcakta araç içinde bırakıldıkları için feci şekilde ölmektedir. PETA Deutschland e.V., yaşadığımız bu yaz sıcaklarında, hayvan hakları ihlali ve hayvanlara eziyet anlamına gelen bu konuyu ele almak istemiş ve Türkiye’de her yere asılmak amacıyla, bu konuda bir afiş hazırlamıştır. “Hot Dog’lar” başlığını taşıyan afişte, bir aracın içindeki ısının, bahar havası olan 15 °C sıcaklığında bile hızla yükselerek, araç içerisinde bırakılmış olan bir köpek için ölüm tuzağı olabildiğine dikkat çekiliyor. PETA Türkiye halkından, bu afişleri internetten indirerek olabildiğince çok yere asmalarını rica ediyor.

 

 

Resimleri gerçek boyutunda görüntüleyebilmek için lütfen üzerine tıklayınız:

 

[ http://www.bsnods.com/v2/ups/s1280923614_Hund_Hitze_COLOR_TURK_400.jpg ]

< http://bulten.bsnods.com/click_mail.php?campaign=37634&link_id=73822&member_id=4818844

 >

 

Dosyaları bilgisayarınıza yükleyebilmek için lütfen üzerine tıklayınız:

 

[ http://www.bsnods.com/v2/ikonlar/dosya_ikon.gif ] 1280924088_KOPEKLERI_SICAKTA_ARABANIZDA_BIRAKMAYIN! < http://bulten.bsnods.com/click_mail.php?campaign=37634&link_id=73823&member_id=4818844>

 

 

PETA Kampanya Yöneticisi Magdalena Scherk ‘’Bir yaz günü park halindeki bir aracın içerisindeki ısı kısa bir zamanda 70° C dereceye kadar yükselmekte, aracın penceresini aralık bırakmak veya aracı gölgeye park etmiş olmak da hayvanlar için hiçbir fayda sağlamamaktadır” demektedir. Scherk sözlerine “Geçen yıl Ankara’da bir öğle yemeği sırasında aracın içerisinde bırakılmış olan 6 polis köpeğinin kısa sürede aşırı sıcaktan feci ölümü hala hatırdadır. Bu tür trajediler maalesef çok sık yaşanmaktadır. Bu nedenle Türkiye halkından ricamız: Lütfen, bu tür hayvan eziyetine karşı gözleriniz daima açık olsun! Bu afişi, mümkün olduğu kadar çok yere, örneğin alışveriş merkezleri, veteriner muayenehaneleri vs. gibi yerlere –tabii ki izin almak suretiyle- asınız” şeklinde devam etmektedir. Bu afiş motifinin ücretsiz olarak indirilebileceği internet sayfasının adresi www.peta.de/hotdogs/turkeydir. Köpeklerde ter bezleri olmadığından ve vücutlarını sadece solunum yoluyla serinletmeye çalıştıklarından, birkaç dakika gibi çok kısa bir süre içerisinde sıcaktan ölebilmekte ya da beyinleri, tedavisi mümkün olmayacak şekilde hasara uğrayabilmektedir. Köpeklerde sıcak çarpmasının belirtileri, kısa aralıklarla ve hızlı hızlı nefes alıp vermek, kusma, ishal, titreme ya da kramplar şeklinde kendini göstermektedir. Baygınlık da görülebilir. Bir aracın içerisinde yalnız bırakılmış bir köpek gördüğünüzde vakit kaybetmeden polisi arayınız-belki de bu şekilde onun hayatını kurtarmış olacaksınız!

 

PETA Deutschland e. V., PETA USA nın kardeş kuruluşu olup, iki milyonu aşkın destekçisiyle dünyanın en büyük hayvan hakları örgütüdür. Kuruluşun amacı, hayvanlara karşı şiddet ve işkence olaylarını deşifre ederek, kamuyu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek suretiyle her bir hayvanın daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasını sağlamaktır.

 

Daha Fazla Bilgi İçin:

 

İpek Zarakol / METINGURSOY PR&MARKETING

 

0212 2349229 (3 hat)

 

Cevap: Harikasınız, bu sıcaklarda herkes kapısına bir kap da su koyarsa sokaktaki hayvancıkları da kurtarmış oluruz susuzluktan.

 

 

……………………………

 

 

GÖRME ENGELLİLERE SES OLACAK GÖNÜLLÜ ARANIYOR 

 

Sayın Ayşe Aral,

 

Ben, tüm yardımlarınızı hayranlıkla takip eden ve bu konuda sizi takdir eden bir hava kuvvetleri komutanlığı subayıyım. Bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum. Geçen seneye kadar İzmir’de görev yapmaktaydım. Görev yaptığım süre içerisinde İzmir’de faaliyet gösteren ancak tüm Türkiye’ye dağıtım yapan Türkiye görme engelliler kütüphanesinde gönüllü olarak çalıştım. Ancak bu süre zarfında gördüm ki İzmir halkı da dahil hiç kimsenin bu kütüphanenin faaliyetlerinden ve yardım ihtiyacından haberi yok. Bu kütüphanede kitapların görme engelliler için çevrilmesi, bilgisayara okunması ve buna benzer boş zamanlarınızda hizmet edebileceğiniz bir sürü görev mevcut. Eğer kabul ederseniz köşenizde İzmirlilere seslenip bu güzel kurumun varlığından haberdar ederseniz ve gençlerimizin en azından haftada 1-2 saatlerini ayırarak görme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olabileceklerini hatırlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum. Hoşçakalın.

 

Web adresi:www.turgok.org 

 

Melike Çetinbaş

 

 cetinbasmelike@hotmail.com

 

Cevap: tabi ki Melikeciğim buradan duyuralım, yardım isteyelim.

 

 ………………

 

 

ATANMAYAN TARİH ÖĞRETMENLERİ

 

Bizler çok severek okuduğumuz tarih öğretmenliği bölümünü bitirdiğimiz için artık çok pişmanız. Bu pişmanlığımız, her yıl Meb'in atamalarda bizim bölüme ayırdığı kontenjan sayısının çok az olmasıdır. Her yıl üniversitelerden binlerce tarihçi mezun oluyorama bunlardan sadece 160-180 kişi görevlendiriliyor. Taban puanımız hiç bir zaman 80’ninaltına düşmedi (80 alan da bugüne kadar atanamadı zaten ). Bazıları 45’ lerle bazıları 21’ lerle atanırken bizler yüksek puan alıp atanamamaktan bıktık artık, kendimizi branşımızda geliştireceğimize kpss kitapları arasında kaybolmaktan bıktık artık, haklı sesimizi duymamalarından bıktık artık. Sizlerden isteğimiz, bu yazdıklarımızı gündeme getirmenizdir, bu isteğimizi lütfen dikkate alın. Saygılarımızla

 

Atanmayı bekleyen tarih öğretmenleri 

 

Pınar S.

 

cevap: Geçen hafta da benzer bir mail yayınlamıştık demek ki pek çok okurumuz aynı dertten muzdarip, buradan yetkililere tekrar seslenelim.İnşallah mağduriyetinize acil bir çözüm getirilir.

 

………………….

 

KEPÇE KULAK AMELİYATI İÇİN BİR GENÇ KIZA YARDIM

 

Ayşe Abla merhaba

Ben utana sıkıla senden bir yardım istiyeceğim :(:( benim kulaklarım kepçe

:S

Ben de hep saç bandıyla geziyorum öyle.At kuyruğu yapayım rahatça denize gireyim istiyorum ama olmuyor. Küçük bir operasyonla düzeliyor dediler. Ama korkuyorum işitme sıkıntı yaşar mıyım ya da biçimi düzelir mi düğünüm de topuz yaptırmak hayalim ama olmuyor çok çıkıyor ikisi de dalga geçiyorlar bakıp gülüyorlar. Rahat hareket etmek istiyorum abla yaa başımdaki bant denen yamalardan kurtulmak istiyorum. Estetiği araştırdım ama şu anda benim bütçeme zor geliyor. Sgklıyım özel sigortam da yok. Direk istenen tutarlar 2000-3000 civarı bu tutar da bana çok geliyor. Ne diyeceğimi anladın belki abla maddi destek bekleyişinde değilim. Ama bunu biraz daha uyguna yapacak bütçeme normal gelecek belki doktor arkadaşların vardır. Çok utanıyorum vallahi bunu yazarken ilk kez böyle bir taleple yaklaşıyorum. Allaha şükür sağlığım yerinde bu ne ki diyebilirsin.Ama anlatamam bana kusur gelen bu duyguyu, bu kez adımı yayınlamanı istemiyorum ama abla yine UTANIYORUM… :(:( bu arada ablam teselli cevabı için çook teşekkür ediyorum.

 

Y.D.

DERSİN ABLA BİR DE BANA ACIR DA YARDIMCI OLMAK İSTERSEN

 

Öpüldün :(

 

 Cevap: Hay deli kız hay, dert ettiğin şeye bak ama anlıyorum seni benim de karga bir burnum vardı pek kompleks yapmıştım sonra estetik oldum, ha şimdiki aklım o zaman olsaydı olur muydum asla asla! Çünkü burnum çok kişilikliydi. ama kafaya taktıysan yapacak bir şey yok, buradan duyuralım ve bir doktordan bize bu konuda yardımcı olmasını isteyelim, gelişmeleri bildireceğim.

 

……………….

 

 

İLİK BAĞIŞI

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Ben sizden bir konuda yardım istiyorum hem kendim hem bir sürü küçük ve hasta çocuk ve çok sevdiğim güzel ülkem için. Anladığım kadarıyla devlet büyüklerimiz konuyla çok fazla ilgilenme gereği duymamışlar. Ne de olsa ameliyatlarını yurtdışında olabilme imkânları var öyle değil mi? Neyse tüm bunlardan bahsedip sizin de canınızı sıkmak ve bildiğiniz şeyleri size yazmak laf kalabalığı etmek değil niyetim. Ben naçizane kendişartlarım ve sağlığım uygun olduğu zamanlarda kan bağışı yapmaya gayret ediyorum. TV de kanserli çocuklarla ilgili bir haber izledikten sonra bir dakika ben neden ilik bağışlamıyorum dedim. Ve başladım araştırmaya ve ne yazık ki İstanbul’da sadece tek bir merkezde ilik bankası olduğunu ve diğer yerlere -mesela Kızılay’a- gittiğinizde gerekli alet edevat bulunmadığı için kan alımı yapmadıklarını var olan merke zinde konuyla çok da ilgili olmadığını öğrendim.

 

Sizden ricam bu konuya ilgi göstermeniz. Sen hep varol.

 

Sevgiler

 

Dilek KARASALOĞLU

 

Cevap:Sevgili Dilek duyarlı tavrın için teşekkürler. Buradan duyuralım bakalım okurlarımız neler diyecek destek için. Bu konuya ileriki haftalarda da devam edelim.

 

…………………….

 

 

NE KADAR DA BENZİYORUZ

 

Ayşe ben 24 yaşındayım, tek farkımız benim çocuğum yok, 18 yaşında İngiltere’ye okumaya gidecektim, karşıma biri çıktı her şeyden vazgeçip evlendim, evlendim de ne oldu ki, onun için babamın bana aldığı arabayı, altınlarımı sattım destek çıktım kocam ya! O ne yaptı bana taa başından yalan söyledi konut kredisi çektik biz, babası fazladan para çekmiş bizim üstümüze benim gelinliğimle düğünümü ödemek için bana söylemedi tesadüfen öğrendim. Ona güvenim kırıldı, aradan 3 yıl geçti harala gürele geldik bugünlere şu anda boşansam mı boşanmasam mı düşünüyorum. Cebi para gördü işinde yükseldi benden paralarını gizleyip ailesine yardım ediyor her seferinde sorduğumda ise sen bana güvenmiyor musun diye günlerce küsüp üste çıkıyor, mesele para değil mesele yalan dolan, bugün öğrendim ki ailesine kirasından faturasına her türlü destekte bulunuyor ve benim ailesinden yemediğim hakar et kalmadı, sineye çektiğim bir dünya olayı var. Şimdi ben sırf bu adam bana yalan söylüyor ona güvenmiyorum ama seviyorum hala diye boşanılır mı? İş yerindeyim sabahtan beri gözyaşlarım içime içime akıyor, ben bu adama ne yapayım sen söyle?

 

Güzin

 

Cevap: tatlım çabuk hareket etme. Biraz dur hemen boşanmaya kalkma, bu ülkede boşanmak çok zor, davalar 3-4 sene devam edebiliyor eğer anlaşma olmazsa. Ha illaki boşanmayı kafaya taktıysan akıllı ol, önce kendini garanti altına al, bir süre ayıya dayı de, buradan fazla yazamıyorum ama sanırım anladın ne demek istediğimi. Bir avukata danışmanda yarar var.

 

………………

 

DOLANDIRICILIK HAKKINDA

 

Merhaba Ayşe Hanım;

 

Size Twitter’da yapılan bir dolandırıcılık hakkında BüyüklerGülsün adı ile  tweetler atmıştım. İsteğiniz üzerine bu maili yazıyorum.

 

ÇOK ACİLLLL !ANKARA HACETTEPE HASTANESİNDE YATAN 2 YAŞINDAKİ KIZA A+ KAN GEREKİYOR ÇOK ACİL ! PAYLAŞIN ADI MEHMET G. TEL : 05..…………..

 

diye gerek facebook’ta gerekse twitter’da hatta çeşitli forumlarda aynı mesajı farklı zamanlarda paylaşan

05..………. numaralı telefona sahip kişinin tek amacı Telefon şirketinin 5 dakika arandığınızda 5 dakika (sayılar farklı olabilir) kampanyasından faydalanmak. Böylece aranarak kontör kazanmak. Yani insanların duygularını sömürüp telefonun aranmasını sağlamak ve bu yolla 3-5 kontürlük menfaat sağlamak. Ben bu maili yazarken siz ve Sacit Aslan dahil tam 30 kişi o mesajı Retweet etmişti. 10 kişi arasa 3-5 kontöre yeter mi bilmem ama internette dolaşan bir dolandırıcılık mesajı olduğunu bilen sayı ben dahil bir hayli fazla. Ben bu numarayı hiç aramadım ama arayan güvendiğim insanlardan duyduğum budur. 05..……… numarasını Google'da aratırsanız karşınıza "farklı zamanlarda tarihlerde" yazılan harfi harfine aynı mesajı göreceksiniz.

 

Bunlardan birisi Tarih 2 Ocak 2010 Saat 13:48 ve aynı mesaj harfi harfine bir foruma yazılıyor.


(O kadar acil ki 2 Ocak'tan beri bulunamamış!!!!!)

 

Telefon numarasını kendinizi tanıtmadan aradığınızda söylediklerimin gerçek olduğunu göreceksiniz. Size söylenecek olan ben Mehmet G. değilim ya da kan falan aramıyoruz ve benzerinden ibaret.

 

Bu insanlık ayıbının ve birbirimize güvenimizin kalmadığı bu zamanda 3-5 kontör için yapılan bu ucuzluğu ele alacağınızı ve sizin sayenizde sona ereceğini umuyorum.

 

BüyüklerGülsün

 

Berk Haluk

 

Cevap: ne desem bilemedim, duygu sömürerek haksız kazanç kadar kötüsü yok ama halk olarak biz ne yapalım, okur okumaz içimiz acıyor elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, hangi mesaj gerçek hangisi değil bilemiyoruz. Biz yine elimizden geleni yapalım ,bu şahısları da Allaha havale edelim.

 

………………….

 

İÇİMDEN GELDİ

 

 

SN. AYŞE ARAL,

 

Size İzmir’den yazmaktayım, 27 yaşındayım.1.75 boyunda 56 kiloyum. Kendime ait onlarca abiye kıyafet var ve hepsi çok şık ve yeni. Hepsi de m beden. İhtiyacı olan arkadaşlara bunları kullanmaları için gönderebilirim, tek isteğim zarar gelmeden bana geri gönderilmesi.

 

İletişim bilgilerim:

 

Sinem Arslan

 

sinemsinem2507@gmail.com

 

 

Sizi seviyorum, siz olmasanız benim bu tür bir yardım yapmak aklımın ucundan bile geçmezdi. Harikasınız.

 

Cevap: Sinem şimdi bunu okuyanve imkanı olmayan kim bilir kaç genç kız sayende mutlu olacak,sağol varol canım ben de seni seviyorum.

 

……………….

 

İKİZLERE ÜNİVERSİTE BURSU ARANIYOR

 

Ayşe Abla merhaba;

 

İsmimi vermek istemiyorum. Üniversite 2 . sınıf öğrencisiyim artık. İktisat Bölümü. Ben konuya giriyorum. Biz 5 kardeşiz. 2 ablam evli. Bir ablam çalışıyor. En küçükler yani ikizim ve ben üniversitede okuyoruz. İkizim erkek. Allah yardım etti ve ikizimle aynı üniversiteyi kazandık. Babam emekli. Annem ev hanımı. Çok şükür ev bizim. Ablam nişanlı mart ayında evlenecek hazırlık yapıyoruz. Biz okul masraflarımız konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. İkizim de ben de 2. öğretimiz. Yıllık birimizin dönemlik harç parası 577 TL, yılda ikizim ve ben 4 tane harç ödüyoruz 2,308 TL ediyor. Yurtta kalıyoruz. Bizim harç paralarımız çok tutuyor yurt paralarımız da öyle. Yani tek çocuk okusaydı tabi ki geçinebilirdik ama 2 olunca çok zorlanıyoruz. E birde ablam evlenecek olunca...

Evin masrafları bir yerden, ablamın hazırlıkları bir yerden, bizim masraflarımız bir yerden. Yani en azından ikizim ve benim yıllık harç paralarımız ve yurt paralarımız konusunda yardım alabilsek ona da razıyım.

 

mail adresim;

 

ts-girl1967@windowslive.com

 

 

Her şey için şimdiden teşekkürler

 

Cevap: buradan duyarlı insanlarımıza iletelim canım, ismini değil ama mailini yayınlıyorum, inşallah bir gelişme olur.

 

…………………..

 

 KÜÇÜK ŞEYLER

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

 

Bugün sizin yayınladığınız yazıları okurken daha önce hissetmediğim tuhaf bir duygu yaşadım. Anlatması çok zor ama yaşadığım hayata şükretmem gerektiğini hatırladım. Bir de aslında ne kadar şanslı olduğumu fark ettim. Ben hali vakti yerinde bir aile de büyümedim. Ergenlik döneminde kız çocukları her şeye özenirler ve alamazlarsa mutsuz olurlar ya. Ben hiç alamadım. Hep içimden isyan ettim. Ama olsun, böylece isteklerimi ertelemeyi öğrendim. Çalıştım, çok çalıştım. Türkiye derecesiyle burslu olarak kazandığım bir üniversitede okuyorum şimdi. Aldığım burslarla hem aileme yük olmuyorum, hem de artık istediğim, hoşuma giden pek çok şeyi alabiliyorum. Arkadaşlarımla dışarı çıkabiliyorum ve en önemlisi sinemaya gidiyorum ayda 1-2 kere. Bu kadar basit bir şeyin benim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz Ayşe Hanım. Ben üniversiteye kadar hiç sinemaya gidememiş ve hep nas ıl olduğunu merak eden biriydim.

 

Mutluyum, hayatımın en büyük sorunu bu olsun. Size yazanları neler yaşadıklarını görünce onlar adına çok üzülüyorum. Keşke yardım edebilecek durumda olsaydım.

Şimdi değil ama üniversiteyi bitirip iyi bir iş ve kariyer sahibi olunca (bunu başarabileceğime inanıyorum) elimden geldiğince yardım etmeyi isterim. Hepsine en iyi dileklerimi sunuyorum. Umuyorum ki, en kısa sürede ihtiyaç duydukları yardımlar onlara ulaşır.

 

Size de teşekkürlerimi sunmayı istedim Ayşe Hanım. Bu sabah ne kadar yorgun ve isteksiz başlamıştım güne. Ancak, aslında küçücük sorunlarımı ne kadar büyüttüğümü sizi okuyunca fark ettim. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Sahip olduklarıma şükrediyorum.

 

Sevgilerimle,

 

Genç bir dostunuz,

 

Not: Yazımın yayımlanıp yayımlanmaması hiç önemli değil. Ben içimden geçenleri paylaşmak istedim sadece. Ancak, kişisel bilgilerimin gizli tutulmasını rica edebilir miyim?

                                    

Size esenliklerle dolu uzun bir ömür dilerim.

 

E.

 

Cevap: Sevgili E. Mailin inşallah tüm okurlarımıza umut olur. İnşallah burs vermek isteyenlere de küçücük rakamlarla insanları ne kadar mutlu edebileceklerini hatırlatmış olur. Sen de ileride bu yazdıklarını unutma ve senden sonra gelen gençlere destek olmayı ihmal etme.

 

 ……..

 

 

YETİŞTİKLERİMİZ

 

Bu bölümde bundan sonra geçmiş haftalarda yetiştiğimiz okurların sevinçlerini paylaşacağız. İnşallah her hafta artarak devam eder yetiştiklerimizin sayısı. Burada iletişim bilgilerinin yayınlanmasını istemeyen okurlararası iletişim de sağlandı gelişmeleri buradan duyurmaya devam edeceğim.

 

HAVUZ KEYFİ

 

Sevgili Ayşe,

 

Öncelikle sana, Aqua Dolphin'e ve Hakan Bey'e çok çok teşekkürler.

 

Harika bir gündü , çooookk eğlendik , süper bir yerdi, sadece yemek için oturduk diyebilirim .Yüzdük, kaydık, atladık. :)) Bizi çok mutlu ettin Ayşecim sağol varol . .Çok öpüyorum. Sevgiyle kal...  

 

Filiz U.

 

Cevap: çok sevindim canım, çocukları çok öperim yine gitmek istediğinizde haber verin.         

 

……..

 

VİRÜS HASTALARI ARASI DAYANIŞMA

 

Selam Ayşecim

 

Yetiş Ayşe’nin bugün çıkan yazısını görünce cidden çok sevindim. Busem adındaki bir hanım da benim yaşadıklarımı yaşamış ve benimle dertleşmek istemiş. Bana da onun mail adresini verirsen çok sevinirim. Gerçekten beni anlayacak birine ihtiyacım var. Öpüldün çok

 

E.

 

 CEVAP: iletişim bilgileri için özel mail gönderdik gelişmelerden beni haberdar edin,öpüyorum ikinizi de.

 

…………..

 

BEBEKLERE MAMA VE SÜT YARDIMI SAĞLANDI

 

Merhaba,

Ayşe Hanım

bircanx sağ olsun bir miktar para yardımı yaptı çocuklara hafta sonu harcadım ilginiz için çok teşekkürler.

 

Tolga Baykaya

 

Cevap: çok sevindim, minikleri öpüyorum yanaklarından.

 

…………….

 

MESLEK SEÇEMEYEN ARKADAŞIMIZ  

 

Ayşe’m merhaba,

 

Geçen günkü yazında bir arkadaş vardı finans sektöründe çalışan ama mutsuz biri.

 

Ben de onun gibiyim ve çıkış yolları arıyorum.

 

Belki bu süreçte birbirimize yardımcı oluruz.

 

Bizim iletişimimizi sağlayabilir misin?

 

 Emine Köse

 

Cevap: Sevgili Emine senin mail adresini yayınlıyorum eminee26@gmail.com onun mailini de sana maille göndereceğim.

 

……..

Ayşecim,

 

Bugün sana başka bir konu ile ilgili yazacaktım. Dün köşende yer verdiğin iş değiştirmek isteyen finans uzmanı ile ilgili. Ben de ayni dertlerden muzdaripim. Söylediğimde, anlattığımda insanların özendiği, (hatta bazen kıskandığı) bir isim var. NASA'yla çalışıyorum, ESA'yla çalışıyorum. Gezi rotalarım dünyanın dört bir yanındaki yüksek dağlarda radyo teleskoplar. Örneğin İsviçre Alpleri, örneğin Tibet, örneğin güney kutbu. Fakat benim dışımda gelişen nedenlerle bu işi yapıyorum ve sevmeden yapıyorum. Okurunu çok iyi anlıyorum. Geçenlerde bir test buldum ve çok ilginç sonuçlar çıktı. Bunu okuruna gönderebilirsin, ya da okuruna mail adresimi vererek direk bana yönlendirebilirsin.

 

www.careerpath.com

 

Sitesinde Color Career Indicator 4.0 adında ilginç bir test var, direk linki aşağıda

 

http://www.careerpath.com/career-tests/color-test-jobs/

 

Renklerle yapılan bir test ve insanın kişiliğine, isteklerine uygun işleri ilginç biçimde gösteriyor.

 

 Umarım faydası olur.

 

Sevgiler ve lütfen yetişmeye devam et.

 

Meltem

 

om_yabaci@yahoo.co.uk

 

Cevap.süpersin Meltem sağol varol canım.

 

 

 

VAJİNİSMUS İÇİN SEKSİ OYUNCAKLAR

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Pembe bulutlarıniletişim danışmanlığını yapmaktayız. Ayşe Arman da röportaj yaparak köşesinde yer vermişti. Sizin yazılarınızı da takip ettiğim için bir çok kez vajinumus hastalığı olan kadınlara doktor önererek onlara ne kadar yardımcı olduğunuzu okumuştum. Size göndereceğim basın bültenini ve web sitesiniinceleme fırsatınız olursa, vajinusmus hastalığı olan kadınlara ne kadar yardımcı olan ve doktorların da zaman zaman bu hastalığı yenmesi için önerdiği seksioyu ncakların olduğunu göreceksiniz.

 

Eğer köşeniz de değerlendirme fırsatınız olursa çok seviniriz.

 

Teşekkürler.. İyi Çalışmalar..

 

Didem Pekmutlu

 

Cevap: Didem Hanım selamlar. Evet ben de Ayşe’nin sizinle yaptığı röportajı okumuştum. Bazı seksi oyuncakların vaginusmus belasına çare olabileceği fikri her ne kadar aklıma çok yatmadıysa da bir bildiğiniz olduğuna inandığım için mailinizi yayınlıyorum, sevgiler, iyi çalışmalar.

 

…………….

 

VAJINISMUS MAĞDURU  

 

 

Canım ablam,

 

İkinci yazımı da yayınlamışsın çok çok çok teşekkür ederim.

 

Sorunumla ilgilenip bahsettiğim doktor beyle görüşmüş ve size verdiği yanıt mailini yayınlamışsın okudum fakat doktor beyin gönderdiği mail beni bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

 

Doktor bey belki tespitinde haklı olabilir ama sadece evli çiftlere bu tedavinin sunulması beni kırdı. Ben evlendiğimde mutlu olmam gereken zamanlarda bu hastalığın mutsuzluğunu yaşamak istemiyorum bu nedenle de evlenmeden önce tedavimi yaptırıp evliliğimin mutluluğunu sonuna kadar yaşamak istiyorum.

 

Koruma içgüdüsü ile bilinçaltının savunmaya geçmesinden kaynaklanıyor olması da belki bir sebeptir ama beni dinlemeden doktor beyin böyle bir tespitte bulunması bana göre eksik bir yaklaşım. Ya evlendiğim dönemde bu geçmezse benim ve eşimin yaşayacağı psikoloji ve mutsuzluğun karşılığı ne olacak? Ya da ben evleneceğim gün gelene kadar bu hastalığın farkında olduğum için geçer mi geçmez mi sorularıyla boğuşurken yaşayacağım sıkıntı ne olacak? 

 

Ben bu hastalığı bu dönemde fark ettim eğer evlendiğimde fark etseydim evliliğimin daha ilk gününden itibaren sorunlarla boğuşarak başlayacaktı.

Bu hastalığın psikolojik bir hastalık olduğunu biliyorum. Bu hastalığa neden olabilecek sorunlarımı buradan yazmam mümkün değil ama görüyorum ki doktor beyle görüşme talebimde kendince haklı olduğu uygulamasından dolayı mümkün görünmüyor.

Kendisine yine de sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. 

 

Kendisinden bu tedaviyi almak isteyişim ilk olarak görüşmek istediğim doktorun kendisi olmasını istediğimdendir ama nişanlı olmam bunu engelliyor.

 

Canım ablacığım ben ne olursa olsun bu hastalıktan evlenmeden kurtulmak istiyorum ne olur bana yardım et.

 

Bu konuda bana yardım edebilecek doktorlardan ya da bu hastalıktan muzdarip kişilerden kurtulmuş olan kişilerden desteklerini ve yardımlarını rica ediyorum.

 

Ben evliliğimin mutluluğunu huzurunu yaşamak istiyorum bu sorunla boğuşmak istemiyorum.

 

En azından bu konuda iyi bir doktorla bir kez olsun görüşmek istiyorum. Sorunumun gerçekten bilinçaltının koruma içgüdüsüyle savunmaya geçmesinden mi yoksa başka sebeplerden mi kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.

 

 Canım ablam tabi ki başka doktorlar var biliyorum ama işte maddi imkânsızlıklardan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum bu ayın sonunda işsiz kalışımın birinci yılı doluyor sen anla artık ne durumdayım :( zaten yaklaşımından dolayı bahsettiğim doktora gitmekten vazgeçtim evet ben İstanbul Avrupa yakası Fatih ilçesinde oturuyorum.

 

Yardımların için, yanımda olduğun için ne kadar teşekkür etsem az kalır.

Bu yazıyı yayınlamak yada yayınlamamak kararını sana bırakıyorum ablacığım.

Sana sonsuz minnettarlığımı sunuyorum ve seni çok seviyorum ablacığım.

 

Ayrıca senin hakkında ve yetiş Ayşe köşen hakkında hiçbir şey bilmeden köşe hakkında en ufak bir bilgisi olmadığı halde tek bir yazıya dayanarak ahkam kesen Hacer Alkan isimli hanımı da esefle kınıyorum.

 

Eminim seni bilen, yaptıklarını, yazılarını, aileni bilen herkes de benimle aynı fikirdedir.

 

Seni çok seviyorum ablacığım Allah seni bizlere ve dünya tatlısı kızına bağışlasın.

Şimdilik hoşçakal...

Kendine çok iyi bak ablacığım.

S.

 

Cevap: Tatlım başka doktor mu yok, var tabi. Sana başka bir doktor bulacağım, doktorun kararına saygı duymamız gerekir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları