Yetiş Ayşe

Bu hafta yine dolduk taştık.

Haberin Devamı

Lütfen dikkatlice okuyun, çünkü bu hafta çok ama çok önemli bir kaç durum var, sizden yardım bekliyorum. Özellikle bebeklerimiz söz konusu, lütfen elimizden geleni yapalım onlar için.

1.5 YAŞINDAKİ BEBEĞE DUYABİLMESİ İÇİN YARDIM GEREKİYOR 
Merhaba AYŞE
Uzunca zamandır takibindeyim.
İnsanların sıkıntılarını okuyup  Allah beni bu şekilde muhtaç etmesin diye dua ederdim hep.Yine çok şükür kendimle alakalı bir sorunum yok ama duyunca tüylerimi ürperten bir sorun var seninle paylaşmak istediğim.

Geçen hafta onlardan biri (çalışma arkadaşlarımdan biri) ile konuşurken 1,5 yaşındaki bebeğinin her iki kulağında da %90 duyma kaybı olduğunu öğrendim.
Bebeğin duymadığını aile ilk önce anlamıyor. Çünkü yüz yüze iken sorulara karşılık veriyormuş yani gel dediklerinde geliyormuş. O yüzden dikkatlerini çekmemiş ta ki arkasından gürültü yapıp da tepki vermediğini fark edene kadar. Meğerse bebek daha 1,5 yaşında olmasına rağmen dudak okumaya başlamış. Doktora götürüyorlar doktor uyutup şu tarihte gelin
diyor. Götürüyorlar ve %90 KAYIP çıkıyor her 2 kulakta da. Doktoru bir profesörün görmesi için burada  tıp fakültesi olmadığından  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne sevk etti. Dün orada tekrar muayene oldu, tekrar test yapıldı ve  doktor bir cihaz alınıp deneneceğini, eğer o cihaz cevap vermezse hem maddi hem de manevi olarak anne babayı yoracak bir ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Baba asgari ücretle çalışıyor.
Bir de cahil. Yani parası olmadığı için Allah’ın takdiri ne yapalım diyebiliyor. Ama ben öncü olursam belki o yavrucak ameliyat olur ve duyma kaybı giderilir.
Bu cihaz için biz kendi aramızda para toplamaya başladık ama ne kadar toplayabiliriz bilemiyorum ve bu nokta da YETİŞ AYŞE diyorum.
Bu yavrucak için eminim yardım elini uzatacak birileri çıkar.


Rumuz: Yardım bekliyor

FİLİZ Ö...

Haberin Devamı

Cevap: Filiz öncelikle duyarlılığından ötürü tebrik ediyorum. Sana söz veriyorum elimden geleni yapacağım ve bu bebeğe kulaklığını alacağız. Lütfen bana cep telefonunu yaz canım.

Haberin Devamı

……….

MİNİK BEBEKLERE MAMA, GİYSİ VE MADDİ DESTEK TALEBİ

Ablacım bu kez ben senden yardım istiyorum. Minik yavruşkolar için.  Üyesi olduğum bir site de dönem dönem yardıma ihtiyacı olan kişilere elimizden geldiğince el uzatıyoruz. Bunlardan bazılarını yazıyorum. Yayınlarsan sevinirim. Olmazsa can sağlığı olsun.

1)      11 aylık üçüz bebeklerimiz var. Bunlar tüp bebek. 2 kız 1 erkek ve erkek bebeğimizin kafasında büyüyen bir kitle var. 7 yaşına kadar tedavi olacak. Giyim, gıda, temizlik, mama kısacası birçok ihtiyaçları var. Babaları konfeksiyon işçisi ve şu an işsiz. 15 yıl sonra yardımlarla tüp bebek yapılmış ve yavrular olmuş ama sevinemiyorlar bile. Evleri de kira. Yardım etmek isteyen olursa mail adresimi verebilirsin.

Haberin Devamı

2)      12 aylık Yiğit bebek sizlerden yardım bekliyor. Yiğit bebeğin de maalesef babası rahatsız olduğu için işsiz. Ellerinde sürekli şişme var. Bir arkadaşımızın komşusu bu aile ve bu sayede tanıdık onları. Bebeğimiz için de mama, bez ne olursa ihtiyaç var. Maalesef gelişimi de çok geç. Henüz hiç dişi yok, sıralamıyor, ayakta kalamıyor, emeklemiyor. Eminim duyarlı arkadaşlar sahip çıkacaktır.

3)    Ailesinin çok zor şartlarda bakmaya çalıştığı iki buçuk yaşında Sahra Bebek çok farklı hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.
Gelişim bozukluğu, kalp kapakçıklarından birinin eksikliği ve beyinden gelen kılcal damarların verdiği rahatsızlıklarla yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor.  Gelişim bozukluğu nedeniyle yedi yaşına kadar büyüyüp yedi yaşından sonra büyümesi duracak olan Sahra bebeğin sağlığı için gerekli olan aşıların yurt dışından gelişinin çok pahalı olduğunu söyleyen aile kredi kartlarıyla ve var olanları satarak komşularının yardımlarıyla beraber bugünlere gelindiğini ancak dayanacak güçlerinin kalmadığını söylüyorlar. Bebeğimiz çok tatlı bir kız çocuğu maalesef ki durumu hiç iyi değil. Yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyorum.
 

Haberin Devamı

ÖZGE. Y

Cevap: Özgecim buradan duyuralım, ama onun dışında ben de bir katkıda bulunmak isterim.

…………..

 

CANAN HANIM’A OKUYUCU DESTEĞİ

Ayşeciğim merhaba,
 
Sürekli takip ediyorum dedim ya seni, Canan Hanım'ın yazdığı mail nasıl içime dokundu, nasıl beni bana anlattı bilemezsin.
 
Ben de eşimden yaklaşık bir yıl önce ayrıldım. Oğlum 1,5 yaşındaydı. Şimdi 2,5 yaşında ve her şeyin farkında. Oğlumun babası gayet sorumsuz, evlat sorumluluğu ne demek bilmeyen bir insan. Kendisi benimle evlenmeden önce başka biriyle evliydi ve bu evlilikten de bir kızı var. Yani evladından ayrı kalmak nedir bilen biri ve bizim evliliğimiz süresince inan bu çocuğa kendi çocuğum gibi davrandım ve gayet güzel bir ilişkimiz vardı. Bahse konu babanın beni aldatması ve yüzsüzlük seviyesindeki yalanları, sorumsuzlukları sebebi ile bizim de evliliğimiz bitti. Kendisiyle ayrılmadan önce defalarca konuştum, yaptıklarına son vermesini, bir çocuğunu daha babasız büyütmemesini söyledim ama dinletemedim ve ayrıldım.
 
Şimdi gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere, bu adamdan ne kadar baba olur ve çocuğuna nasıl bir fayda dokunur. Adam ayda 24 saat babalık yapıyor, düşünebiliyor musun? İki evladı var ve onları sadece iki haftada bir 6 saat görüyor ve bu yaptığı babalık oluyor. Üstelik çocukların bakımları ve ihtiyaçlarına yönelik en ufak bir yardımı söz konusu değil. En azından bana karşı. Şimdi ben bu adamdan ne bekleyeyim ve oğlum bu adamdan ne beklesin. İşin ilginç yanı oğlum ilk başta gitmek istemese de sonrasında duruma alıştı ve kolaylıkla görüşme günlerinde gidiyor ama ben adamın çocuğunu gözden çıkarttığını biliyorum. Boşanma sürecinde yaşananları sana anlatamam. Ne yalanlar, ne yüzsüzlükler, ne sahtekârlıklar. Bini bir para anlayacağın. Şimdi bu adam boşanmadan sonra da aynı saçma davranışları sergiliyor. Hala berbat bir hayatı var. İşi yok, çalışmıyor. Düzenli bir hayatı yok ve dediğim gibi, ben ona defalarca davranışlarına çeki düzen vermesini yoksa boşanacağımızı söyledim. Hiçbir şeyi düzeltmeyerek bu evliliğin bitmesine sebep olduysa bu çocuk üzerinde ne kadar hak iddia edebilir. Bu mudur babalık? Ya da bir insan evladını görmemeyi göze alarak nasıl yanlışına devam edebilir? İnan bunları anlamıyorum ve oğlumun bu adamın etkisinden uzakta büyümesini istiyorum. Zaten bunu istediğim için boşandım. Ama işte görüşmesine engel olamıyorum.
 
Ben oğluma iyi kötü bir şey demiyorum. Ama biraz daha büyüdüğünde olayları anlayabileceği şekilde olduğu gibi anlatmayı düşünüyorum. Çünkü kafasında kendisine destek olacak bir baba imajının oluşmasını, sonrasında hayal kırıklığı yaşamasını istemiyorum. Çünkü o benim yanımda ve mutlu olmasını istiyorum ve babası yüzünden yaşayacağı en ufak üzüntü beni kahreder. Bu yüzden biraz büyümesini bekliyorum. Canan Hanım’a tavsiyem de bu yönde. Çocuğa babayı kötüleyerek, kafasını karıştırmaktan ve onu babaya itmekten başka bir şey yapamayız ama gerçekleri anlatıp anlamalarını sağlarsak sanırım bir şeyleri halletmek daha kolay olur.
 
Allah bize sabır, güç versin. Çocuklarımızın başında her zaman sağlam ve dik durabilelim ve onlara destek olabilelim. Ben oğlum için her şeyi yaparım. Onun mutluluğu ve iyiliği için bence babasıyla hiç görüşmemesi en iyisi ama bu işin bence kısmı. O yüzden oğlumun büyüyüp kendi bencesini oluşturmasını beklemekten başka çarem yok. Sanırım aklı başında iyi bir çocuk olarak yetiştirmeyi becerirsem de bu durumu zaten anlayacaktır.
 
Neyse Canan Hanım’a mailimi verebilirsin dertleşmek isterse..
 
Kendine çok iyi bak öpüldün.
 
Not: Lütfen isim yayınlamayalım.
 
Şaka: Ayşe Hanım yetiş dedik ev dedik nerde:)))))))) Yazdım ama silmek istemedim. Başına da şaka diye belirttim ona göre. Dikkate almayalım yani.

Haberin Devamı

N.

Cevap: Ben de Canan”a aynısını yazmıştım. Babalar sorumluluk sahibi olmasalar ve yanlış yollarda olsalar bile, bir çocuk için baba olgusu çok önemli. Sana Canan’ın mail adresini yollayalım belki dertleşirsiniz, sağol canım.

...............

BUTİK KURABİYELER

Merhaba, 

Yetiş Ayşe köşeniz ile ilgili benim de sizden küçük bir ricam olacak. Bir kaç ay önce şeker hamuru ile süslenmiş kurabiyeler yapmaya başladım.

Çevreden beğenildiği için bir kaç sipariş de aldım. Ayrıca Butik Kurabiyeler ile ilgili bir blogum da var J Sizden ricam blogumun daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak.

Yani sadece blog adresimi yayınlamanızı istiyorum.

http://chilekcookies.blogspot.com

Bu arada insanların hayatlarına dokunma, güzellik katma çabanızı çok takdir ediyorum. 

Şimdiden teşekkürler.

 

Aysun.

 

 Cevap: Harika bayıldım kurabiyelerine ve yaptığın işe, duyuralım buradan, inşallah bol bol sipariş alırsın canım. 

....................

MUTLULULUĞUMUZU PAYLAŞMAK İÇİN

Mutluluğumuza yetiş Ayşecim, 

12’sini 4 gün önce bitirmiş şimdi ‘ben teenagerim’ diye dolanan kurabiyenin annesini hatırlayacaksın. 

Bana ACİLEN MUTLULUĞUMU PAYLAŞMAN İÇİN yetişmeni istiyorum. 

Kangren bir evliliği tüm maddi haklarımdan vazgeçerek ve mümkünse herifi hayatimin sonuna kadar bir kez daha görmemeyi dileyerek ama mecburen çocuk dolayısı ile muhtelif zamanlarda muhatap olarak;  5 yıl önce bitirdiğim evlilik sıralarında  Dubai’de iyi bir iş, kızıma iyi bir okul ve gelecek birikimi şansları bulmuştum. 

Ta ki 2010 Ocak sonunda departmanım kapatılana kadar. Kedi yavrusu gibi atılmıştım kapı önüne 10 yıldır çalıştığım şirketim tarafından. 

Arada olanları sorma, mailin amacı o değil. 

Simdi hepsi geçti 4 ayin sonunda tam paralar suyunu çekmişken, mayıs sonu itibari ile iş buldum. 

Ben. 

Kızım. 

Bizim oluşturduğumuz VOLTRAN!!!! 

Gerisi fasarya :)) 

Heh heyyytttt kim tutar bizi beaahhh :)) 

Yetiş bizim mutluluğumuza Ayşecim.

Sevgilerimle. 

Şebnem

Cevap: Şebnem inan çok sevindim, sen süpersin. Bak işte yılmayınca, yola devam etmeyi başarıyor insan. İkinizi de çok öperim.

................

CİNSEL YOLLA BULAŞAN VİRÜSE ÇARE ARANIYOR

 Yetiş Ayşe

Sana yazıyorum bilmem iyi mi kötü mü yapıyorum. Ben bu virüsü taşıyorum evet taşıyorum ve ben bunun varlığının farkında olmadan önce 2.5 ay, makatta çıkan hemoroit sanarak taşıdım ve bu hafta hemoroit olmadığını genel cerrahiye gittiğimde, beni cildiyeye gönderen doktorumun söylemesiyle anladım. Hayatım karardı. Hemen anında yaktırdım. Bu benimle ömür boyu sürecek ve kanser riski çok yüksek illetle yaşamayı öğrenecektim  ama henüz alışmadım.

Alışmadığım gibi kimseye de söyleyemedim,  nasıl söyleyeyim. Bu benim ömür boyu hayatımı etkileyecek daha hayatımda tam anlamıyla yaşamadığım, cinselliği bastırılmış, kahrolası tabularımızın lanet olası, sadece sevdiğin erkeği kaybetmemek için yaptığım üstü kapalı yaşadığım cinsel hayatın sonucu olduğunu.

Aslında diyorum ki, iyi ki de üstü kapalı yaşamışım şimdi en azından makattaydı ve vajinamda değil bu da sevindirici teselli edici en azından. Ben bunu başkasına nasıl anlatırım, ne derim, nasıl bir erkek arkadaşım olur, sevdiğim insana ben virüs taşıyorum, bu virüs benim hayatımı etkiler, bu sana da bulaşır, sende de olur, ben bugün varım yarın yokum. Belki yarın bağırsaklarıma sıçrar, belki vajinama belki oradan iç organlarıma belki kanser olur ölürüm mü diyeceğim Ayşe Abla, bana yol göster ben ne yapayım ben senden para istemiyorum, pul istemiyorum ben bunu bir şekilde bulmaya çalışırım. Ben akıl istiyorum. Yanımda olan anlatabileceğim akıl veren birini istiyorum. Ben daha 26 yaşındayım, annemle yaşıyorum ve bunun bulaşıcı olduğundan korktuğumdan ona da bulaşmasından korkuyorum bu beni daha da kahreder buna  hayatımda benim için bir şeyler yapan tek insan. Hayatını bana adayan insan bu annem.

Benim hayatımda 2  kişi oldu cinsel anlamda bir şeyler yaşadığım kısa da sürse ilişkim ben o insanları sevdim değerler miydi? Hayır, hepsinden kazık yedim. Önemli olan bu  değil, ben hepsini unuttum ama her şeye rağmen eski arkadaşımdan birini aradım ben de böyle böyle bir şey çıktı sen de doktora git  ve varsa böyle bir şey git sen de aldır, önlemini al dedim. Bana var mı yok mu gel bak diye bir cevap gönderdi, yani tiye alındım. Bu beni bağlamıyor, belki ondan belki değil, bu verdiği cevap da bana dokunmadı. Neden biliyor musunuz; ben onun ne mal olduğunu bile bile aradım, bana bu illeti bulaştırmış olabilme ihtimaline rağmen belki önemsememiştir diye. Yemin ederim sadece iyi niyetten. Ne yaparsa yapsın, koskoca insan doktorum doğrultusunda görevimi ben yaptım. Ama ben ne yapacağım şimdi? Ben şimdi aşığım diyelim erkek arkadaşım var, nasıl söylerim, ne derim nasıl evlenirim, ne yaparım, kim ister böyle birini? NE OLUR BİR ŞEY DE. Ben bunla nasıl yaşayacağım, nasıl hayatımda insan olursa anlatacağım, nasıl yayılmasını önleyeceğim, hayatıma nasıl devam edeceğim, nasıl başkasına bulaşmasını önleyeceğim? Diyelim hayatımdaki insana anlattım, kim kabul eder böyle birini? Beynimin içini kemiriyor nasıl bitireceğim bu illeti, nasıl hayatımın önüne geçmesini engelleyeceğim? Ben yaşamak istiyor bundan bu illetten kurtulmak, hayatıma devam etmek istiyorum. Hayallerim var benim Ayşe Abla yayınlarsan da adım gizli kalsın lütfen. Ayşe Ablam ben bu yazıyı Ayşe Arman’a da gönderdim çünkü ikinizi de çok seviyorum ve ben hiç olmazsa birinizin benim yanımda olmasını, okumanızı istiyorum.

Cevap: Hemen silkelen bakalım önce. Tamam, hoş bir durum değil ama sakın kendini koyverme. Sözüm söz, yanında olacağım. Ama önce kendi doktorumla konuşup tedavi yolları nedir ve ne yapabiliriz onu öğreneceğim. Gerekirse seninle doktora da giderim, Allah büyük  geliriz üstesinden, diğer kısmını da şimdilik düşünme, önce çıkalım yola bakalım neler olacak, üzülme canım olur mu?



...............................

 AKÜLÜ FELÇLİ HASTA ARABASI İHTİYACI

Aslında onlarca tonlarca mektubunun arasında lafı çok da dolandırmak istemiyor, konuya damdan düşer gibi girmek istiyorum. Benim tek bir isteğim var. O da annem için. Annem beş yaşından beri çocuk felci. İstanbul’da dışarıya çıkmak onun için büyük bir zulüm. Ben onun için akülü felç arabası istiyorum. Elli yıldır hareketsizliğe mahkûm olan bu kadını biraz olsun sevindirmek istiyorum. Bu sanırım bağış yoluyla oluyor. Eğer bunun gerçekleşmesi mümkünse onun mutluluğunu görmek benim için büyük bir mutluluk olacak. Teşekkür ederim Ayşe’m.

Lamia. D

Cevap: Lamiacım öncelikle geçmiş olsun. Araştırdım arabayı yaklaşık 2.300TL civarı. Hem buradan duyuralım, hem de bu hafta kendim de birtakım yerlerde araştırma yapacağım. Söz veremiyorum ama elimden geleni yapacağım bunu bil. 

...................

İTALYA’DA BİR DOST SES İHTİYACI

Merhaba,

İtalya’da yaşıyorum. Lombardia Bölgesi’nde yer alan Como şehrinde. Buraya geleli 1 yıl oldu ve bir sürü ülkeden arkadaşım var. Ancak bir Türk arkadaşım olmasını çok istiyorum. Dilimi konuşmayı özlüyorum. Bu yazıyı yayınlarsanız, belki burada yaşayıp sizleri benim gibi internetten okuyan biri benimle bağlantıya geçebilir. Mail adresimi de yayınlarsanız, sevinirim. 

Sevgiler,

Sevinç Aysal

sevincaysal@yahoo.com

Cevap: Ne şekersin, mail adresini yayınlıyorum, sanırım artık bol dost edineceksin. 

.......................................

 MÜZİKAL SÜPRİZİ, YAĞMURUN AZİZLİĞİ

Merhaba Ayşe, 

Sonunda yazıyorum işte.   

"Bu akşam yağmur, kar, fırtına, hortum, ne varsa gelsin, gidip o müzikali izleyeceğiz."  demiştim ya, abartmamışım vallahi! Pazartesi akşamı deli gibi yağan yağmurda eşimin işyerine gittim, arabayı Kadıköy'de otoparka bıraktık ve şemsiye altında romantik (!) bir şekilde ıslanarak iskeleye ulaştık. Kuruçeşme Arena'ya gidecek tekneye iptal edildi mi diye sorduk, edilmedi, gidiyoruz dediler.   Bizim gibi şemsiye, yağmurluk, çizme, bot giymiş bir kalabalıkla tekneyi doldurduk. Son ana dek iptal haberi alırız diye de bekliyoruz ama (yağmur öyle yağıyor ki anlatamam).  Neyse yola çıktık, deniz dalgalı değildi, sakin bir yolculuk yaparak Kuruçeşme'ye vardık. Tekneden indik, kapıya kadar yürüdük ve "İPTAL EDİLDİ" dediler.  

Bizimle beraber gelen kalabalıkla beraber başladık bağırıp çağırmaya, neden bunu tekneye binmeden söylemiyorsunuz, biletlerimizi geri istiyoruz diye slogan attık (!) hep beraber.  Sonra yine tekneye binip tırıs tırıs geri döndük Kadıköy'e.  Ama boğaz her zamanki gibi muhteşemdi (umutsuz Pollyanna demiştim di mi?)  

Velhasıl Ayşecim, eşim Grease Müzikali sürprizimi çok beğendi (!) diyemeyeceğim. Benimle sürekli dalga geçti, lütfen bana bir daha sürpriz yapma hayatım diyor. Ayrıca seni ve beni bir akşam yemeğe davet ederek ikimizin gayretli(!) çalışmalarına teşekkür etmek de istiyormuş.  Uygun olacağın bir akşam davetimiz geçerlidir. 

Yarın akşam Ferhat göçer konserine gidiyoruz beraber, sürpriz yapıp bilet aldım. Eğer herhangi bir doğal afet olursa yarın, bil ki benim yüzümdendir. (Hayır, eşimin haberi yok, ona son dakikada söyleyeceğim tabii ki.) 

Çooook teşekkür ederim Ayşecim, ilgine, mesajlarına ve kocaman yüreğine. Sen harika birisin. Ayrıca bugün babanla ilgili yazdığın yazı ve onun şiir yazma hikâyesini de çok beğendiğimi söylemem lazım.

 

Sevgilerimle,

Zeynep.G.

Cevap: Yani Zeynep var ya şaka gibi. Üzüldüm aslında ama bir o kadar da güldüm. Eşine selam söyle ve de ki seneye doğum günün için  Ayşe’yle haşin planlarımız var.

 

........................

DOKTOR TAVSİYESİNE iHTİYAÇ

Selam Ayşe, ben P.

Sana yazıp yazmamak konusunda çok tereddüt ettim. Sonra dedim ki, aldatılıp boşanmış, yıllar sonra çalışma hayatına dönmüş, birer çocuklu anneleriz ikimiz de. Ayşe mutlaka anlar beni dedim. Çünkü "Yetiş Ayşe" problemim de senin anlayabileceğin bir durum. Yıllar önceki aklım olsaydı doğal halime hiç dokundurtmazdım. Ya da daha detaylı araştırırdım, ama gençtim. O ameliyatı olunca mankenlere taş çıkaracağımı sanıyordum. Ama tabi durum hiç de öyle olmadı. Yıllardır bu üzüntüyle yaşıyorum. Kimselere de belli edemiyorum. Burnumla ilgili her soruyu geçiştiriyorum. Lafı çok uzattım Ayşe, şimdi gerçekten iyi bir doktora ameliyat olmak istiyorum. Emre İlhan ilk tercihim. Ama fiyatı biraz yüksek. Kendisini tanıyor musun? Ya da bana önerebileceğin iyi bir doktor var mı? Tek istediğim biraz indirim :)) Parasız falan ameliyat olmak değil amacım. Ne seni ne başkasını zor durumda bırakmak istemem. Yardımın için şimdiden teşekkürler Ayşe. Kızım büyüyüp bu tür bir ameliyat isterse hemen müsaade etmeyeceğim ona.

Sevgiler,

Begüm'ü öpüyorum çok.

P.

 

 P.YE DR.EMRE İLHAN’DAN İNDİRİM SÖZÜ

Cevap: Sevgili P. Burun ameliyatın için Dr. Emre İlhan ile görüştük. Kendisi seninle özel olarak ilgilenecek ve hatırı sayılır da bir indirim sağlayacak. İletişim bilgilerini ona ilettik. Şimdiden geçmiş olsun, güzel haberlerini bekliyoruz.

 P.’YE OKUYUCULARDAN DOKTOR TAVSİYELERİ 

Ayşe Merhaba,

Sevgili P. burun ameliyatı için Emre İlhan beyefendiyle irtibat istiyor. Onu değil ama başka bir doktor tavsiye edebilirim. Bir gitsin görüşsün, kendisini çok seveceğini ve işinin ehli ve oldukça profesyonel olduğunu, ameliyatından sonra kesinlikle ağrı, sızı ve dertle uğraşmayacağını belirtebilirim.  İnanılmaz kibar birisi ayrıca. Sürekli ilgileniyor. Benim de ameliyatımı kendisi yaptı ve bana "yarın arkadaşlarının yanına gittiğinde senin ameliyatını anlamayacaklar" dedi. Gerçekten öyle :) Ağrın oldu mu? diye sorup, hayır dediğimde, 30 senedir hiçbir hastasının ağrısı olmadığını belirtti. Epey de bilinen birisi. Kendisini onun eline bıraksın. 

Dr. Sacit Karademir

Amerikan Hastanesi'nden ulaşabilir.

Sevgiler,

Arzu S.

…..

Merhaba Ayşe Abla
 
Emre İlhan'ı tanıyorum, sinüzit tedavimi yapmış kişidir kendisi, verdiği ilaç ile iyileştim, ameliyattan kurtuldum.
Emre İlhan bu ameliyatı 3-5 bin TL ye yapar sanırım. Kendisi zaten estetik ile reklam yapıyor daha çok para olduğu için, ve gerçekten işini çok iyi bilen bir doktor.
http://www.rinoplasti.com/default.php
 
Eşim nefes alamadığı ve kusurlu burnu olduğu için 6 ay önce Avrasya Hastanesi’nde Ebru Topuz'a ameliyat ettirdik, çok şükür çok iyi artık. Burnu da çok doğal, birçok kişi anlamadı dahi ameliyat olduğunu.
 
Ben bu bayana bir de Ebru Hanım ile görüşmesini tavsiye ediyorum.
 
Kolay gelsin
Tuba.Y.Ö. 

.....................


DOĞUMGÜNÜNDE SERTAB ERENER KONSERİ’NE BİLET HEDİYESİ TALEBİ

Merhaba Ayşe Hanım

Size daha önce de yazmıştım sıkı takipçiniz olduğumu hatta hemen cevap atmanıza acayip şaşırmıştım.

Bu Yetiş Ayşe köşesine hiç mi hiç yazacağımı düşünmemiştim ama benim de şimdi işim düştü size :)

30 Haziran annemin doğum günü hediye olarak kesin alacağım şey eskiden olsa Kuruçeşme’deki Sertab Erener konseri olurdu. Annemin zevkle dinlediği ender kişilerden biridir ama gel gör ki benim 2 yıllık (eski sevgiliden kalma) kredi borcum olduğundan bende bilet parası ayıracak bütçe yok maalesef bu ara. Acaba diyorum sen yetişebilir misin?

Olmasa da yine de çok teşekkür ederim.

Didem. B

Cevap: Didemcim mesaj alındı. Adresini yollar mısın?

................

ŞİRİNCE’DE BİR GECELİK KONAKLAMA SPONSORLUĞU TALEBİ

Can Ayşe,

İlk önce artık Hürriyet okumak için bir bahanem daha oldu diyorum, bayılıyorum köşene. Senden ricam sevgilim ve ben ayrı şehirlerde yaşıyoruz. İzmir’de buluşacağız 26 Haziran'da,Şirince’ye gidip ona sürpriz yapmak istiyorum ama ekonomik durumum müsait değil.Şirince’de 1 günlük misafir edecek pansiyon bulabilir misin bize acaba? Sevenler kavuşsun ama değil mi? Çok öpüyorum. Mail adresim gizli kalsın, yardım edecek bir melek bulursan mail atarsın. Çok öptüm.

J.K

Cevap: Ah şu gençlik, tamamdır araştıralım ama söz yok. 

....................

KARİKATÜR TALEBİ

Ayşe Ablacım, 
Öncellikle senin o samimiyetine selam ederim. Uzun zamandır okuyorum seni.
Keyifle okuyorum Aralık sayfasını görünce sabırsızlanıyorum.
(Sana olan merakımdan  işyerinde  patronumun odasındaki tv”yi gizlice açıp birkaç dakikalığına da  olsa seni görme amacıma ulaşmıştım)
 
 Karikatür
 
 Ben bu hafta YETİŞ AYŞE gününü kaçırdım.
 Benim senden ricam; yazdığın yazılardaki karikatür çalışmaları :)
 Öyle güzel bağdaşıyor ki anlattıklarınla öyle güzel pekişiyor ki bende bundan etkilenmiş olacağım ki
 senden isteğim bana da bir  karikatür çalışması yaptırabilir miyiz? 

Yaptıramasak da sen hep varol, bu sayfada yazadur o bile yeter öpüyorum.

Nursel.K

Cevap: Bunu Serhat’a sormam lazım canım, söz veremem ama sen bana bir resmini yolla. 

..................

BİR BABAYA TEŞEKKÜR

Merhabalar Ayse Hn,
 
Ben 25 yaşında evli bir bayanım. Bilmiyorum derdime derman olabilir misiniz ama yine de size içimi dökmek istedim. Benim babam 52 yaşında ve bugüne kadar hep bizim iyi standartlarda yaşamamız için canla başla çalışmış bir babadır. Çok iyi günler geçirdiğimiz de oldu hayatın dibini gördüğümüzde. Babam yine bizim için 7 sene önce firma kurdu hem de cebinde 5  kuruş yokken bir şekilde sıfırdan şirket kurdu. Ürünlerimiz eczanelerde satılan bir ürün antiseptik-anti bakteriyel mendiller, makyaj mendilleri, solüsyonlar, klima ve yüzey temizleyicileri, ayak bakım losyonları, genital bölge temizleyici vb. losyonlarımız mendillerimiz var. Ürünlerimiz üniversite onaylıdır ve %100 etkilidir fakat siz de piyasayı biliyorsunuz bir ürünün reklamını yapmadan o ürün ne kadar iyi olursa olsun bir  yerlere gelemiyorsunuz. Size şu an inanın neden yazdığımı bilmiyorum ne gibi bir yardımınız dokunur onu da bilmiyorum. Yazımı yayınlamasanız da olur. Sadece babam bizim için bu yaşta deli gibi çalıştığı için onun için bir şeyler yapmak istiyorum. Ayrıca bana adresinizi mail  olarak gönderirseniz Size ürünlerimizden göndermek istiyorum..
 
Selamlar
Z.Ç

Cevap: Tamam canım bana bir mail daha yolla, ürünler neler, markası ne, detayları alayım. Online satışınız var mı? Ona göre yardım etmeye çalışacağım.

....................... 

 YETİŞ AYŞE OKUYUCULARINA PSİKOLOJİK DESTEK  ... ben de beş okuyucuma maddi karşılıksız destek sözü istiyorum

Merhaba Ayşe Hanım,

Bugünkü yazınızı okudum. Psikoloji İstanbul Danışmanlık, Eğitim ve Araştırma Merkezi olarak, aldatma konusu ile ilgili çalışmalar yürütmekteyiz. Bu konuda sizden destek isteyenlere yardımcı olabiliriz.

Aşağıda bu konuda yaptığımız, basında çıkan son çalışmaları gönderiyorum: 

http://www.habergo.com/haber/10715/herkes-mi-aldatir-.html 

http://www.milliyet.com.tr/saglik-hatti/yasam/haberdetay/04.05.2010/1233329/default.htm 

Merkezimizle ilgili daha ayrıntılı bilgilere aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz;

www.psikolojistanbul.com

www.gottmanciftterapisi.com

http://ciftterapisi.blogspot.com 

Sevgiler

Psk. Şeyma Çavuşoğlu

Psikoloji İstanbul Danışmanlık, Eğitim ve Araştırma Merkezi

Halaskargazi Cad. Çelik Palas Apt. No: 120 / 2

Şişli - İstanbul - Tel: 212 233 28 38.

http://evlilikvebosanma.blogspot.com 

 Cevap: Bu mailinizi yayınlıyorum ama bir şartım var. Bazen bu konuda çok zor durum yaşayan ve maddi imkânsızlıklardan bir psikologa gidemeyen okur dostlarım var. Hepsine elbette olamaz ama durumu çok ağır olan beş kişiye para almadan ya da cüzi bir ücret karşılığında tedavi şansı verir misiniz? Sanırım evet dediniz, sağolun harikasınız. 

............................

SABİHA PAKTUNA KESKİN’DEN RANDEVU ALMAYA ÇALIŞAN OKUYUCUYA OKUR CEVABI

Ayşe Hanım, 

Sabiha Paktuna Keskin’den randevu almaya çalışan okuyucunuzla ilgili olarak yazıyorum.  

Otizm tedavi edilebilir!  Çok masraflı ve meşakkatli bir tedavidir. Çocuk tam olarak normalleşmese bile bağımsız hayat sürdürebilecek noktaya gelebilir. Erken teşhis ve tedavi işin sırrıdır. 3 – 6 yaş arasına altın yıllar deniliyor, en iyi sonuç bu yıllar arasında yapılan tedaviden alınıyor. En doğru tedavi yoğun eğitim, yoksa otizm ilaçla düzelen bir durum değil.  

Lütfen okuyucunuza oğlunu/yeğenini Tohum Otizm Vakfına götürmelerini söyleyin, burs ve burs vasıtasıyla yoğun eğitim verebilirler. Hiçbir doktorun elinde sihirli değnek yok, bu kondisyonu bir veya iki randevuda düzeltemez, tek çare yoğun eğitim. Tohum Vakfının kapısını burs alana kadar aşındırsınlar

Kolay gelsin 

Lale S. A.

Cevap: Sağolun Lale, kendisinin okuyacağına eminim, yeni bir kapı açtın ümide dair.

 

………………..

BURSA’DAN GELİNLİK VE İNGİLİZCE KURS TALEBİ

Ayşem merhaba, 

Ben  26 yaşındayım bugüne kadar her işimi kendim gördüm ortaokuldan beri çalışıyorum. Çalıştım ve okudum ailem y.lisans'ın ne olduğunu bile bilmezken ben y.lisans bile yaptım. Bu arada bir de kardeşimi okuttum. 

Şimdi evlenmek üzereyim ve yine kendi işimi kendim hallediyorum. Kimse yardım etmiyor / edemiyor. Daha gelinliğimi alacak parayı bile toparlayamadık. Kiralayayım dedim gösterilenler ya gelinliğin satılık fiyatına yakın yada çuval giy daha iyi o kadar yani. 

Bu arada bir de akademik kariyer yapmak istiyorum ben öğrenmeyi çok seviyorum yeni bir şeyler bulup çıkarmayı fikir üretmeyi çok seviyorum. 

Ama gel gelelim şu yabancı dil işini çözemedim. Doktora yapmak istiyorum ama istediğim üniversite kendi öğrencilerini seçiyor genelde şansım az da olsa deneyeceğim. Yabancı dil şartı var üds ya da kpds den en az 55-60 almam lazım ama ben 25-30 larda kalıyorum. Kursa gidecek parayı da bir türlü ayarlayamıyorum.

Senden iki ricam var. 

1-Boyum 170 cm 40-42 beden giyiyorum. Gelinliği okurlarınızdan vermek isteyen olur mu? Düşük ücretle kiralayabilir yada alabilirim. Eğer veren olursa kuru temizlemeye verir tertemiz geri iade ederim. Straplez biraz süslü bir gelinlik istiyorum kemerli olursa bayılırım. 

2-Bana ücretsiz ya da düşük ücretli iyi bir İngilizce kursu bulamaz mıyız ?  

Bursa’dayım çalıştığım için akşam gidebilirim. 

 Çok teşekkürler

Emine. K

Cevap: Selam Emine kurs olayını araştıracağız. Ama gelinlik için sana diyeceğim ki, sanırım dört ayak üstüne düştün, gelinliğini vermek isteyen iki okur dostumuzdan gelen mailleri yayınladım. Hemen aranızda iletişim sağlıyorum.

 

..........................

36 BEDEN GELİNLİĞİMİ HEDİYE ETMEK İSTİYORUM  

Merhaba Ayşe,

2 sene önce kullandığım, dolabımda boşuna yer kaplayan gelinliğimi ihtiyacı olan birine vermek istiyorum.36 beden.

Umarım birilerinin işine yarar.

Mehtap O.

Cevap: Al işte bir melek daha, harikasın Mehtapçım sağolasın, ne sevap ya.

…………..

42 BEDEN ABİYE ELBİSEMİ VERMEK İSTİYORUM

Merhaba Ayşe Hanım, adım Melek, Ankara’dan yazıyorum. İhtiyacı olan birine abiye elbisemi vermek istiyorum. Umarım bedeni olursa (42 beden falan) birinin ihtiyacını karşılamak beni çok mutlu edecek. Geri göndermesini de istemiyorum. Kullanacak kişinin olabilir. Belki birkaç defa onu memnun eder elbisem. Sizi bu türlü güzel yardım hareketlerinizden dolayı kutluyorum. İrtibata geçebilmemiz dileğiyle sevgiler.

MELEK. C

Cevap: Adın üstünde Meleksin işte, sağol var ol canım.

 

……………

İZMİR’DE İŞLETME MEZUNUNA İŞ ARAYIŞI

Merhaba Ayşe Hanım.

Uzun bir süreden beri yazılarınızı okuyorum ve Yetiş Ayşe bölümünüzü de ilk çıktığı günden beri takip ediyorum. Bu sabah köşenizi okurken aklıma aniden bir arkadaşım geldi. Banuşum Bursa’dan üniversite arkadaşım; işletme bölümünü bitirdik ve ben okul bittikten sonra İstanbul'a döndüm. O ise Bursa’da kaldı. Bizim çok güzel bir arkadaşlığımız oldu okuldayken ve okul bittikten sonrada birbirimizden kopmadık.

Banu İzmir’de nişanlandı fakat iş bulmadan da evlenmek istemiyor. Şu an Bursa’da çalışıyor ve (babası vefat ettiği için annesi ile beraber yaşıyor. Maddi olarak da biraz zorlanıyorlar - bu cümlenin gazetede yayınlamasını pek istemem... )  1 yıldır İzmir’e o kadar çok iş görüşmesine gitti ki inanın sıkıldı artık iş aramaktan.

Sizden ricam belki bir vesile oluruz da bir iş bulması imkânı doğar.

Bir umut doğdu içime, size cv'sini de yollayacağım. 

Şimdiden çok teşekkürler

Nesrin D.

Cevap: Yolla canım cv”yi. Ne diyeyim inşallah. 

............................

EVLENEBİLMEK İÇİN İŞE İHTİYAÇ VAR 

Merhabalar Ayşe Hanım, 

Size yazmadan önce çok düşündüm ve en sonunda ben de bir şansımı deneyeyim dedim

Ben 26 yaşında bir bayanım ve evleneceğim kişi 4 aydır iş aramakta. Kendisi aslında muhasebe müdürü ve yıllarca balık sektöründe genel müdür, proje sorumlusu vs. olarak görev almıştır. Ancak 4 ay önce çalıştığı balık şirketi beklenmedik anda onu işten çıkarttığından dolayı birazcık moralimiz bozuldu. Zira kendisiyle bu sene nişan ve seneye inşallah evlenmeği düşünüyoruz. Takdir edersiniz ki bu zamanda ve şartlarda sadece benim maaşımla iyi bir gelecek kuramayız.

Biz İstanbul’da ikamet ediyoruz ve belki buradan bir iş imkânı oluşur diye düşündüm. Erkek arkadaşımın bu yazıdan haberi yok ve şayet güzel bir iş teklifi gelirse, kendisine sürpriz yapmak isterim

Melek.K.

Cevap: Duyuralım buradan inşallah bir şey çıkar canım.

 

.....................

İSVİÇRE’DE STAJ ARAYIŞI

Ayşecim Merhaba

Bu benim  sana 3. mailim sanırım. Ben okul adresimden de yazdım diye hatırlıyorum. Nasılsın? Harika yazılarını okumaya devam ediyorum. Yetiş Ayşe’yi görünce bugün, dedim yazayım sana bir umut.

Bir de dünkü yazından sonra merak ettim, o dadı ile ilgili yazı yazan bayanın köşesini de okudum. Ancak internetten takip edebiliyorum Türkiye gündemini. Gerçekten çok güzel yazmışsın. Tebrik ederim.

Ben tekrar İsviçre’de iş ve staj aradığımı söylemek istedim sana. Eğer bir tanıdığın varsa ben çok sevinirim. Ya da bilmem  Türkiye’den tanıdığın kişilerin belki bir bağlantıları vardır İsviçre’de. Babam biraz serttir. Çalış çalış diyip duruyor. Sanki aradım da bulamadım. Allaha şükür buradayım ama kısıtlı para yolluyorlar tabii her an her istediğim gibi bir para alamıyorum Tr'den. Çalışmam lazım yani hem de çok ama çok çalışmam lazım. Staj da olur. Nasılsa paralı burada da stajlar. Sana CV ve Cover Letterimi yollamayı çok isterim. Bana dönersen maille çok sevineceğim. Lütfen. Gerçekten çok istiyorum ben burada çalışmayı.

Mesela kuzenlerim var  İstanbul’dan, onların İspanya’dan ve İsviçre’den çalıştıkları şirketler var. Havuzlar için mavi cam mozaikler var ya onları üretiyorlar.  Onlar bile is yaptıkları şirkete sordular Zürih’te benim için ama o şirket stajyer kabul etmiyormuş. Bizim aile biraz dağınık dünyaya ve herkes çok iyi yerlerde. ABD, Belçika ve Almanya’da hep akrabalar kuzenler var. Çoğuna sordum pek bir contacti olan yok İsviçre’de. Belki senin ya da dolaylı olarak senin tanıdığın birinin vardır.

Ben finans masteri yapıyorum ve çok severek yapıyorum finansı. Yeteneğim de var finansa karşı. Dediğim gibi umarım okursun mailimi tekrar da sana cv imi yollarım bana cevap atarsan. Biliyorum belki çok mail alıyorsun ama 3 kere yazdım ben sana. Yazıların öyle içten cana yakin ki insan biraz üzülüyor açıkçası senden mail gelmediğinde.

Sevgiler. Huzurlu ve Mutlu bir gün olsun.

Nilan.K

Cevap: Selam canım, okuyup bir fırsat yaratacak biri çıkarsa seni haberdar edeceğim. 

......................

OKUDUĞUM KİTAPLARI HEDİYE ETMEK İSTİYORUM


 Merhaba Ayşe Hanım; 

Yazılarınızı severek takip ediyorum. İçtenliğiniz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Yetiş Ayşe ile gerçekten yorucu ama bir o kadar da önemli bir işe adım attınız. Elimden geldiğince takip edip yardımcı olmaya çalışıyorum.  

Yoğunluğunuzda fazla vaktinizi almak istemem. Kitap okumayı seven ve yeni kitapları takip eden biri olarak kitap okumak isteyen arkadaşlara kargo ücretini ödemeleri karşılığında kitap gönderebilirim. Hatta aramızda bir kitap hattı kurup kitap alışverişi yapabiliriz. Çünkü gerçekten kitaplar pahalı ve benim de bütçemin iyi bir bölümünü kaplıyor. Arkadaşlarımı da bu kitap alışverişine dahil edebilirim diye düşünüyorum.  

Kitap isteyen arkadaşların e-posta adresini verirseniz irtibata geçebilirim. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.  

NOT: Özellikle hastanelerde vakit geçmiyor. Kitap okumak ise insanın zihnini dağıtıyor. Hasta ya da hastanelere de kitap bağışı yapmak faydalı olacaktır. Bilgi paylaşıldıkça çoğalacak ve anlam kazanacaktır.  

Sevgiler. 

ÖZGE A.

Cevap: Harika, o kadar çok kitap isteyen var ki,size mail adreslerini yollayacağım. Sağolun.

……..

SATIN ALMACI OLARAK ACİL İŞ ARANIYOR

Sevgili Ayşe Hanım,
Yakın arkadaşım Ahu M. ile yazışmam ve tavsiyesi üzerine sizden bir konuda yardım rica ediyorum. En azından bir vesile olacağınız umuduyla bu maili gönderiyorum.

Kardeşim Levent Çakar 1970 Ocak doğumlu ve şu günlerde çalıştığı tekstil firmasından ayrıldığı için zor durumda. Evli ve ikiz oğulları var. İlköğretim 5.sınıfta okuyorlar. Eşi de Kartal Devlet Hastanesi'nde hizmetli olarak çalışıyor. Kendisi tekstil firmasında satın almacı olarak çalışıyordu fakat şartları tahmin edemeyeceğiniz kadar kötüydü. Hiçbir zaman tam maaşını alamadığı gibi sigortalı olarak da çok az dönem çalışabildi. Ahu size bir cv gönderebileceğini ifade etti. Yardımcı olabilecekseniz çok mutlu olacağım. Ben İngilizce öğretmeniyim ve facebook aracılığıyla kardeşimin iş bulabilmesine yardımcı olmaya çalışıyorum. İyi haberlerinizi bekliyorum. Şimdiden ilginize teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
İclal Genç
İngilizce Öğretmeni, Marmara İlköğretim Okulu

 Cevap: İclalcim en tıkandığım yer iş konusu, her şeye yetişiyorum ama malum burada zorlanıyorum. İlgilenen olursa irtibata geçerim.

…………….

BURS TALEBİMDEN VAZGEÇTİM

Günaydın Ayşe Abla,  

Öncelikle ben bir burs dileği için sana danışmıştım ama herhangi bir ses çıkmamıştı. Ben an itibariyle yurt dışında kabul edildiğim yüksek lisansı reddetmek zorunda kaldım ve medya ile ilgili Türkiye'deki yüksek lisans başvurularına doğru yol almaya başladım. Ne kadar çok üzüldüğümün tarifi mümkün değil, ancak ve ancak benim durumumda olan ve onca başvuru içinden 3'üncü sıradan kabul edilip reddetmek zorunda kalan biri anlayabilir belki de beni. 

Söylemek istediğim şu ki, hani olur ya eski yazılarınız okunur ve bana burs imkânı çıkar. Lütfen o burs imkânı için yeni arayışlarda olan arkadaşlara yönlendirin. Bir ihtimal diyip beni arayıp ya da ulaşmaya çalışıp vakit kaybetmeyin ve diğer burs arayan arkadaşlarım da dakikalarını düşünerek geçirmesinler. Çünkü bir dakika bile daha fazla düşünmek ne demek çok iyi biliyorum.  

Saygılarımla, 

Sinan Aşçı

Cevap: Sinancım üzüldüm ama elimden geleni de yaptım bilesin.

…………..

ÇOK BAŞARILI KIZIMIZA İŞ YAZISINA OKUYUCU YORUMU

Ayşecim merhaba,

Seni ilk yazdığın günden beri okuyorum, samimi ve içten oluşunu çok sevdim, başarıların daim olsun, Yetiş Ayşe de çok başarılı. Toplum hareketi oluşturdun, kutluyorum seni, benim bugünkü yazında çıkan, Çok Başarılı Kızımıza İş başlığında yazan kızımızla ilgili. Çizim ve İllüstrasyon yeteneği çok güzel, bunu grafikle birleştirirse süper olur. Grafik programlarını öğrenip, (belki de biliyordur)  kendini geliştirirse ilerde çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum, yalnız çok meşakkatli bir iştir . Grafikerlik, sabır gerektirir,  benim mesleğim, çok severek yapıyorum, şu an 49 yaşındayım hala çalışıyorum, keşke yaşım daha genç olsaydı da daha uzun yıllar çalışabilseydim, yani birkaç sene daha çalışabilirim. İş alanları çok geniş, 1.5-2 sene parasını düşünmeden işi öğrenmeye çalışsın. Başarılar diliyorum,

Aynur

Cevap: Ne iyisin, umarım okur senin malini, öperim.

 

Yazarın Tüm Yazıları