Yetersiz beslenme okul başarısını etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Yetersiz beslenme okul başarısını etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 14:52

Yetersiz beslenme okul başarısını etkiliyor

Haberin Devamı

NİĞDE Halk Sağlığı Müdür Vekili Ertan Değirmencioğlu, okul çağı çocuklarındaki yetersiz beslenmenin büyüme, gelişme ve okul başarısı açısından olumsuz sonuçlara yol açtığını söyledi.
Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle, okula giden çocukların beslenmesi konusunda açıklama yapan Değirmencioğlu, şu uyarılarda bulundu:
"Okul çağı çocuklarının enerji ve besin ögeleri alımındaki yetersizlik, büyüme-gelişmelerini ve okul başarılarını olumsuz yönde etkilemektedir. Dengesiz beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite de bunlara eklendiğinde obezite, kalp damar hastalıkları, kanser ve diyabet gibi birçok kronik hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bu çağ çocuklarında görülen başlıca beslenme sorunları zayıflık veya şişmanlık, anemi, vitamin yetersizlikleri, iyot yetersizlikleri ve diş çürükleridir. Ayrıca yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya konmuştur."
DÖRT BESİN GRUBU
Öğrencilere beslenme önerilerinde de bulunan Değirmencioğlu, şunları kaydetti: "Çocukların sağlıklı beslenebilmesi için dört besin grubunda bulunan besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli şekilde tüketmeleri gerekmektedir. Süt grubunda yer alan süt ve yoğurt, et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller, sebze ve meyve grubu ve tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç gibi besinlerin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesine dikkat edilmelidir. Günün en önemli öğünü sabah kahvaltısıdır. Bütün gece süren açlıktan sonra vücudumuz enerjiye gereksinim duymaktadır. Güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltı ile başlamak öğrencilerin okul başarısının artmasında son derece önemlidir. Kahvaltı yapmayan çocuk uzun süre aç kaldığı için kendini güçsüz hisseder, dikkat, çalışma ve öğrenme yeteneği azalır, okul başarısı düşer. Bu nedenle her sabah düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına özen gösterilmelidir.’’

Uğur MART/NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!