Yeter!Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Adli Tıp'ta neler oluyor?

Türkiye'nin temel kurumlarından olan İstanbul Cerrahpaşa'daki Adli Tıp Kurumu ile ilgili olarak her dönem çeşitli iddialarla karşılaşırız. Önümüze belgeler geldiği zaman içimiz cız eder! Mahkemelere düşen insanlarımızın kaderlerini bilimsel bir teknikle bu kurum belirler; cinayetlerin, trafik kazalarının, sahtekârlıkların arkalarındaki sırrı ortaya çıkarır.

Adli Tıp Kurumu, bu nedenle adaletten ve hakkaniyetten uzaklaşmamalıdır. Gelin görün ki, bu kurumla ilgili iddialar bitmez. Özellikle, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanı Eyüp Çakmak hakkında suçlamalarda bulunuluyor. Dosya epey kabarık. Dönen dolaplar, skandallar ve kanunsuzluklar... Ve daha neler neler! Hepsi de belgeli...

İlgililere soruyoruz; Daire Başkanı Eyüp Çakmak hakkında, bakanlığa yapılmış suç duyuruları var mı? Varsa işleme konuldu mu?

Adli Tıp Kurumu Başkanı Bilge Kırangil'den öğrenmek istiyoruz; mahkemelerden gelen trafik kazaları ile ilgili ihtilaflı konularda Adli Tıp'tan bilimsel ve teknik görüş bildirmesi istendiğinde Eyüp Çakmak yetkisi olmadığı halde rapor sonuçlarına müdahale edip etmediğinden haberi var mı? Rapor yazılmadan önce sırası geldiğinde ‘‘Benimle görüşülsün’’ veya ‘‘Sırası geldiğinde bizim uzmanlara’’ gibi bizzat kendi el yazısı ile notlar yazıp, rapor sonuçlarını değiştirdiği oluyor mu?

Yetkisi olmadığı halde işine gelmeyen raporları, yasal olmayan ‘‘Komisyon’’lara havale ederek gerçek dışı sonuçlar elde ettiği doğru mu?

Soruşturma açılıp, ‘‘soruşturmanın selameti için’’ açığa alınması gereken Eyüp Çakmak hakkında hiçbir şey yapılmadığı ve bununda Refahlı kadroların hâlâ görevde oluşu ile açıklanabileceği iddiaları doğru mu?

Beşiktaş'ın Cezayir'i...

‘Türkiye, Cezayir olmayacak.’ Bu sözü birçoğumuz duymuşuzdur. Birçoğumuzun ortak temennisi de bu yöndedir, sanıyorum.

Ancak bu temenniye katılmayanlar, Türkiye'yi parça parça Cezayirleştirmek istiyorlar. Bu yönde kafamı yorarken, birşey dikkatimi çekti; Beşiktaş'taki Deniz Müzesi ile Barbaros Parkı arasındaki sokağın adı, Cezayir... Bu isim kime sempatik geldi acaba?

Yaşar TEYZE-İSTANBUL

Murakıp Tatar'dan KTHY açıklaması

Ümit Utku döneminin KTHY murakıplarından -Kıbrıs kanadından- Ersin Tatar'dan bir açıklama aldık. Tatar, önceki hafta toplanan ve köşemizde yer alan KTHY Yönetim Kurulu'nda, Başbakanlık müfettişlerinin hazırladığı raporda, murakıpların ‘‘usulsüzlük, keyfilik ve uygulama hatasına karşılık hiç müdahalede bulunmadıkları’’ yolundaki ifadelerine alınmış. Açıklaması şöyle:

‘‘Müfettişler bana bir şey sormadılar’’ diyor; ‘‘Oysa ben, uçak alımlarına ilişkin fazla borçlanmanın sakıncalarını, KKTC Hükümeti'ne bildirdim. KTHY'nin yönetim kurulu toplantısında, MD 90'ların alınmadan önce ciddi bir fizibilite raporu hazırlanarak şirketin gelir-gider durumu ile tüm borçların geri ödenmesine ilişkin bir çalışma yapılmasının gerektiğini belirttim ve karara bağlattım.

THY'yi temsilen diğer murakıp Şadan Giral'ın 1996 yılına ilişkin ‘temiz rapor' vermek istemesini kabul etmeyerek, şirketin banka borçlarının yanlış döviz kuru ile belirtildiğini, THY ile KTHY arasındaki mutabakatsızlığın ciddi bir sorun olduğunu saptadığım için şirket hesaplarının gerçekleri yansıtmadığını rapor ettim.’’

Tatar, Utku yönetiminin genel kurul iptali için mahkemeden karar çıkartmasına tepki gösterdiğini, ancak bunların dikkate alınmadığını da bildirdi.

MESAJ PANOSU

TRAFİK MAGANDALARINI ISLAH EDİN...

Avcılar-K.Çekmece istikametinde E-5 yolunun paraleninde bulunan 'yanyol' diye isimlendirilmiş, hiç kimsenin kurallara riayet etmediği, aksine kurallara uygun bir şekilde aracını kullanan vatandaşların 'magandalar' tarafından taciz edildiğini lütfen bilin. Plakaları 154'e bildirmekle bu sorunun çözüleceğine de inanmıyorum. Selim ÇELEBİ-TAKSİM

İNÖNÜ Stadyumu’nun eski açık tribünlerinin giriş-çıkış ağzı olan Gazhane tarafına açılan geçidi taş duvarlarla kaplıdır. Maçtan çıkan binlerce insan, park yapan araçlar nedeniyle bu kadar alana sıkışarak işkence çekmektedir. Yarın bir facia yaşanmadan bu saçmalığa bir son verin.

Yusuf Engin ÖZÇELİK-İSTANBUL

AS TURİZM şirketiyle 8.10.1997 tarihinde saat 15.00'te Trabzon'a gitmek için hareket ettik. Ancak otobüs Adapazarı'na gelince 5 yolcu ile Trabzon'a gidemeyeceğini belirterek, bizleri başka bir otobüse nakletmek istedi. İki bayan olarak saat 21.00’e kadar Trabzon'a gidecek otobüs bekledik. As Turizm ‘inbu tavrını kınıyoruz.

Yasemin ALIŞKAN-İSTANBUL

SAĞLIK BAKANLIĞI’na... Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi'ni neden görevden aldınız? Kendisi devletin kaybolduğu yıllarda, büyük çabalarla bir hastane yaptırmış, donatmıştır. Yerine daha iyisini koyamazsanız vatandaşa karşı zor duruma düşersiniz. Muzaffer ERGÖZ-BODRUM

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘12 Eylül'den sonra RP il başkanı olduğumda kravatımdan dolayı bana olumsuz baktılar, eleştirdiler. Şimdi beni eleştirenler dükkânlarında kravat satıyorlar.’’

(İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan)

Yazarın Tüm Yazıları