Yeter! Söz milletin...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

İcra memuru görev yapamıyor

Ben ve eşim Ankara Barosu avukatlarındanız. Eşim, 22.7.1997 tarihinde Ankara'nın göbeğinde bulunan Asri Mezarlık karşısındaki Gültepe Mahallesi'nde bir borç nedeniyle haciz yapılması için Ankara 5. İcra memurlarından birisiyle haciz mahalline gitmiş.

Haciz mahalline ulaşmak için taksi ile mahalleye girerlerken etrafındaki gençler ve insanlar aracı durdurarak, ‘‘Ne işiniz var burada, hadi gidin'' şeklinde tehditkâr sözler söylemişler.

Bunun üzerine icra memuruyla Seğmenler Polis Karakolu'na gidip, resmi yazıyla başvurarak polis memuru istendiğinde, karakol amiri, ‘‘Gültepe'ye polis bile zor giriyor'' diyerek iki ekip ve 10 polis vermiş.

Haciz mahalline gidildiğinde polise, ‘‘Niye geldiniz, gidin burada haciz yapılmaz, biz adresi söylemeyiz'' şeklinde fiziki direniş yapılmıştır.

Sonuç olarak devletin polisi ve adliyenin icra memuru, görevini yapamadan geri dönmek zorunda kalmıştır. Ankara'nın göbeğinde devletin hükmü geçmemiştir.

Olay çok vahim olup ilgilenilmesi dileğiyle.

Av. Orhan BİRENGEL-ANKARA

Maliye'yi böyle kazıklıyorlar

Bu belgeyi Kuşadası'ndan ‘Bordro mahkûmu' bir okurumuz göndermiş. Bakın neler yazıyor: ‘‘Bundan bir süre önce köşenizde yer alan Doğan Sineması biletlerinden sonra yeni bir 'Kuşadası belgesi' bulacaksınız. Bu tatil yöresinde yüzlerce bar, haftanın hemen her günü binlerce insana ilişikteki giriş fişleri ile satış yaparak vergisiz milyarları bulan gelir sağlamaktadır. Artık memurdan, işçiden, bordroludan alınan vergiler yerine biraz da bu vatandaşlardan alınması çok zor mu? Herhangi bir barda herhangi bir akşam -özellikle cuma, cumartesi- vergi alma niyetinde olanların ufak bir kontrol yapmaları yeterlidir.''

Bu olay sadece Kuşadası'nda yaşanmıyor. Hemen bütün eğlence yerleri böyle. Maliye'nin dişini bu yerlerde göstermesi o kadar zor olmasa gerek.

Cami gelirine göz diktiler

Bayrampaşa'dan İstanbul Müftüsü Selahattin Kaya'ya... "Bayrampaşa'nın en büyük camisi Merkez Camisi'dir. Otopark, çay bahçesi ve büfelerinden aylık kira gelirleri yaklaşık 1 milyarı bulmaktadır. Camimizin imamı Fettah Mert, Refahyol hükümeti döneminde sürüldü. Kendisini sevdiğimizden imza toplayıp geçici olarak yeniden getirttik. Ancak, Bayrampaşa Müftüsü ve ona bağlı yandaşları, bu sevilen imamı yeniden yerinden etmek istiyorlar. Çünkü, bu caminin gelirlerinde herkesin gözü vardır. Geçmişte, bu gelirlerin Rize ve başka yerlere aktarıldığını biliyoruz. Lütfen imamımıza sahip çıkın, malum çevrelerin oyunlarına gelmeyin."

'O kafa'lara!..

O kafalar, menfaat ve para için yalancılığı, rantiyeciliği, dolandırıcılığı, din sömürücülüğünü 400 yıldan beri sürdürüyorlar. O kafalar, bu ülkenin güzel insanlarını kandırmaya çalışıyorlar. Bunların Müslümanlıkla, inançlı olmakla hiçbir ilgilerinin olmadığını söylemek bir vicdan borcudur. Devlet malı yiyenlere, ahlaksız ve şerefsizlere, katillere destek vermeleri bile bu kafaların nasıl olduğunu gösteriyor. Kullandığı kelimeler bile kendilerini tarif ediyor.

Yıldız-Eşref YETKİN-ANTALYA

Cesur kıza...

Cesur kız, Cumhuriyet kızı/Hani ne kadar gururlandık/Alıp göndere çıkardın duygularımızı.../Nasıl da gönlümüzü fethettin anlatamam.../Topunu birden ne güzel yanıtladın!../Atamızı gösterdin; sadece, sözsüz, gülerek/Laf değil barışı, onuru, sevgiyi kanıtladın!

Emin DEMİRALP-GEBZE

Mesaj Panosu

AYVALIK Sarımsaklı'daki Tropicana Bar'ın sahibi Ömür Kuzu, Balıkesir Valiliği'nin izniyle 21.00-02.00 arasında müzik yayını yaptıklarını öne sürerken, akrabası olan Küçükköy Belediye Başkanı'nın işletmelerini henüz teşrif etmediğini ve yaklaşık 6 aydır da kendileriyle görüşmediğini söyledi.

KARAYOLLARI, arsalarımızı istimlak etti. 1993 yılından beri paramıza yüzde 30 faiz uygulanıyor. Bize yazık değil mi?

Muammer AKTAŞ-KARTAL

GÜNÜN SÖZÜ

‘Kocası (Adnan Kaşıkçı) silah satıyor, karısı savaşta ölen çocuklar için para topluyor. Yemezler...’

(Sanatçı Müjdat Gezen)

Yazarın Tüm Yazıları