Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Türkiye bizi sevmiyor mu?

Almanya'dan Ekrem Lüle, ‘Binlerce Türk emekli adına yazıyorum’ diyor: ‘‘Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 20.12.1997 tarihli Taşıt Takip Tebliği'nin 3. maddesi, düzeltilerek ‘Yurda taşıt sokmak istedikleri tarihte son altı ayı Türkiye dışında geçirdikleri anlaşılanlar, taşıtlarını tekrar 180 gün süreyle Türkiye'de bulundurabileceklerdir' denildi. Bu açıklamaya göre, bir araç altı ay Türkiye'de, altı ay da yurtdışında kalmak zorundadır.

Almanya, ‘Geçimini temin eden bir emekli bir yıldan fazla Almanya dışında kalabilir' diyerek böyle bir kolaylığı sağladığı halde benim ülkemin yöneticileri, yani hükümetim veya devletim benim arabamla altı aydan fazla kalmama müsaade etmiyor. Bu zihniyeti anlayan var mı?

Alman plakalı bir araç iki yılda bir defa teknik muayeneye (TUV) gireceğine göre ister istemez zorunlu olarak iki yıl sonunda Almanya'ya gelmek zorundadır. Buna göre;

Bakanlık tebliğinin ilgili maddesinin değiştirerek arabasının teknik muayenesine kadar ‘Türkiye'de kalabilir' şeklinde değiştirilmesini bekliyoruz. On binlerce Türk vatandaşı, ‘emekli olanlar' bu tebliğin değişmesini bekliyoruz.

Devletimiz bize mezarda mı sahip çıkacak.’’

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Benim takip ettiğim yol doğrudur. Türkiye yeni bir hükümete kavuşmuştur. Hadisenin içinde haklı çıkan benim. Ne dediysem o olmuştur.’’

(Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel)

Huzurevlerine zam fahiş oldu

SAYIN Hasan Gemici'ye... DSP hükümetinin ilk icraatı Huzurevi ücretlerine yüzde 75 zam yapmak oldu. Yeni yılda bize ne zam verildi ki, bu kadar artış yapıldı?

Zaten emekli maaşımızın tümü huzurevinde kaldığımız tek oda ücreti olarak gidiyor.

‘Sosyal adaletçi' olarak tanıdığımız DSP hükümetinin yaptığı bu fahiş zammı anlamakta güçlük çekiyoruz.

Zammın makul bir seviyeye çekilmesini ümit ediyoruz.

Yaklaşan seçimlerde bizlerin de oy hakkı olduğunu unutulmamalıdır.

Hilmi Kutsi PAKER- Bahçelievler Huzurevi sakinleri adına-İSTANBUL

Şehit kanı o kadar ucuz değil

KARDEŞİM sivil kıyafetli olmasına rağmen pusuya düşürülerek TSK mensubu olması nedeniyle PKK'lı şerefsizler tarafından hunharca katledildi.

Kardeşimle gurur duyuyorum. Ancak, Apo denilen caniyi 16 yıl boyunca seyredenlerden bir şehit yakını olarak utanıyorum.

‘‘Öcalan, artık Türkiye'nin gündeminden düşsün’’ diyen Ecevit'e bir hatırlatma yapmak istiyorum:

‘Siz hiç bir yıl önce, iki yıl önce, hatta yedi yıl önce aslan gibi evladını bu ülkenin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit vermiş, sıradan bir aileyi evinde ziyaret ettiniz mi?'

Şehidimizin kanı o kadar ucuz değil.

Ayhan HAMLI-SAMSUN

FİKRİ SAĞLAR'a Mersin'den M.S. imzalı bir grup adına soru: ‘‘Partinizin size İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı önerdiği ancak kabul etmediğiniz gazetelerde yazıldı. Şimdi de İçel'de, Mersin Büyükşehir adaylığınız konuşuluyor. Belediye başkan adayı olarak, Mersin'de dayınız eski başkan Kaya Mutlu'nun hizmetlerini sürdürmek mi istiyorsunuz? Yoksa, Genel Merkez'den ‘kıyım'a uğrayacağınız yolunda bir izlenim mi aldınız? Aslında siz parlamentoya yakışırsınız. Birileri hata yapıyor; Genel Merkez mi, siz mi?

EROL Çevikçe'ye.... CHP Kurultay'ı, PM'den tasfiye etti ama siz parlamentoda olması gereken bir isimsiniz. Genel Merkez'in Adana'da ‘merkez yoklaması' nedeniyle rahatsızlık duyduğunuzu biliyoruz. Dilerseniz İstanbul'da önseçime katılınız, sizi 2. bölgeden destekleyelim.

Dr. Gürbüz ÇAPAN-İSTANBUL

PROF. Dr. Erdal İnönü'nün konuşmacı olarak katılacağı ‘‘Siyasette Ahlak’’ konulu toplantı yarın Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde (Tünel) saat 17.30-19.30 arasında gerçekleştirilecek.



Yazarın Tüm Yazıları