Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Ülker, bağış yaparak vaziyetini kurtardı mı?

Laiklik satışa mı çıkarıldı Sezgin!

Türkiye'nin yaşadığı 28 Şubat sürecinde, TSK'ya ait kantinlerde ve ORKO mağazalarında, şeriat yanlısı firmaların ürünleri boykot edilmişti... Bu yoldaki bir liste de basında yer almıştı.

Bunlardan biri de Ülker'di... Ülker bu işten çok zarar görünce çareyi, ‘barışmak’ta buldu. Ülker, geçen aralık ayının ortalarında Ankara'da yapılan bir törende, Silahlı Kuvvetler'e bağlı bazı vakıflara 600 milyar bağışta bulundu.

Ülker'e sormazlar mı, o zaman ne yaptın da bu bağışı yaptın diye... Eskiden dinci vakıf ve kurumlar himaye altına alınmışken, bu bağış Ülker'i ne kadar temizleyecektir?

Bunların yanıtını, bu bağış törenini düzenleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin'e sormak gerekiyor; bu yasak yüklü bir bağışla kaldırılacaksa, o zaman o liste neden yayınlandı?

Bağış törenine katılan vakıf yöneticisi olan emekli paşalar, acaba neler düşünmüşlerdir.

Duygu ve düşünceler meta haline getirilebilir mi?

Laiklik de alınıp satılan bir meta mıdır?

Yarın öbür gün ‘şehit’ ya da ‘kahraman’lık mertebesine erişebilmek isteyen birisi çıkıp, parayı bastırıp, bu unvanlara kavuşmak isterse ne denilecektir?

Ha ‘din taciri’, ha ‘laiklik taciri’. Aralarında ne fark var?

Ülker, şimdi kendisinin ‘affedildiğini’ bastırdığı broşürlerle bakkallara duyuruyor. Yazık, buna inananlar da var.

Herkes adına ne kadar ibretlik bir olay değil mi?

Bilen yanıtını versin.

Herkes entrikacılık yoluyla sandalye arıyor

‘Kimse CHP’den

büyük değildir!'

BU yazıyı daha önce yazacaktık, ama yerimiz ve zamanımız buna elvermedi. Şimdi bazı şeylerin bilinmesinin tam zamanı...

Geçen hafta, beşli inisiyatifin önemli ismi TESK ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı ile bu örgütlerin üzerinden kurduğu şirketlerin ortağı veya sahibi Derviş Günday'ı sık sık gündeme getirdik.

Derviş Günday'ın yakın bir dostu vardır; Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen...

Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'ni Taşdelen, Aycan Turizm Ltd. Şti'ye kiralamıştır. Günday'ın kızının adını taşıyan bu şirket, ünlü ‘Devran Lokantası’nı işletmektedir. Günday ile Taşdelen'in, Ahlatlıbel'de ortaklıkları olduğu iddia edilse de, kiracı kâğıt üzerinde Günday'ın oğlu gözükmektedir. Devran'ın bugün ayda 40-50 milyar cirosu olduğu söylenmektedir. Peki Çankaya Belediyesi, ‘Dervişler’e' kaça kiraya vermiştir burasını? Resmen bilinmez...

Aslında ikisi de ‘can kardeş’çiliği hiçbir zaman ihmal etmemişlerdir. Taşdelen, Günday'ın her zaman desteğini görmüştür.

Taşdelen'le birlikte Günday'ın, onun arkasından da -küfür olayından sonra Baykal'la arası açık olan- DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak'ın DSP yolunu tutmaları şaşırtıcı olmaz! Hatta Mehmet Moğultay ve Seyfi Oktay'ın bile akılları çelinmek istenebilir!

Taşdelen, Karayalçın aday olmayacaksa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını bir ay önceden açıklamıştı. Ancak, Genel Merkez'den kendisine hiç şirin bakılmadı. Bu arada, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan birden ortaya çıktı ve Çankaya'ya talip olduğunu açıkladı. Doğan şimdi Baykal'la çok yakın, yanından ayrılmıyor. Halbuki, iki yıl öncekine kadar CHP'ye genel başkan olmak üzere bölgesel toplantılar düzenleyerek zemin yoklayan Celal Doğan, acaba İstanbul Büyükşehir'den aday gösterilebilir mi?

Bunların yanıtı birkaç güne kadar ortaya çıkacak.

CHP'nin bir başka sorunu da İzmit'tir... Belediye Başkanı Sefa Sirmen, ailesinin servetiyle, Türkiye'nin en zengin belediye başkanı olarak tanınır. Süleyman Demirel'e de, işadamı Kamuran Çörtük'ten sonra en yakın kişidir. Demirel, İzmit yöresinde neredeyse her ay bir açılış veya temel atma törenine katılmaktadır. Geçen seçimi 200 küsur oyla kazanabilen Sirmen, belediye başkanlığını kazanacağına kendisi de inanmadığından milletvekilliğine mi soyunacaktır?

İstanbul'da ne olacaktır? Prof. Nurettin Sözen, aday gösterilmeyeceğini bildiğinden milletvekilliğine şimdiden soyunmuştur. Bir başka aday da, Genel Merkez'e sürpriz sayılabilecek, eski il başkanı Ali Özcan'dır.

Atilla Sav'ın dünkü basın toplantısında manidar bir sözü vardı: ‘‘Hiç kimse CHP'den daha büyük değildir.’’

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Vatandaşlık sınavını geçmemiş olanlar vatandaşın sorunlarına çözüm olamazlar.’’

(Nurettin Kaptan-ANKARA)



Yazarın Tüm Yazıları