Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Sevgili Atatürk

Tarih okurken, yaptıklarınızı öğrendiğimde çok büyük hayranlık ve gurur duydum. Tahta sırada çocuktum o zaman.

Şimdi hayatın içerisinde, bana emanet ettiğin cumhuriyetin nasıl suiistimal edildiğini görmekteyim. Tarihte karşılaşmış olduklarınız bugün yine aynı rol için, aynı sahnedeler!

Emanetin bizde! Bize hitabında anlattığın şartları izliyoruz.

Bu sahne yeniden senin rolünü gerektirdiğinde, hayranlık ve gururla izlediğimiz önderimizin yerini dolduracağız. Sahne bittiğinde ayakta duran, laik, demokratik, Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti olacak!

Türk insanı, bağımsızlığa, çağdaşlığa, ilericiliğe ve insanlık değerlerine olan kabiliyet ve düşkünlüğünü tarihin bundan sonraki sayfalarına da yazacaktır.

Evladın, emanetimiz, bugün 75 yaşında.

Arkasındayız! İzliyoruz! Koruyoruz!

Seni seviyoruz.

Kerem TÜRKMAN-İSTANBUL

ABD'li Türkler'den

dinci medyaya savaş

ATATÜRK'ün, ‘en kıymetli eserim’ dediği cumhuriyetimizin 75. yıldönümünü coşku ile kutladığımız ve onun aramızdan ayrılışının 60. yıldönümünü şükran ve saygı ile hatırladığımız bugünde, aşağıdaki haberi milletimize duyurmak istiyorum.

Cumhuriyetimizin güçlenip ilerlemesini temin edeceğine inandığımız her sahada çalışan derneğimiz, birkaç yıl evvel, YÖK eski Başkanı ve Çiller'in MEB Prof. Mehmet Sağlam'ın döneminde, devlet bursuyla ABD'ye gelen, Atatürk'ü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni küçük düşürücü faaliyetlerini İnternet'le yayan bazı öğrenciler hakkında kapsamlı bir araştırma yapmış ve bir rapor halinde ilgili devlet makamlarına iletmiştir. Bu rapor sonucunda, bu öğrencilerin büyük bir kısmı geri çağrılmışlardır. Bu olaya tepki gösteren bazı gerici medya organları da şahsıma hakaret ve iftiralarda bulunarak yalan söylemişlerdir. Bu sebeple Ankara'da tazminat isteği ile Zaman, Yeni Şafak ve Kanal 7 aleyhine davalar açmıştım.

Zaman Gazetesi aleyhine olan tazminat davası kesinleşmiş olup, Yeni Şafak ve Kanal 7 mahkeme kararları davalılar tarafından temyiz edilmiş ve Yargıtay kararını beklemektedir.

Şahsıma ödenecek tazminatların tümünü Atatürk'ün ‘‘Ey Türk gençliği birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’’ vecizesi ile hitap ettiği ve derneğimizin amaçları doğrultusunda çalışan seçkin Türk gençlerine ve Atatürk ilke ve inkılaplarını tanıtıcı ve koruyucu, bilhassa laikliğin ödünsüz korunmasıyla ilgili çabalarımızı, milletin takdirini kazanmış derneklere bağışlayacağım.

ÖDÜLLERİMİZ

1995 yılında kurulan Amerika Atatürk Derneği, her yıl Washington'da yapılan görkemli bir toplantıda, Amerika'dan, Avrupa ve Avrasya ülkeleri ile diğer elçiliklerden ve Türkiye'den gelen seçkin davetliler huzurunda, hizmetleri ile Atatürk Cumhuriyeti'ni koruyan, yükselten veya onurlandıran şahıslara ve kurumlara Atatürk Ödülü vermektedir.

Bu ödül 1995 yılında, ‘Ermeni Soykırımı Kanunu’ teklifinin ABD Kongresi tarafından onaylanmamasını temin eden Türk dostu ve Amerika'nın en uzun hizmet eden siyasi liderlerinden Senatör Robert C. Byrd'e ve 1996 yılında da Bosna barışı için kıymetli hizmetlerinden dolayı Richard C. Holbrooke'a verilmiştir.

‘‘Atatürk Laiklik ve Demokrasi Ödülü’’ 1997 yılında TSK adına Sayın Orgeneral Çevik Bir'e ve 1998 yılında da ‘Atatürk Barış ve Demokrasi Ödülü’’ Türk dostu ve Atatürk hayranı ABD eski Genelkurmay Başkanı Oramiral William J. Crowe Jr.'a takdim edilmiştir.

Kuruluşundan itibaren Anıtkabir için çiçek tohumları, nadide bitki fidanları, bahçe bakımı alet ve araçları, bayrak direği özel sicimi ve bunun gibi ihtiyaçları karşılayan derneğimizi temsilen bir grubumuz, Anıtkabir'i bugün ziyaret ederek saygı duruşunda bulunacaktır.

Ata'mızı andığımız bugünde, duygularımızı sizlerle paylaşmak istedik.

Hüdai YAVALAR-Atatürk Society of Amerika Yönetim Kurulu Başkanı

ANLAYAMIYORUM... 14 yaşındaki Defne Amber Demirel, cumhuriyeti 75. yılında değerlendiriyor: ‘‘75 yılda ne kadar ilerlediğimiz tam açıklık kazanmadı ama yobazların bu kadar zamanda cumhuriyet rejimine nasıl karşıt olduklarını hiç anlayamıyorum. Başka şeyi daha anlamıyorum; acaba kutlamalar için yapılan harcamalar, memurlara gitseydi, örneğin bir hâkimin maaşına katkı sağlasaydı, yargı daha bağımsız olmaz mıydı? Dengeli demokrasi ve gerçek insan haklarının korunmasıyla cumhuriyetimiz tam anlam kazanacaktır.’’

MECZUBA İTHAF!

OKURLARIMIZ M. Uğur ve Metin Tekin; cumhuriyet dönemi şairlerinden Kemalettin Kamu'dan, meczup Metin Kaplan'a şu kıtayı ithaf ediyorlar:

‘‘Ne mucize, ne fisun, /Ne örümcek, ne yosun, /Kabe Arabın olsun, /Çankaya bize yeter.’’



Yazarın Tüm Yazıları