Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Türk Telekom, bakan torpili mi bekliyor?

Sincan Yavuz Sokak'taki 555 54 39 no.lu telefonumun sokakta başka bir eve naklini istedim. Telekom, 85. sahada problem olduğunu, bunu giderdikten sonra telefonumun bağlanacağını, bunun da aralık ayında mümkün olacağını söylediler. Verilen tarihin benim için çok geç olduğunu, kendilerine belirttim. Çünkü çalıştığım yer evimden çok uzak ve iki küçük çocuğum var, yani telefon benim için çok önemli.

Telekom yetkilileri bu işin ancak 'Bakan tercihi' ile olacağını söylediler. Ben şimdi sevgili bakan ve milletvekillerime sesleniyorum: Lütfen şu başkentin 85. saha problemini giderip benim gibi mağdur olan onlarca insanı bu rezillikten kurtarın.

Günümüzde artık lüks olmaktan çıkan iletişim aracımız, vatandaş isteyince olmuyor da bakan isteyince mi oluyor?

Özelleşmiş bir kurumun bana göre, söyleyeceği en son şey adamına göre hizmettir.

Sorumluların bilgi ve ilgisine.

Mehmet MUTLUAY-ANKARA

SSK'lının günahı ne?

KIRILAN gözlüğüm için Edremit Hastanesi'ne gittim. Balıkesir'e gitmem söylendi. Neden Edremit'te Devlet Hastanesi varken bu hastaneden yararlanmayayım. Bağ-Kur emeklisi ise yararlanıyor. Emekli Sandığı emeklisi yararlanamıyor. SSK'lının günahı ne?

Özel hastanelerde tamam ama devlet hastaneleri ile tıp fakülteleri hastanelerinden neden yararlanmayalım?

Üzüldüğüm nokta SSK'ya Bağkur'a Emekli Sandığı'na prim ödememiş birçok kişiye sağlanan imtiyazdır. Remzi ERKÜREM-ALTINOLUK

Hibe ambulansın

gümrük öyküsü...

35 yıldır Almanya'da çalışıyorum, 5 yıldır da Alman vatandaşıyım. Alman eşimle yaz tatilimizi yıllardır Çanakkale'nin Güzelyalı Köyü'nde geçiririz.

Anlatacağım sıkıntım şu: Daha önce Çorum'un İskilip İlçesi'ne bir ambulans hibe ettim. Daha sonra Bitlis'in Mutki İlçesi'ne de başka bir ambulans göndermek istedim. Almanya'ya bir şoför gönderemediler, elimde kalınca Leipzig Şehri'ne bağışladım. Bu yıl da kaldığımız köye bir ambulans göndereyim diye düşündüm. Ayrıca köyümüzün yanında bakanlığın Gençlik Kampı da var, kazalar olduğunda canlar gitmesin, dedim. Hannover'de 11.500 DM'ye bir ambulans aldım. Bunun beş katı değerde de, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne verilmek üzere tıbbi alet ve tekerlekli sandalye aldım. Eksik olmasınlar Omsan Nakliyat 4.500 DM'lik nakliye ücretini 1.200 DM'ye indirerek, yükü 14 Nisan'da Türkiye'ye getirdi. Gümrük işlemleri Çanakkale'de yapılmadığından ambulansı Ankara Merkez Gümrüğü'ne göndermek zorunda kaldık. O tarihten beri gümrük bürokrasisi ile uğraşıyoruz.

'Hibe senedi' düzenlenmesi gerekiyormuş. Yani, bir hibeyi ancak Türk vatandaşı yapabilirmiş. Bunun için Alman vatandaşlığından çıktım. Bağış olmasına rağmen üç hibe senedi için 47'şer DM talep ettiler, verdim.

Tıbbi aletler için sorun çıkmadı, onları Çanakkale Devlet Hastanesi'ne indirdik, ama ambulansı bir türlü gümrükten çekemiyoruz. Neden olarak da, ambulansın 'trafiğe' çıkış belgesinin olmaması gösteriliyor. Gümrüğe, 'Yahu satış aktinin evrakı var ya' dedim. Bu kez 'Evrak konsoloslukta mühürlenmiş' dediler. Şimdi evrakı, mühür basılması için Hannover Konsolosluğu'na gönderdik.

Bir hayır yapalım dedik, bunaldık. Gümrükçüler, 'Geçmişte çok sahtekârlık oldu' diyerek, aşırı bir titizlik gösteriyorlar.

O Gençlik Kampı'nda binlerce çocuk kalıyor, böyle acil bir yardım aracı onlar için gerekli. Sayın Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu'ndan rica ediyorum, bahanelerin arkasına sığınılmasın. Bizi bunaltıp yıldırmayın lütfen. Bu olayda ne sahtekârlık olabilir ki... (Tel: 0286-232 87 25)

Ata AKA-Güzelyalı/ÇANAKKALE

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Hükümet, enflasyon konusunda pembe tablolar çizip, düşük zam vererek memur ve işçiyi kandıramaz.’’

(Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akay ve Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti)

DAHA güzel etkinlikler gerçekleştirmek için bir yer aldık. Yardımlarınızı bekliyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi; İş Bankası Şubesi, Hesap No: 5150-874 960, Tel: 0364-225 07 35.













Yazarın Tüm Yazıları