Yeter! Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Gene tuz...

Safir Tuz açıklama yaptı. Billur Tuz ve Salina Tuz ise açıklama yapmadı. Billur Tuz yetkililerine soruyoruz; ben kendimi bildim bileli Billur Tuz var, evlerimizde Billur Tuz bilinir. Billur Tuz, İzmir Körfezi'nden çıkıyor. Deniz suyuna petrol atığı karışmıyor mu? Karışıyor ise rafine olunca tuz temiz olur mu? Salina kullanmıyorum. Tuz Gölü ne halde onu bilmem ama İzmir'de ben Billur Tuz'dan öğrenmek istediğim; Körfez kirli, bu kirlilik rafine ile temizleniyor ise mesele yok!

Lütfen bilgi istiyoruz.

Kanalizasyon, petrol atığı hangi yöntemle temizleniyor, açıklansın diyorum.

Nejla AYAYAN-İZMİR

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘(Bir sohbetten) 23 Nisan Bayramı'nda bir kız çocuğu geldi. Cumhurbaşkanı olarak koltuğuma oturdu. ‘Oturan kalkmıyor, ben de kalkmıyorum' dedi. Ben de kendisine ‘Kalk kızım dedim, buraya kolay gelinmiyor' dedim. (Gülüşmeler)’’

(Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel)

Maliye'nin kayıtsızlığı

Maliye Bakanlığı'na yaptığım birçok başvuruya rağmen çözemediğim bir sorunum var. Konu kısaca şöyle:

1981 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı müşavirliğinden 1. derecenin 4. kademesinden emekli oldum. Benimle aynı tarihlerde emekli olan ve pozisyonları benimle aynı seviyede bulunan, aynı maaşı alan diğer bazı bürokratlara daha sonraları Maliye Bakanlığı çeşitli tazminatları, gösterge yükseltmeleri vesair ödemelerle birçok avantajlar sağlamış, böylelikle emekliler arasında ayrıcalık ve ikilik yaratmıştır.

Bu durumun düzeltilmesi, islahı için yapılan müracaatlara Maliye Bakanlığı kayıtsız kalmakta, dilekçelere cevap vermek zahmetine bile katlanmamaktadır.

İlgili bakanlığın dikkatini çekmek, ayrım yapıp mağdur ettiği diğer emeklileri de gözetmesini sağlamak için bu şikâyetimin köşenizde yayınlanmasını rica ediyorum.

Arif ÜNLÜTÜRK-ANKARA

Ertaş, ‘ne idüğü belirsiz' diyemez

Hürriyet'in 3.5.1998 günü Pazar ekinde Gülten Aydın'ın Neşet Ertaş'la yaptığı röportajda Ertaş'ın bir cümlesi, Türk milletine ve mensubu olduğu Türk halk müziği mensuplarına hakaret etmektedir.

‘‘Kültür Bakanlığı'nın koroları var. Bunlar yıllar yılı birikmiş, ne idüğü belirsiz, insanımızın kabul etmediği türküler üzerinden ekmek yiyorlar.’’

Bu koroların kurucularından biri olarak diyorum ki; gerek bakanlığımız koroları gerekse TRT, Atatürk'ün direktifleriyle Ankara Devlet Konservatuvarı tarafından bütün Anadolu gezilede derlenen türküleri okumaktadırlar. Bunlar milletimizin yüzyılların süzgecinden geçirip günümüze ulaştırdığı, katıksız ezgilerdir. Yaratıcılarının çoğu halk şairlerimiz ve yetenekli atalarımızdır. Okunanlar içinde babası Muharrem Ertaş'tan derlenen türküler de vardır.

Muharrem Ertaş'ın oğlu babasının türküleriyle, bozlaklarıyla zengin olmuştur. Kendi besteleri de vardır. Ertaş, Kültür Bakanlığı'nın rahmetli babası için bir gece düzenlediğini nasıl unutur.

‘‘Ne idüğü belirsiz’’ hakaretini kendisine iade ediyoruz...

Nail ZAN- Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme eski Genel Müdürü-ANKARA

Baykal'a haksızlık

30 yıldır düzenle gazete okuyorum. 25 yıldır Almanya'da öğretmenlik yapıyorum. İlk kez yazma gereksinimi duydum ve sizin köşenizi seçtim. Ülkeme, sorunlarına ve genelde haksızlıklara duyarlıyım. Son hafta köşe yazarları söz birliği etmişçesine D. Baykal'ı eleştirdiler. Şimdi meslektaşlarınıza soruyorum:

Siyasi yaşamında çalma, kayırma ve yolsuzluk var mı? Partisinde görevli, yetkili aile üyesi veya akrabası var mı? Partisinde muhalif olanlara ihraç var mı? Kendisine yapılan eleştiri ve suçlamalara tazminat davası var mı? Sosyal eşitlik isteyen seçmeni bölme çabası var mı? Korumaları var mı? Bu sorulardan birine evet diyen varsa beri gelsin. Ve de böyle olsaydı acaba köşelerinde neler yazarlardı? Suçu mu? 'Berrak ve açık sözlü' olmak.

(Not: Oy hakkım yok. Deniz Baykal dahil CHP'den tanıdığım kimse yok.)

Saliha BEKTAŞOĞLU-Schwelm/ALMANYA

TELEKOM başımı döndürdü!

Bursa Yunuseli Mahallesi, Dumlupınar Caddesi'ndeki 248 92 94 nolu telefonumu nakil için 24.11.1997'de başvurdum. Bugüne kadar bilgi almak için aradığım yetkili, 250 36 32'yi arayın diyor. Arıyoruz, bunu arayın 253 24 86 diyor, olmadı şunu arayın 250 20 20 diyor, o da diyor ki, bunu da arayın 253 14 32... Ses yok cevap vermiyor! Biz kararlıyız ya... İki gün sonra arıyoruz 253 14 51 diyor ki, 253 14 52'yi arayın. Bu telefon taş kesiliyor. Kaldı ki uydu muydu lafları boş. Telekom, şu kadar bu kadar yatırım yapıyoruz, cep telefonları satıyoruz diyor. Ancak Bursa gibi bir ilde aylardır bir nakil bile yapılamaması bizi düşündürüyor.

Rahime TÜRKER-BURSA













Yazarın Tüm Yazıları