Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Eski bürokratlar neler yazıyorlar!..

Avukat dostumuz bayram ertesinde gazetelerde çıkan bazı köşe yazılarını fakslamış... İşte birkaç alıntı:

TRAFİĞİ BIRAKALIM...

‘‘... Trafik kazalarını ve bu kazalarda anlamsızca hayatından olan kişileri bir tarafa bırakacak olursak, bayram süresince gözlenen ekonomik faaliyetlerin bilançosu, Türk ekonomisinin ne kadar büyük olduğunu açıkça ortaya koyuyor...’’ (Ercan Kumcu, Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı)

GLOBALLEŞME

‘‘... New York'tan San Diego'ya giderken yanımda oturan Amerikalı bana nereli olduğumu ve San Diego'ya niçin gittiğimi sordu. Soru çok doğaldı. Çünkü San Diego'ya giden uçakta kravatlı-iki üç kişiden biri bendim. Türk olduğumu ve San Diego'ya başkanı olduğum kuruluşun hisse senetlerinin satışının tanıtımıyla ilgili olarak gittiğimi söyledim. Adamcağız gülerek 'globalleşmenin ne demek olduğunu şimdi anladım galiba' dedi.’’ (Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez)

ETKİLENDİM

‘‘... Amerika'nın en büyük kumar merkezi olan Las Vegas'ta bir gün bir gece geçirdim. Ve itiraf etmeliyim ki etkilendim.(...) Las Vegas otelleri hafta içinde son derece ucuz; hafta sonunda bile oda fiyatları İstanbul'un lüks otellerinin oldukça altında. (...) Las Vegas'ta dolaşıp, kumar ile gece hayatı üzerine bina edilen muazzam ekonomiyi hissederken, aklıma Türkiye'deki kumarhanelerin kapatılması olayı geldi. Doğru mu yaptık bilmiyorum. Galiba daha çok kısır siyasi hesaplarla önemli bir iş sahasını kaybettik. (..) Kumarhanelerin kapatılmasından kimin ne yarar sağladığı değerlendirilmesini ise okuyucularımın takdirine bırakıyorum.’’ (DPT eski Müsteşarı Ali Tigrel)

Geçmiş dönemde üst düzey bürokrat olarak görev yapan bu kişilerin, Türkiye'nin önemli ekonomik kararlarının altında imzaları bulunuyor.

Bir alıntı da Hürriyet'te Zeynep Gürcanlı ve Ali Güreli imzalı ‘‘Cohen daha fazla demokrasi istedi’’ (19.4.1998) başlık haberden:

‘‘Cohen'in (ABD Savunma Bakanı) İncirlik gezisini yabancı gazeteciler izlerken, Türk gazetecilerin üsse girmelerine izin verilmedi.’’

Yorum sizin !

Kamer Genç’e

‘‘Baykal'a söylediklerin sana hiç yakışmıyor. Sabah Muhabiri Ramazan Öztürk, bayramda Kıbrıs'ta neler yaptığını yazdı. Ben utandım, ya sen? Senin, İstanbul'da hangi kumarhaneleri gezdiğini de biliyoruz. HADEP barajı aşsaydı şimdi milletvekili bile olamayacaktın. O zaman sayısını bile hatırlamadığın dairelerinin kira gelirlerinin hesaplarıyla uğraşacaktın. Söyle, ne vergi verdin?’’













Yazarın Tüm Yazıları