Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

O bir astsubaydı

Evlendi, bir çocuk babası oldu. Derken Doğu'ya gitti. Bu kez askeri lojmanda değil, sivil ortamda Kars'ın Ortakapı Mahallesi'nde mütevazı bir evde ailesi ile birlikte yaşadı. Sivil halkla güzel dostluklar kurdu. Doğu insanını sevdi. Operasyonlara katılmadı, çünkü öyle bir görevi yoktu.

Kars'ta üçüncü yıl geldi. Tayin hazırlıkları başladı. 17 Nisan 1992 akşamı annesi, abisi ile telefonla konuştu. Bilemezdi; çok sevdiği insanlarla veda konuşması yaptığını... Bilemedi de... Bir gün sonra Doğubeyazıt-Iğdır karayolunda hain pusu kuruldu. Yolunu kesen hain, korkak ve şerefsizler, tam dört genç sivil astsubayın canını hunharca kıydılar. Yaşama hakları elinden alındı. Şehit oldular.

Hiçbir şey onu getiremez. Unutulanlar için lügatımızda hatırlanacak hiçbir söz yok. Ve İlhan unutulduğunda vefasızlık hatırlanacak. O güzel askerin üzeri tozlandığında ihtimal göstermeyenler, bir ihtimal daima unutulacaklar.

Türkiye sessiz, duyarsız ve tepkisiz seyircilerle dolu. Belki de bir seyirciler ülkesi.

Biraz değişsek ne olur.

İlhan, Naci, Mustafa, Erkan Astsubayım!..

Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit oldunuz. Ruhunuz şad olsun. Sizleri hürmetle, saygıyla anıyoruz. Yok edilmenize neden olanları gaflet ve delalet, hatta hıyanet içinde bulunanları da yüce Tanrı katında kat be kat şiddetle lanetliyor, vefasızlara da sitem ediyoruz.

Nur içinde yatın. Sizleri çok özlüyoruz.

Hamlı Ailesi-SAMSUN

Memur alımında yaş

sınırı 35 olsun...

MALİYE Bakanlığı'nın 5820 adet Genel İdari Hizmetleri sınıfındaki boş bulunan memur, icra memuru, yoklama memuru, tahsildar ve veznedar kadrolarına açıktan aday memur alınacakların seçimi amacıyla sınav başvurusu 20.4.1998'den itibaren başlayıp 4.5.1998 tarihine kadar sürecek.

Sınava katılacakların sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşından gün almamaları gerekiyor şartı bulunuyor.

Ancak, bazı kurumlar bunu 35 yaş olarak alıyorlar.

Önerim; 30 yaş sınırını koyup, çok sayıda üniversite mezunu gencin mağdur edilmemesi için sınava katılabilme yaş sınırının 30'dan 35'e yükseltilmesi.

Gülhan AYDOĞAN Eryaman/ANKARA

Bir küçük saygı!..

ATATÜRK ilkelerine candan bağlı bir profesör emeklisiyim. 8 yıllık kesintisiz eğitim işi karara bağlandıkta, yazı geçirmekte olduğum Yalova Çınarcık'taki Ziraat Bankası'nın aracılığıyla merkez şubesindeki 33889 sayılı hesaba 100 milyon lira bağışta bulundum. Bu benim için büyük bir paraydı.

Bağışı yapmış olduğum Ağustos 1997'den beri hiçbir teşekkür yazısı almadığım gibi adım herhangi bir gazetede de görülmedi. Bu durumda benim güvenimi sarstı. Kimin olsa da güvenini sarsar. İşte biz bu ve buna benzer nedenlerle dünyada layık olduğumuz yere oturamıyoruz.

Prof. Dr. Mükerrem

(Usman) Anabolu-Nişantaşı İSTANBUL

Siz kim, biz kim?

İNANIN insan ekranlarda gördüklerine şaşırıyor. Kurban derilerini vermemek için adeta kıran kırana dövüş eden, 'size vermeyiz' diye bağıran vatandaşlarımı görmek üzücü bir olay.

Siz 'kimdir?', biz 'kimiz?'

Aynı vatanda yaşayan, aynı dinde olup aynı kültürü almış olan bizler, bu vatanın evladıyız. THK'ya canımız feda olmalı.

Nedir bu kindarlık? Kime kin? Kurban derisini vatanımız için THK'ya vermek için yarışmalıyız. Oysa cehalet neler yaptırıyor. Bizlere 8 yıllık eğitim değil, 18 yıllık zoraki eğitim olmalı ki, kuş beynimiz gelişsin, adam olalım.

Ayşe ŞENOK-İSTANBUL

DATÇA-Billurkent Devremülkleri 1990-91 yılında yapılmış olup o tarihten beri de bu sitede herhangi bir inşaat, imar durumu müsait olmasına rağmen yapılmamıştır. Evlerle deniz arasında herhangi bir koruluk olmayıp evlerle deniz arasında bulunan tüm ağaçlar Billurkent yöneticiliği tarafından dikilmiştir, hatta ağaç diktiğimiz için devlet tarafından cezalandırıldık. Datça'da inşaat yapmak, ancak Çevre Koruma'dan izinle mümkün olduğundan kanunsuz bir işlemin yapılması mümkün değildir. Şikayetçi Dr. Mehmet Güven bu konuda dava açmış, ancak Aydın İl Mahkemesi tarafından dava reddedilmiştir.

Datça-Billurkent yöneticisi-İSTANBUL

GAZİANTEP-Oğuzeli İlçesi'nde 3. Hudut Taburu bünyesinde 12. Hudut Bölüğü'ne kuracağımız kütüphaneye kitap, dergi, bülten, broşür göndermenizi diliyoruz. Adres: Adem Çevik 12. Hudut Bölüğü Kütüphanesi Oğuzeli-Gaziantep Tel: 0342-571 39 02.

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Sırtınızda şaibe taşımayın.’’

(DTP Genel Başkanı

Hüsamettin Cindoruk)













Yazarın Tüm Yazıları