Yeter! Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Mercedes kaçakçılığı uyutulamaz!..

Türkiye'de son beş yıl içinde tam 35 bin kaçak Mercedes sokuldu.

Bu gerçeği Ankara'daki bürokrasi ve siyasetçiler çok iyi biliyorlar.

Ama bugüne kadar ‘‘Kaçak Mercedes yakalandı’’ haberleri ve açılan birkaç davadan öteye gidemedi yüzlerce trilyonluk soygunun boyutu...

Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Fatih Altaylı, Tuncay Özkan ve Erdal Sağlam çeşitli yazılarıyla konuyu yıllarca gündemde tuttular.

Şimdi de gümrük kaçakçılarına af getiren bir yasa Meclis'in önüne getiriliyor. Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu, ‘‘Bu yasadan yararlanacak holding sahipleri ile yurtdışına kaçmış olanlar da var’’ diyor.

Bu tasarının sakıncalarını Bekir Çoşkun ve Enis Berberoğlu ne güzel yazdılar; ülkenin hazinesini dolandıran 97 Türk büyüğü nasıl affediliyor diye...

Refahlı Adalet Bakanı Şevket Kazan gibi kaçak Mercedes'lerin sahiplerinin cezaları para cezasıyla mı geçiştirilecek? Milletvekilleri, Mercedes kaçakçılığı olayı bütünüyle ortaya çıkarılmadan bu tasarıya oy verdiklerinde yürekleri sızlamayacak mı?

Medyada sadece 'Kaçak Mercedes yakalandı' türü haberleriyle bilinen olayların arkasında neler var?

Sahte ve düşük fatura karşılığı bu Mercedes'leri sokan şebeke nasıl çalışıyor? Hazine bu yolla kaç trilyon kayba uğradı?

Mercedes vurguncuları kimlerdir?

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş, 'Mercedes Dosyası'nı ne zaman açacak?

Almanya'dan çalınıp Türkiye'ye sokulan kaçak Mercedes'lerin kayıtları ile Mercedes Benz'in bilgisayarındaki kayıtlar neden karşılaştırılmıyor?

Bu sorunun yanıtını bulabilmek için yarın gerilere gideceğiz.

Moğultay: Kavga etme niyetim yok...

İstanbul Milletvekili Mehmet Moğultay'ı arayarak, CHP İstanbul Kongresi'nde yaşanan gelişmeleri konuştuk:

- Genel Başkan salona geldiğinde dışardaydım, geldiğinden de haberim olmadı. Daha sonra da kongrenin tartışmalı ortamında dalgınlıkla hoşgeldin demeyi unuttum. Samimiyetimle söylüyorum, bunda katiyen bir kasıt yoktur. Genel Başkan'a gereken sevgiyi göstermek gerektiğini bilirim. El sıkmamayı da sevimsiz sayarım. İçimizde bir sorun yoktur. Kavga etme niyetim yok. Şunu söylüyorum; gelin Genel Başkan'ın eteğine yapışmayalım, kendisine hizmet verelim, servis yapalım... Bir genel başkan böyle büyütülür.

- (Baykal'la konuştunuz mu sorusuna:) Bizim geleneklerimizde daima büyük küçüğü arar.

- Divan Başkanlığı seçiminde gaspçı olmaya gerek yoktu. Neyse... Bu arada kongredeki konuşmamda, PM üyelerinin kontenjan adayı gösterilmemelerini önerdim. İstanbul'dan 8 milletvekili arkadaşımıza, gelin önseçim olmayacaksa aday olmayalım diye şeref sözü verelim, dedim, kimse buna yanaşmadı. İnsanların önünü açmak, katılımı sağlamak, gençlere imkân tanımak lazım. Parti Meclisi, bu konudaki tüzük değişikliği önerisini neden yapmıyor?

- Partiyi büyüteceğiz, daha çok demokrasi getireceğiz. Kendimizi örgüte, örgütü halkımıza teslim edeceğiz.

- MGK uyarı yapmadan demokrasi adına bizim söylememiz gereken şeyler vardı. Biz görevden mi kaçtık? Biz partide kavga etmek için yokuz. Millet kavga edeni sevmiyor.

İl Meclisi (İl yönetim kurulu)

(Bu arada yeni il başkanı Ethem Cankurtaran'ın İl Meclisi listesini 3'ü kadın kotasından 9 üye, 122 kişilik Kurultay listesini de 31 üye deldi.)

Akkuşlular'dan uyarı!

64 bin nüfuslu Akkuş (Ordu) ilçe halkı olarak... Bugüne kadar kullanmış olduğumuz oylar bize çile ve sıkıntı olarak geri döndüğünden, ilçeden çıkarttığımız milletvekilleri adayları son sıralara konulduğundan, yeterli okul olmadığı ve mevcutlarında da öğretmen yetersizliği bulunduğundan, sağlık ocaklarında doktor, hemşire, ebe olmadığından, göçe engel olamayan işsizlik had safhaya ulaştığından, çimento hammaddemize sahip çıkılmadığından, kömür, boya ve altın madenleri ile ilgilenilmediğinden, tarım, hayvancılık ve dokumacılığa elverişli ortam bulunduğu halde sahip çıkılmadığından, turistik yer olarak ilan edilmiş olan Algan yaylasına kayak merkezi yapılmasına sahip çıkılmadığından, gelecek seçimlerde oy kullanmamaya karar vermiştir.

Hakkı MIHCI-Akkuşlular Derneği Kurucu Başkanı Kartal/İSTANBUL

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘İşkenceyi hoşgörmeyiz.’’

(Adalet Bakanı Oltan Sungurlu)













Yazarın Tüm Yazıları