Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

ANAP başkanının verdiği liste sınav kazanıyor

Sayın büyüklerim, Ben 29 yaşında, devletime ve milletime karşı olan görevlerimi en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışan, vatanım ve milletim için canımı seve seve feda edecek, lise mezunu, 4 çocuk babası, işsiz bir Türk vatandaşıyım.

Yıllardır sınavlara girmekteyim, ancak olumlu bir sonuç alamadım. En son Ekim 1997 yılında Elazığ Adliyesi'nde açılmış olan İnfaz Koruma Memurluğu sınavına girdim. Yazılı ve mülakatı asil olarak kazandım. Fakat bu sınavdan da altı aydır bir netice alamadık. Çünkü ANAP Elazığ İl Başkanı, yerel KANAL E'nin 'Hedef' programında (29.11.97) yaptığı konuşmada ‘‘Adalet Komisyonu'na kendisinin hazırladığı aday listesini verdiğini ve bu listedeki isimlerin sınavı kazanmadığını ve bundan dolayı sınavı iptal ettireceğini’’ söyleyip yetkilileri ve kamuoyunu hayrete düşürmüştür.

Sayın devlet büyüğüm, mademki siyasi partilerin listeleri iş sınavlarında kazanıyor, o halde diğer işsiz ve sahipsiz vatandaşların bu sınavlara girmesine gerek yoktur. Ayrıca bu siyasi parti il başkanı, adalete bile müdahale etmeye çalışıyorsa, bizler kime güveneceğimizi şaşırmış durumdayız. Bu sınavdan sonra sağlığımız altüst oldu. İlköğretimde okuyan iki çocuğumun eğitimine son vermek zorunda kalacağım.

Siz devlet büyüklerimizden, Adalet Bakanlığı'nın Elazığ Adliyesi bünyesinde yapmış olduğu bu sınavda mağduriyetimizin giderilmesini ve sınav sonuçlarının siyasi baskı altında kalmadan bir an evvel açıklanıp haksızlığın sona erdirilmesini rica ediyorum.

Musa AÇIKEL-ELAZIĞ

Engin Civan'a arsamı

bağışlamak istiyorum

ÜZGÜNÜM, çünkü yılbaşında kart gönderemedim Engin Civan'a, mektup yazamadım, telefon edemedim. Adresini bilseydim eğer, kesinlikle arardım kardeşimi...

Engin Civan, Türkiye'den ayrılınca bankalar öksüz kaldı, Emlakbank'ın boynu büküldü. Ekonomimizin gereksinimi var ona.

Ne yapıp edip ülkemize getirmeliyiz onu. Heykelini dikmeliyiz Taksim'e.

Engin Civan'a, Türkiye'ye 1.1.1999'a dek kesin dönüş yaparsa eğer, babadan kalma arsamı bağışlayacağım. Arsa Bolvadin'de. 117 no'lu paftada 218 no'lu adada ve 620 metrekare.

Sözüm söz. Tükürdüğümü yalamam ben.

Tanığım olsun Hürriyet okurları.

Şaka yapmıyorum.

Engin Civan'a arsa bağışlayacağımı noterden onaylatmaya hazırım.

Süleyman EKİM-AFYON

Ne doktorlar var!

SAKARYA Doğumevi'nde çalışan bir 'görevli'nin özetlediğimiz yazısıdır:

‘‘Hastanemizde çalışan iki doktorun eşlerinin hastanenin karşısında eczaneleri vardır. Biri, pahalı ilaçlar yazarak eşinin eczanesinden alınmasını istemektedir. Hastaya kötü davranmasın diye mecburen hasta sahipleri ilaçları bunlardan alır. Bu doktor hiçbir kadının elini sıkmaz. Eczacı eşinin gönderdiği ilaçları hastanın başucundan alır, eczanesine koyup bu ilaçları tekrar satar. Ya da kupürlerini alıp biz çalışanların üstüne yazar, parasını Emekli Sandığı'ndan alır.

Bu yıllardır böyle devam edip gider. Kimse karışmaz. Zaten başlarındaki, fanatik dincinin biridir, göz yumar.’

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘(Enişte deyimi sizi etkiliyor mu sorusuna) Hayır, hiç rahatsız etmiyor. Ama çok enişteler var. Yalnız ben değilim. Biz de birilerine 'enişte' diyoruz.’’

(Özer Çiller)













Yazarın Tüm Yazıları