Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Suna Kıraç'a açık mektup

New-York Sotheby's'de yapılan açık attırmada biz Londra Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'ni geride bırakarak -paramız sınırlı olduğundan- Atatürk'ün İngiltere Kralı 8. Edward'a 1936 yılında hediye ettiği imzalı fotoğrafı aldığınızı öğrendik.

Doğal olarak önderimize olan sevginizi ve ulusal bilincinizin yüksekliğini saygı ile karşılıyoruz.

Yalnız Atatürk'ün Türk halkına mal olmuşluğunu, bu fotoğrafın sizin çalışma masanızda veya kütüphanenizin bir rafında duramayacak kadar manevi bir değeri olduğunu hatırlatarak; size bu fotoğrafın Anıtkabir'deki Atatürk Müzesi'ne veya Dolmabahçe'deki odasına hediye edilmesini önerirken, hem bu takdir edilen düşüncenizi Türk halkıyla paylaşmanın, hem de sizin adınızı bu müzeler ayakta durdukça yaşatmanın en güzeli olacağına inanıyoruz.

Sizi tekrar ince duygularınızdan dolayı kutlarken, bu önerimizi dikkate alacağınızı umuyoruz.

Murat VEHBİ- Atatürk Düşünce Derneği kurucu başkanı-LONDRA

Hani görev!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'na bu kez Konya'dan bir öğretmen soruyor:

Emekli dönüşü sınıf öğretmenlerinin ataması 5-6 aydır yapılmadı. Okullarımızın öğretmene ihtiyacı var. Emekli öğretmenler olarak bekliyoruz. Dersler boş geçiyor.

Sosyal demokratik

tepişme...

SOSYAL demokrat senatörlerinin 1978 yılında başlatıp, halen üyelerine tapularını verebilmek için gerekli iskanı yine sosyal demokrat bir belediyeden 30 senede alamamış bir kooperatifin varlığından söz ediyorum. Toplam 822 konutluk Ankara Barış Sitesi'nde halen 2000 civarında sosyal demokrat vatandaş ikamet etmektedir (seçim sonuçlarına göre).

Kuruluşundan günümüze kadar hizmet yapan kooperatif yöneticileri, kafalarını dik tutmasını bilememiş, 'eski yönetim şunu yaptı, biz bunu yaptık' çekişmelerinden bu çağdaş topluma layık olduğu hizmeti veremediği gibi, birçok yanlış ve yanlı tutumları sonucunda, insanları da birbirlerine düşürme zaafını göstermişlerdir.

Bu başıbozukluğu fırsat bilen bazı üyeler de, mahkeme kapılarında hak-hukuk arayışına düşmüşlerdir. Tıpkı, sosyal demokrat, eski parlamenter, Mamak eski belediye başkanı Selahattin Öcal'ın yaptığı gibi! Sitede iki malikânesi bulunan, kiraya vermiş olduğu villasının önündeki Çankaya Belediyesi'nin yaptırmış olduğu basketbol sahası ile yayalar için yapılmış olan yolların genişliğinin projesine uygun olmadığı gerekçesiyle Çankaya Belediyesi hakkında açtığı davayı kazanmış, yine aynı belediyeye ait dozerlerle yıktırıp siteyi harp meydanına çevirtmiş, belediyeyi yaklaşık 40 milyarlık bir zarara sokmuştur.

Sözün özü, yeşil alanları yıkıp, harp meydanına çevirdiler. Sökülen betonlar, asfaltlar, yüzlerce kamyonun döktüğü molozlar ortada duruyor. Çankaya Belediyesi yeni bir proje hazırlayıp, talan edilen yerleri yeniden eski haline getirilmesi için ihaleye çıkacakmış! ‘‘Ölme eşeğim ölme, yaz gelince sana ot vereceğim’’ misali! Bahara girerken, çiçekleri yeşil alanları düşleyen site sakinleri, moloz kümelerinin üzerinde şaşkın şaşkın birbirlerine bakıp, 'nedir bu rezalet' diyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le, belediye kameralarından kamuoyuna izlettirdiği sosyal demokratların bu çekişmelerine, 'verdiğiniz oyların karşılığıdır' der gibisinden kıs kıs gülüyor! Haksız da değil hani, sosyal demokrat olduklarına ve olacaklarına da bin pişman ediyorlar.

Metin SERTOĞLU-Barış Sitesi sakinleri adına-ANKARA

ISPARTA Senirkent'ten Nuri Tortop, 3 yıl önce kurulan 185 hanelik Süleyman Demirel Mahallesi'nin hiç de adına yakışır gibi bir mahalle olmadığını, bir mahrumiyet bölgesi gibi bakkal, manav, camii ve okulsuz bulunduğunu bildiriyor. İlgi beklediklerini söylüyor.

MERSİN'den bir okurumuzdan Adıyaman Telekom'a... 28 Ocak'tan 14 Şubat'a kadar Adıyaman Büyük Kırgı ve diğer köylerinin telefonları arızalıydı. Telekom neden arızayla ilgilenmiyor, yoksa siyasi amaçla mı onarılmıyor. Telekom, aylık abone ücretlerine 400 bin lira eklemesini biliyor, arızalı telefonlara da bunları yüklüyor. Vatandaşı iyice enayi durumuna koyuyorlar!

SİNOP'tan adı saklı bir okurumuzdan: Sinop Merkez Demirci köyünde 433 parselin içinde bulunan üç dönümlük alanı organize sanayi bölgesi olarak istimlak ettiler. Dava tarihi 1995, hala ödeme yok. Sinop Valisi'ne de başvuruyoruz, ilgilenen yok!

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Türbanı bayrak yaparak İstanbul'da başlatılan gerici kalkışma, irticanın hükümet içinde ortaklara sahip olduğunu göstermektedir. Tevhid-i Tedrisat Kanunu bütünüyle uygulanmalı, din dersi zorunluluğu kaldırılmalıdır.’’

(İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın)













Yazarın Tüm Yazıları