Yeter!Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Çocuklarımızı RTÜK korumalı

Boğaziçi Üniversitesi psikoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bitirme tezim için konu olarak 'Çevre faktörünün çocuk psikolojisine olan etkisi'ni inceliyorum. Tezimdeki konulardan birisi de 'Medyanın çocuklar üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri'. Karşıma pek iç açıcı bir tablo çıkmadı doğrusu. Örnek vermek gerekirse, SHOW TV'nin hafta içi her gün yayınlamakta olduğu 'Groosebumps' adlı dizinin çocukların ruhsal dengesini bozacak kadar etkileyici olduğunu gördüm. Olaya sadece 'korkutucu' olarak yaklaşamıyorum. Daha bilimsel düşünürsek bu tip yayınların çocukların hem birbirlerine karşı olan tutum ve davranışlarını, hem de ilerideki yaşlarda üzerlerinde yapacağı olumsuz etkileri az çok tahlil edebiliriz. Öldürme tekniklerinden, mezarlıktan çıkan ellere kadar birçok ürkütücü sahnenin yer aldığı bu dizinin hiçbir öğretici yanı olmadığı gibi olumsuz birçok etkisi olacağı inancındayım.

Küçük bir kardeşimin olması da benim için bir avantaj oldu doğrusu. Çünkü, kardeşimin bu programdan nasıl etkilendiğine her gün şahit oluyorum. Birkaç kere sabah kabus görerek uyandı, şimdi de -hiç huyu değilken- ışık açık uyumaya başladı. Hâlâ bir hafta önce izlediği bölümün etkisinde. Benim kardeşim gibi pek çok çocuk olduğuna inanıyor, bu tarz dizilerin, çizgi filmlerin ve benzeri programların yayından kaldırılmalarını talep ediyorum.

Melise Sevgi GÜL-İSTANBUL

Beyoğlu Belediyesi'nde Ayazpaşa oyunları

AyazpaşaÖmer Avni Mahallesi sakinlerinden 14 imzalı bir dosyada, Boğaz görünümlü dairelerde ne tür imar yolsuzluklarının yapıldığını görüyorsunuz; hem de fotoğraflarıyla... Bu dosya Vali Kutlu Aktaş'ın, Bayındırlık İl Müdürlüğü ile Büyükşehir'in ilgili tüm birimlerine, Vakıflar'a, 1 Nolu Koruma Kurulu'na, İSKİ'ye ve de Beyoğlu Belediyesi'ne defalarca gönderildi.

Ayazpaşa'da son seçimlerde bir tek oy bile çıkmamıştı. Ama ille de 'Boğazı bir tek ben göreyim' anlayışındaki rantçı zihniyet, bunu fırsat bilen 'torbacılar', Ayazağa'daki bu maskaralıklara neden oluyor. Herkes birbirinden şikâyetçi oluyor.

Ayazpaşa dosyasından bazı kesitler:

TERAS KAT Çelebi Çeşme Çıkmazı'ndaki Evren Apartmanı'nın sahibi Bayram Doğan, teras kat yaparak, pimapenle kapattı. Şikâyet edildi, gelen zabıtaya kapılar açılmadı. Şikâyetler sonuçsuz kaldı, konu örtbas edildi,

'MESCİT'TE BOĞAZ KEYFİ Aynı sokakta, Tuncer Şen'e ait olan Omno Denizcilik'in yeni binasına çevredeki usulsüz katlara bakılarak bir teras kondurulmaya başlandı. Komşular şikâyetçi olana kadar teras, Belediye İmar Müdürlüğü'nden Osman Aslan'ın 'uzlaşmacı' gayretleri ile 280 santime kadar ulaştı. Mahalleli işin peşini bırakmadı, konu yargıya intikal etti. Gelen bilirkişi heyeti, terasta koskocaman bir pankartla 'Mescit' yazısını gördüler. (Laiklerin kaçak kata takiyesi...) Rahatsız olan Belediye, iki yıl önce 250 milyon lira 'ceza' bağışı kesti. Şen cezayı yedi ama muhteşem bir teras katına sahip oldu. Şimdi bu 'mescit' alanında şirketin kokteylleri veriliyor.

AFFI MI BEKLİYOR? İGS apartman inşaatını bir kat fazla yaptı, iskân alamadığı için kapılarını kilitledi. Ancak arkadaki apartman sakinleri de yargıya gittiler. (Tozlu dosyalarla iskan affı mı bekleniyor?)

KAÇAK TERAS KATI Tarihi Çelebi Çeşme'den adını alan sokağımızdaki en önemli kepazelik şudur: Çeşmenin lahitleri üzerine yıllar önce bir polisin yaptığı gecekonduya geçmiş belediyeler göz yumdu. Polis, gecekondu tapusunu Stefan İbrahim'e kat karşılığı verdi. Yıllarca satılamayan apartmanın üst iki katı Alman Sabina Maria Küper'in vekalet verdiği Taner Başgöl'e satıldı. Başgöl, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhı tesisat tamircileri ile 'çatı onarımı' gibi izin alınmayacak türden işler yapacakmışcasına Belediye'ye başvurdu. Başgöl, Çelebi Çeşme Çıkmazı'nın görüldüğünde kahkahalarla gülünecek yeni icat 'kombi odası'; komşu 26 parseldeki çeşmenin bulunduğu arsaya kendisi için 6 tonluk su deposu yaptı. (Komşular dün 21 M2'lik bu arazinin Vakıflar'a ait olduğunu, Beyoğlu tapusundan öğrendiler.) Çatıya ise 3x3 ebatlarında pimapenden bir oda kondurup çevresini 8 kat tuğla ile çevirdi. (Kaçak teras katımızın yapımı, zaman zaman zabıtanın göstermelik kontrolüne karşı sürüyor)

BAKIRCI'YA UYARI Beyoğlu Belediye Başkanı Nusret Bayraktar'a sesleniyorlar: ‘‘Kasımpaşa'nın imar planlarıyla kafanız meşgûl ama biraz da Ayazpaşa'daki uygulamalar için yardımcınız Halil Bakırcı'yı uyarınız. Aldığınız bağışları kur'an kursları için değil de, 8 yıllık zorunlu eğitim için alınız. Göstermelik girişimler yapmayınız...’’

Anlaşılan, Beyoğlu Belediyesi, RP'nin kapatılmasının paniğini yaşıyor.`

SEVGİ

Sevmek acı çekmektir,

sevmemek ölmektir

(Aristotales)













Yazarın Tüm Yazıları