Yeter ki Willie'yi kandırmayın

Güncelleme Tarihi:

Yeter ki Willieyi kandırmayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 01:46

F.Bahçe-Lazio maçı hakeminin tolerans tanımadığı tek bir nokta var.

Haberin Devamı

Kanarya’nın yarınki mücadelesini yönetecek olan İskoç William Collum bir demecinde, “Futbolcular yalnızca hakemi değil, herkesi kandırıyor. Bu çok kötü” demişti.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Fenerbahçe, yarın oynayacağı karşılaşmada İtalya’nın Lazio takımıyla kozlarını paylaşacak. Sarı lacivertlilerin Kadıköy’de çıkacağı çeyrek final ilk maçının hakemleri de belli oldu.
Zorlu mücadeleyi, İskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum yönetecek. Collum’un yardımcılıklarını Martin Cryans ve William Conquer yapacak. Alan Mulvanny’nın dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Robert Madden ve John Beaton olacak.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALMIŞTI

İSKOÇYA Premier Ligi’nde de hakemlik yapan 33 yaşındaki William Collum’un ülkesindeki lakabı ‘Willie’... Geçen sezon Celtic ile Kilmarnock arasındaki Lig Kupası maçında düdük çalan Collum, konuk ekibin galibiyetinin ardından ölüm tehditleri almıştı. Bu gelişmenin ardından polis bir süre İskoç hakemi korudu.
William Collum’un karşılaşmalarda en hassas olduğu nokta ise, kendisini aldatmaya yönelik hareket yapan futbolcular... Genç hakem daha önce verdiği bir demeçte, “Hakemi aldatmaya çalışan futbolcular yalnızca bunu başarmıyor. Sahadaki diğer meslektaşları ve taraftarları da kandırıyor. Bu çok kötü” demişti.

Haberin Devamı

Gerçek işi öğretmenlik

- Yaş: 33
- Doğum yeri: Glasgow / İskoçya
- Gerçek mesleği: Öğretmen
- Klasman: FIFA hakemi
- Yönettiği maç: 181
- Sarı kart: 581
- Kırmızı kart: 41

Komşu’ya ‘iyi’ geldi

WILLIAM Collum, 2006 yılında FIFA kokartı takmıştı. İskoç hakem William Collum, bu sezon Yunanistan’ın deplasmanda Slovakya’yı 1-0 mağlup ettiği 2014 Dünya Kupası eleme grubu maçında düdük çaldı.

G.Saray’ın iki maçını yönetti

WILLIAM Collum bu sezon Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda deplasmanda Romanya ekibi CFR Cluj ile oynadığı maçı ve sahasında Schalke 04 ile yaptığı karşılaşmayı yönetmişti. Galatasaray deplasmandaki Cluj maçını 3-1 kazanmış, Arena’daki Schalke maçında da rakibi ile 1-1 berabere kalmıştı.

Çok fazla sarı kart çıkarıyor

Haberin Devamı

COLLUM’un sertliğe neredeyse hiç tahammülü yok. Öyle ki İskoç hakem, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yönettiği 4 maçta futbolculara 17 sarı, 2 kırmızı kart gösterdi. UEFA Avrupa Ligi’nde Stuttgart-Dinamo Moskova mücadelesinde düdük çalan William Collum, 2 sarı kart çıkartmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!