Yeter artık

CANSIZ ve düşük tempo Beşiktaş’ın oyun değerlerini etkiliyor. Rakibin kendi yarı alanına çekildiği ve sindiği ürkek bir oyun düzeninde, Beşiktaş’ın yan ve geri paslarla oyalanması hiçbir taktiksel kurnazlık ile bağdaşmıyor.

Böyle bir düzen kaosunda, koşmaya hevesli ve çabuk pas bekleyen iki sprinter Youla ile Ailton’dan verim almak mümkün mü...

Dün gece her ikisinin de kalabalık rakip savunma bloğunda nasıl kaybolup boğulduklarını gözlerimle gördüm.

İlk 45 dakikada Kayseri kalesinde sadece tek pozisyon yakalayan... Tribünleri coşturacak hiçbir zenginlik üretemeyen... Ve şut atmayı bile düşünemeyen Beşiktaş’ı şaşkınlıkla izledim.

Hiç abartmadan söyleyebilirim, ligdeki en kötü ilk 45 dakikasını oynadı Beşiktaş..

* * *

Özelikle Tümer Metin’in sahne alacağı dakikaları beklerken, gözüm Kleberson’a takıldı. O da Tümer Metin gibi işi sanki ucundan tutuyordu. Koca oyunda sadece bir iki-pas ve çalım... Bu iki kaliteli adamın böylesine kısır ve silik bir performansa takılıp kalmalarına hiçbir anlam veremiyorum. Ve Bolton maçı öncesi endişelerimi dile getiriyorum.

Beşiktaş’ın kötü oyunu Kayserispor’u yüreklendiren başlıca nedendi. İkinci yarıda Beşiktaş’a kafa tutarcasına pozisyon kovalaması da gecikmiş bir cesaret örneğiydi.

Beşiktaş’ı geç anladılar... Tek puan üzerine kurdukları oyun düzeninden galibiyete yönelik bir coşkuya daha önce koşsalardı, kazanmaları işten bile değildi.

* * *

Maçın final bölümünde Ahmet Dursun, Ahmed Hassan ve İbrahim Akın’ın oyuna girmeleri de Beşiktaş’a beklenen coşkuyu getirmedi.

Beşiktaş, dün gece hangi oyun düzeni ya da teknik-taktik bir oyun planı içinde koştu, düşündüm ama çözemedim.

Ve Beşiktaş’ı hala takım olabilme kalitesine ulaşmış bir topluluk düzeyinde göremedim.

Taraftarın attığı slogana da işte bu nedenle hak verdim... ‘Sabrımız taşıyor, yeter artık.’

* * *

Şimdi Beşiktaş’ın Perşembe gecesi oynayacağı Bolton maçını bekliyorum. Ve UEFA kupasını, lige sezon başında havlu atmış Beşiktaş için sarılabileceği tek değer gibi düşünüyorum.

Dilerim, Bolton maçından alacakları bir galibiyetle UEFA’da Beşiktaş’a yeni bir yaşam biçimi sağlarlar. Yoksa koca sezon, amaçsız ve hedefsiz bir Beşiktaş izleyerek geçmez...
Yazarın Tüm Yazıları