Yeşim Teksil ilham kaynağı ile alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Yeşim Teksil ilham kaynağı ile alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 11:33

Yeşim Teksil ilham kaynağı ile alkışlandı

Haberin Devamı


BURSA (DHA)-BURSA'da bulunan  Yeşim Tekstil, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından gerçekleştirilen SÜR 2017 konferansında sürdürülebilirlik hikayesini anlatan beş firmadan biri oldu. 
TÜSİAD, Global Compact Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen SÜR 2017 konferansı sürdürülebilirlik alanında ilham veren iş, spor ve sanat dünyası temsilcilerinin hikayelerini katılımcılarla buluşturdu. 23 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konferansta Yeşim Tekstil sürdürülebilirlik hikayesini anlatan beş firmadan biri oldu. SÜR 2017 Konferansı'nın açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri Metin Akman yaptı. 
Konferansın ilk bölümünde Yeşim Tekstil Kesim Operatörü Emine Yazbahar ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Uzmanı Meral Aydın Yıldırım “1+1, 2'den Büyüktür", Arçelik Çevre Yöneticisi Özge Erturan “Atmayın, Dönüştürün", Doğa Sporcusu Hakan Özge ve Kaya Tırmanışçısı Zorbey Aktuyun “Doğanın İzinde" başlıklı konuşmalarıyla yer aldılar. “Doğa İçin Çal" sanatçılarının performansıyla başlayan, konferansın ikinci bölümündeyse Yaşar Holding Karbon Lideri Celal Şahin “Bir Yol Hikayesi" ve Anadolu Efes Satınalma Müdürü Elif Deniz Sönmez “Geçmiş Zamanın İzinde" başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi. 
Yeşim Tekstil konferansta 2013 yılından bu yana Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte yürüttüğü Kelebeğin Dünyası projesi ile yer aldı. Yeşim Tekstil'i temsilen konuşmacı olarak Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Uzmanı Meral Aydın Yıldırım ve Kelebeğin Dünyası projesinin etkinliklerinden faydalanan Kesim Operatörü Emine Yazbahar katıldı. 
Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Uzmanı Meral Aydın Yıldırım tekstilin kadın emeğinin yoğun olduğu bir sektör olduğunu belirterek, 'Yeşim Tekstil kadın istihdamını artırmak için uzun yıllardır çalışmalar yapan bir şirket. Fabrika bünyesinde 1987 yılından beri faaliyet gösteren bir kreş bulunuyor. Şu anda 200 çocuğun devam ettiği kreşten, çalışanların çocukları ücretsiz olarak faydalanıyor.' dedi. Yıldırım ayrıca Kelebeğin Dünyası projesi ile ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti:
“Kadını iş hayatında tutmak yetmiyor. Güçlenmesi ve gelişmesi için de çalışmak gerekiyor. Çünkü toplumun kadına yüklediği roller kadını iş hayatından, sosyal hayattan uzaklaştırıyor. Biz Yeşim Tekstil'in kuruluşundan bu yana yaptığı kadının güçlenmesi konusundaki çalışmaları 2013 yılında Kelebeğin Dünyası adını verdiğimiz projemizin çatısı altında topladık. Projeyi kadınların ve kız çocukların toplumdaki statüsünün yükseltilmesi için çalışmalar yapan Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdik. Proje kapsamında 4 yılda binlerce kadına sağlık, hukuksal haklar ve kişisel gelişim konularında eğitimler verdik. Bu eğitimleri kadın çalışanlarımızın bire bir destek alabileceği gönüllü danışmanlıklarla destekledik."
Yeşim Tekstil Kesim Operatörü Emine Yazbahar ise iki çocuğunu da 3,5 aylıkken fabrika bünyesindeki kreşe götürdüğünü anlatarak, 'Sabah erken uyandırdığım için çocuklarıma kendimi borçlu hissettim, yanlarında olamadığım için üzüntü duydum. Bir yandan da çalışmam gerekiyordu. Ben duygularla mücadele ederken yıllar sonra haklarını yediğimi düşündüğüm çocuklarıma, haklar kazandırdığımı gördüm. Çocuklarım kreşten aldığı eğitimin de etkisiyle sorumluluk sahibi, düzenli ve kendilerini iyi şekilde ifade edebilen bireyler haline geldiler.' şeklinde konuştu. Yazbahar, Kelebeğin Dünyası projesinden nasıl faydalandığını, “Kelebeğin Dünyası'nda özellikle aile içi iletişim ve çocuk gelişimi ile ilgili olan eğitimlere katıldım. Eğitimler aile içindeki konuşma şeklimi bile değiştirdi. Çocuklarıma daha bilinçli yaklaşmaya başladım. Özgüvenim gelişti. Her konuda daha bilinçli olmaya başladım." diyerek anlattı. 
 “Doğa İçin Çal" sanatçılarının da performans sergilediği konferansta ünlü komedyen Cem Yılmaz da, özel olarak hazırladığı video ile iş insanlarına sürdürülebilirlik konusunda mesajlar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!