Yeşim Salkım’ın iddiası

Şimdi Şehrazat’a bakıyorsunuz, hükümet gibi kadın. Türk pop müzik aleminin Şehro’su. Öyle işler yapmış ki zamanında, kütür kütür...

Hani böyle bildiğiniz kereste olsa malzemesi, öyle bir şarkı yazar ki, iki günde büyük star olur farkına bile varmazsınız.

Emre Irmak diye genç bir adam var sonra... Emre, ta doksanların başından beri, hani gözünüzde canlansın diye söylüyorum, en ergen halinden beri, bir sürü ustanın tedrisatından geçmiş çok yetenekli genç bir aranjör.

Sezen var... Bildiğiniz, Aksu olan... Tam dört şarkı vermiş bu albüm için. Hadi iki tanesi eski şarkıları, ama vermiş yani.

Kıvanç var. Kıvanch K. diye bilinir alemlerde. Depeche Mode tayfası kendisini çok iyi tanır, ta Cool Bar dönemlerinden. Sezen Hanım bir şekilde tutar kendisini. Kıvanç da öyle yeteneksiz, bu ilgiyi hak etmeyen bir adam değil ama...

Mustafa Ceceli’yi bilir misiniz? Ben kendisini ilgiyle takip ediyorum. Durun hatırlatayım sizlere; belki bilmezsiniz eskiden yaptığı işleri ama; Kenan Doğulu’nun son hit’i Çakkıdı’nın mimarıdır. Evet Sezen Aksu’nun şarkısı ama; kim bilir Çakkıdı gibi kaç hit adayı yanlış düzenlemelerle heba olmuştur. Ceceli, o hit’i yaratan adamdır, doğru bir aranjördür; yiğidin hakkı yiğide, daha önce de yazmıştım.

Hepsinden bahsettim asıl mevzuyu unuttum; Yeşim Salkım...

Daha ilk albümü yokken ortalarda, doksanların çok başında hayranlıkla izlerdik sahnelerde bu güzel yetenekli kadını. Sesse vardır, iddiaysa köküne kadar...

İyi vokalist midir? Bence kendini bulamamıştır. Yine de sokaktan adam çevirip sorsanız, "Deli Mavi" der. Bu kadar da gerçektir.

Yaptığı medyatik evlilikleri, paparazzi olaylarını falan komple geçiyorum, beni ilgilendirmez. Ama bana, Türkiye’nin kadın vokalleri içinde nedir bu kadının yeri, diye sorsanız, pek diyecek bir şeyim yok. İyi bir ses ama orijinal bir vokal de değil.

O İSİMLER YETMEZ

Kim yahu bu insanlar, neden aynı yazıda ardı arkasına bahsettim hepsinden?

Efendim Yeşim Salkım yeni bir albüm yaptı geçtiğimiz günlerde. Adı "Bazen." Çok iddialı konuştu albüm hakkında, "Şehrazat var, Sezen var, o var, bu var, şöyle albüm, böyle albüm..."

Nereden baksanız on kere dinledim; diyebileceğim tek şey var, çok yazık. Kimlerle çalıştığın çok önemli ama, sanırım daha önemlisi o insanların seni nasıl algıladığı ve tabii senin onların şarkılarını söylemekten ne anladığın.

Şehrazat benim fikrimce bu kadar sallamaz şarkılarını. Albüme adını veren "Bazen" bir hit adayı ama bence Emre’nin düzenlemesi çok yanlış. Onun dışında "Tutamazsın" diye bir şarkı var, ama albümü taşıması mümkün değil. Geri kalan tüm Şehrazat şarkıları fark edilmeyecek kadar vasat. Sezen’in verdiği dört şarkının ikisi, eski ve bildik Sezen şarkıları zaten. Diğer ikisinin ise altında Sezen Aksu yazıyor olması dışında hiçbir özellikleri yok. Düzenlemelerde Kıvanç ayrı telden, Emre ayrı telden çalıyor. Albümün bir müzikal prodüktörü yok, ki onun da eksikliği çok hissediliyor. Yaz desen, mevsim kısmen geçmiş...

Bilmiyorum, son kararı yine siz verirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları