Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'na Özel Harekat Timleri girdi

Güncelleme Tarihi:

Yeşilköydeki Hava Harp Okuluna Özel Harekat Timleri girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 06:46

Yeşilköy’de bulunan Hava Harp Okulu’nda aramalar sona erdi. Sabah erken saatlerde okula gelen özel harekat polisleri tam teçhizatlı olarak içeri girdi. İçeri giren timler yaklaşık 1 saat kaldı. Okulun bazı bölümlerinde aramaların yapıldığı öğrenilirken operasyonda biri albay 4 asker gözaltına alındı. Özel Harekat timlerinin arama yapan polislerin güvenliğini sağladığı bildirildi. Aramaların tamamlanmasından sonra özel harekat polislerinin bir kısmı ile aramalara refakat eden jandarma ekipleri ayrıldı. Aramalar sonucunda 4 şüpheli gözaltına alındı. Öğle saatlerinde bir gelişme daha yaşandı. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fatih Alpay gözaltına alındı. Öte yandan Askeri Liselere girişin ikinci aşaması olan mülakatların ertelendiği ailelere bildirildi.

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polis ekibiyle Hava Harp Okulu'nda ve lojmalarında arama yapıldı. 

Üzerlerinde Jandarma yelekleri olan askerlerin de aramalar sırasında Hava Harp Okulu'na girdiği görüldü. Arama çalışmaları ardından ellerinde delil poşetleri ve arama tutanakları olan polis ekipleri Hava Harp Okulu'ndan ayrıldı.


Arama çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi verilmezken, aramaların ardından okulun ana nizamiyesine 2 zırhlı polis aracının ve özel harekat polislerinin bekleyişi sürüyor.

GENERAL VE SUBAYLAR TOPLANTI YAPMIŞ

Darbe girişiminde bulunan yaklaşık 25 general ve ve subayın Hava Harp Okulu'nda toplantı yaptıkları, daha sonra okuldaki güvenlik kameraları ile harddisklerin söküldüğü öğrenildi. 

Haberin Devamı

OKUL KOMUTANININ TELEFONU ÇÖPTE BULUNDU

Aramalarda güvenlik kameraları ile Okul Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın olay gecesi kullandığı cep telefonunun çöpte bulunduğu belirtildi.
Okulun mühimmat kısmında bir kısım silahların olmadığı, şarjörlerinin basılı olduğu tespit edildi.

4 GÖZALTI

Arama sonrası Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, Binbaşı İsa Öztürk, Üstteğmen Yavuz Bağuç ve Astsubay Burhan Torlak’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

ASKERİ UÇAK VE HELİKOPTERLERİN BATARYALARI SÖKÜLDÜ

Soruşturma kapsamında, Hava Harp Okulu'na askeri teknik personel sevk edildi.

Askeri teknik personel, Hava Harp Okulu'nun pistinde bulunan askeri uçak ve helikopterlerin bataryalarını söktü. Darbeci askerlerin, uçak ve helikopterleri izinsiz almasının engellenmesi amacıyla bu uygulamanın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

İstanbul Hava Harp Okulu’nda darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle sınavlar iptal edildi. Bunun üzerine Anadolu’nun çeşitli illerinden sınava gelen öğrenci adayları, uzun süre bilgi almak için kapıda bekledi.  

Yeşilköydeki Hava Harp Okuluna Özel Harekat Timleri girdi
Aramalar devam ederken sabah saatlerinde sınava girmek için Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen öğrenci adayları ve veliler okul kapısında zırhlı polis ekiplerini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Sınavların iptal edilmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen öğrenci ve veliler, gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını iddia etti. Sınavın iptal edildiğini gece yolda öğrendiğini ifade eden bir öğrenci adayı, "Kayseri’den geldim sınav için. Sınavın iptal olduğunu söylediler. Sınavın ne zaman yapılacağı konusunda bir tarih vermediler. Gece saatlerinde Hava Harp Okulu’ndan mesaj geldi ancak biz yoldaydık’’ diye konuştu.

 

 

Haberin Devamı

Sınavların ne zaman yapılacağına ilişkin bilgi verilmediğini ifade eden bir başka öğrenci adayı ise, "Manisa’dan geldik bizde. Askeri lise mülakatları için gelmiştik. Ancak mülakatlar ertelenmiş. Günde vermiyorlar. Kara Harp Okulu’yla da görüştük. Gününde yaparlar dediler. Ama bugün geldik, ertelemişler. Biz döndükten sonra giremeyiz. Mağdur olduk. Gündemden dolayı, olaylardan dolayı yapmıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Sınav tarihlerinin internet sitesinden açıklanacağının belirtilmesinin ardından öğrenci adayları ve veliler okuldan ayrıldı.

BAKMADAN GEÇME!