Yeşilim aman

Enis BERBEROĞLU
Haberin Devamı

Yıllarca Tunceli'de ismi işkence ve baskıyla birlikte anılan Yeşil, Hanefi Avcı'nın iddia ettiği gibi gerçekten Gazi Mahallesi olaylarını başlatan provokatör olabilir mi?

Akla gelen ilk yanıt bellidir: Neden olmasın?

Ama bir de aksini düşünün; neden olsun?

* * *

Yeşil kod adını taşıyan Mahmut Yıldırım gibi profesyonel tetikçiler, yaşam boyu namlunun ucunda hizada dururlar. O yüzden harekete geçmek için iki dürtüleri vardır: Emir-komuta zinciri ve büyük maddi çıkar.

Gazi Mahallesi olaylarını başlatmak için kimse para ödemeyeceğine göre, Yeşil'in emir-komuta zinciri içinde hareket ettiğini kabul etmek zorundayız. Ve hiçbir hiyerarşi, nedensiz katliama yönelmez.

Hanefi Avcı tarafından TBMM Susurluk Komisyonu üyelerine özel yemekte verilen bilgiye göre, Gazi Mahallesi olayları Astsubay Ahmet Altıntaş'ın dikkatini dağıtmak için çıkarıldı.

İddiaya göre, Tarık Ümit'in kaçırılması olayında Topal cinayetinden yargılanan özel tim polislerine kadar ulaşan Astsubay Altıntaş, görev bölgesi olan Gazi'de olaylar patlayınca başka işle uğraşamaz hale geldi.

Bu mantık uyarınca astsubayın dikkatini dağıtmak için Gazi Mahallesi'nde ölen 21 kişi yeterli olmasa Sıvas veya Kahramanmaraş gibi toplu kıyımlar gerekecekti herhalde...

Oysa gerek Astsubay Altıntaş, gerekse MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün TBMM Komisyon ifadelerine bakıldığında farklı bir gerçek anlaşılıyor.

Astsubay Ahmet Altıntaş, soruşturması sırasında Emniyet Özel Harekât Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin tarafından telefonla uyarıldı. Peşine düştüğü kişilerin polis olduğu ve ifadelerini alamayacağı hatırlatıldı.

Yani Astsubay Ahmet Altıntaş, tabir yerindeyse zaten duvara toslamış durumdaydı, korkutmak için katliama gerek yoktu.

* * *

Üstelik Hanefi Avcı'nın gecikmiş itiraflarında kocaman bir kara deliğe rastlıyoruz: Avcı, Gazi Mahallesi provokasyonunu Yeşil'e yüklerken, Tarık Ümit olayının kapatılmasının amaçlandığını söylüyor... Ardından Yeşil'in MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün adamı olduğunu iddia ediyor.

Ancak Astsubay Altıntaş, TBMM Komisyon ifadesinde kendisine Mehmet Eymür'ün yardımcı olduğunu anlatıyor.

Demek ki Eymür, Tarık Ümit olayının aydınlatılmasını istiyor.

O zaman neden adamı Yeşil'e Gazi Mahallesi'nde katliam çıkarma talimatını versin ki?

* * *

Gördüğünüz gibi istersem ben de Hanefi Avcı gibi kafa karıştırabilirim.

Peki ama gerçek nedir?

Provokatörün rengi Yeşil midir?

Samimi yanıtım: Bilmiyorum.

Ama asıl suçluyu tanıyorum.

Gazi Mahallesi olaylarının suçlusu, kahveyi tarayanlara müdahale etmeyen, olaya geç el koyan polislerdir. (Hanefi Avcı o günlerde İstanbul Emniyeti'nde görevliydi.)

Aleviler'in kendi kahvelerini tarayarak olay çıkarmaya çalıştığını iddia eden salaklardır... Yasadışı grupların mahalleye akın etmesine yol açan sorumsuz TV yayınlarıdır.

Provokatörü mutlaka yakalayalım, hatta ayağından asalım, tamam.

Hiç itirazım yok, ama sakın suçluyu unutmayalım.

Yazarın Tüm Yazıları