YeÅŸilçam’ın çınarı yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 13:03

Yeşilçam Sineması’nın evlilik sahnelerine yıllarca ev sahipliği yapan Fatih Evlendirme Dairesi, yerine park ve meydan yapılmak üzere yıkıldı.

Haberin Devamı

Fatih Evlendirme Dairesi’nde son nikah 2006’da kıyıldı. Bina daha sonra Åžehzadebaşı Tıp Merkezi ve Medya A.Åž tarafından kullanıldı. Evlendirme Dairesi’nin bulunduÄŸu alana park ve meydan yapma kararı alan Ä°BB, geçtiÄŸimiz günlerde binanın cam ve çerçevelerini söktü.Â

Yeşilçam’ın çınarı yıkıldı

Yürürlükteki planlara göre, Evlendirme Dairesi’nin bulunduğu arazi Kültürel Tesis Alanı’nda kalıyor. Ayrıca planlara, arazinin bir köşesine Ahmet Ağa Çeşmesi de işlenmiş durumunda. Yıkımın ardından etrafı binalarla kuşatılmış olan tarihi Sekbanlar Camii de ortaya çıkmış olacak. İBB kulislerinde, parka 15 Temmuz Şehitleri bir heykel de dikileceği konuşuluyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Şehzadebaşı Caddesi’nin adı da 15 Temmuz Şehitleri Caddesi olmuştu.

Haberin Devamı


Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, 2 katlı binanın yerine park yapılacağını söyledi. Baraçlı, binanın hemen bitişiğinde, bahçesinde tarihi mezarların da bulunduğu Sekbanlar Camii ve çevresinin de düzenleneceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!