Yeşilaydan Bağımlılığa Hayır Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Yeşilaydan Bağımlılığa Hayır Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 19:16

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim (TBM) Programı, 26 Mart 2015 tarihinden itibaren başta Şanlıurfa ve 13 ilçede hayata geçecek.
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, yaptığı açıklamada Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi, Şanlıurfa ilinde kademeli olarak 850 rehber öğretmen, 4 formatör hoca tarafından başta madde bağımlılığı olmak üzere zararlı alışkanlıklar konusunda eğitileceğini belirtti. Eğitilen rehber öğretmenler, kendi okullarındaki öğretmenleri ve öğrencileri bilinçlendireceklerini kaydeden Çelik, bu programların ilkinin Haliliye İlçesi rehber öğretmenleri ile gerçekleştirileceğini söyledi. Eğitimin Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacağını ve 3 gün süreceğini aktaran Çelik, şöyle devam etti:
“Eğitim kapsamında Türkiye genelinde 20 bin öğretmen ve 20 milyon öğrenci 2016 yılı sonuna kadar, başta madde bağımlılığı olmak üzere teknoloji, alkol, beslenme, tütün gibi bağımlılıklar konusunda eğitim alacaklardır. Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, projenin ülkemize ve gençliğimize hayırlar getirmesini Allah’tan dilerim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!